Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skvělý chlap

05. 11. 2006
0
0
928
Autor
Pavel_Vot

     Sledovala ho s rozšířenýma očima. Hned, jak ho uviděla, věděla, že je to on. Byl to prostě skvělý chlap, za nímž se musí zcela jistě otočit každá žena, ať už ho potká na tramvajové zastávce, v metru, či prostě jenom na ulici. Jeho vypracované svaly hrály koncert, ze kterého nemohla spustit oči. Prohlížela si mohutné bicepsy a silný krk. Vysoké čelo, které prozrazovalo inteligenci svého majitele a blonďaté vlasy, jenž se při každém pohybu hlavy natřásaly a hovořily jasnou řečí – zde se o nás dobře starají.
     Nikdy by nevěřila, že se dá na inzerát ulovit tak krásný chlap. Myslela si, že inzeráty podávají pouze zoufalci a životní ztroskotanci; lidé bez možnosti seznámení ne proto, že by neměli čas, ale spíš kvůli vizáži a neschopnosti komunikace.
     Nespouštěla z něj oči a on vyprávěl. Dozvěděla se, co dělal po škole, a že byl dlouho na práci v zahraničí, pak pracoval jako právník pro nadnárodní kartel a opět cesty po světě.
     Hltala každé jeho slovo a posunek. Byla opilá jeho suverenitou, se kterou lusknul na servírku a objednal jí dvě deci vína a sobě další pivo.
     Chytil jí za ruku a dlouze se jí díval do očí. Zatočila se jí hlava z toho pohledu a cítila, jak moc ho chce. Zamilovala se do něj, během několika málo minut a nedokázala pochopit, že takto úžasný chlap žije sám.
    
Potom jí vyprávěl, jak je nádherná a má krásné oči a další den bez ní si již nedovede představit. Cítila záplavu citů. Kývala na vše, co jí povídal. Byla ochotná jít s ním třeba až na kraj světa.
     „Půjdeme?“ usmál se na ni.
     Pak dopil šesté pivo, rukávem otřel pěnu z úst a mohutně říhnul. Stoupnul si a významně se podrbal v rozkroku.
     Ve vzduchu se vznášela pachuť sympatií a zamilovanosti a ona věděla, že již nikdy na žádný inzerát neodpoví.


katugiro
06. 11. 2006
Dát tip
Proč píšeš, když nemáš co? :) Aspoň že číst se to dá.

Pavel_Vot
05. 11. 2006
Dát tip
Souhlasím s tím povykem kolem ničeho. :-)))

souhlasím s ostatními, ale nemůžu Ti upřít, že jsem se docela zasmál. Jinak to je vyplnění hesla, že papír snese všechno

Pavel_Vot
05. 11. 2006
Dát tip
Pouze text? No to mému dílku křivdíš. :-))) Je to fantazie. Trošku to jde možná do reality všedního dne. Myslím, že jsi podobných skvělých chlapů už pár potkala. Nyní to beru obrazně. :-))) Je to podobné dílko jako "Pátek". Ale to si už trošku dělám reklamu.

Pavel_Vot
05. 11. 2006
Dát tip
Neurazím se. Probůh, není přeci proč. :-))) Já vím, že se nejedná o povídku v pravém slova smyslu. Ovšem - fejeton to není, úvaha také ne. Opravdu mě nenapadlo lepší zařazení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru