Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krávík a spol.

15. 11. 2006
0
2
585
Autor
TMT
Tým českých vědců pod vedením ing. Rebitase se postaral o světovou senzaci. Jejich práce dala vzniknout novým živočišným druhům. Jeden z odborníků, profesor Mlok, souhlasil s poskytnutím rozhovoru.
 
PANE PROFESORE, O CO PŘESNĚ ŠLO VE VAŠEM VÝZKUMU?
Naším cílem bylo zkřížit dva odlišné tvory a vytvořit tak nové zvíře, abychom dokázali inteligenci českého národa.
 
KOLIK NOVÝCH ZVÍŘECÍCH DRUHŮ JSTE STVOŘILI?
Tři. Kolíka, orlíka a krávíka.
 
MŮŽETE NÁM JE VE STRUČNOSTI POPSAT?
Ano, zajisté. Kolík je kříženec kojota s králíkem. Živí se výhradně čistými oděvy. Rád se maskuje za kolíček na prádlo. Žije na prádelních šňůrách a jeho kousnutí je velmi bolestivé.
Pak je tady orlík, který vznikl spojením orla a králíka. Jedná se o obojživelníka, jenž vyhledává sladkovodní jezera nebo přehrady.
No a naším nejlepším výtvorem je krávík, kříženec krávy a králíka. Tento asi metr vysoký masožravec se dožívá zhruba tří let. Samičky krávíků kladou vajíčka, z nichž se líhnou larvy. Těm se říká klarvy. Tyto klarvy jsou nebezpečně žravé a mezi jejich oblíbené pochoutky patří lidské maso a hlen, o čemž se v zimních měsících na vlastní kůži přesvědčilo pět mých kolegů. V souvislosti s jídelníčkem klarev byly vynalezeny brýle proti klarvosleposti, které by již měly být běžně k dostání v obchodech.
 
JE NÁHODA, ŽE VÁM VŽDY JAKO ZÁKLAD SLOUŽILY KRÁLIČÍ GENY?
Nikoliv. Ing. Rebitas je vášnivým chovatelem těchto zvířat a pro naše experimenty obětoval své nejlepší kusy.
 
POUKÁZAL JSTE NA APETIT KLAREV, NEMYSLÍTE SI, ŽE BY MOHLY BÝT NEBEZPEČNÉ?
Pokud budete nosit naše brýle a jíst pravidelně sušenky, které obsahují speciální směs vitamínů (Komplkeks-pozn. redakce), nemáte se čeho bát.
 
A CO LIDÉ, KTEŘÍ JSOU NACHLAZENÍ?
Víte, někdo už by měl konečně zavést trest smrti za kýchání a smrkání na veřejnosti. Je to vážně odporné.
 
NEBOJÍTE SE, ŽE VAŠE OBJEVY VZBUDÍ MEZI LIDMI ROZRUCH?
Ani ne. Lidé jsou rozumní, pochopí to. Spíš se obáváme reakce ochránců přírody. Máme podezření, že organizace TRÁVA hodlá podat žalobu na naši společnost pro zneužití králičích práv. Doufám, že to neohrozí naše další plány.
 
PROZRADÍTE NÁM JE?
Rádi bychom zkřížili krávu s holubem, ale vše je zatím ve stádiu studií. Bude to poněkud složitější. Navíc musíme získat povolení od památkářů.
 
DĚKUJI ZA ROZHOVOR A PŘEJI HODNĚ ŠTĚSTÍ
Vám taky.

2 názory

sidonia
29. 12. 2006
Dát tip
mi se to cetlo celkem prima:)

Rabb
15. 11. 2006
Dát tip
těžké čtení..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru