Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prohlášení šéfredaktora

22. 11. 2006
12
407
11988
Autor
Armand

Vážené písmačky, písmáčci a písmáci, vážení autoři i čtenáři. Dnes vás oslovuji nejen jako autor, jako Armand, ale také jako šéfredaktor Písmáka. Dřív než začnu, chci poděkovat všem, kteří pro Písmáka pracovali a pracují, kteří do něj vkládají svou energii i těm, kteří mu věří, kteří si na něm hrají i zlobí, s humorem či bez něj. Můj zvláštní dík patří neobyčejně statečným lidem, kteří mají odvahu nést, bez podmínek, svou kůži na trh, pustit se do nesnadných věcí a snášet co je těžké snášet. Rebecca13 je právě takovým člověkem a velmi si jí vážím. I proto se na ni můžete obracet stejně jako na mě.



část 1.  situace a změna – nabídka spolupráce

 

Písmák má šéfredaktora. Písmák má obavy, nevědomost, naděje, ambice, nenávist, ale i sny, soucit a pochopení. Kdo je to Písmák? Komunita více či méně citlivých lidí, individualit všech různých profesí, vyznání, literárních i neliterárních schopností a přesvědčení. Internetový kotel, pod jehož hladinou to vře, zraje i hnije. Pro to všechno tu jsem a pro to všechno tu zůstávám. Pro to všechno jsem řekl ano, když majitelka tohoto serveru nabídla abych se ujal role šéfredaktora.

 

Písmák má období klidu a období bouří. Vždy tomu tak bylo a pravděpodobně vždy tomu tak bude. Bouře čistí vzduch, boří to co je staré a neudržitelné. Bouře souvisí s  odporem vůči změnám. Souvisí s nedůvěrou, která je v části této komunity (i díky historickým událostem) tak hluboce zakořeněna. Proto bych byl rád, aby se autoři a čtenáři, kteří Písmák navštěvují relativně krátkou dobu, nenechali odradit žádným z negativních výkřiků, které tady mohou číst.

 

Věřím, že každá bytost má právo na štěstí. To znamená, že má právo na omyly, na zkoušení a zkoušení, na hledání pravé cesty.

 

Nabízím vám prostor ke spolupráci. Možnost chopit se šance sdílet svůj pohled na svět, být vidět a slyšet. Chci abyste VY navrhovali změny na tomto neobyčejném místě, ne šéfredaktor, ne nějaká moc a zvůle shora! Chci aby Písmák šel vaši cestou, vašim způsobem. Já jsem tu od toho, abych slyšel vaše návrhy, podpořil vaši touhu a společně s redaktory vám připravoval podmínky a vedl vás směrem k vizi.

 

 

 

 

část 2. Vize a poslání

 

Trembling I sit day and night, my friends are astonish'd at me

Yet they forgive my wanderings. I rest not from my great task!

To open the Eternal Worlds, to open the immortal Eyes

Of Man inwards into the Worlds of Thought, into Eternity

(William Blake)

 

 

Představte si Písmák jako univerzální most, který spojuje lidi, tak jako řeka spojuje břehy a strany. Most mezi lidmi z literárního i neliterárního prostřední, mezi literárními servery, mezi internetovou a neinternetovou komunitou. Písmák jako místo reflektující vnitřní Písmácký i vnější okolní svět. Písmák jako místo kde má každý možnost na seberealizaci podle své volby a svého úsilí. Písmák jako místo umožňující svým autorům být vidět. O to chci spolu s vámi usilovat. Aby se Písmák, možná jednou v budoucnu, stal renomovaným serverem, vlivným médiem, atraktivním a příjemným místem, které spojuje lidi a umožňuje jim rozvíjet své schopnosti i svou osobnost.

 

Most a řeka. Nic zvláštního. Přesto nabízí neomezené možnosti.

 

 

 

 

část 3. Jaký je směr a co dělat?

 

Není potřeba dělat něco jiného než doposud. Přesto můžete udělat něco navíc, když budete chtít. Co konkrétně?

 

I velké vize potřebují začít malými krůčky. Takže prozatím:

 

  1. Písmácký časopis. Nejpozději v průběhu března bychom rádi, aby vyšlo první číslo oficiálního písmáckého časopisu, jehož pracovní název je Hladina. Časopis bude mít svou stálou část na kterou se budete moct pravidelně těšit a svou proměnlivou část, kde bude větší prostor pro iniciativu různých přispěvatelů.

 

Napište mně nebo rebecce13 do pošty, zda byste sami rádi přispěli a čím konkrétně. Dám příklad: Kriticky zaměřený klub představí v každém čísle jednoho nebo více autorů, např. včetně rozhovoru. Rebecca13 bude např. připravovat kalendář akcí a podílet se na přípravě čtení a podobných projektů.

 

Máte nápad, vlastní projekt, znáte zajímavého člověka, umělce, osobnost, fotografa, pořádáte akci a chcete o ní napsat reportáž, četli jste knihu, film a chtěli byste je doporučit formou recenze, máte nápad na rubriku a chtěli byste se o ni starat a vést ji? Dejte vědět. Záleží jen na nás jak ten časopis bude vypadat a co v něm bude. Konečné rozhodnutí a odpovědnost bude samozřejmě na nás.

 

 

  1. Začátkem ledna by měla být uvedena nová redakce (o tomto tématu napíšu víc později, zatím zůstávají stávající redaktoři, chtějí-li, a mají mou podporu.) Proč nová redakce? Možnost stát se redaktorem chci dát každému (samozřejmě včetně současných redaktorů) kdo bude opravdu chtít a podělí se s námi o svou představu redaktorství.

 

Dejte klidně už teď sami vědět rebecce13 nebo mně, že máte zájem a napište co byste jako redaktoři chtěli dělat, čemu se věnovat. Nemějte obavy, že byste něco museli (třeba psát určitý počet kritik). Sám jsem nepřítel pravidel. Bude nastaven pouze rámec, který dá redakci tvář. Diskusi vypíšu. Stávající redaktoři nic psát nemusí, pokud nechtějí, oslovím je osobně.

 

 

  1. Příští rok plánujeme vydat k 10. výročí existence Písmáka první písmácký sborník, který bude obsahovat best of z Písmáka, v podání deseti autorů na jejichž výběru se bude významně podílet i redakce (jež bude naslouchat hlasům písmáků).

 

  1. V plánu je také velká soutěž o nejlepší báseň a nejlepší prózu, jejíž vítěz(ka) obdrží velmi zajímavou cenu.

 

 

 

Těším se na spolupráci.

 

 

 

dva břehy a starý most

přešel jsem tam a zpět

nic zvláštního

ptačí píseň je slyšet ze všech stran

 

(Armand)

 


407 názorů

Milly
03. 06. 2007
Dát tip
Avi :-)

Jednačtyřicítky? Téda, to je hrudník, jen co je pravda... :)

eowi
19. 12. 2006
Dát tip
Přece jsme se dohodli, že nebudeš na veřejnosti přiznávat vlkovo vegetariánství, Matyldinu laserofílii, moje jedenačtyrycítky a Tvé božství! Jak ta rodina pak má vypadat na veřejnosti!!!

Von to seblíže vlk...

eowi
19. 12. 2006
Dát tip
Nepřijímá se. Pouze v předsíni. Kdo má ten blemcavej štrůdl uklízet z koberce, když budeš mrtvej?!

Hurá. Teď již mohu skonat v pokoji.

Craerassy
18. 12. 2006
Dát tip
Pišta...o náhrobku tu nebyla řeč...ale jestli na tom trváš, mrsknu ti cihlu se jménem na smeťák:-)))

ála
18. 12. 2006
Dát tip
...vždyť na tom, co je tam řečeno, není nic špatnýho. Já jsem tu tedy nová a neznám tím pádem pozadí, ale proč tolik nevraživosti? ...

To je mi teda smrt, tohleto... Elektrikou ve vaně s rozblemcaným štrůdlem! Dovedete si představit, jak to bude vypadat na náhrobku? Hmmm. Nejspíš dovedete. Ach jo. Jsem smutný hvězný drak :(

Craerassy
11. 12. 2006
Dát tip
Fouckault... to je dobrej nápad...jak bude Pišta ve vířivce, zapnu vysavač a mrsknu mu ho do ní hned za tím štrůdlem:-)))

ceder_john
08. 12. 2006
Dát tip
to je pěkná myšlenka..

Zbora
08. 12. 2006
Dát tip
Ta neni moje...taje pro všechny!!!

ceder_john
08. 12. 2006
Dát tip
musíš na psy..mužeš jim třeba vyprávět o tý svý hudbě..

Fouckault
08. 12. 2006
Dát tip
na co veterináře.. zkus vysavač :-)

Garth
08. 12. 2006
Dát tip
Možná by pomohl nějaký veterinář...

Zbora
08. 12. 2006
Dát tip
Už jsem byl u urologa...nic.

ceder_john
08. 12. 2006
Dát tip
tož zboro jestli si kvůli tomuhle dva dny oka nezahmouřil, tož by ses měl nechal vyšetřit..

pozorovatel
07. 12. 2006
Dát tip
já bych Gartha trochu opravil: Bez panků a copánků by to ani nebyl písmák.

Noe1
07. 12. 2006
Dát tip
Stanislav: je to tu ale diskriminační prostředí ... k punku mám dalkeko, ke skííínům blízko, a navíc Garth má pravdu a ta avíza mě zas vyfakovala, protože se nazažlutila, a já se nemohl zapojit do této lůůůůzné debaty !!!!

Zbora
07. 12. 2006
Dát tip
Ano, hezky nám to dala...jen co je pravda...dva dny jsem kvůli tomu nezahmouřil oko.

Garth
07. 12. 2006
Dát tip
Pišto, Ty jsi pěkný rejpal. Ale asi je to taky pankové.

Garth: Nemůže. Kušuj. Graf: Bať, jsem Vellmandův oblíbenec:))

Garth
07. 12. 2006
Dát tip
Stanislav má pravdu, moc pěkně pankově to Nikolka udělala. Bez panku by to ani nebyl písmák. Také mě to okouzluje, pokud vůbec lůza může být okouzlena!

Pojďme, budeme se o to zuřivě hádat, chcete?

stanislav
07. 12. 2006
Dát tip
Zboro, lhát přece není pankové, makové ani jaké, pankové je to, jak Nikolka všem řekla, že jsou blbečci nebo tak nějak... to mě okouzluje...

...myslela že je to známka punku... tralala

Zbora
07. 12. 2006
Dát tip
Aha...takže lhát je punkové...další pro život důležitá informace. Díky za ní.

stanislav
07. 12. 2006
Dát tip
Nemám nic na jazyku, jen mám chuť poslat všem možným lidem avíza, tolika nickům pohromadě, to se jinde nepovede. Jinak od Nikolky je hezké, když se chová trošku pankově, je to mnohem víc zajímavý, než šéfredaktorova láska všeobjímající, to je takový málo stravitelný model, jak na to. Správně všecky vyfakovat, to vždycky zabralo, viz třeba Lyrykova fóra o plevelu a podobně, to byla vždycky švanda. P.S.: Kde je Garth, tam je milo.

já prosím hlásím, že prospívám, dokonce ve škole jsem se i prozpívala k vyznamenání a někdy jsem měla i dvojku z chování! tralala

Noe1
06. 12. 2006
Dát tip
nikol: reaguješ jen na méně podstatnou část mého sdělení. Je mi jedno, co si se svou diskuzí udělala, ale nešermuj tady s pravdami - smazala si ji a tečka A víš ty co? šermuj si s čím chceš a s kým chceš. Venku je hezky, politici se nedomluvěj, já jsem lůza, pivo se drží na rozumné cenové hladině a všechny tyhle žabo-žabí debaty jsou (nebo budou za rok) směšný :-)))Tečka a puntík :-)

Přečetl jsem Toma. Fantomas.

pozorovatel
06. 12. 2006
Dát tip
myslim, že se právě neřeší vůbec nic:)) teda, že neni vůle k řešení a redakce s tim nic dělat nemůže, když se s ní nemluví... teda pokud neberete emotivní výlevy nicol za snahu o spolupráci

daddy
06. 12. 2006
Dát tip
no jestli se tyhle diskuze neřeší ve fóru, tak co se řeší panebože? no nic, jen jsem si taky něco k tomu plácla, čau pozorovateli...

ceder_john
05. 12. 2006
Dát tip
nejsi záporná postava, jen prostě neděláš jen ty správný kroky a kroky zpět tomu nepřidaj..

Nicollette
05. 12. 2006
Dát tip
já sem totiž děsně záporná postava na Písmáku děsim se sama sebe !

pozorovatel
05. 12. 2006
Dát tip
daddy: omyl, redaktoři se nehádají.. nicol nám jen nadává.. my tam zrovna poctivě řešíme, co mám koupit babičce k vánocům.. problém je, že většina uživatelů ani neví, o co jde a pak se objevujou naprosto zcestný poznámky proč se tyhle diskuse neřeší ve fóru, sám nevim.. armand s náma nediskutuje..tak proto se to asi řeší veřejně, což neprospěje ničemu..což se ukázalo

třesky-plesky-aviza-doblba_!

daddy
05. 12. 2006
Dát tip
a číst v redačním fóru ani nebudem, jest to uzavřeno ne?! tak proč se pak kolem všech těchto uzavřenejch věcí tady kecá, když se slavní redachtoři mezi sebou pohádají...nemožný!!

pozorovatel
05. 12. 2006
Dát tip
ale to jste ještě nečetli, co nám Nicolláš nadělil v redakčním fóru..:))) tohle je ještě slabota jak prázdná punčocha na krbové římse

já už se v tom neorientuju, ztrácím orientaci... sos... sos...sos.... já chci bez falešných sobů....!!! jo a Pišto už měj konečně nějaké potomstvo bys neměl čas na blbostě !

Tom
05. 12. 2006
Dát tip
Jak se vsechno nesleduje, diskuze cloveku nezasvecenemu utikaji a neprilis jim rozumi.... Je moc hezke, ze lidem na Pismakovi zalezi, to je moc hezke. trochu mi to pripomina lekce ze sociologie: pocatecni charisma (jak si vzpomenu na rok 1999), pozdeji po "smrti krale" valky a institucionalizace, ktera je mozna nevyhnutelna. Pokud takova institucionalizace nebude prekazet tvurcum v odusevnelem hloubeni krasna, nelze proti ni nic namitat. Hodne stesti sefredaktorovi. A vsem tu spravnou miru vseho. Na Pismakovi je spousta puvabnych basni. Pismak je take casto autokreativnim a reciprocnim prostredkem. Bude dobre, jak to nebude lidem prekazet v odkryvani peknych veci. Osobne nechapu proc nejsou aktualni Nova Dila vice exponovana ihned po zalogovani. Zda se mi, ze exponovana je spise kontrola sebe sama (sveho konta) a institucionalni zalezitosti.

sidonia
05. 12. 2006
Dát tip
viz me2d

Fouckault
05. 12. 2006
Dát tip
Crae.. takovejch by bylo.. a luxovat a štrůdl pro pištu umíš?

Craerassy
05. 12. 2006
Dát tip
ta vířivka je už volná??

Chtěl bych podotknout, že když se má žena rozhodne letět fotbalovým balonem, tak je to setsakra dobrej nápad, a místo abyste na ni tady házeli špínu, vy hlupáci, měli byste ocenit její nezištnost, genialitu, krásu a štrůdl. Tak. P.S. Kdyby se tady někdo ptal po pěně, tak že jste nic neviděli, ju?

Craerassy
05. 12. 2006
Dát tip
kdo mi ukrad pěnu do koupele???

eowi
05. 12. 2006
Dát tip
Jo a to platí, dokud se nerozhodnu jinak ;-)

eowi
05. 12. 2006
Dát tip
Tak já vydávám oficielní prohlášení, že se Pišty zastávám, aby teda nezaviděl! Howg! A s tím balónem... Jak dlouho mám na rozmyšlenou?

Zbora
05. 12. 2006
Dát tip
Copak se přihodilo té podivuhodné hočičce? Nezadržovala přespříliš dlouho dech ve výřivce?

Fouckault
05. 12. 2006
Dát tip
:-)))))

:)))))))))))))

Nico: :)) Na svoji obranu si ženu povolávat nemusím, zastanu to sám... P.S. Já si jen zcela upřímně myslím, že za čas se za ty svoje průpovídky tady budeš šeredně stydět... Ale nakonec, co je mi potom, žeano.

Nicollette
05. 12. 2006
Dát tip
pišto závidíš že tebe se žádná žena takhle nezastává co :) nejde o to "že o něco jde, o cokoliv", kdyby si tvoje žena usmyslela že poletí balónem tak ji v tom taky podpoříš :) noe kdo chodí na P. denně tak si toho díla musel všimnout poněvadž mělo název mého nicku bylo na stránce novejch děl a je publikované i s názorama. tečka, neni dál o čem mluvit

Noe1
05. 12. 2006
Dát tip
Pišta: jj, Nicoll je určitě taky lvice :-))))

Noe1
05. 12. 2006
Dát tip
vidíš, jak je pravda ošidná ... fakt je, že si tu diskuzi skutečně smazala - to je neoddiskutovatelné a publikovala jako něco jiného pod neodhalitelným nickem ... když už tu někomu vyčítáš jeho pravdy ;-/

Pamatujete, jak za starých dob Veronika plamenně bránila Lyryka? :)))

Nicollette
05. 12. 2006
Dát tip
je pod "nick diskuze" šlo čistě o to že si tim nechci zasírat autor. stránku :)

Noe1
05. 12. 2006
Dát tip
pravdu má jenom garth a bouchačka ... všechny jiné pravdy jsou falešné !!! a kam teda zmizela ta diskuze, když nezmizela? připomíná mi to tu Kafku

Nicollette
05. 12. 2006
Dát tip
diskuze je pod jinym nickem, nesmazala sem jí a pak jak vznikaj ty vaše pravdy co...

Garth
05. 12. 2006
Dát tip
Děkuji Hufnáglu Pištovi za důležitou opravu, neřekl bych to sám lépe. Mimochodem, všímáte si, jak Armand, Nicollette a spol. chytře odvádí řeč od vířivky, vysavače a dalších podivností Rebeccy Marten...? Hoši, hoši, až nám se ty klacky vrátí.

Garth není ubožák. Garth je debil. To by rozhodně nemělo zapadnout.

JiKo
05. 12. 2006
Dát tip
jste ubožáci... takovej jakoby napoleonskej komplex, že? nic: proč jsi smazala tu tvou podpůrnou diskusi?

Craerassy
05. 12. 2006
Dát tip
Fouckaulte, ty mě neštvi...jestli se Armand zastřelí ještě před slíbenými orgiemi, máš mě na krku ty a varuju tě...neuspokojí mě tříminutové ukecávání ať neblbnu a oblíknu se!!!

pozorovatel
04. 12. 2006
Dát tip
"tak mi přišel nějakej moc povolenej... stačí zatahat za šňůrku..." ty hele, fouckaulte, ty se nezdáš.. ještě donedávna sofistikovaný kritik a dnes člen orgií!!! nicol má pravdu, měl by ses nad sebou zamyslet! takhle tý poesii neprospěješ..

pozorovatel
04. 12. 2006
Dát tip
můj milý já tě taky lituji, že máš tak chytrou ženu a jinak umírám smíchy:))) a přesně proto mám ten písmák rád, moc rád.)) vždycky mě překvapí

Fouckault
04. 12. 2006
Dát tip
ano, bohužel musím tedy s pravdou ven.. Nicollet je vysavač!

Nicollette
04. 12. 2006
Dát tip
můj milý já tě lituji, že se tady musíš potýkat s takovejma ubožákama....s ubožákama co nedovedou žít a vlastnit svůj život a proto se tady (byť o tom neví) ztrapňujou pod tvým prohlášením... chudáci nic jinýho než chudáci... (mimochodem, jestli dorazí avízo Fouckaultovi, tak to je ubožák ze všech největší.... už tenkrát když byl v křeči u rebeky v bytě tak mi přišel nějakej moc povolenej... stačí zatahat za šňůrku... maňásek Fouckault...)

Armand
04. 12. 2006
Dát tip
Ahoj Rowi, děkuju za tvá slova. Jsem taky rád, žes po nějaké době zase na "kolbišti" :)

Garth
04. 12. 2006
Dát tip
Moc se na tebe zlobím, Rasputine!

já nesouhlasím,já nejsem žabomyší válka ani jiná havěť... já to enem sleduju a vážně se někdy dosti bavím i když to není k smíchu a někdy bych vážně někoho bacila by se probral a vzpamatoval...ale proč se rozčilovat, stejně to bude jak na horské dráze... jednou dole a jednou nahoře :-))) od ledna do dubna a bez písemné smlouvy!

Rowenna
03. 12. 2006
Dát tip
Přeji hodně štěstí, pevné nervy. Evidentně nevcházíš do kolbiště příliš přátelského.

Jezuita
03. 12. 2006
Dát tip
Exhibicionizmus ? jsem pro !

Stanislav není moudrý. Je krásný. A to je, nezlobte se na mě, opravdu málo.

Garth
03. 12. 2006
Dát tip
nevím, snad jen stanislav je moudrý a exhibicionismus rozhodně pro všechny.

Honzyk
03. 12. 2006
Dát tip
...to zní rozumně.

Honzyk
03. 12. 2006
Dát tip
...to zní rozumně.

Já si to tedy nepřiznám. Nene. Když exhibicionismus, tak pro všechny!

pozorovatel
02. 12. 2006
Dát tip
me2d: "INTELEKTUÁLNÍ EXHIBICIONISTÉ, kteří se nevím proč zviditelňují a chtějí prosadit na úkor druhých" hele, ale proč to píšeš mně? já se do vířivky necpu! já nechci zabrat místo ve vířivce jiným..!! já chci jen půjčit ten vysavač to se zaměř tadyhle na crae.. ta se ti i svlíkne, jen aby na sebe a vířivku ukázala to mi připomíná, že bych měl napsat Nicol..

Fouckault
02. 12. 2006
Dát tip
Crae? ty máš okno? to si nepamatuješ ani na vysavač?? jo.. bylo na čase to rozvířit.. to že se podobným orgiím oddává řadový nick je věcí jen jeho vkusu ale šéfredaktor!!!?? být Armandem bych se zastřelil!

Armand
02. 12. 2006
Dát tip
Crae: :)

Craerassy
02. 12. 2006
Dát tip
Armande, nevíš, jestli jsem v té vířivce byla taky?? já jen, že nemám ani co složit, ani na co rezignovat, takže se můžu je znovu svlíknout a vrhnout se do vířivky ještě jednou:-)))

stanislav
02. 12. 2006
Dát tip
ta maličkatá fotka děvčátka v moři mě donutila sem ještě něco připsat: ať žije Garth! jaká je souvislost mezi malým děvčátkem v moři a Garthem, to zatím nevím, ale dopátrám se toho.

pozorovatel
01. 12. 2006
Dát tip
:)))tady se mi líbí

Garth
01. 12. 2006
Dát tip
Klid, hoši, však ony se nám ty naše klacky vrátí.

Zpátečníku.

Armand
01. 12. 2006
Dát tip
žádám ticho, aby bylo ticho...

Garth
01. 12. 2006
Dát tip
Žádám pozorovatele, aby založil diskuzi!

Žádám Armanda, aby s teroristy nevyjednával!

pozorovatel
01. 12. 2006
Dát tip
žádám armanda, aby neprodleně podal důvod smazání pacerovi kritiky nebo založim diskusi!

Fouckault
01. 12. 2006
Dát tip
:-( a já furt myslím že ti je těch 13 :-)) sprostej marketing je to (jsi zavádějící nick):-)

Fouckault
01. 12. 2006
Dát tip
no nejni to špatný pomyšlení Rebecca zezdola, rebecca zezhora :-))

Fouckault
01. 12. 2006
Dát tip
ty vado :-)) chci zpátky do vířivky.. teda vlastně do "písmácké rady" :-))

Fouckault
01. 12. 2006
Dát tip
Pišta.. ano.. konečně někdo vzal rozum do hrsti.. mám tu velmi chutné bavorské perníčky .. mezi námi co se budem furt hádat, beztak jsme všichni za jedno i když se přem :-)

Jelikož jsem byl první, kdo Pacerův nactiutrhačský pantofel četl, rád bych podotkl, že je moooc dobře, že ho Armand smazal, a bejt váma už do toho moc nereju. Máslo na hlavě máme všichni, jak bylo patrno z posledního odstavce. Rebeka sice nejvíc, ale i tak. Lepší to nechat bejt. Pojďte, zapálíme si vonnou tyčinku a vypijeme společně šálek dobrého čaje, to nás sblíží.

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
Tys četl i to o tom kompotu? Nedivím se, že Pacera vymazali...

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
kompotu

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
Nechal bych Pacerův pytel, Schrödingerovu kočku a Repulsionovy olivy na svém místě, nechal bych je tam kde jsou. Raději to sem netahejme... Ale divné je, že se zmínění vůbec neozývají. Jasný důkaz komplotu.

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
Pacer je pytli (vysavače).. tak to vypadá když se ocitneš na nepravém místě v nepravém čase..

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
"...teda myslela, že Pacer požádal o smazání? Hej Pacer, co tam ..." (Rebecca13) a tady zase vysavač!

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
budem tu tak dlouho než se nepřiznáte! "Nabízím vám prostor ke spolupráci. Možnost chopit se šance sdílet svůj pohled na svět, být vidět a slyšet. Chci abyste VY navrhovali změny na tomto neobyčejném místě" (Armand) tady zase... všechno to směřuje k vířivce..

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
"...pustit se do nesnadných věcí a snášet co je těžké snášet. Rebecca13 je právě takovým člověkem a velmi si jí vážím. I proto se na ni můžete obracet stejně jako na mě." (Armand) Je zcela jasné, že se mluví o vířivce a vysavači. Jsou věci a fakta, která jsou nyní již nepopiratelná. Mlžení již nefunguje - nyní musí zaznít slova pravdy, jednou, jasně, čistě. Myslím, že i Rebecca by měla s pravdou ven, zejména jako osoba redaktorsky činná. Své by k tomu jistě mohl říct i Papouch, jakožto osoba adminsky činná. (všimněte si, že vířivka je s měkkým i a vysavač již s tvrdým!)

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
demisi!!! fuj.. vysavač a výřivka.. proč je Pacer bílej? chceme vysvětlení!

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
Neopomíjej vysavač.

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
tohle musí skončit rezignací. ARMANDE ŽÁDÁM TVOU REZIGNACI!!!! .. nebo se přiznej jak to bylo s tou vířivkou..

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
Nechtěl jsem to psát, ale když jsi zmínil vířivku, došlo mi, která uhodila. Všichni víme, co znamená, když Rebecca zmíní vířivku. To jsou i naše legrácky stranou, jakože naše legrácky jen tak stranou nejdou.

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
kdepak legrace! Rebecca.. Armand.. vysavač.. a směřuje to ještě výš..

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
písmák.. a rebecca... myslel jsem, že rebecca to nechala smazat... nebo to nechala smazat a teď mlží... on už ten začátek o rebečině konspiračně-ambiciózním plánu, ve kterém figuroval ten vysavač... jsem myslel, že je to nějaká legrace..

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
Garth.. to je vidět že ses nedostal k té vířivce, pak by ti to bylo jasný.. to se nedalo jinak než to smazat.. takovej politickej průser by písmák neustál.

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
Jasné, že bylo! A je dobře, že se na písmák vrátila cenzúra! Protože jedině tak může lúza prohrabávat odpadkové koše! Všimněte si, že cenzúra i lúza mají ú s čárkou... To bude nějaké znamení! Akorát nechápu, proč by někdo chtěl vymazávat texty o Rebecce, takhle selektivně...?

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
stejně to tam bylo! :-) já to viděl než to Armand vycuc :-))

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
To se máš. Já se dočetl jen k příhodě s vysavačem a fíííí... bylo to pryč. Jó, vy co jste se dočetli až k vířivce...

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
stačil jsem to dočíst jen po tu vířivku v Letňanech a najednou šmik.. holt cenzura :-)

Garth
30. 11. 2006
Dát tip
Taky nechápu, když Pacer napíše něco o Rebecce, tak se to hned smaže...

Fouckault
30. 11. 2006
Dát tip
Rebe.. bylo to celé o Tobě .-)

vod toho jsem bejlí by se dělo neskutečné a neuskutečnitelné :-))) Pacer: bravooo!!!!

...aneb recyklace mysli. :))

Fouckault
29. 11. 2006
Dát tip
mě přijde že Pacerův příspěvek spíš pojednává o vygumovanosti :-))

(teď by se hodilo nějaké jemné filosofické pojednání o lidské duši coby nepopsaném listu....:) )

Fouckault
29. 11. 2006
Dát tip
maximalistický minimalismus.. to tu ještě nebylo! že by prostor pro šéfredaktorovo očekávání? :-)

Klenot minimalismu, tvrdím já!

Fouckault
29. 11. 2006
Dát tip
takovej interpretační vořech řekl bych :-)

Pacer má pravdu.

Pacer
29. 11. 2006
Dát tip
. .

Vihar
29. 11. 2006
Dát tip
Ty alfa samci mě dostali.. avšak navzdory alfa samcům (a samicím, dyž máme tu emancipaci) je zde notně poznat na hořlavosti, že už to palivo do Kotelny není tak jakostní a vytříbené, jak bejvávalo za první a druhé Lyrykiády. ještě, že jsem vlk omega, aspoň je mi odepřena výsada pářit se dobrovolně povinně s beta samicí či být pářen alfa samcem Nicol, vzrušujou tě vlci?

papouch
28. 11. 2006
Dát tip
Shell? .. tam rozhodně benzín neberu.

Snad abych pomalu šel...

eowi
28. 11. 2006
Dát tip
A safra.

elf_sieben
28. 11. 2006
Dát tip
v hladině elfa?? To bych o tom musela něco vědět!!!

A safra.

eowi
28. 11. 2006
Dát tip
Nejsi v hladině alfa? A máme ho!

Já si teď představil, jak kouzelný bejlí přivádí plutonium k jaderné reakci pomocí zápalek - a udělalo se mi hned lépe:)

luciferničky byly lepší :-)) atomovou bych byla pro! a já škrtnu zápalkou...:-)

erőmű

Fouckault
28. 11. 2006
Dát tip
jo .. postavme elektrárnu :-)

"rozdmýšky" je nááádherný slovo! :))

celý den mi zabralo se tím prokousat, zasmát se a i mračit... Já vám tak nějak nevím.... nejsem z těch, co by zapomínali na minulosti, ale žiji přítomností, co se týká Zbory a šéfredaktorství, nechápu, fakt nechápu, proč když něco funguje, je to na dobré cestě, proč, se to musí najednou zmačkat do kuličky a hodit na hromadu ostatního nepotřebného materiálu herjnajs... vím, že je sem tam potřeba novou krev a nové tvůrčí nápady, ale jak někdo může říct, že to nefungovalo, když se to ani nezkusilo... což mi připomíná ... postavíme elektrárnu a až ji postavíme, tak ji zbouráme a budeme stavět novou.. aniž by se ověřilo, jestli je funkční a jestli pošlape... Tady ty tahanice mě fakt už nebaví a zajímal by mě výsledek ne tlachání pořád dokola a přesvědčování, kdo z koho má pravdu. Každý má pravdu - někod bohužel tu svou. Pamatuju doby, kdy tu bylo relativní příměří až na nějaké menší rozdmýšky, ale šlapalo to, lidi byli v pohodě, dokonce i kritiky přijímali tak nějak s klidem a hned se nečílili.... takže ať je tam kdokoliv přeji štěstí a hlavně si přeji aby to ostatní uživatlé konečně poznali, že se něco děje....

Yeziiinka
27. 11. 2006
Dát tip
Tak jo... já jsem si to fakt skoro všechno poctivě přečetla, ale teď Vás prosím: NECHCI ODSUD AVÍZA. Díky, yeziiinka

yzžet
27. 11. 2006
Dát tip
slovo a čin ( ozdoba každého muže ) ..tak šup,šup do práce , ještě že jsem žena ... ale za to příjdu s nějakým tím návrhem na změnu ( no tedy až uvidím , že virtuální prezentace se již více zhmotnuje )...snad to neprošvihnu ...hodně síly do práce tobě ....i tvým spolupracovníkům

JiKo
27. 11. 2006
Dát tip
více lidí nemůže mít shodný názor? ...

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
a

Noe1
26. 11. 2006
Dát tip
přeji panu A aby byl na P alfa, krasomluvu zvládá - jako řada z vás - na jednotku, ale to se fakt nepočítá, uvidíme uvidíme ... do odstřelu mu dávám půl roku, bo je idealista a ty vydržej dýl ;-)))))

stanislav
26. 11. 2006
Dát tip
já jsem z těch alfa samců a beta samic nějakej zmatenej. když má dvacet lidí stejnej názor, tak tam bude nějakej strůjce a první hybatel! to máš, Nikol pravdu. svatou. to je docela normální, že když nějakej tydýt někoho nasere, tak ty nasraný holt mluvěj stejnou řečí, ale to neni o písmáku, to já jen tak, že jako takovej obecnej příklad. :o)

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
a čim tě nasral armand stando? :)) já myslim že bychom měli jít do zoo podívat se na vlky, minule sme tam byli byli jen krapítkovou chvilinku a lední medvěd tam vůbec nebyl

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
a čim tě nasral armand stando? :)) že mluvíš stejnou řečí... :) já myslim že bychom měli jít do zoo, minule sme u těch vlků pobyli jen krapítkovou chvilinku a lední medvěd tam vůbec nebyl

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
to je to cizí slovo, jak o něm pišta psal? a armand ti dá, že se tu tak vybavuješ...! aspoň ty bys měla být rozumná, když já jsem ovce

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
tristní

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
ale to je škoda, já se fakt těšil, že si zavyhazujeme pár uživatelů ale jestli chcete, tak vaši sv. trojici budu jen z dáli obdivovat

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
a řek ti někdo že tě chce? :)

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
já bych to shrnul: jsme hloupé ovce s alfa bačou, kterého jsme ještě nevypátrali, ale určitě je někde poblíž a třese se před odhalením jeho pravé tváře noe1, jsi to ty? přiznej se! a nicol má pravdu, i když nevim jakou a je to vlastně taková partizánka, které záleží na dobru lidí, i když ho nechtějí dobro přece musí zvítězit! tak už vystupte z té temné strany.. a pějte ptačí píseň

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
já si s přítelkyní povídám, já si s ní nepíšu ale jestli chcete,tak ji pustim k vodě a slíbim královně věrnost já se fakt obětuju a bude nějaké okultní přijímání nového člena? když nás je už tolik... 4

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
asi by sis měl jít zase psát se svou přítelkyní pózo :) problém tvých samic já nevyřešim

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
můžu se k vám ještě přidat? já bych radši beta samici než alfa samce

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
jestli máš pocit že deš na porážku, tak stojíš asi na blbý straně víš

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
takže alfa samec neni armand, ani já, ani stanislav... tak za kym jdeme jako ovce na porážku? prosím, aby se alfa samec přihlásil děkuju

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
pozorovatel: ne , alfa samec je ten co vede vaší skupinu, kde máte všichni stejnej názor na Vellu, víš :o)))) svoje tipy si necham pro sebe, každopádně tebe za adepta nepovažuji, když se neurazíš :)) taky si mě ale stando nepochopil..... viz. pozorovatel :)) mně nesedí když má dvacet lidí stejnej názor, protože lidi maj problém řešit něco ve dvou a hádaj se kdo má pravdu a když to nabyde takovýhleho čísla, to už stražim uši a říkam si... aha!? a protože nevěřim že bych těch dvacet lidí mělo stejnej názor z vlastní hlavy tak sem se zmínila o alfa samcovi :))

stanislav
26. 11. 2006
Dát tip
vono se tam toho píše víc, Nikolko, a všecko je tak jaksi hezoulinký... :o) a s těma názorama druhých, jak jako je dobře že se různě neshodují s názorem alfa samce, no nevim, se mi to ani nechce nějak rozebírat, jak je to loztomilý... :o)) a jen doufám, že za to, že tady něco plkám, za mnou nepřijede alfa samec mi ukousnout kus ksichtu... :o))) a rohlíkem se opít nenechám! protože jsem abstinent a alkohol ani v pečivu nehodlám požívat!

pozorovatel
26. 11. 2006
Dát tip
takže armand je alfa samec? asi to začínám chápat..

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
nuž třeba ani teď z toho nic pěkného nevyleze a proč by měl bejt přesvědčivej? dyk v tom prohlášení se píše že "pravda se vždycky ukáže", já osobně bych ho teda podezírala, kdyby se snažil bejt až moc přesvědčivej :)) a propó tam kde se sejde v názorech příliš lidí, tam mi něco nehraje :o)) páč, bych citovala hobbese nebo kerýho toho, člověk člověku vlkem :) a i ve smečce musí bejt alfa samec a na toho jak si votevřeš čumák, tak ti ho urafne, takže depák rovnost.... smečka ! takže se nenech vopít rohlíkem ! a podobně :)

stanislav
26. 11. 2006
Dát tip
mě nic moc nedráždí, jen je ten Armand takovej no jak to říct, virtuálně tedy nějak ne moc zručnej, ale ono bejt přesvědčivej v jeho roli je protimluv, to nejde... a asi mě přeci jen lehce dráždí tak trochu to, že těhle keců na lit. serverech bylo už habaděj, a nikdy z toho nic pěknýho nevylezlo... a s tim kinem to za uvážení stojí. to jo. já to nějak nestih doposaváď, furt musim spát, chodit do práce a podobně...

Nicollette
26. 11. 2006
Dát tip
stanislave, co tě dráždí? :))) neblemcej a radši mi řekni proč sme nešli do kina hérdek !

stanislav
26. 11. 2006
Dát tip
Armande: ...... ....... ........ ....ptačí píseň je slyšet ze všech stran... myslím, že s tímhle máš tu soutěž plánovanou v kapse. co se veršů týká. a do prózy dej celý tohle provolání v rubrice "recese", nebo tak nějak... a hnedle máš zaděláno na dvě první umístění!

Hodně štěstí! Jsem tu ráda. Jarmila*

ZMOK
26. 11. 2006
Dát tip
Já bych měl nápad, jak to tady vylepšit. Má poezie by se mohla objevovat velkými písmenky na titulní starně písmáka. Nedělám to pro sebe, ale pro lidi, co tady píší.

sem tu nova, ale tohle se mi libi! nechte ho zit, ne?

Což ego, to vem čert, ale stal by se ze mě ateista.

Craerassy
25. 11. 2006
Dát tip
to chápu...mohlo by to hluboce poznamenat tvé ego, broučku

Nechci vědět, že skutečně myslíš, kotě....

Craerassy
25. 11. 2006
Dát tip
nechtěj vědět, co si skutečně myslím, zlato:-)

No schválně, řekni. Jak?

Craerassy
25. 11. 2006
Dát tip
jak vznikají drby, viď, Pišto...:-)

A je to tady. Za nefunkčnost systému může Fouckault. Prase jedno!

Craerassy
25. 11. 2006
Dát tip
Fouckault...ano, nebyla jsem tu hodně dlouho, to je pravda...jsem tu jen jako řadový čtenář a říkankář...tím spíš mě nezajímají místní hádky, ale to, proč se mi, do prdele, nezobrazují avíza???? na to, kdo komu, proč, kdy a kde pošlapal záhonek, kašlu...chci sem chodit bulit, smát se, číst si...a chci, aby tohle místo bylo zase tím, kam se budu ráda vracet...a myslím, že 80% lidí tady chce totéž...takže se laskavě dohádejte a až si přestanete rozkopávat bábovičky, snad tu najdu zase něco slušnýho ke čtení, jak správně podotkla madam_je_příliš_laskavá

Nickyx
25. 11. 2006
Dát tip
zni to hezky...... ... .. .

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
Fouckault: cituji Zboru: "...Takže by beztak nebyl důvod se s někým scházet. Psal jsem, že nemám zájem o spolupráci s Tebou." To napsal v téhle diskusi Velle. To, domnívám se, je jedna z podstatných skutečností, které brání našemu setkání, protože k setkání je potřeba dvou stran. Nicméně komunikace mezi mnou, Zborou a rebeccou se nezastavila od prvních okamžiků změn a neustále se vyvíjí a psal jsem Zborovi, že doufám, že jak rychle jak vykvetlo jeho ne, tak stejně rychle uvadne. .-) Tvé výzvy jsou ve světle těchto faktů zbytečné. Nech věcem volný průběh. Trpělivost prosím.. a zdrženlivost v soudech a výzvách. .-)))

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
totéž si myslím já.. setkáš se se Zborou? odhlédneme-li ode všeho stal se z něho symbol.. měl bys s ním začít komunikovat.. cesta je v komunikaci mezi vámi a dohodě.

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
Fouckaulte, chjo... , jde nám o stejnou věc, stačilo kdyby ses zastavil a přestal horlit a viděl bys to.

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
*

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
co bych komu bral :-) Armande.. já svoji lopatičku zahodil.. odešel jsem z redakce protože chci stavět z lepšího písku.. kolem Zoomu sestavit ty "nejlepší" z lidí co se chtějí zabývat kritikou.. a ti jsou želbohu v opozici k majitelce.. já jen chci aby byl Písmák atraktivní pro všechny autory.. i pro ty co se v historii nedohodli s Vellou.. a kdyby měla Vella víc za ušima tak by to pochopila a využila ve svůj prospěch i své nepřátelé.. Ne.. redakce nemusí být nikomu odpovědná.. :-) jsi to již jen ty kdo tomu brání.. redakci není nutno řídit.. zde nejsou placení zaměstnanci nad kterými bys práskal bičem.. je to společenství lidí se stejným zájmem.. je to zalaoženo a dobrovolné angažovanosti.. pokud si redakce zvolí do svého čela nezávislou osobnost otevřeou se ideologické závory a na Písmák se vrátí ti co odešli.. Pochopíš sám že v redakci silou a pravidly nepochopíš.. pokud těm lidem nedáš plat, pojedou si sami po svém. Od redakce nelze čekat nic jiného než výběry a pro ty nepotřebuje redakce nikomu odpovídat.. Ty by jsi měl dát dohromady peníze, technicky vyřešit časopis a čekat co redakce jako odborný článek vygeneruje.. a ne bouchat do stolua cpát se do čela lidí kteří tě nechtějí. Tvé plány nejsou špatné, ale špatná je tvá pozice. Armande buď ředitelem! adminem, organizátorem.. ruce pryč od redakce!

Armande.... ty seš mameluk, že ti není rovno:)))

a2a2a
25. 11. 2006
Dát tip
Armand: Diskusí, jak pomáhat autorům, a zda vůbec je to možné, a zda vůbec na to máme, proběhla již v počátcích tohoto Písmáka. Počkám na tvůj návrh. Fouckault mluví k podstatné věci. Jak získat zpět do redakce skutečné osobnosti, které zde dříve s naším respektem působily. Řada těchto lidí zde existuje několik let, není náhodou, že postupně ve vlnách odchází. A nemyslím, že by se mnozí z nich nesnažili nalézt způsoby, jak prospívat autorům. Snad víš, o čem mluvíš.

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
píšeš nesmysly Fouckaulte, demagogii. Už jsem ti několikrát jasně sdělil, že redakce bude autonomní a že já nic nevlastním a pro mě tu nikdo nedělá. Nepodléháš? :)) jsi jako dítě které si myslí, že písek na kterém si hraje je jeho vlastní, a že mu pořád někdo chce vzít kyblíček a lopatičku. Faktem je že tenhle písek není tvůj a přesto ti nikdo nic nebere. Chceš snad někomu něco brát ty? Někomu něco diktovat?

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
já tu majiteli nepodléhám.. fakt ne.. :-) Mluvíš o koze a já o voze.. jsi schopný manažer.. vymysli plán jak na Písmák dostat "osobnosti" emigraci atp.. řešením je autonomní redakce, ne sbor zaměstnanců pod tvým palcem který ti vše udělá a ty to vydáš v časopise...

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
Fouckault: ano, jsi jak mezek, hluchý a slepý. Nečteš co píšu, neposloucháš, jak se s tebou mám bavit? "ODBORNÁ REDAKCE NEPOTŘEBUJE PODLÉHAT MAJITELI.. zatím jsi neřekl jediný argument proč by měla.." Ano! Nepotřebuje. Ale. Za prvé všichni tady podléháme majiteli! Za druhé, tady nebude žádná "odborná" redakce, bude tu redakce, ve které budou různí lidé a různé osobnosti, které se chtějí a mohou angažovat. Odbornost ani nelze prokázat. Redakce vždy podléhá majiteli a odpovídá šéfredaktorovi. Je tudíž na šéfredaktorovi jakou volnost jí dá a na majiteli je jakou volnost dá šéfredaktorovi. No a šéfredaktor nikoho omezovat nehodlá! Už si to POCHOPIL?! Tudíž nikdo nemusí nikam odcházet, za nic stávkovat. Šéfredaktor ale má v zájmu transparentnost a protože tu redakce je od toho, aby pomáhala autorům a prospívala Písmákovi, musejí autoři jasně vědět kdo je v redakci kdo a proč tam je a jaké má názory. A to je ten rámec, který chci. Rámec který bude dávat normálním písmákům nepodílejícím se na žádných strukturách možnost kontroly a zpětné vazby k takové redakci a jejím členům. Né šéfredaktor samojediný nebo jiná instituce, ale písmáci sami budou mít možnost kontrolovat činnost redakce, a aby to mohli dělat, musí být redakce a její fungování i obsazení transparentní. Nic zvláštního. Udělám v dohledné době k tématu redakce samostatné auditko, kde se budete moct vyjádřit. howg a avi

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
Armande :-) "vem rozum (jakoby) do hrsti" a pojď s námi..

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
Armande ještě tě žádám abys ze svého vyjádření odstranil zmínku o klubu Zoom. Žádná oficielní spolupráce s klubem za této situace nebude - příspěvky Zoomu můžeš samozřejmě v časopise použít pokud ti dá souhlas ten konkrétní autor.. Zoom jako takový není pro oficiální redakci partnerem. Zoom je nezávislý a většina jeho přispěvatelů je beztak již z neredakčních vod. Jinak přes naše systémové půtky doufám že nadále zůstaneš členem klubu.

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
já sám jsem k majitelce loajální, nedám na klepy co kolují internetem.. (berme ten stav a tu animozitu jako fakt a postavme se mu čelem..) jde mi o to, že odtud odešlo kvůli sporům jejiž pozadí neznám spoustu skvělých lidí.. kdyby Vella dokázala ustoupit myšlence autonomní redakce byl by tu klid. Nemyslíš Armnade?

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
Armand: nepletu si vedení a řízení.. snažím se technicky vyřešit to že prostě většina písmáka nechce spolupracovat s majitelkou.. je to ořech ale šlo by to vyřešit, jen nebýt té zabedněnosti..

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
:-) Armande.. budu jak mezek :-)) ODBORNÁ REDAKCE NEPOTŘEBUJE PODLÉHAT MAJITELI.. zatím jsi neřekl jediný argument proč by měla.. argument pro to aby byla je jednoznačný.. když budem mít šéfredaktora jakého chce většina lidí co se aktivně věnuje kritice.. bude redakce personálně špičková... víš to moc dobře jako my všichni. Proč do toho nejdeš s námi? Proč nechceš redakci samosprávnou.. sakra dejte na stůl jeden argument jak by Vás mohla "ohrozit" redakce s voleným šéfredaktorem?? ohrozí VEllu, nebo Tebe něčí práce?.. výběry, kritiky? Ale jedno je fakt.. za chvíli se unavíme, vychladnem a přijde všední den.. ale jednou to třeba pochopíš i ty.. Toto je zakopanej pes Písmáka.. bude tu cítit furt..

a2a2a
25. 11. 2006
Dát tip
Armande, toto už je pro lidi nepřehledná i unavující polemika. Nicméně pro ty, kteří jsou zasvěcení, zůstává skutečností, že nechceš reflektovat výrazný nesouhlas, a nelze ty lidi podezírat z malé informovanosti. Nechceš vidět ani obdobné zkušenosti z minulých krizí. A zejména si nemyslím, že by čtenáři a autoři, pokud zde již párktát byli, nevěděli, kdo je kdo, a jaké zastává názory. A když hovoříš o chaosu a nenalajnovaném hřišti, tak to je, věř mi, docela zabíhající formulace, která může vonět, ale také čpět. Pokud to tak zůstane, budeš mít dost práce, aby jsi spolehlivě odstranil pochybnosti o morálnosti, nikoliv jakési formální právoplatnosti o způsobu, jakým jsi se do funkce dostal. A budeš mít i dost práce, aby jsi přesvědčil o tom, že Písmáku prospěješ. Pokud se ti to bude dařit, pak budu z těch, který to ocení,v rámci mých možností podpoří a veřejně se omluví. Je mi líto, ale život mne naučil, že morálka, pokud je obcházena, tíží napořád. Sám jsem se nechoval vždy, jak bych měl, mohu však říct, že jsem uměl pro sebe přijat jakási ponaučení. Proto tento aspekt tolik reflektuji. Současně chci vzít zpět jakékoliv formulace, ze kterých by bylo jasné, že tě nějak soudím, nemám na to žádné právo,a dost možná se i mýlím, jen ve mne zůstává pochybnost, se kterou se chci vypořádat.

JiKo
25. 11. 2006
Dát tip
madam: jako bey sprostých slov jo?:))

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
Fouckault: redakce není politická a nikdy nebude. To jen někteří lidé v ní jsou více či méně političtí, agitují, budují si "kariéru" atp. Pleteš si dva pojmy: vedení a řízení. Redakce vždy bude podléhat vedení, ale neměla by, a to s tebou souhlasím (a vnímám, že o to se zasazuješ) podléhat řízení (ve smyslu dělejte to tak jak já chci). Pak mezi námi není žádný spor. Jasně jsem řekl, že nejsem přítelem pravidel a omezení. Nejsem ale ani vyznavačem chaosu, takže vnímám potřebu rámce, vymezujícího hřiště na kterém se hraje. Proč? Kvůli autorům a čtenářům. Protože redakce by měla mít jejich důvěru. Jak ji získá? Jedině transparentností, tím, že bude jasné kdo je kdo, proč tam je a jaké zastává názory.

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
Domnívám, že teď, více jak týden od změn a prvních bouřlivých vyjádření si každý mohl udělat vlastní obrázek o tom co proběhlo a jak. Proto jsem z prohlášení odstranil vysvětlivky a upravil ho tak, aby bylo věcné a oslovovalo Písmáky, které víc než místní politika zajímá místní tvorba a to jakým směrem se Písmák bude dál ubírat.

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
Craerassy: je vidět že jsi tu dlouho nebyla..

Fouckault
25. 11. 2006
Dát tip
Armand.. jde mi o to dotáhnout na Písmák lidi co s tebou bohužel nebudou spolupracovat.. ať už je to jakkoli je zde skupina skutečně výrazných a jedinečných autorů, kteří na základě událostí z minulosti i současnosti nechtějí nést na zádech punc oficiality a závislosti se kterým jsi nyní spojen. Uvolni redakci, tak aby nepodléhala jakémukoli vedení.. tvému ani velle.. dej jim pocit nezávislosti.. tím že si budou moci zvolit svého představitele.. nebo ho možná ani mít nemusí.. a dostataneš na Písmák skvělé kritiky a redaktory.. Pokud to neuděláš.. buď zde bude ráj druhořadých nicků, nebo vznikne cosi jako opoziční redakce.. myslím že by to byla pro tu tvoji.. dost velká konkurence.. Redakce v tom pojetí jak myslím je nepolitická.. dává výběry a píše kritiky.. nerozhoduje o fukcích, o penězích, nesestavuje technicky časopis.. jen tvoří, selektuje a ktitickými reflexemi tvoří to co můžete vy ve vedení možná se souhlasem autorů využít pro časopis. Armande.. je to cesta jak spojit zpátky Písmák.. jak sem dostat emigraci..? nedělej že nerozumíš.. Nebo se cítíš být kritický guru a skutečný šéfredaktor v odborném smyslu??... ne ty jsi manažer a dobrý .. měl bys přemýšlet... než ztratíš poslední podporu..

Armande Armande.... Jako bys neviděl (nebo spíš nechtěl vidět), že stejně jako na Zboru dojde na tebe - a to v tom smyslu, že buď budeš poslouchat a nebo... nebo se najde jiný "šéfredaktor".

Armand
25. 11. 2006
Dát tip
Pája: Ahoj Pájo, dlouho jsem tě neviděl :) Yeziiinka: díky Yezi .-) a2a2a: žádná špinavost, .. možná nešťastná souhra okolností, nanejvýš. Obě následující citace jsou z textu pod tímto prohlášením. Zbora v odpovědi Velle: „Jakmile majitelka serveru zasáhne do provozu redakce s okamžitou platností se vzdávám funce šéfneredaktora. Takže by beztak nebyl důvod se s někým scházet. Psal jsem, že nemám zájem o spolupráci s Tebou. Dokud redakce fungovala autonomě, rád jsem v ní byl. V současném stavu v ní nechci setrvávat. Nic složitého.“ Vella: „Já jednala se Zborou podle dohody, což nikde ani on nepopírá. To, co bylo v dohodě, si můžeš přečíst v jeho prohlášení, kde jsem to napsala v jedné reakci. A jak jsem to provedla? Prostě jsem mu napsala osobní dopis, který on zveřejnil, takže na to, aby se s ním někdo třeba mohl osobně sejít (Armand, Rebecca) atd., jaksi nebyl čas.“ Fouckault: ad 1: proč by existoval takový post voleného šéfredaktora? K čemu ho potřebují redaktoři? Jaké by měl pravomoci a povinnosti nad pravomoce a povinnosti redaktora? Craerassy: děkuju!

ceder_john
24. 11. 2006
Dát tip
jistě jistě, konstruktivní a profesionální, umění se nedá šít na koleně..

a2a2a
24. 11. 2006
Dát tip
ceder_johne, nejde jistě o ředitelství, ale o jakousi organizační vedení, které by běžně uživatelům nebylo vůbec na očích, pokud, a to by se mohlo dít prostřednictvím Velly, případně Armanda, by neprezentovali změny. A hlavně jde o konstruktivní námět, názvosloví je druhořadé.

ceder_john
24. 11. 2006
Dát tip
ředitelství písmáka..to tu ještě nebylo..nemá bejt tohle o zábavě? navrhoval bych i bodový systém.. jednou si tenhle server koupím, a budu tady prodávat psací potřeby..

a2a2a
24. 11. 2006
Dát tip
Armande, Vello, to, co zde navrhuje Fouckault, by bylo rozumným výustěním z dané situace. Tedy jakési dvě linie - organizační, která nevylučuje i tvou tvůrčí činnost a práci redaktora, a redakční, která by se zabývala čistě práci zde na tomto serveru. Jistě to může mít nějaké mouchy, ale je to konstruktivní námět. Zvažte to. Upřímně, netěší mne to, jak jsme se všichni zakopali.

Lin_Sien_2
24. 11. 2006
Dát tip
Nevím, kam by pozitivně mohla směřovat "komunikace" na Písmákem, když vidím nekomunikativnost welly s jejími "oznámeními", kde vůbec nemíní s někým vést dialog. Kouknu se na hlavní seznam a vidím, že se to tu "OZNÁMENÍMI" majitelky jen hemží. Už dlouho to tu pro mne, který se moc do těchto sporů většinou nemíchá, působí jako v obchodě, kde jeho majitel v pozici diktátora houkne na záklazníka: "Kupuj, jak to je, nebo vypadni. Tady je to moje. Tečka." A když vidím, kam se "dějí" někteří redaktoři, mám divný pocit, že "ctností vézt dialog" nátlakovým způsobem se písmák ve svém vedení nejen nezbavil, ale vrací se k nim velmi rád. Možná ale, že jen majitelka se svým majetkem serveru (který ale naplňují svým duševním vlastnictvím druzí), přešla od modelu "otevřeného prostoru" k modelu "prostoru uzavřeného". "Prohlášení" patří především do agitek a "oznámení" na vývěsky magistrátu.

Er
24. 11. 2006
Dát tip
nápad: udělejte si Pismas t.j. Pismak a.s. Tisíc lidí po tisícovce to už máte milion!!! stačilo by i mnohem méně ... nedomýšlím ... není třeba ... představte si ten sen ... ... váš život ve vašich vlastních rukou - jednoduché? ne úplně ... ale když to neuděláte, zase vám tak moc na svobodě vlastního projevu a osudu písmenek v Čechách nezáleží ... a můžete(me) se aspoň čochtat ... vždyť ona Vella má vlastně velmi obtížnou funkci ... :) ... je to safra těžký dělat ředitele pivoraru když jste sotva mládek ze mlýna ...

Zbora
24. 11. 2006
Dát tip
Vella (popř. ostatní reagující): Jakmile majitelka serveru zasáhne do provozu redakce s okamžitou platností se vzdávám funce šéfneredaktora. Takže by beztak nebyl důvod se s někým scházet. Psal jsem, že nemám zájem o spolupráci s Tebou. Dokud redakce fungovala autonomě, rád jsem v ní byl. V současném stavu v ní nechci setrvávat. Nic složitého.

Craerassy
24. 11. 2006
Dát tip
nebudu číst všechny ty kritiky...chci jen, abys věděl, Armande, že jsem zpátky, a že Tobě, rebece i Velle moc držím pěsti...vím, že i já jsem si tady kolikrát zanadávala, ale ať už se stalo cokoli, obdivuju, že písmák je tu stále navzdory všem jedům, které tu byly rozprskány do stran...možná by bylo dobré, kdyby si každý uvědomil, že jen díky tomu, že jsou tu i rozumní lidé, máme stále ještě kam psát...

George, kde jsi byl vzhůru? :))

Fouckault
24. 11. 2006
Dát tip
chrouste kde jsi chrápal? :-))

Norsko 1
24. 11. 2006
Dát tip
největší prdel je, že chroust je opět zde :-)

foucku...mne to pride ako velmi rozumny navrh... ...bolo by fajn keby to vella aspon zvazila...hoci ako som si vsimol pod tvojou diskusiou som skepticky...

Fouckault
24. 11. 2006
Dát tip
Armande.. napovídal jsem toho už dost, tak snad jediné.. hodně štěstí Armnade. JE mi líto že do tvého prosjektu se nikdy nezapojí vyjímeční autoři kteří budou z rozličných a i mě často z neznámých důvodů v opozici s Vellou.. tudíž tvá redakce nebude nikdy tak kvalitní redakcí jako ta která by měla šéfredaktora voleného. Moje vize je: 1) volený šéfredaktor redaktory - redakce jako odborný sbor který dává výběry a píše literární krititu.. pokud nebude tento orgán nezávislý nevstoupí do něho ti komu říkám autorká a kritická elita.. budou vznikat různé opoziční redakce atd.. Proč by vlastně šéfredaktor pracující literárně kriticky měl odpovídat majitelce? K čemu se jí ptát komu dát výběr?? 2) pak něco jako ředitelství serveru.. tam bys byl ty a lidé zabývající se organizací čtení, propagací Písmáka a technickou přípravou časopisu.. ano tato složka musí přímo odpovídat Velle a ideálně by jste měli být její zaměstnanci.. Pokud nebude fungovat tento model, bude pokračovat odliv mozků a redakce (oficielní) bude redakcí odborně slabou .. Útoky na voleného šéfredaktora jsou velmi těžké.. útoky na tebe jako šéfredaktora odpovídajícímu Velle budou snadné a .. prostě budou.. Není to nic osobního.. vůbec ne.. jsi chytrý, schopný a charakterní muž... tato výtka směřuje k systému rozdělení moci na Písmáku.. pokud nerozdělíte moc výkonou a odbornou.. nebude to tu fungovat. Jestě jednou hodně štestí. Láďa

silence
24. 11. 2006
Dát tip
No jde mi z toho hlava kolem .:) Nemůžu napsat nic konkrétního, protože ničemu z toho všeho konkrétně nerozumím, co ale můžu, je popsat to, jaky mam ze vseho pocit... Souhlasim s Printem ohledne zivne pudy k zvaneni a nesmyslnemu napadani, pripravene nedostatkem informaci, bud nekdo sepiste cely problem do kupy (je-li toho vubec nekdo schopen a neni-li to uz valka ze setrvacnosti), nebo tyhle diskuse vedte v ramci diskuse redakce a netahejte je mezi ruzove vidici autory a navstevniky. Je mi z toho nejak smutno, ale mozna je to nedilna soucast spojeni ruznorode kupy lidi, kazdopadne skoda ...

stanislav
24. 11. 2006
Dát tip
si ale myslim, že Rebecca je moc fajn, Nikolka taky, takže když ty dvě ho maj rády, tak to bude pašák, ten Armand. mně ovšem taky přijde, že je to mistr květomluvy. což je dosti děsné. :o)

stanislav
24. 11. 2006
Dát tip
Hcuopap je podle mě vlivný egyptský faraon, měli bychom ho poslouchat. Omlouvám se za příspěvek lehce mimo téma, leč považoval jsem za nutné přinést na světlo toto své tušení pravdy o Hcuopapovi. Kdyby odůvodnění zveřejnění příspěvku nestačilo, mohu už jen dodat, že Garth je debil a lůza, to zabralo vždycky ovšem nad tímto lehce pomedituji.

stanislav
24. 11. 2006
Dát tip
to prohlášení je příšerný. :o)) Armanda sice neznám, ale takovejhle blábol ho tedy do moc príma světla nestaví... :o))

gr_4you
24. 11. 2006
Dát tip
mno miirdas, tag já nevim, ešli čeba já cu tady moc :-) nigdy jsem neměl ambici ani být redaktorem, chtěl jsem jen vkládat díla a číst kritiky a když mě bude hodnotit redaktor tak aby to byl něgdo, kdo má k tomu určitou obecnou kompetenci. ale to je přesně to co tady už rok nefunguje. nechoděj avíza, půl roku byl problém i jen samotný přihlášení, nejde normálním lidským způsobem editovat text, atd. + tu máme chování velly velmi podivné a zbrklé, což je názor mnohých zdejších literátů jimž věřím. mohl jsem se na to vykašlat a přestat sem chodit jako mnozí jiní vynikající písmáci o které server přišel. Ale není mi to jedno. Jde tu o veřejný prostor, který je škoda zničit. proto se ozývám. chceš-li vyjádřit svůj názor v real tajmu, zúčastni se diskuse v rádiu Nejezte odpadky (www.nejezte.odpakdy.com) která se koná tuto sobotu od 12:00

Milly
24. 11. 2006
Dát tip
Nevadí, Augustine, dík za avi- aspoň jsem koukla, co se tu děje.. :-)

Aymi
24. 11. 2006
Dát tip
bohémové v uchytávání pravd světa nechtějí autority, přišli chytat svobodu, ne svoje vlastní ruce dávat všanc jakýmsi politickým peripetiím a další hnilobě :) Lidská nabubřelost vkrade se všude, i na svobodnou agoru internetového žití, jak vidno .. tleskejte si, páni ne/mocní.

no, hodně štěstí... dlouho jsem tu nebyl, mám dost narvanej program a trvalo to, než jsem se prokousal tou hromadou poznámek, výkřiků a sdělení. Tak abych už nebyl úplně mlčícím... Zbora je můj kamarád a nemám důvod mu nevěřit, z toho co jsem tu vyčetl jsem rozhodně nenabyl dojmu, že postup vůči němu byl korektní. Mám pocit, že je tu mnoho neujasněných okolností (odkazuji na kritiku a2a2a výše), které tu leží a trochu o ně, Armande, zakopáváš. Přijde mi absurdní v těchto podmínkách vyjadřovat komukoliv podporu, je tu mnoho pohledů a psaný projev určitě není pro argumentaci tím nejvhodnějším, nicméně dokud nebudou zodpovězeny některé zásadní otázky v tom, proč byl Zbora "odsunut" a nebyl korektně přizván ke spolupráci, stojím za ním. S pozdravem A. P.S.: Omluva za avi, pokud je nepatřičné

miirdas
23. 11. 2006
Dát tip
jsem tak trochu mimo dění vás, big bossů..jen si tak ledabyle a nahodile čtu, někdy i píšu.. překrásné slovo šéfredaktora působí a to dokonce i dojmem a ještě ke vešemu...(chvilka ticha a urputného napětí...) jsme opravdu na literárním serveru? nestačí koukat na boj o moc a ostaní(blekoty, třepoty a svraštksichty) v Tv proč je třeba to sledovat i v místech jako je toto? nebylo by příjemnější a pro valnou většinu oznámit novou funkci šéfredaktora s vhodným proslovem týkajícím se toho co se chystá dělat(týkající se běžného uživatele) a ostaky spolu s citáty a divadlem si mezi sebou rozeslat pomocí pošty.. proč zaneřádit spory mezi hrstkou lidí celý server a ještě s ním zakalit hlavní stranu jen vzpomínám na chvíli, kdy jsem vstoupil poprvé na okraj oné modrobílé půdy a s nemalým nadšením vkládal první báseň.. ty pocity... byly odlišné od současnosti, kdy jen tiše s úžasem sleduj tuto přetahovanou(se zvratky ztrácím kila)

gr_4you
23. 11. 2006
Dát tip
milý Armande, věřím že jsi svou nelehkou úlohu přijal s touhou pomoci písmáku. Trocha krititkého myšlení bude však k tomuto úkolu nutná. Máš bohužel pravdu, ta práce Velly skutečně není vidět. Proč Totem, Literra i projektíčky prakticky neznámé po technické stránce fungují? Protože za nimi je skryta skutečná práce a ta vidět je! Jestli na to sehnali peníze nebo dobrovolníky mě vcelku nezajímá, písmák má mnohem větší potenciál a měl by totéž sehnat líp. Dobrovolníci jsou tu ovšem odmítáni. Takže, pokud dodnes technicky nefunguje, a to si tu milí zlatí přiznejme, je to šlendriánství. Je to i veliká škoda. Armande, jestli seš teda i manažer tohoto projektu, vytvoř a zveřejni plán do kdy bude tento server technicky plně funkční. Každým dnem totiž tyto nefunkčnosti poškozují jméno serveru. Až Ti začnu věřit, ukončím svou stávku. Nebo se můžu případně smazat, že jo, jsem jenom písmák, jeden z mnoha, no ne?

Garth
23. 11. 2006
Dát tip
Noe1: To se nevylučuje. Jen nevím, kdy se nám ty naše klacky vrátí.

Noe1
23. 11. 2006
Dát tip
Garth: vlivný nebo vilný, to je oč tu běží

Garth
23. 11. 2006
Dát tip
Hcuopap je podle mě vlivný egyptský faraon, měli bychom ho poslouchat. Omlouvám se za příspěvek lehce mimo téma, leč považoval jsem za nutné přinést na světlo toto své tušení pravdy o Hcuopapovi. Kdyby odůvodnění zveřejnění příspěvku nestačilo, mohu už jen dodat, že Garth je debil a lůza, to zabralo vždycky.

JiKo
23. 11. 2006
Dát tip
cítím, že teď přijde nějaká čísnská báseň.. .-)

a2a2a
23. 11. 2006
Dát tip
Zapomněl jsem dodat k té tvé demagogii s podporou redaktorů fakt, že Zboru přímo podpořilo pod jeho prohlášením nejméně 9 redaktorů, a mluvit o čísle 26 je zavádějící, poněvadž jsou to jednak dlouho již neúčastnící se duše, a nebo mlčící, což však nelze vnímat jako svou podporu, ani naopak. Takže vycházejme z čísel reálných.

a2a2a
23. 11. 2006
Dát tip
zapoměl jsem avi

a2a2a
23. 11. 2006
Dát tip
Musím říci, že mi také není po chuti, jestliže, včetně mně, používáme agresívní výroky, na druhou stranu jsem hluboce přesvědčen, že o špinavost šlo, a nadále důvěru nemám. Nasvědčuje tomu, Armande, i zdánlivě věrohodná tvá argumentace s podporou redakce. Tebe podporují aktivně snad jen čtyři, možná pět redaktorů, z toho 3 "spiklenci", které jsi zasvětil dříve. Dosud se z vás nikdo nepokusil vysvětlit, proč se tvé nápady nedaly realizovat za účasti Zbory, atd.

a2a2a
23. 11. 2006
Dát tip
Musím říci, že mi také není po chuti, jestliže, včetně mně, používáme agresívní výroky, na druhou stranu jsem hluboce přesvědčen, že o špinavost šlo, a nadále důvěru nemám. Nasvědčuje tomu, Armande, i zdánlivě věrohodná tvá argumentace s podporou redakce. Tebe podporují aktivně snad jen čtyři, možná pět redaktorů, z toho 3 "spiklenci", které jsi zasvětil dříve. Dosud se z vás nikdo nepokusil vysvětlit, proč se tvé nápady nedaly realizovat za účasti Zbory, atd.

a2a2a
23. 11. 2006
Dát tip
Musím říci, že mi také není po chuti, jestliže, včetně mně, používáme agresívní výroky, na druhou stranu jsem hluboce přesvědčen, že o špinavost šlo, a nadále důvěru nemám. Nasvědčuje tomu, Armande, i zdánlivě věrohodná tvá argumentace s podporou redakce. Tebe podporují aktivně snad jen čtyři, možná pět redaktorů, z toho 3 "spiklenci", které jsi zasvětil dříve. Dosud se z vás nikdo nepokusil vysvětlit, proč se tvé nápady nedaly realizovat za účasti Zbory, atd.

stenos
23. 11. 2006
Dát tip
Moudrost nepopíšeš slovy, tu musí cítit ti ostatní kolem. Za lidi mluví činy, nikoliv slova. To platí i u básníků, natožpak u šéfredaktorů. Nemohu tě předem odsoudit, neboť tě neznám. Slušné je popřát hodně štěstí. …Ale nekecej příliš, ti ostatní kolem to poznají (alespoň tomu věřím) Ahoj.S.

Armand: "nenápadným, klidným hlasů, k lidem, jejichž moudrost jim velí počkat nebo k lidem, kteří vědí kdo jsem" (mam takovej neprijemnej pocit, jako kdyby jsem neco podobneho slysel od KDU-CSL...no a vysledkem byla tak akorat xenofobie...ale to nechme stranou, nechci tim urcite nic naznacovat.) Na pismaku jsem 2 roky a osobne mam pocit, ze onem moudrym lidem je to povetsinou suma fuk a pochybuju, ze u nich muzes ocekavat nejakou vetsi spolupraci. Uz jsem psal, ze ti v zasade fandim, ale jde o to, ze prave ti lide, treri byli schopni pro pismaka neco delat, uz to delali. Pochybuju, ze najdes vic tech, kteri by do teto skupiny nepatrili. K spolupraci na tom projektu tudiz musis premluvit ty, kteri tady ted vypoustej paru...a pro takove presvedcovani nejsi zprovna v nejlepsi pozici. Ja sam nemam cas se zde prilis angazovat (pripoustim ,ze je to muzna jen vymluva) a proto je to jen dojem vnejsiho pozorovatele, kterej tu zna jen par lidi...

JiKo
23. 11. 2006
Dát tip
"ale vítězství minulosti jsou mrtvá vítězství – dnes neplatí." Trochu ti smrdí z huby hochu, možná to bude těma kecama. Je dobré že se písmák kontinuálně vyvíjí a zlepšuje... jentak mimochodem co za poslední měsíc funguje nového? Všiml jsem si že avíza opět nejdou

Yeziiinka
23. 11. 2006
Dát tip
Držím palce nám všem, ale jak tak koukám, tobě stokrát tolik, Armande. Cítím se v dobrých rukou :) V úctě jezinky

Narvah
23. 11. 2006
Dát tip
jen mam trochu obavy, ze kdyz se spoji vice lidi, kteri trpi vetsi mirou idealismu, coz jsem v minulosti v niancich sledoval u tebe, rebeky i u fouckalta, budete se v nem nyni zakonite potencovat..

Noe1
23. 11. 2006
Dát tip
Armand: díky :-) na oplátku:
Tavíme písmena, lejeme ze slov kule ještě jsme nepřišli o fangle, o skrupule naprasklý ciferník, zkřivené ručičky lační zahladit krátery za čarou demarkační v území nikoho soumraky tiché prohra je vždy párná vítězství liché. (Noe 1, Na okluzní frontě klid)

Notreal
23. 11. 2006
Dát tip
no vida, snad prvni prohlaseni od vedeni ktere mne opravdu zaujalo :P Armande mas v me mysli podporu - co se tyka spoluprace, snad si najdu cas ti neco sesmolit do posty :-) good luck

Noe1
23. 11. 2006
Dát tip
Print: Odpouštím ti, starý medvěde. Pišta: spíš cimrmanovské frustrační komedie :-))))

"...vítězství minulosti jsou mrtvá vítězství – dnes neplatí..." Ach jo. Papouch má recht. Já bejt kameník, tak nestačím tesat, co perel z Velly a spol padá. "Dohoda platí dokud se mi chce" a "cos udělal včera je mi šumák"... Začíná to nabírat rysy absurdního dramatu.

Narvah
23. 11. 2006
Dát tip
treba je za temi vzlety a idealismy take nahled..

Armand
23. 11. 2006
Dát tip
díky Printe!*

Print
23. 11. 2006
Dát tip
Pro Armanda, Fouckaulta, Rebece, Noe1 a všem: Dnes ráno ve Fouckaltově díle Vemte rozum (jakoby) do hrsti jsem se za všechny mé nepřípadné a nedůstojné řeči omluvil: Milý Fouckaulte, myslím, že je vemi dobré, co jsi sem napsal - navíc klidným a věcným způsobem. Včera jsem si na toto téma SMSkoval s Rebeccou. Pomalu se mi vylupuje celý ten nešťasný příběh. Nebylo to tak jednoduché ani pro vás ani pro nás. Informací bylo málo, spekulací hodně, což je živná půda pro emoce a hysterii. Osobně 1) respektuji Vellu jako majitelku, ona může jmenovat v rámci Písmáka kohokoliv z čehož vyplývá, že se nic nezmění na postu šéfredaktora 2) Osobně se mi líbí její projekt P3 3)Způsob, jakým byl odvolán šéredaktor Zbora se mi naopak vůbec nelíbí. 4) Proto vnikla ta obrovská, emočně nevládlá vlna, s "intronizací" Armanda. 5) Armanda znám jako čestného, přemýšlivého muže a skvělého básníka. V něm problém nevidím. Ideálni by bylo, kdyby spolu, až vychladnou hlavy, dokázali oba komunikovat a spolupracovat. Osobně lituji všech invektiv, sprostostí, které směřovaly na mnohé hlavy kolem. Nechci se vymlouvat, ale tam kde cítím nespravedlnost jsem neobyčejně rozčílený a nedokáži se ovládat a věcně diskutovat. Proto se tobě, Armandovi a Rebbece a případně dalším,omlouvám. Můj náror na odvolání šefredaktora Zbory zůstává neměnný. Pokud budu na toto téma ještě diskutovat (proboha snad ne!) pokusím se být věcný bez urážek a osobního napadání. Print*! Taktéž jsem se soukromě omluvil Armandovi v poště: Od Print Pro Armand Odesláno 23.11.2006 11:06:42 Předmět * Armande, hluboce se ti omlouvám, za všechny ty špinavosti, kterých jsem se vůči tobě dopustil. Nic z toho, co jsem kolem sebe prskal, se nezakládá na pravdě. Bohužel, já když se "rozjedu", nedokážu brzdit a moje oči se zalijí krví a ruce naběhnou vraždou:-) Vím, že jsi čestný muž, a že nabídku Velly jsi přijal proto, abys Písmákovi pomohl. Nebudu rozebírat jak se co stalo, kde byla příčina těch vzdemutých emoci, už toho bylo dost. Takže mužeš-li, přijmi prosím, moji omluvu. Tvůj Print*! Armand mou omluvu přijal. A doufám, že ji přijemete všichni ti, kterým jsem ublížil. Print*!

Pája
23. 11. 2006
Dát tip
*!*ráda se budu chodit jukat ;)*

papouch
23. 11. 2006
Dát tip
> ale vítězství minulosti jsou mrtvá vítězství – dnes neplatí. Cooo?? to nemyslíš vážně?!? To je pěkná hajzlovina teda .. takže kdo v minulosti tady něco udělal, pořádal a tak, stává se s tvým velectěným příchodem nýmandem, jo?? Chce se mi říct "di se vycpat", ale neřeknu to, zůstanu slušný... Jééé teď jsem si uvědomil .. až se vrátí chroust a přeřte si to tu, tak se dorve smíchy :-)))

hcuopap
23. 11. 2006
Dát tip
papouch včera prohlásil, že je mu z toho tady na blití a pak se nechal vyhodit

Armand
23. 11. 2006
Dát tip
Noe1: díky! :) nic svatého…
Z hor se neozve ani ptačí pípnutí a všechny lidské stopy zavál sníh. Bambusový klobouk v černočerných proudech: osamělý starý rybář loví v nich (Li Cung-jüan, Sníh na Jang-c’)
LaMouette: dík za názor. Ve svém textu neobhajuju ani Vellu ani druhou stranu, ale Vellu a druhou stranu zároveň. A to že se nechci zabývat minulostí neznamená, že ji nechci vidět, ale že ji odpouštím všem stranám – abych jim mohl důvěřovat. „Důvěra znamená neposuzovat a přesto vědět jasně co je co.“ Já vím co je co. gr_4you: byl bych opatrný v hodnocení toho kdo to pro písmák udělal víc nebo míň. Ta černá práce (třeba ve fotbale) není většinou vidět. Kdo udělal víc pro vítězství týmu ve fotbale? Defensivní záložník který vybojoval bezpočet soubojů a rozehrál spoustu akcí nebo útočník, který vstřelil góly? Vidíš kam mířím? Ani jeden. Je tam 11 hráčů na hřišti. Je tu jeden Písmák. Nedělejme rozdíly. Kdybys věděl co vím o systému Písmáka já, možná bys mluvil jinak. Systém se pořád, neustále a kontinuálně ladí a vylepšuje. Ale to se nedělá zadarmo. Kdo to platí? To je dobrá otázka! Ale zpět – všechno bude, ale nemůže to být hned. I silný dub vyrostl ze semínka. A chvíli to trvalo :) JiKo: viz co jsem napsal gr_4you. Abys věděl, tvoji práci respektuju, ale vítězství minulosti jsou mrtvá vítězství – dnes neplatí. Taky tu nejsem za nějaké zásluhy. Ukaž mi raději cos pro Písmák udělal od včerejšího dne? Víš jak to myslím, nepotřebuju od tebe důkazy. Chci jen aby ses zamyslel. jaza: dík za vyjádření. Tituly jsou k smíchu. Beru to spíš jako prapor, který je zdaleka vidět a který říká: tady se vám dostane sluchu a pomoci, pokud budete chtít. Zly: každý jsme někomu odpovědni. Ty se ptáš „Kdo ji k tomu určil?“ Odpovím ti otázkou: „Kdo určuje, že člověk dostane rakovinu a zemře? A kdo určuje, že si jiný vsadí loterii a vyhraje 100 milionů? Čím si laskavý člověk „vydobyl“ jak ty říkáš to, že má rakovinu a čím si gauner (dávám jen příklad) vydobyl a zasloužil že vyhrál miliony? Rozumíš mi? Gauner a laskavý člověk, jsou naše úhly pohledu. Vydobyl a zasloužil jsou naše soudy. Skutečnost je taková, že nikdy nevíš co je k čemu dobré a kdo je jaký. :) Omyly… že jsem udělal omyl mohu zjistit jen tím, že něco zkusím a že necouvnu hned jak se objeví strašidla. Cesta někdy bývá temná, už jsi něco zažil, a tak jsem si jist že víš o čem mluvím. Ještě jednu věc, když jsme u těch firem: pan Sloan, legendární ředitel General Motors řekl, že pozná, že má pravdu podle toho, že s ním někdo nesouhlasí. Když se mnou všichni souhlasí, vím, že se s největší pravděpodobností mýlím. .-) a2a2a: je přirozené, že podpora ze strany některých redaktorů je malá. Ale ty můžeš mluvit jen za sebe. Redakce teď má 26 redaktorů, z toho bývalí Zbora (přirozeně proti, ačkoliv mi osobně popřál hodně štěstí), 3mravenci (proti) a Fouckault (který nás podpořil). dalších 4 nebo 5 redaktorů proti, někteří váhající, ostatní přející nebo mlčící. Pak ale nemluv o celé redakci. .-) František_Miguel: díky za věcný a korektní názor. Pokusím se reagovat. „Dusledkem teto dynamiky muze byt nejaky projekt a jiste je poteba aby ho nekdo koordinoval“ Ano přesně od toho jsem tady. Tato autorita ale nemůže být pouze přirozená, protože taková ani neexistuje. Tady působí obrovské množství lidí a těm je zatraceně jedno kdo je to XY a vůbec pro ně není autoritou. I Lyryk, který byl autoritou, tu měl polovinu serveru za nepřátele. Takže: autorita? Ta světská autorita (pozice, role) je vždy něčí. A ta nejlegitimnější autorita, je autorita od majitele a zároveň od Písmáků, komunity. Je tu spousta křiklounů, kvůli kterým můžeš mít dojem, že tu nemám žádnou autoritu „zdola“, ale jdi za ten křik, k těm nenápadným, klidným hlasů, k lidem, jejichž moudrost jim velí počkat nebo k lidem, kteří vědí kdo jsem. Jsem tu pro ně skoro 5 let a někteří neztratili paměť. Diana: díky! Armand rád tančí s býky i vlky, ty to víš jezinko .-) …a krásný den měj .-) Print: mám starost Printe o to jak se s odstupem času budeš vyrovnávat s tím vším jedem a zlobou, kterou si nahromadil a rozesel. Odstoupení říkáš. Žádná řeka neteče proti proudu. V tom ti pomoci nemůžu, protože držím své slovo a způsobil bych utrpení jiným lidem. Ale napadlo mě jak by ses mohl zbavit svého utrpení: napiš mi verš od člověka, který nikdy netrpěl. Věřím, že ten Print, kterého si vážím, vystoupí ze svého stínu. A zeptej se Zbory co jsem mu napsal před několika dny. Budeš překvapen. avi

oleandr
23. 11. 2006
Dát tip
Není zač, ale jak to tady sleduji nebudeš to mít vůbec jednoduché! Emoce vzplály, lid se bouří a možná oprávněně, ale co už! Ono zase, když bouře pročistí stojaté vody, vzduch se zaleskne a dá novou fásádu vyplouvající bárce na širé a nedozírné moře.

Noe1
23. 11. 2006
Dát tip
Milý šéfredaktore a zástupče, přeji Ti hodně úspěchů a málo rozčarování (upřimně, bez ironie)... nicméně kroutím hlavou a říkám si "Svatá prostoto" - taky upřimně.

LaMouette
23. 11. 2006
Dát tip
Armande.. mam k temu jen dvje vjetsi.. v zasade mas pravdu.. jen situatsi.. coby lod potapejicise.. bych videla jinak.. bylo tu spoustu obycejnych namorniku.. ktery tu lod silou svoji velky vlastni vule.. drzeli nad vodou.. Za jakou cenu.. to musi vedet jen oni sami.. a do jejich svedomi zasahovat nehodlam. Kazdopadne ze svych zkusenosti vim.. ze se fakt snazili.. a ze kazdy zacatek je skutecne tezky.. Ale mam pocit.. ze kdyz se to konecne zacalo darit.. z niceho nits prestali byt veleni dobri.. Bez udani duvodu.. bez cehokoliv.. prask.. a sup prez palubu. Mas pravdu.. minulost je pase.. ale Tys mi ji temahle svyma slovama pripomnel.. a ja nemuzu nereagovat. Druha vec.. Ano.. kazdy ma pravo na omyly.. a chyby.. a zkouseni.. atd atd.. jasne.. s tim nemuzu nic nez souhlasit.. Ale pokud nejakou chybu udelam.. a mam v sobe jen kousek slusnosti.. tak se za ni take tem.. kteri byli poskozeni.. (pac tak temu vjecinou u chyb byva.. ze maj nasledky.. ) omluvim a priznam ji. A ja verim.. ze kdyby se toto.. v leckterych pripadech stalo.. tak je secko odpusteno (bo ja verim, ze lidi tady preze secko.. odpoustet umi.. ) a nemusime o minulosti vubets mluvit. A hlavne by nedoslo ke spouste dalsich politovanihodnych situatsi.. Proto mi uvod Tveho prohlaseni.. s prominutim jako obhajoba Velly prijde. Ja osobne proti ni nits nemam.. a sama nejlepe vi.. ze ji preju jen to dobry.. a prave proto si myslim, ze zadnou Tvoji obhajobu ani nepotrebuje.. :-) Kazdopadne.. preju jen hodne stesti.. a kdyby bylo cokoliv treba.. nevahej me kontaktovat na vyse uvedenem nicku.. kerej tu na pismaku us par let pouzivam.. ;-)) a preju jen cijemny den.. :-)

gr_4you
23. 11. 2006
Dát tip
projev dalajlámy kříženého s americkým prezidentem. hezký, ale mě by místo vší tý lásky a pravdy konkrétně zajímalo, kdy začne pořádně fungovat systém. o ostatních věcech se tu ještě zmíním, teď bohužel nemám čas, ale jestli je vella těhotná, tak ať to radši nečte, mohlo by to ublížit plodu. Po roce, tu napáchala víc škody než užitku, jsou totiž mnozí naštvaní. Jsou to především ti, kteří tu jsou dlouhodobě a udělali pro písmák mnohem víc práce než ona. Já jsem zahájil publikační stávku a vyzývám ať to udělají i ostatní. a nepřestanu s ní protože seš milej boddhisattva, ale až uvidím výsledky. funkční systém, slušné jednání s lidmi, redakce, která se bude zkládat z písmáků a ne z náhodných návštěvníků kteří se včera zaregistrovali. Doufám, že mi rozumíš jak to myslím, milý Armande! Vesmírná síla s Tebou!

JiKo
23. 11. 2006
Dát tip
>Předveď že umíš něco udělat a ne jen mluvit. - za mnou už je spousta práce holobrádku, chceš seznam? >Hraju si. Vy nadáváte. To je váš způsob hry. >Přemýšlej ale prosím, jestli utrpení, které tím >působíte (třeba těhotné Velle, rebecce a jiným) Krásně citově vydíráš, hloupí lidé či kdož neužívají mozek (Milly např) by ti na to skočili. Z těch textů tam nahoře sem došel k závěru, že přesně znáš účinek sladkých a smutných slov.

KayTee
22. 11. 2006
Dát tip
Tak nevím..jak jsem psala už u vyjádření Zbory, nějakou dobu jsem tady skoro nebyla, tudíž přesně nevím, co kdo provedl a co se vlastně děje.. Kdysi jsem tady trávila každý den, tenkrát to byla ještě stará verze, jednoduchá, příjemná, přátelská... Možná právě tyto změny, které se tady v posledních měsícech dějí, zapříčinily, že to tady už nění to, co bývalo... hodně lidí odešlo..lidí, na kterých mi záleželo a ráda jsem je četla..Ano..objevují se tady noví, skvělí autoři, ale...ale písmák se začíná stávat PÍSMÁKEM a tím ztrácí na kouzlu, práve díky kterému je tady mnoho z nás. Armande (Armando?) hezké cíle.. ale nemyslím, že je potřeba je psát až tak poeticky...zní to smíš komicky, protože poetické nejsou.... Hezký večer

jaza
22. 11. 2006
Dát tip
Hrozně rád bych si přečetl Vaše rozhodně tajuplné kritiky, ale bojím se, že bych narazil na klasická individualistická vyznání. Sám jsem tak trochu idealista a proto i všem těm možná utopickým žvástům věřím - taky snad jen touhle cestou se dá dojít k nějakému názorovému kompromisu)) A teď teda polemika dle mě. Písmáckej časopis je bezesporu skvělá věc, ale tak trochu se bojím, že zůstane jen u nahozeného projektu...--- stále se totiž domnívám, že realizace něčeho takovýho je nad lecjaký síly a jen pevná loď hnaná odhodlanou jakštakš literární posádkou na to prostě nemá. Menší zlo je ukryto spíš v tom almanachu, ale to je taky jen jednorázová radost /navíc v něm ani nebudu, takže větší rozpravy nevedu)))/ No a takhle ke konci,-- jelikož má redaktorská činnost vznikla víceméně z uživatelské aktivity a lidových kritik, obávám se nelehkého budoucího bytí na tomto postu))) --jo a klidně bych limit kritik udělal.-- pořádek musí bejt))) čus a gratuluju k titulu

Zly
22. 11. 2006
Dát tip
Snažit se něco změnit nemá cenu. A to jsi si přečetl kde, hombre? Co čteš poslední dobou? Cosmopolitan?

Repulsion
22. 11. 2006
Dát tip
Hej, Zly, hombre, Ty jsi taky pěkně mimo mísu, jak Tě tak čtu. Teda - v hodně věcech máš pravdu. I ta „analýza“ se Ti povedla: „Tenhle server založili jiní, jiní mu vybudovali kredit, jiní v něm ustavili pravidla. Mezitím se stal institucí. Postavenou zdola, na demokratických základech. Má to statut nezávislého média. Jakoby to kurva fix nikdo nechápal. Její role v celém projektu je nevyjasněná, její kompetence taky. Nechť má vyjasněné pravomoci, nechť jí klidně ten server vydělává milióny ročně a přeji ji to, za riziko, spojené s investicí, ale a´t se nesnaží manévrovat chodem komunity. Nevím, kde přišla na to, že autonomně určí pravidla a začne přeorávat chod serveru podle obrazu svého. Kdo ji k tomu určil? Čím si tenhle statut vydobila? Už jsem se ptal, na různých fórech. Silou svých vizí? Prací pro společenstvo? Nějakým tvůrčím principem, díky kterému má respekt komunity ?“ To je hezky a výstižně řečeno, sám bych to nenapsal líp. Ale - tou základní premisou je, že Vella JE prostě majitelkou, má tady od toho klíče, tudíž veškeré další argumenty jsou irelevantní. Bylo by od ní sice hezké, kdyby řekla: „Je to sice moje, ale já do toho nechci autoritativně nijak zasahovat. Ať to funguje samo atd...“ Bohužel, nic takového Vella nikdy neřekla. A dělá pravý opak. Tudíž je bláhové se něčeho dovolávat. Komu vyhovuje, jak to tady Vella kočíruje, ať je v pohodě. Komu ne, ať jde jinam nebo ať tiše trpí. Snažit se něco změnit nemá cenu, protože prostě neexistuje žádný „způsob boje“, který by Vellu přiměl naslouchat. Vidíš to sám - už rok tady kdekdo brblá na layout, na nefunkčnost a spoustu dalších věcí - a přesto tady všichni trčí dál. Protože už se tady tak nějak usadili a mají potřebu tady prezentovat ty svoje sračky. Začínat jinde od 0 se jim nechce.

Zly
22. 11. 2006
Dát tip
Armand: Nejde o žádné klaky. Printa absolutně netrápí kdo bude nebo nebude šéfredaktůrkem otvůrkem. Mě taky ne. Ani kdo bude redaktorem nebo traktorem. Ani lidi to ve výsledku nezajímá. Je to jen služba a práce, víš to sám, z povinnosti, kterou si sám nadeleguješ. Ale. Existuje rozdíl v chápání tohle projektu. Majitelka serveru si tohle představuje jako firmu. S tím, že když si ji někde koupila, tak si zároveń koupila majoritní práva na chod tohodle serveru. Ne. Tenhle server založili jiní, jiní mu vybudovali kredit, jiní v něm ustavili pravidla. Mezitím se stal institucí. Postavenou zdola, na demokratických základech. Má to statut nezávislého média. Jakoby to kurva fix nikdo nechápal. Její role v celém projektu je nevyjasněná, její kompetence taky. Nechť má vyjasněné pravomoci, nechť jí klidně ten server vydělává milióny ročně a přeji ji to, za riziko, spojené s investicí, ale a´t se nesnaží manévrovat chodem komunity. Nevím, kde přišla na to, že autonomně určí pravidla a začne přeorávat chod serveru podle obrazu svého. Kdo ji k tomu určil? Čím si tenhle statut vydobila? Už jsem se ptal, na různých fórech. Silou svých vizí? Prací pro společenstvo? Nějakým tvůrčím principem, díky kterému má respekt komunity ? Ne. A teď ty. Ty tyhle věci máš. Tak fajn.. prsknem Armanda do nějaké té pozice, ustavíme radu z lidí, co půjdou na ruku, slíbím jim nějaké prebendy a je to doma, vyřešeno, posekáno. Ostatní o tom zpravím hláškou na hlavní straně, ke které nejde nic říct. Já nevím člověče. Tohle jsou všechno věci, které podvazují úroveň projektu. Je to amatérismus a stupidita. Dobré věci fungují jen díky dobrým principům. Píšeš, že Rebecca trpí a Vella je těhotná. Čekal jsem, že tyhle emoční libůstky někdo vytáhne. Je to pod pás. Já to vim. Mě není příjemné být ve střetu s gravidní ženou. Jsem podrobně zpraven. Ale bohužel, ona se mýlí a svou pravdu má šanci prosadit násilím. A z dikce, kterou u ní zaznamenávám s tím nemá absolutní problémy. Naopak, když jí něco neprojde, protože se komunita poprávu vzbouří, začne plačtivě všechny ubezpečovat, že vlastně se tu jen tak nakukuje (aktuální stav). Lže. Nesnáším to. A teď ty. Představa, že se necháš delegovat do vedení projektu majitelkou serveru, která prohlásí: "Majitel firmy si přeci taky nenechá zaměstnanci odhlasovat, jakého chtějí šéfa" se pasuješ do role, kdy fakticky přiznáváš že jsi majitelčin šéfík.. Namísto toho, aby jsi přišel s vizí, obhájil jí a po zásluze se stal respektovaným šéfredaktorem. Tady nejsme ve standardním médiu. Nejsou tu svazy akcionářů a hierarchie vztahů. Nějaké paritní zastoupení zájmových skupin. Jen blázniví poeti. Jenže co je dobré..? Právě že tohle, ten průtočný, demokratický a na kvalitě vizí a tvorby postavený princip růstu. Myslím, že víš jak to tady chodí a myslím, že jsi projevil necitlivost k duchu komunity. Chápu to jako tvůj omyl. Já tenhle tvůj omyl sdílet nemohu. Promiň kamaráde.

Jezuita
22. 11. 2006
Dát tip
POněkud obsáhlý útvar tuctové provenience.

P.S. "nehledejte důvody, proč to nejde"... Hmmmm. Jak to bylo, to o tom kázání vody a pití vína?

Zbora nikdy nebyl! Zboru si vymyslela klika revanšistů a štvavých rozvracečů.

eowi
22. 11. 2006
Dát tip
PH: Tak to se nežeň(te), vy v Nuslích!

a2a2a
22. 11. 2006
Dát tip
Mým šéfredaktorm zůstává Zbora. A tak, jak ty obdivuješ statečnost Rebeccy, já obdivuji tvou hroší kůži. Měli by všichni Písmáci vědět, že tvá podpora ze strany redakce je minimální, což se ostatně odráží i zde.

elfka_Sea
22. 11. 2006
Dát tip
Pišta: to my u vás v Nuslích..se ženeme max. do školy a tam se musí bojovat... A nenmyslím si, že cíl by byl jistý. Jediné, co mi přijde jisté, že to tu hodně lidí nechalo a vzdalo, přešli na litteru, protože tady už jim to nemělo co nabídnout...

...natož bojovat. Bláhovost! :)

Já nevím, u nás v Nuslích když máme nějaký cíl jistý, tak se zbytečně neženem.... :)

elfka_Sea
22. 11. 2006
Dát tip
Já myslím, že je to krásně napsané a vyjádřené *t. Jsem ráda, že se v dnešní době najde někdo s vůli a odvahou bojovat i jít za jistým cílem... Díky

Katugiro: To jsem psal já? Týjo!

katugiro
22. 11. 2006
Dát tip
Aha, vida, Pišta Hufnágl (avi) psal v jiné diskusi už ráno to, co já před chvílí - ale došli jsme nezávisle ke stejnému výsledku: Osobně ti dávám půl roku, než a) budeš sestřelen, nebo b) začneš mít pocit, že se ohýbáš víc než dost a sekneš s tím sám. :)

Nicollette: Já byla v redakci asi tak dva nebo tři týdny, víc ne...takže mě prosím neřaď mezi neaktivní redaktory...

katugiro
22. 11. 2006
Dát tip
Jak píšeš. Pravda nepotřebuje obhajobu, sama se ukáže, vždy se ukáže. Stačí být trpělivý a pozorný. Nezbývá než hádat, zda se dříve ukáže pravda, nebo Ti dojde trpělivost. Upřímně Ti přeju, aby k jednomu či druhému došlo co nejdříve. Zkušenost je bohužel nepřenosná, nuže, je teď řada na Tobě, aby sis nabil hubu. Snaž se to, prosím, udělat s humbukem a pompou, abys aspoň Ty byl pro následovníky dostatečně odstrašujícím příkladem. Nicméně, aby nedošlo k mýlce, v žádném případě se nepřipojuju k názorům Printa a dalších. To, jestli bude Vella zametat s redakcí šéfredaktora Zbory či šéfredaktora Armanda, vyjde nakonec bohužel nastejno. Jakoukoliv spolupráci s nynějším vedením Písmáka považuji za kontraproduktivní; nebojuje se za snesitelnost diktátu, ale proti němu! (bez avi)

Armande, nejak na me nepusobis duveryhodne... hazis na vsechny strany moudre reci o duvere, mostech a kdovi o cem jeste. Tak ja tedy prihodim ze stejneho soudku. Moudry clovek kdyz prijde k mostu, tak ho prejde a nestavi si na nem dum...lidi spolu nezijou na mostech. Pro me je pismak spis neco jako komunita lidi, ktery mam v zasade rad. Komunita. Pro komunitu je dulezita jeji prirozena struktura, dynamika. Dusledkem teto dynamiky muze byt nejaky projekt a jiste je poteba aby ho nekdo koordinoval. Ovsem tato autorita musi byt prirozena, rozumej - musi se zrodit z tech procesu uvnitr skupiny, svoji schopnost koordinovat musis dokazat uplne odzdola. Jenom tak dosahnes duvery. Tento druh duvery ale nelze ziskat tim, ze te nekdo dosadi (nevidim do techhle sporu a nehodlam se prit o tohle slovo). Tim se totiz zrusi prave ona komunita, to co ma na pismaku cenu. V tom se lisi minulej sefredaktor od tebe - byl nekdo, koho zname, nekdo z nas a i cela redakce (i kdyz nebyla volena) mela tuhle autoritu jen do ty miry, do ktery si ji zaslouzila. Ty jsi si nic z toho mezi nami nezaslouzil a proto nemuzes cekat, ze te z tehle pozice pismak prijme (aniz by ho to poskodilo v jeho vivoji). Ony projekty (at jsou jakkoli uslechtile, nebo velkohube - tezko takto na zacatku soudit) nemuzou byt nejakou cizorodou aplikaci na komunitu - v tu chvili ji bud znicis, nebo se sama vytvori tim, ze se proti tobe vymezi. Projekty museji, jak sem napsal na zacatku, stejne jako autority vznikat uvnitr komunity. Je mozne, ze tyto rozpory nejak vyresis (a v zasade ti to preju) a zaclenis se sem (navzdory tomu jak si ke svemu postu prisel), ale rozhodne nejsi nejlepsi moznosti/resenim pro pismaka jako takoveho. to je muj nazor F.M. _________________ snad je z toho zrejme, co jsem chtel rict (je to dlouhy a nechce se mi to cist)

Zbora
22. 11. 2006
Dát tip
Armand: tuhle u nás zvonili jehovisté. Mluvili podobně....o Bohu.

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
...slušnej direkt...mělo by bejt, Armand...........stejně stopjíš po kotníky ve sračkách...

Nicollette
22. 11. 2006
Dát tip
charpentier - klid... taková redakce tu byla za bývalého majitele Lyryka.... pokud si byl na P.aspoň rok, vzali tě

Diana
22. 11. 2006
Dát tip
Jsem moc ráda. Písmák nemohl získat lepšího šéfredaktora. Neznám totiž nikoho druhého, komu bý méně šlo o vlastní prestiž a komu by více šlo o dobro věci samé. Na druhou stranu si uvědomuji, že je to úkol nelehký a hlavně nevděčný. Ale pokud je vůbec možné, aby na Písmáku bylo slušné a přátelské prostředí, pak to dokáže jen Armand. Takže,Armande, blahopřeji a držím palce, ať se dílo daří.

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
A. -klasny pismicko!!!

Ano ano, semotamo čárka znamená... leccos. :)

Armand
22. 11. 2006
Dát tip
Pišta: to nevím, já mluvil o Velle. Víž že čárka neznamená jenom "a"? .-)

Rebeka je těhotná?

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
"až budeš příště vynášet soudy o lidech a jejích činech o kterých nejsi komplektně informována. Print*!" proč se tím neřídíš printe!? a mluvíš tady za f. a r.?

Armand
22. 11. 2006
Dát tip
ej,.. no, aspoň je to dost zřetelný .-)

Armand
22. 11. 2006
Dát tip
Všem konstruktivním lidem děkuji. Milly: díky, počítám s tebou a ozvu se ti v pravý čas oleandr: díky .-) flétnistka: :))))) trefná reakce, nový server by si možná někteří rebelující redaktoři přáli a třeba i založí. Kdo ví. .-) ceder_john: :) dík za vstřícnost. Přesto budu rád, když se ukážeš i ty a s něčím přijdeš. Zuzulinka: v tvou pomoc jsem také doufal a velmi si toho vážím! Děkuju moc :) Zly: s tebou jsem počítal a počítám. Kdybys nebyl z Ostravy, určitě bys byl člověkem, kterého bych chtěl k nejužší spolupráci, tak jako rebeccu. Nemůžu ti nic slíbit (možná ten pot, slzy a krev .-)) sám tohle dělám zadarmo a ve svém volném čase. Mrzí mě jenom tvá dost neurvalá prohlášení, která se sice netýkají mě, ale jsou zbytečným zlem. Co se týče té transparentnosti a odpovědnosti - ve skutečnosti tu jde o to, že redaktoři nejsou odpovědní autorům, ale případnému šéfredaktorovi a ten je odpovědný pouze majiteli, nikoliv redaktorům. To ale neznamená ignoranci směrem dolů - o tom jsem jasně psal ve svém textu. Čím vyšší pozice, tím vyšší je odpovědnost vnitřní, čím pomyslně výše stojíš, tím víc sloužíš. Problém vzniká v jediném bodě: odpovědnost zdola nahoru je (např. v komerčním sektoru) vynutitelná a viditelná. Shora dolů nikoliv. A negativní zkušenost a nedůvěra velí myslet si o druhých jen to špatné. Mimochodem žádné volby redakce neproběhly, pokud se pamatuju (jen jednou se něco podobného stalo a to cca před pěti lety). Můžu se mýlit. Pokud se ale nemýlím, pak v této chvíli oni křičící, bouřící se a nadávající jsou jenom jakási mocenská klika. Pak jejich vlastní hněv a argumenty ukazují především na ně samé a zrazují je. Mosty stojí a lidé po nich chodí. Ano, souhlasím. Mým záměrem taky není nic opravit nebo v původním slova smyslu postavit. Jsem tu od toho aby se na mě mohli lidé obrátit, když budou chtít přispět (stavět) něco společného a písmáckého (pro což metaforou jest most). Když si chceš postavit dům, musíš mít stavební povolení. Ode mě ho teď můžeš dostat a na rozdíl od úřadu, jsem obvykle velmi vstřícný a na rozdíl od jiných nevidím černobíle. Nepoužívám, tak jako Ma Cu třeba, dva druhy slov. Máš to?! Myslím, že právě ty tuhle větu pochopíš. Tento server navíc není no man's land, Divoký Západ ani CCCP. pozorovatel: ještě si nežil a už bys chtěl umřít :) Jinak pokud máš opravdový zájem, tak se s tebou rád sejdu (všiml jsem si a čtu co píšeš) JiKo (Print a další): nikomu nešéfuju, to bych za vás musel být zodpovědný! .. :))).. to o p r a v d u není mým přáním. Vy si šéfujete sami, každý člověk je zodpovědný za své činy, slova. Předveď že umíš něco udělat a ne jen mluvit. Vedu. Ale neuvidíte mě vést - naslouchám a usměrňuji tak aby "řeka našla moře a přitom prospěla krajině“. Hraju si. Vy nadáváte. To je váš způsob hry. Přemýšlej ale prosím, jestli utrpení, které tím působíte (třeba těhotné Velle, rebecce a jiným) přinese dobré ovoce. A přemýšlej o tom kdo tyhle hořké plody sklidí. Já věřím v to, že hra nemá mít vítěze, že hra je od toho, aby si lidi hráli. Print: vidím, že trpíš. Jak ti můžu pomoci zmírnit tvé utrpení? Repulsion: tebe tu rád vidím! a pokud ti to tvá vrozená nátura Kojota dovolí, moc rád bych využil tvého bystrého pohledu a břitkého slova, budeš-li mít chuť a čas. Armand není zelenáč, ale není ani hrdina. Ví co tu asi nikdo neví a ty jsi přesně ten typ, co by do toho mohl jít právě proto! :)

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
von to Pvintik umi napsat lip, no, ja sem takovej roztrpytel, ale dobrej text poznam, taky nic jinnyho neumim, dyž živim se češtinoooo...))) A BACHA: JAK MI NĚKDO ŘEKNE: MYSLIM TO S TEBOU DOBŘE, UŽ KOUKÁM, VOBRAZNĚ ŘEČENO, ESI MI NEČÓR ŠRAJTOFLI...HAH.

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
sorry, ale Milly, nemáš horečku???? TODLE JE ÚŽASNEJ TEXT ? DYŤ TO NEMÁ HLAVU-PATU...BTW JÁ JSEM SI REDAKTORA U SEBE ŠKRT SÁM, BYŤ PO NEDOROZUMĚNÍ SE ZBOROU, KONECKONCŮ PRASE ABY SE V TOM TADY VYZNALO, ALE TO, CO SEM NAPSAL P. ARMAND, JE BLÁBOL OPILÝHO ZBROJNOŠE, TO SORRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Repulsion
22. 11. 2006
Dát tip
„Já s tebou končím... pliji ti pod nohy...“ takové a podobné věci tady člověk čte. Vypadá to, že tady zase začal řádit pičismus. S tím je třeba něco udělat - takže: Hej, lidi, nebuďte piče, ju? Třeba to zabere. Osobně mě trochu překvapuje Armandův elán, protože Armand přece není žádný zelenáč, který neví, jak to tady chodí. Ale co. Ať to zkusí. Charpentier to ale celkem vystihl - většině uživatelů jsou tyhle věci ukradené. Těch pár aktivnějších jedinců sice tu a tam něco podnikne, ale jsou to většinou takové akce samy pro sebe. Na jednu stranu je to lepší než drátem do oka, na stranu druhou - neexpanduje to. Písmák a podobné servery fungují jako gheta či azylové domovy. Do okolní společnosti a kultury toho z nich příliš neprosakuje - a to je to, co se mě osobně připadá nedostatečné. A proč tomu tak je, je nabíledni - nezájem, neschopnost a málo vůle se dohodnout. K umění vždycky patřil bordel a happening. Těžko říct proč, ale je to léty ověřená praxe. Komunita jako Písmák, která má příliš starostí sama se sebou, která je v rukou příliš konformní majitelky, kde je každá větší extravagance vnímána jako nežádoucí, nemá šanci něco kloudného vyprodukovat.

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
a to že tě tady někdo čte a hodnotí tě to je co? nepodpora? vyjádření podpory může být.. ale není to úplně košer nebo tak no.. zdr

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
nemluvím tu o nevýdělečný činnosti..ale o prodeji zboží..navíc to nebyla poznámka na tebe..a navíc na mě nemachruj se školou..a navíc mám jeden semestr učtnictví ukončenej zkouškou..;) sakra si paranoik? nikdo mi nic neříkal, s nikým na písmáku se tu nebavím, ani nikoho "aktivního" tu osobně neznám.. zdar, du do práce..

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
samozřejmě, korovjev. o nákladech už jsem ti psal. nikdo mě nepodporoval, čtou mě z jejich vlastního zájmu a z vlastního zájmu si koupili i knížku. nebylo to opravdu nic povinného a z netu jsem se taky nesmazal, takže si mě můžou kdykoliv přečíst tady, pokud si sbírku nekoupili. já právě to zakoupení sbírky bral jako vyjádření podpory, ale proč to zbytečně vysvětlovat, že? seru na to, pa

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
takže já podle tebe asi na netu, spolu s ostatníma co jsou v tý sbírce, nepublikuju..:-) a zajímalo by mě, jaký druhy zdanění nevýdělečný činnonsti znáš, když už se o tom chceš bavit. protože já žádný. a to studuju daním rozhodně bližší obor, než ty. řekni mi radši ty nicky, ať aspoň dokážeš, že neplácáš do větru a můžem to uzavřít. nemyslim, že by tě tahle diskuze bavila víc než mě ahoj

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
nikdo mi nic nebonzoval..čet sem akorát to od korovjeva..nikdo si mi nestěžoval na to, že ste ji prodávali, je to pouze můj osobní pocit.. je mi jasný, že ste na ní nic nevidělali, proto nechápu proč ste ji prodávali.. a pokud chceš hodlat sám vydat sbírku musíš počítat s tím, že to bude něco stát, ale přijde mi ubohý získat ty prachy tak, že ji prodáš lidem, který ji maj zajem číst(navíc lidem, kteří tě defakto přímo podporovali)..

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
nenutili, ale nedali ste jim jinou možnost, pokud ji chtěli číst..a pokud tomu říkáš zboží, tak doufám, že z něj taky budeš platit daně..

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
nikomu jsme jí nevnucovali a nějak se zaplatit musela. taky jsme na ní nic nevydělali, cos myslel? měla to být jen taková třešeň k našemu snažení, vždyť je přece fajn, že se to někomu podaří udělat ne? já byl taky rád, když jsem viděl tvoji sbírku. znamená to, že lidi o něco stojej a jsou schopní pro svoji věc i něco dělat. nepleť si zaujatej a subjektivní, rozdíl je přece jasnej a tys popsal to druhý. ale začíná mi to bejt šumák. chci už věnovat energii něčemu jinýmu, než vysvětlování věcí, který jsou pro mě jasný. asi to máš prostě jinak. respektuju to, to je vše. poslední co bych od tebe chtěl je, abys mi nabonzoval jména lidí, který si stěžovali na prodej té sbírky (vím jen o jednom: korovjev. a to je kamarád píšící s dost velkou nadsázkou) dík a měj se, G_B

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
:)))je krajně negativní prodávat zboží nicol o tom mluví, jako bychom nutitli lidi kupovat si naší knížku nicol, já s tebou končim, takový výmysly a napadání mě nebaví

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
a co slováci, ty taky dělali akce.. pět to určitě není, je jich víc. akorát svoji práci nevydávaj za společnou redaktorskou, ale to její přnos nijak nesnižuje. nicméně nechci hodnotit, vím všechno jen hodně útržkovitě. a navíc mi teď přijde jako ztráta času se o něčem takovém hádat. pokud bude v březnu časopis a bude vyhlášena soutěž i sbírka, kývnu, že to byl krok správným směrem. ale na to je teď brzy

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
mým úkolem v redakci bylo mimo jiné pořádat akce a na tom jsme se na začátku všichni shodli! nicol, na tohle nervi nemám.. nehodlám se s tebou handrkovat, jakej je rozdíl mezi tvým chcaním a naší literární akcí já si svý splnil

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
sem zaujatej..copak ty nejseš zaujatej..už toho mám dost, že mě furt někdo obviňuje ze zaujetí..přijde mi to naprosto normální..dokonce mám pocit, že bez zaujetí to prostě nejde..mám v hlavě nějakej svůj princip ideu, a tu se snažím hájit i ve vztahu k tobě.. za slovem debilní si nestojím..je to jako vole za každým slovem..prostě jen důraz nebo tak něco.. co mi přijde divnýho na tom, že ji prodáváte? no právě to, že ji prodáváte, prodávate lidem, který vám věnujou/věnovali svůj čas, atd.. knížky se prodávaj v obchodech..

Nicollette
22. 11. 2006
Dát tip
mimochodem řešíme nepodstatný věci v tuhle chvíli, nechci s e stebou hádat, o vašem čtení si myslim svý a to že ste tam tu knížku prodávali na to sem slyšela negativní názory i od jiných lidí... ale to je fuk osobně za sebe říkám že redakce fungovala na 60% a to dávam ještě docela dost (fungovala tim myslim, že se to projevilo na tváři Písmáka, na lidech kteří nemaj o redakci ani šajn....) du domu, čau

Nicollette
22. 11. 2006
Dát tip
tvoje redakční práce a redakční práce je setsakramenskej rozdíl já pudu do auly a pochčiju tam sochu Jana Husa a pak řeknu že to byla moje práce? nebo práce mých kamarádů??? já bych to brala kdyby to bylo tak že redakce s tebou bude o tom čtení diskutovat, že se třeba měsíc povede diskuze "čtení v balbínce" .... ale takhle? ty sám si teď napsal "že to četní budem vydávat za písmácký" .... no ono vydávat něco za něco... eh? ta tvoje poslední poznámka mi hrozně připomíná pištu :)

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
Co je ubohýho na tom, že ji prodáváme na čtení? A proč ji soudíš jako debilní, když jsi ji ani nečetl? Promiň, ale máš předsudky a jsi zaujatej a já chci vědět proč.

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
Co je ubohýho na tom, že ji prodáváme na čtení? A proč ji soudíš jako debilní, když jsi ji ani nečetl? Promiň, ale máš předsudky a jsi zaujatej a já chci vědět proč.

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
nicol, to je poznámka na dvě věci psal jsem do redakce, že to čtení budem vydávat za písmácký, v první řadě za akci redakce napsal jsem to do fóra a tehdy jsi ty nic nenapsala, ani si nestěžovala, že to za něco vydáváme jak mám teda chápat, že mi to teď najednou chceš omlátit o hlavu? to se mi pranic nelíbí říkám otevřeně, že nebýt redakce a schopných lidí a faktu, že se do toho vella nemíchala, celá věc podařila skvěle promiň, ale napsat, že se na tom celá redakce nepodílela, ale jen část a tudíž za to redakce nemůže... je přinejmenšim podivný nebo mi chceš říct, že by tu akci musela dělat celá redakce, aby to byla akce redakce? i kdybych to čtení dělal sám, tak mám právo ho vydávat za svou redakční práci prosím, rozmysli si nejdřív, co napíšeš jinak si začnu myslet, že se úmyslně snažíš přehodit pozornost jinam

Nicollette
22. 11. 2006
Dát tip
ale to je v pořádku adame... já tvoji aktivitu neviděla, ale pokud máš v tohmle svědomí čistý pak je to v naprostym pořádku.... já sme taky radši proto jít do tý dílny a tam si něco přečíst a podpořit nový lidi každopádně sem neřekla že aktivní redaktoři byli aktivní :o)))) pakliže to bereš tak, potom ten počet snižuji na 5 aktivních :))

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
Nikol, když považuješ za aktivitu kecáni, tak prosím. Já za aktivitu považuju podíl na dosažených výsledcích. Úkolem redakce bylo udržet chod výběrů a pokoušet se dělat akce. Když to vezmu z tohoto pohledu, sice jsem nic nenakecal, ale zato víc udělal. Takže si rozhodně nemyslím, že bych byl míň aktivní, než většina přispěvatelů do diskuze redakce. Dokonce naopak. K těm potyčkám ohledně současného stavu se nechci vyjadřovat. Nemám pocit, že bych do nich byl nějak angažovaný.

Nicollette
22. 11. 2006
Dát tip
tady to máš pózo - z pohledu nezasvěceného byla redakce takřka neviditelná až na komickej ocásek redaktor !!! charpentier ..... to máš tak.... redakce byla... to ano, ale mnohem radši se v ní diskutovalo než aby redaktoři vylezli do ulic, nepříklad do dílny, (a v tomhle mam čistý svědomí protože tam chodim).... to tak rpostě je vždycky.... každopádně minimálně ten zoom by se dal považovat za výplod redakce.... teď byla alimra, můžeš se přihlásit, to je príma věc !

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
nevim, jestli je těžký lehký něco vydat nebo pořádat, nikdy sem to takhle neměřil.. o knížce sem neřek, že je ubohá..pouze debilní..ale je to jen přívlastek..ale nemůžu posoudit zda-li to tak je doopravdy, protože sem ji nečet a to ani nehodlám.. ubohej je pro mě způsob jak ste ji dostali k lidem..zřejmě pro vás byly ostatní způsoby moc těžký jak říkáš, ale to já neberu jako obhajobu..

Nicollette
22. 11. 2006
Dát tip
redakce sama o sobě se na žádnym čtení nedohodla.... nikdy..... pakliže bereš pózo, že když si to chystal ty s adamem - že vy dva ste redaktoři, tak mi řekni jak je do toho namočenej print, jak sem do toho namočená já, Narvah, Micro.... eh?? ty si do redakce dal akorát svoji upoutávku vesuvančino čtení taky nebyla redaktorská akce byť tam četla rebecca a zbora, což sou dva redaktoři.... největší iniciativu měla vesuvanka, kerá podobný věci už pořádala a s pořadatelskou činností od nás nepotřebovala zhola nic.... zoom se v redakci řešil to ano, zly k němu podával návrhy a print následně navrhl ještě něco podobnýho... to už by se dalo považovat za činnost redakce, avšak fouckault je ten kdo to vymyslel a uvedl do chodu a tento klub funguje i přesto že on redaktorem není dále.... pakliže se někdo v redakci vyjadřoval byla sem to já, print, zbora, fouckault, rebecca13, občas romále, sidonia (která se povětšinou ale nevyjadřovala k problému, spíš jako že tam je a že i ona rozhoduje co jo a co ne), StvN, aššurballit, zly, markéta zaki vaud g_b_show tři černí mravenci dunaj jaza kid_a malej_blazen skafararix rtymá rowenna micro narvah a pisces (která teda psala do redakce ale to ať jí neposíláme avíza) byli pasivní, naprosto to je 11 aktivních redaktorů (ale sid bych do toho opravdu nepočítala) takže 10 redaktorů kteří se na fóru vyjadřovali proti 14 redaktorům, kteří byli pasivní..... 10:14 pozorovateli.... takže mi řekni co ta naše redakce pořádala a jak fungovala..... jak řekl Zly, Zborovo obrovské plus je, že se ujal tý nevděčný role a že díky němu sme si mohli výběrovat a vella nás nezrušila.... ale na tom abych já dávala tipy a výběry (a ostatní redaktoři) neměl zbora opravdu žádnou práci.... takže z nás nedělej takový bezmozky.... osobně necítím že se zborou mluvil někdo někdy jako se šéfem ale to je muj osobní názor protože všechno sem si tam přečíst nemohla a ani nechtěla... za lyrikova vedění neměla redakce žádnýho šéfredaktora kerej by mi do něčeho pindal.... aspoň si to já nepamatuju a oprav mě jestli kecam.... dávali se výběry, to bylo celé, protože ta redakce byla obrovská, rozhodně víc jak 50 lidí....¨ tak z nás teď nedělej elitu jestli ! se něco podcenilo, pak to byl přístup ke Zborovi když ho měl nahradit Armand..... já to uznávam, rozhodně se s ni měl někdo sejít osobně, v tomhle rozhodovala ale vella, že ONA s nim spolupracovat nebude (tim pádem že s nim bude spolupracovat rebe nebo armand) a ona mu napsala dopis.... to je celý. a nevyjadřuj se tak že armand nemá podporu písmáka.... k týhle kauze se vyjádřili zatim jen lidi co se rádi do těhle věcí pletou a několik z nich se vyjádřilo neutrálně nebo kladně.... jestli armand tenhle nátlak vydrží tak doufam že se mu spolupráce s vellou vydaří a pošlape to jak hodinky.....

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
můžeš mi cedere říct, proč ti ta knížka přijde ubohá a naše aktivity takhle shazuješ? myslíš že je to jednoduchý dát dohromady velký čtení a něco vydat? mě to celkem uráží.

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
ano závidím ti ten balík co si na tý knize vydělal.. myslel sem, že redaktor nezdůvodňuje výběr autorům, ale čtenářům..

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
o tvý poesii jsem ti psal už dřív a dost jinak na hloupý reakce nebo závist se mi odpovídat nechce

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
dostal sem od tebe pár výběrů, to samý od printa, nebo fouckalta a ani jeden nebyl zdůvodněnej.. zoom je klub..ale jo beru..přestože mám spíš dojem, že se to týkalo víc fouckalta než redakce..ale jo fouckalt je redaktor..uznávám.. ale zaštítit akci, kde nabízíš svoji debilní knížku, navíc za peníze, plus s idiotskou reklamou jménem redakce, která by měla reprezentovat písmáka mi přijde ubohý..

G_B_Show
22. 11. 2006
Dát tip
To sice ne, cedere. Ale když ty nejlepší básně píšou jen elektrikáři, tak už tě snad nějaká souvislost napadne.

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
napadáš redakci? nevim, jestli to píšeš tý správný osobě, kterou by to zajímalo snažili jsme se své výběry odůvodňovat a většina dokonce i kritizovala a psala recenze, viz. Zoom s tim elektrikářem si děláš srandu? my jsme si dali za cíl dávat výběry a pořádat různý akce, to se povedlo víc, než jsem čekal a ani tvoje blbá poznámka mi ten pocit nezmění

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
takže když elektrikář píše poezii, tak to souvisí s elektrikou? vy ste v tý redakci neudělali nic! ani ste nedokázali napsat proč dávate výběr a tomu a tomu..přestože ste vo tom toho tolik namluvili..

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
ceder: tak že to dělali redaktoři?

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
jak souvisí zoom, čtení v balbínce, vesuvanka s redakcí? si děláš prdel ne pozorovateli?

oleandr
22. 11. 2006
Dát tip
Armand přeji hodně štěstí v započatém boji

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
až na to, že smetiprach za sebe jmenoval pištu, ale to je jedno tobě přijde, že s vellou někdy něco vyšlo? a neboj, ono jde prospět i bez velly a armanda my budem dělat čtení, sborníky, soutěže, apod. dál, jen nehodláme spolupracovat s někým, komu se nedá věřit a kdo nás už několikrát zklamal je to prostý

Milly
22. 11. 2006
Dát tip
pozorovatel: nevím úplně, co si o tom všm myslet. Do redakce nevidím, čtu tady jen útržky.. Vella prý zabránila vydání časopisu, na to ona říká, že o tom nic neví, že od něj ustoupil Smetiprach- například.. Co si mám z toho vybrat? Už se to tu hádá až do krve. Nevím, kdo má v čem pravdu. Vidím jen spoustu mně sympatickejch lidí, který se tu hádaj a urážej jako o život a já tady stojí a přemýšlím, jak se zachovat. Tak jsem si řekla, že když už se má něco tvořit, zkusila bych k tomu taky přispět. Armanda moc neznám, nicméně mi přijde jako správnej chlap. Rebecca jako ženská se srdcem na pravým místě. Vellino jednání nechápu, ale mám ji ráda. Kdyby mi nebyli sympatický i Zbora a janek, bylo by to pro mě asi celý jednodušší :-), ale jak ríkám: nevidím příliš do toho, co se děje. ale když vidím příležitost, jak někde prospět, jdu do toho.

Zly
22. 11. 2006
Dát tip
Kamaráde To co jsi napsal je dobré. S vizí souhlasím. Ale.. jedna věcí.. tak třeba.. šéfredaktora si tady volí lidé sami. Patří to k duchu téhle komunity. Princip, díky kterému se tenhle prostor odlišuje od běžného fungování médií. Šéfredaktor je volen, musí si pro svůj projekt lidi získat. Musí jej respektovat a ctít. Majitel tohoto serveru se podle mne snaží tuhle vzácnou jinakost zrušit. Když pominu aroganci, s jakou tak činí, dělá chybu. Je mi jasné, že s delegovaným systémem pravomocí mu ubyde spousta problémů, s pákou na redakci skrze postavu šéfredaktora, (který deleguje redaktory) si časem zařídí výhradní pozici. Zároveń se ale pokouší ničit i to, co činí tuhle komunitu vyjímečnou. Nazval bych to rovností šancí. Přirozenou selekci. Ne vztah, který se vždy přes rameno ohlíží směrem k majiteli. To je směšné. Majitel se pokouší vytvářet hierarchii vztahů a sám se deleguje rovnou na vrchol. Nepotřebuje k tomu nic.. žádné kumšty, talent, charisma, respekt.. jen si koupit server. A teď, na nějakou chvilku lidi, kteří tenhle jeho postup nějak emočně a lidsky zaštítí. Lidmi, kteří to za něj jednoduše odserou. Mluvíš o mostech. Mosty už dávno stojí a lidé přes ně chodí a mluví spolu.

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
Milly: já být na tvým místě, tak si nejdřív zjistím, o co jde podkladů tu máš hromadu nebo ti nepřijde divný, že jsme všichni za jedno?

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
ona Vella buď moc nečte poznámky redaktorů nebo lže "Z redakce zatím neodešla polovina lidí, o odebrání redaktorských práv mě požádali zatím pouze dva lidé, Zbora a Fouckault." romále, tři černí mravenci přímo požádali a další podle toho, co píšou, čekají, co se ještě stane... při čemž téměř nikdo z nich nehodlá spolupracovat s novým vedením pokud se mýlím, prosím, ať se oni tajnůskáři ozvou a napíšou, že vedení s radostí podpoří a Vella si ani nepřečetla, že jsem psal "aktivních redaktorů"... "Za dobu tří měsíců v podstatě neučinil žádné zásadní rozhodnutí, kdy by doopravdy podporu redakce potřeboval, s jedinou výjimkou, což bylo vyloučení Jenyka. Myslím ale, že ho velká část redakce v tomto zrovna nepodpořila. Naopak." ona Vella si vybírá, co se jí hodí byl jsem to dokonce já, kdo byl tvrdě proti přístupu k jenykovi, ale určitě nešlo o sesazení Zbory naopak bych řekl, že za tu krátkou dobu, kdy Vella Zborovi nic neposkytla, se mu podařilo dát redakci dohromady a připravit tak živnou půdu pro naše aktivity jako byl Zoom, čtení v Balbínce, vydání sborníku i čtení Vesuvanky, které pomáhal "Je pravda, že mnozí z vás nepodporují mě a ani Armanda. Ale není naštěstí pravda, že nás nepodporuje nikdo." jo, to je pravda, podporu tu vyjádřila ještě Nicol, toť vše mě zkrátka přijde, že se Vella neumí chovat nebo vyjadřovat

Norsko 1
22. 11. 2006
Dát tip
3: nemusíš hned tak blbnout...:-)

vellla...musim sa zstat zboru... ...k tomu ze zbora nevykonal ziadne realne rozhodnutie ci jak to bolo... ..nie je to tak trochu tym ze nemal pravomoci?.. ...myslim ze tu redakciu stabilizovala/zaktivizoval.. ..uz to ze bol zvoleny temer jednohlasne...hovori o nasej podpore... ...a k jenykovi...boli tam hadky...no a?...

Vella: no jestli to nestačí v redakčním fóru, tak znovu a veřejně žádám o odebrání redaktorských práv...děkuji

Milly
22. 11. 2006
Dát tip
;ŠMARJA, UŽ MĚ TADY FAKT SERETE! On (Armand) se snaží nějak pomoci, dělat jen to nejlepší a vy mu za to ještě nadáváte!! Máte snad nějaké lepší řešení??? Fuj, to jsem se rozčílila.... Vy si vážně myslíte, že to dělá kvůli pocitu moci? A že škemrá u rebeccy? Jakpak jste na to přišli?? Jsem netušila, že jednou uvidím od Printa takový text- jsem se v tobě docela zklamala.. A avi reb, ať může říct sama, co je na tom pravdy. Armande, tobě bych ráda sdělila, že pokud jednou napíšeš knihu, sem s ní! :-), protože tenhle text je vážně nádherný.. máš moji podporu- přemýšlím o tom, že bych snad mohla dělat v časopise korekturu (když si zopakuju pravidla s čárkama.. :-)) a ráda bych upozorňovala na kulturní akce a zajímavé osobnosti ze svého okolí- znám pár takových, které bych moc ráda veřejně doporučila.... avi všem, protože si nejsem jistá, komu jo a komu ne.. :-) Milly

StvN
22. 11. 2006
Dát tip
Vella - vedení redakce není o dělání zásadních rozhodnutí. To jenom ty máš pocit, že když se čas od času všechno nepřevrátí naruby, že se nic neděje. Bohužel pravda je taková, že motor, který dobře šlape, není slyšet.

Křídlo
22. 11. 2006
Dát tip
ale stejně má odvahu, se musí nechat... věděl, že bude hromadně nenáviděn... ale ta vidina nějakýho postu, byť úplně bezvýznamnýho ta vidina zviditelnění, ta jej žene přes všechna úskalí a nesnáze. důvěřuji lidem, životu...důvěřuji velle...důvěra je neobyčejný dar......Písmák jako univerzální most, který spojuje lidi..řeka která spojuje břehy a strany nevím jak vy, ale já sem se při čtení opravdovsky bavil :)) chytej!

ceder_john
22. 11. 2006
Dát tip
no jo, tak se ukaž(te), nemám důvod vám něvěřit..

JiKo
22. 11. 2006
Dát tip
NO JO PODPORUJE VÁS REBECA:-)

egil
22. 11. 2006
Dát tip
Upřímně ti přeju hodně štěstí. Po mých zkušenostech s projektem "písmácký časopis", kdy Vella dala od všeho ruce pryč ve chvíli, kdy vše bylo takřka připraveno k vydání prvního čísla (příspěvky napsány, vymyšlen název, design stránek), už nejsem ochotný ani schopný znovu investovat svou důvěru do dalšího podniku, který by s Vellou jakkoli souvisel. Zkrátka Vellu důvodně nevnímám jako "kvalitního člověka", s nímž bych chtěl jakkoli (byť třeba i nepřímo) spolupracovat.

JiKo
22. 11. 2006
Dát tip
skle: stačí si naskicnout pár Vizí a sejít se s Vellou :)))))

sklenář
22. 11. 2006
Dát tip
...a až se to zase otočí - můžu bejt šefredaktor (pro změnu) JÁ? :-)))))))

StvN
22. 11. 2006
Dát tip
Aha. Takže časopis v březnu. Noví redaktoři, novinka, pro mě aspoň. Redakce existuje a je funkční. Proč ji měnit? A přesně jak píše Print. Nemáš naši podporu. Ani Vella ji nemá. Zbora ji měl. A když poukáži na tvůj příměr z kapitánem, tak jediným kapitánem tady byl Zbora, právě proto, že měl naši důvěru a podporu. Majitel lodi a kapitán jsou dvě osoby.

JiKo
22. 11. 2006
Dát tip
pozo: tak teď již jsem spokojen, protože včera to vypadalo že abdikovat nikdo z řadových redaktorů nebude... Vybudovat si svou redakci... toť úkol pro šéfredaktora... čímto že to v těch plánech je až na 2. místě?? print: ale žebřík ze Zborových kostí by byl príma obraz...

Norsko 1
22. 11. 2006
Dát tip
p: printe! ... sem netušil že dokážeš bejt tak hustej :-)

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
JiKo: redakce si ho nezvolila ani nijak nechtěla, takže pochybuju, že by jsme ho brali jako šéfredaktora situace v redakci je taková, že polovina z aktivních redaktorů požádala o vyloučení z redakce a druhá polovina čeká, co se stane... s tím, že nejspíš taky odejdou... spokojený v redakci není nikdo

JiKo
22. 11. 2006
Dát tip
ps: náš ředitel a manažer vystudoval MBA... taky používá spojení Vize a poslání - trochu mě to dojímá :)) pozouši: dyk lidi má, "zdědil" všechny redaktory

JiKo
22. 11. 2006
Dát tip
HELE HELE... tak bych prosil ozřejmit cože znamená termín "Šéfredaktor Písmáka" Doufám, že jsi myslel šéfredaktor redakce písmáka, protože nikomu jinýmu ty šéfovat nemůžeš. BOD 2 - z tvé vize jak by měl fachat časopis a výzev typu hlaste se co byste chtěli dělat... je nadslunce jasné, že vlastně nemáš žádnou koncepci. Potom se mi tahle přebírací habaďůra zdá býti fraškou ještě víc. To by mě zajímalo čím jsi tedy Vellu přesvědčil, že tys ten člověk... Protože sis nabral kopec projektů? Doufám, že jsi vše zvážil a přeju ti ať se ti nestane co nám, pohřbeným v základech pyramidy :))) To přeje nikolivsvému šéfredaktorovi JiKo

pozorovatel
22. 11. 2006
Dát tip
ach jo, kolik idealistů se tu ještě vystřídá.. jsem rád, žes sem konečně napsal svůj plán (už bylo na čase), i když jsem čekal, že už aspoň něco budeš mít, něco konkrétnějšího než představy je hezký, že sis to takhle vymyslel a proložil básničkama, ale vy pořád zapomínáte na to nejdůležitější, co opravdu písmáky zajímá: výsledky a výsledky mluvěj jasně v neprospěch pamatuješ si na časopis? tehdy tvůrci časopisu měli mnohem víc než ty a stejně je Vella smetla všichni dobře víme, že se s Vellou spolupracovat nedá a všichni taky tušíme, že sem potřebuje dosadit někoho, kdo bude plnit její úkoly, když tu nebude jiný vysvětlení mě vážně nenapadá myslet si, že tě nechá svobodně pracovat, je bláhovost další věcí je, že nemáš lidi

p: a proč, proboha

papouch
22. 11. 2006
Dát tip
já bych viděl jako krůček č.1 zastřelit Honzyka (jenyka) .-)

Norsko 1
22. 11. 2006
Dát tip
j: bacha, je to toreador

sidonia
22. 11. 2006
Dát tip
cetla sem

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
...doporučuji stránku p. Armanda, zvláště pak jeho VZTAH K LITERATUŘE A K PLUHU....SEM NEŽRAL TEDA...)))

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
..vizionářství, jo to bylo dycinky mý............)))

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
.... no ale doufám, že po tomdle Červenym Hrádku máš LM v patách, ty můj malý, milý, směšný hlupáčku...)))

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
A TA PRVNÍ STROFA, NEBO COTO JE....N E U VĚ+ Ř I T E L NÝ....A TO DRANDIM POTZEJ DÍLNĚ JAK ŠUS, ABYCH TAM Z NICH NĚCO VYTÁH!......NO, SRÁGORA..........TAK ČAVES..))((

Zuzulinka
22. 11. 2006
Dát tip
kdybych mohla jakkoli pomoci pomůžu...beru to tady jako most už od doby, co tu jsem...jako cestu k lidem a za lidma mohu snad poradit ve formátování, v úpravě textů a tak, nevím čím bych mohla být prospěšná, ale pokud by jste potřebovali "helpnout"...tak jsem tady:-)

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
....Rep....slušný!!!!))

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
T----------***********************************************

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
P R O H L Á Š E N Í !!!!!!: ))))))))))))))))))), NEBO))))))))))), NEBO)))))))a minus????(((((((((((((((((((

Repulsion
22. 11. 2006
Dát tip
Kde to žije, tam je Mattoni:o)

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
p.s. P R Á V Ě S E V R A C Í M Z H R A D U.....A P R E Z I D E N T..... že se nestydíš...já myslel, že tady je to kvůli psaní, básničkám, slovům, a nejdfe vo nějaký "mocný"....tfuj už jednou teda!!!!!!

Norsko 1
22. 11. 2006
Dát tip
z: aha :-)

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
p.p.s----(asi)..."malými krůčky"...TIP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
p.s. P R Á V Ě S E V R A C Í M Z H R A D U.....A P R E Z I D E N T..... že se nestydíš...já myslel, že tady je to kvůli psaní, básničkám, slovům, a nejdfe vo nějaký "mocný"....tfuj už jednou teda!!!!!!

Zaprděnec
22. 11. 2006
Dát tip
to byla jen poupravená citace z majora zemana, tuším díl z roku 1968 :) ale jinak k obsahu, větší blemty už sem teda dlouho nečet, ahoj.

Honzyk
22. 11. 2006
Dát tip
... jdi s tim do prdele.----a to myslim vážně, ty nýmande.

Norsko 1
22. 11. 2006
Dát tip
ho nech, ať se vyráchá

Zaprděnec
22. 11. 2006
Dát tip
armande...tys to vzal?..tys to po nich vzal...pročs aspoň nezavolal? poradit se a tak?...tysto vzal...

Norsko 1
22. 11. 2006
Dát tip
nazdar šéfe

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru