Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

29/08/2005

04. 11. 2006
6
0
1637
Autor
Darek Jedzok

29/08/2005

 

Nějak se nám tohle ráno

vymklo z rukou

Kávu, cigáro a pusu

Po silnici se plazí brouci

se zářícíma očima

kaštany rezavějí

a ptákům mrznou nohy

V trávě se leskne

perleť šnečích stezek

Do čepce mlhy

nad polem

někdo vtisknul slunce

plátek mraženého lososa

Nějak se nám to

vymklo z rukou

Další léto v prdeli


katugiro
06. 11. 2006
Dát tip
Napsal jsem snad, že je Tvůj názor špatný, nebo že není napsán slušně? Nebuď zbytečně vztahovačný, dám Ti určitě ještě dost lepších příležitostí.

a2a2a
06. 11. 2006
Dát tip
Katugiro, za svým názorem si stojím, a zdá se mi, že je vůči autorovi napsán naprosto slušně a to i v jejím duchu. Ovšem, není nad potřebu duševní hygieny, viď.

katugiro
06. 11. 2006
Dát tip
Léto v prdeli sice křičí, ale u některých věcí už se sluší nemluvit autorovi do psaní. Líbí se mi, co naopak vytýká a2a2a: běžné obrazy. Všechno jsou to běžné obrazy, ale poskládané tak, že neurazí, že když je člověk nesmyslně a priori nepovažuje za nevhodné, jsou na svém místě. Podle mě to nemá být půvabný text: cigáro a pusu, ptákům mrznou nohy a mražený losos. "Půvabných" pár facek na dobré ráno: zdraví vás podzim. *

martinez
04. 11. 2006
Dát tip
bez pusy a prdele... *

Noe1
04. 11. 2006
Dát tip
chtělo by to škrtat ... ale to ti už řekli jiní, já se k jejich názoru připojuji

Zuzulinka
04. 11. 2006
Dát tip
jjj...souhlasím s a2a2a...za tu část především*

Fouckault
04. 11. 2006
Dát tip
jo, slušná obraznost - na té lze stavět- ramenatý beat konec beru je více rétorickou generační demonstraci. Nojo, léto je v prdeli, to je hláška co použil asi každý z nás.. ani v životě ani v poezii již takové výrazy nešokují.. přitvrdit šel text jinak něž tak okatě..

podobně jako na a2a2a na mne zapůsobila ta citovaná pasáž - kaštany... stejně jako u tý první: nejdřív nic pak nadechnutí k jásotu a pak zase nic, ale ta pro mne povedená pasáž se mi líbí a souhlasím, že s tím sluncem by to byla škoda

:o) ha! to se mi líbí! *

a2a2a
04. 11. 2006
Dát tip
kaštany rezavějí a ptákům mrznou nohy V trávě se leskne perleť šnečích stezek Do čepce mlhy nad polem někdo vtisknulplátek mraženého lososa Především za tuto část bez slunce, tip Možná, že kdyby celke měl o čtyři řádky méně, například o ty s cigárem, kávou a pusou a brouky, jsou to dost běžné obrazy, no a to léto v prdeli moc křičí. nebylo podle mne nutné takto ten text dál odlehčovat, protože je i bez toho lehounký a místy půvabný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru