Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak zese někdy

18. 11. 2006
0
6
552
Autor
Thinna

Člověk se občas snaží nějak vyplivnout sám sebe a tohle je asi tak jediný na co se zmůžu,nechci hned na začátek někoho obtěžovat, tak jsem zvolila něco kratšího..spíš než povídka je nepovídka, spíš než dílo je to nedílo...

 Pamatuješ si? Tolik zloby nás napadlo, uhnízdilo se někde uvnitř našich rozviklaných těl a předávalo ji dál. A především jeden druhému. Jakýkoliv pohled, dotyk, kontakt nás vlastně zabíjel. Sosákem si prohrabáváme život, ale tma v nás, nám navždycky zůstane. Opar neprůhledného jedovatého vzduchu se převaloval, všude kam jsem vstoupili a tak jako si uchováváme bolest, pošlapáváme zem, která se z našich vin, nechce vzpamatovat. Je to jako bychom měli do smrti pykat za rozhodnutí a odpovědi, které jsme kdysi zakroužkovali, protože nyní je nám kdosi nechce odpustit. Nebo jen nemáme tu sílu odpustit sami sobě. Tak jako se introvert převaluje ve své špinavé samotě, mučíme vlastní duše, jejichž slzy nahrazují krev v žilách a zastírají naše pohledy, které jsou mělčí a mělčí. Jsme jen přízraky, stíny ostatních, kterým smíme děkovat za nenávist, kterou proti nám vysílají, protože jen skrz ni můžeme existovat.      
      Není potřeba jediné slovo, abychom si vysvětlili proč jsme se právě tady a v tuhle chvíli setkali, protože doopravdy jsme nikdy mluvit neuměli. Zavři oči a uslyšíš tu šeptající  ozvěnu, která přišla odnikud a s náhodou, s kterou jsme ji našli jsme ji náhle ztratili a přišli jsme tak o jedinou možnou společnou cestu. Jen poslouchej, odněkud z dálky nám jde zase naproti a není náhoda, že právě teď, když ti tisknu ruku a je to ta poslední věc, kterou doopravdy ucítím, se k nám vrátila. Necháváme tu svět bez jakýchkoliv výčitek, protože teprve teď nám sejmuli kouli z nohy a nic jiného než šeptající ozvěny nepotřebujeme.
 

6 názorů

Honzyk
18. 11. 2006
Dát tip
jo.

Thinna
18. 11. 2006
Dát tip
aaaa-hoj...?

Honzyk
18. 11. 2006
Dát tip
ahoj, jenda))))))

Thinna
18. 11. 2006
Dát tip
Díky...možná právě proto, že je to dost subjektivní, zní prolog tak jak zní, protože nechci hned svojí první věcí na někoho vysílat bubáky, alespoň ne vědomě. Na to mám ještě spoustu času :)každopádně ve všech bodech s tebou téměr souhlasim..šekuju pěkně...

Honzyk
18. 11. 2006
Dát tip
1. nevim, proč - a neděláš to jen ty, takle zbytečně shazujete text prologem 2....je to subjektivní až subjektivistická věc....těžko do toho rejpat, každej máme jinou "chemii" 3. ergo nemá to "přesah", teda něco, co bych si vocaď vzal a , třeba, pamatoval, čau, jenda)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru