Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Budík

03. 04. 2001
3
0
1935
Autor
Kytička

Budík Zase mě nevzbudil není na něj spoleh Prostě to zkonil a já teď cítím bolest Bolest nohou a bolest v kříži ze všeho nejvíc mě však v srdíčku tíží Spánek nic nespraví i když se na chvíli čas zastaví A snění? Poradí, pohladí Naladí, nezradí Polaská po vláskách Po tváři, na rukou Ústa si taky kousek uloupnou Obejme, napoví Pomůže, neshodí Když však realita objeví se mě zamrazí Fantazie zarazí se bojí se Vše se pokazí Proto nechte mě aspoň chvíli snít Ještě se nechci probudit Díky Ti kamaráde budící že necháš mě zdát sny zdobící mou realitu. 2.4.01
Krel
03. 01. 2003
Dát tip
nemám rád budíky:-)

tady už bylo vše řečeno :-)

Blaznivkaaa
28. 02. 2002
Dát tip
Crrrrrrrrrrr rychle vstávat a cvičit!::)*

Miroslawek
12. 06. 2001
Dát tip
zajímavá myšlenka .. a snivý pocit ... nicméně jako báseň se mi to nelíbí ... chybí tomu pořádné zpracování ... stejně jako když malíř maluje obraz, musí být schopen znázornit na plátně svou sebekrásnější a sebedokonalejší přestavu či předlohu pomocí barev a vlastně nejen zkopírovat realitu, ale dát do malby kus sebe. Básník totéž dělá se slovy ... maluje ... a tohle zde moc nevidím. Příliš mnoho nedotažených tahů štětcem veršů, nezvládnutá hra světla a stínu nelibozvučných rýmů .. pokud jsou to vůbec rýmy a ne asonance a konečně vybledlé barvy již tolikrát použitých a špatně namíchaných barev ... chudák pocit, ten si to od Tebe nezasloužil. Tak jsme si ho my čtenáři mohli s Tenbou prožít a užít ... a nic. A přitom máš na víc ... jak si mi již předvedla ... promiň, že jsem tak přímý, ale ... mně to vždycky přijde jako nezodpovědnost ... no nic, můj problém ... jdu dál.

Kastel
08. 06. 2001
Dát tip
Proplouvám životem ode dne kedni ráno se přemlouvám - tak už se zvedni Za to patří mnoho díků hlavně tobě můj budíku. Já si tipnu. O.K.

Pája
03. 04. 2001
Dát tip
sny zdobící mou realitu tento obrat se mi líbí

Funda
03. 04. 2001
Dát tip
Sem unešen, je v tom pozitivní vjem. Naštěstí Fundíka budí ranní sluníčko a zpěv ptáků, takže noční sny pomalu přechází v denní krásnou realitu. PS: kdyby Tě ten budík později dlouhou dobu štval, tak přijeď a nech se u mě vzbudit sluníčkem a milím slovem

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru