Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TIM A DIM-7

08. 09. 2008
0
0
1933
Autor
fungus2

Část sedmá

 

Když se Tim probudil, tak pocítil velké bolení hlavy. Zároveň zjistil, že leží na podlaze a má obličej zabořený ve vnitřku helmy. Chvíli mžoural očima, přičemž spatřil paprsky slunce, které dopadaly na podlahu. Zapřel se rukama a pokusil se vstát. Praštil se však hlavou o spodní část stolu, načež obličejem dopadl opět do vnitřku helmy. Pak zase nadzvedl hlavu a pravou rukou si přejel vlasy. Chvíli se snažil rozpomenout, co se odehrálo včera večer. Potom se pokusil vylézt zpod stolu, ale jeho dolní končetiny byly zaháknuté o dvě nohy stolu. A to mělo za následek, že při jeho opakovaném prudkém lezení se stůl pohnul. A u něho na židli seděl Dim, který hlavou a horní části trupu spočíval na jeho desce. Vzápětí se i on dal do pohybu, sjel ze židle a rozplácl se na podlaze.

„Jééé…Co se to děje!“ vyhrkl Dim zmateně a tupě zíral nad sebe do stropu.

„Au!“ vyjekl Tim, který se mezitím posadil pod stolem a praštil se opětovně hlavou o spodek stolu.

„To je strašný! Mně hučí v hlavě jako v úlu!“ vysoukal ze sebe Dim.

„Tak to se ti asi rojej v hlavě včely.“

„To bylo fakt vtipný. Chce to sprchu!“

„A vona tady nějaká sprcha je?“

„Na hradě přeci bejvaj koupelny.“

„No jo. Jdeme teda do koupelny!“ vyhrkl Tim a vstal, ale zapomněl, že stále sedí pod stolem. A tak se zase ozvala rána, jak se o něho praštil.

  O něco později oba dva vrávorali místnostmi hradu. Koupelnu se jim nepodařilo nalézt, ale objevili umyvadlo.

„Jéé Dime, von mi ten kohoutek zůstal v ruce!“ vyhrkl Tim a zároveň se držel za nos, protože se praštil o okraj umyvadla.

„Ty si vůl!“ vykřikl Dim a hned se snažil onen kohoutek nasadit zpátky. To se mu podařilo a zkusil jím otočit. Jenže s ním nepohnul.

„Hele, Dime. Vono nic neteče,“ řekl Tim.

„Máš dobrej postřeh!“ pronesl naštvaně Dim a obouručně uchopil kohoutek a vší silou se jej opětovně pokusil otočit. Nějak přitom však ztratil rovnováhu a na dlaždičkách mu podjely nohy. Zároveň vrazil do Tima, který zavrávoral a chytl se za umyvadlo. Poté se ozval dvojitý výkřik, po němž následovala velká rána. Za chvíli ležel rozkřičený Dim na podlaze s vyrvanou trubkou v rukách. Přes něho ležel rozplácnutý Tim s urvaným umyvadlem na zádech a na oba dva stříkala proudem voda.

KONEC SEDMÉ ČÁSTI

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru