Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuřákovo peklo

10. 11. 2006
1
5
617
Autor
Asrael

Takže, je to naprostá hovadina, kterou sem psala do školy jako povídku proti kouření. upozorňuju předem, že to za moc nestojí :-)

Pobaveně si přečte nápis na krabičce. Kouření může zabíjet.
Kouří už třicet let a ještě nikdy neměl jedinou zdravotní potíž.
Vzpomene si na Churchilla, to byl přece chlap. Vybaví si větu, podle které se vlastně řídí. „Všude se dočítám, že kouření zabijí a tak jsem se rozhodl, že přestanu číst.“ To si trochu odporuje, vzhledem k tomu, že si právě četl varování na krabičce, ale tady jde přece o princip ne?
Vyndá všechny cigarety a pečlivě je urovná do stříbrné krabičky, kterou si kdysi kupil ve Vídni a nechal si na ní vyrýt i své iniciály.
 
I když z duše nesnáší doktory a už před lety přísahal, že k žádnýmu už do smrti nevstoupí, právě teď sedí v desinfekcí páchnoucí čekárně.
Jeho šéf si nedávno vzpomněl, že všichni jeho zaměstnanci musí pravidelně začít chodit na prohlídky. I když se to nařízení snažil celý měsíc ignorovat, nakonec si na něj vedení došláplo a donutilo ho tam jít.
Sestra konečně zahulákala do čekárny jeho jméno. Zvedl se a pomalu se šoural ke dveřím.
 
Prohlídka by se v žádném případě nedala označit za úspěšnou, napřed se ho doktor pečlivě vyptal na všechny choroby, které kdy prodělal a pak ho navíc ještě nutil prokázat svou fyzickou zdatnost při běhu na běžícím pásu a jízdou na rotopedu.
Po hodině mučení mu bylo oznámeno, že fyzičku má katastrofální a jestli nepřestane kouřit, tak ho to zanedlouho zabije.
Samozřejmě se doktorovi vysmál a hned před nemocnicí si zapálil.
 
O měsíc později zemřel.
 
Nikdy nevěřil těm směšným báchorkám o životě po smrti nebo o reinkarnaci, ale kdy by tomu věřil, možná by žil lepším životem a nikdy by se mu nestalo, to co se mu stalo.
Když zemřete, nějaká vyšší moc si prostě usmyslí, že vás potrestá za všechno, co jste ve svém životě dělali a neměli jste to dělat.
Dostal se do pekla. Ale nebylo to peklo, jak si ho většinou každý představuje, nebyl tam jediný kotel ve kterém by se vařil hříšník, ale je fakt, že ohně tam bylo požehnaně.
Ale nejhorší bylo, že Vládce všech pekel nedávno přestal kouřit a tak je celé peklo jeden velký prostor pro nekuřáky. A aby to bylo správné peklo a aspoň trochu si tam užili mučení, po podlaze je poházeno spoustu cigaret, které, když se jich dotknete se promění v popel.
Samozřejmě čerti jsou zvýhodněni a jako zaměstnanci mají jeden specielně vyhrazený salonek kam si mohou jednou týdně zalést v případě nouze. Samozřejmě můžete nabídnout čertovy nějakej úlateček,ale ten na vás akorát vycení zuby v širokém úsměvu a povokativně si zapálí.
 
Takže co z toho vyplývá? Jestli jste silný kuřák a hrozí vám smrt, radši ihned přestaňte, protože čerta neuplatíte

5 názorů

karmen
19. 05. 2007
Dát tip
každý z nás se jednou dostane mimo své tělo, at už do peklo bo nebe. *

j. nick
10. 11. 2006
Dát tip
Docela dobrá povídka, teda povídky nejsou moje parketa, takže můžu těžko hodnotit, ale docela dobře se mi to četlo, asi proto, že sem sám kouřil pět let velice aktivně, než sem s tim přestal, takže si dovedu to peklo představit v živých barvách:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru