Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Princezna

15. 11. 2006
0
7
1551
Autor
anula16

Toto téma jsme dostali jako sloh. A jak je vidět, tak to každý pojal podle svého snu. ..

Byl jednou jeden král a ten měl tři dcery. Když bylo nejstarší osmnáct, zavolal si ji a řekl:                                                                                            "V naší rodině se přenáší tradice." Dcera ještě zatím pořád nechápavě koukala. V jejích očích se střetával menší strach se zajímavým vzrušením...    Otec pokračoval:                                                                                                                                                                                                     "Jak asi víš, tak jsme zdědili dost velký majetek..."  Dceři už to začalo pomalu docházet. "No samozřejmě. Teďka jsi přeci král." uchichtla se.  Přirozeně, že to nemyslela vážně. Ironie. Poslední dobou žije pořád v  ironii. Nic nemůže brát vážně. Kdyby si to totiž všechno brala tak moc k srdci tak už je dávno na dně.                                                                                                                                                                                                             "A já jsem bývala skoro princezna..."dodala smutněji.

Této princezně se totiž nedávno zhroutil sen. Jejich rodina nedávno zdědila majetek po nějakých vlivných vzdálených příbuzných. Svou "tetičku" Sophii viděla asi jednou v životě.  A zrovna se jí musela takhle pomstít!

Před několika týdny se přestěhovali na zámeček, který je součástí toho celého dědictví.  Ale tím ztratila všechno! Ať už slibnou kariéru, tak hlavně všechny své přátele, co v tanečním klubu měla.  A místo toho všeho teď bydlí na zámečku. Asi by měla být tetičce vděčná, že tuto krásu jednou zdědí.  Ale vždyť tím sakra ztratila svou největší vášeň - tanec! Byla princezna parketu. Byla.  Přišla o svého tanečního partnera a vůbec o celou svou vysněnou budoucnost. Tetičku pomalu začala nenávidět.

"Ona za to může. ONA!" procedila mezi zuby a začala tiše plakat. Otec radši koukal z okna. Nerad totiž viděl svou dceru plakat. A pak jenom tiše prohlásil: "Našel jsem ti klub. Hledají tam hvězdu."

A princezna tanečního parketu se vrhla tátovi radostí okolo krku.


7 názorů

dosť slabé; štýl písania priemerný, no námet takmer nijaký.

anula16
19. 04. 2007
Dát tip
Nevadí, ani jsem to nečekala. Jinak dík za kritiku.

anula16
19. 04. 2007
Dát tip
Nevadí, ani jsem to nečekala. Jinak dík za kritiku.

dee-dead
10. 04. 2007
Dát tip
To jsem asi moc nepochopila...děj mi příjde přespříliš ironickej, k tomu i to zakončení, většina je jen shrnutí toho, co se stalo a pak pár řádků nějaké konverzace, možná si touto povídkou najdeš čtenáře, já ale mezi ně patřit asi nebudu...

anula16
22. 11. 2006
Dát tip
Já víím...;)

Rossë nië
16. 11. 2006
Dát tip
neukončuj, :-)

Rossë nië
16. 11. 2006
Dát tip
no ,je to dobrý. Líbí se mi to, ale něco mi tam nesedí. Je to moc rychle ukončený. Jinák je to hezký. Pokračuj, ale neukonču zbrkle.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru