Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A jak se máte vy?=)

25. 11. 2006
1
4
945
Autor
BarBar_007

Tak jsem zase jednou kapku přemýšlela...=)

Šeď všedních dnů, do které se občas vloudí paprsek osvěžujícího světla- nějaká dobrá zpráva nebo podařený večírek, splývá do jediné nekonečně dlouhé, šedivé šmouhy. Když se vás někdo zeptá, jak se máte, odpovíte automaticky: "Dobře, děkuji za optání."- aniž byste přemýšleli nad tím, jak se vlastně doopravdy máte. Jenomže na druhou stranu- zajímá toho, kdo se ptá, jak se máte? Myslím, že ve většině případů ne. "Jak se máš?"- běžná otázka připojená většinou k pozdravu. Znám ale člověka, který, když se ptá jak se mám, chce opravdu vědět, jak se mám a vždycky mi na mou otázku "Jak se máš?" odpoví dost prapodivně, ale pravdivě. Třeba "unaveně" (jestli je zrovna unavený) nebo "podzimně"(no, měli jste se někdy podzimně? Taková melancholie, že?) nebo třeba "večírkově"(pokud je zrovna na večírku). Ještě nikdy mi ale na otázku "Jak se máš?" neodpověděl "dobře" nebo "fajn". Je to jeden z těch lidí, o kterých vím, že přemýšlí nad tím, jak se doopravdy mají. Nedávno mi jeden můj kamarád řekl, že mu připadají všechny dny stejné. Zrovna u něj mě to docela překvapilo, protože on je typ člověka, který si (podle mě) užívá život plnými doušky a vychutnává si (podle mě) každou minutu života. A proto vás asi nepřekvapilo, že mě překvapilo, že zrovna takový člověk mi řekne, že jho dny jsou stejné a jednotvárné. A proto se snažím ve svých šedivých dnech nacházet co nejvíc paprsků toho osvěžujícího světla (dobrých zpráv nebo podařených večírků), ale taky se snažím vnášet osvěžující paprsky do šedivých dnů jiných lidí(ať už snídaní v trávě, dobrou zprávou nebo čímkoliv jiným), aby potom na otázku "Jak se máš?" mohli popravdě odpovědět: "Dobře, děkuji za optání."=)

4 názory

BarBar_007
03. 09. 2007
Dát tip
=) přesně tak..Děkuju ta tip

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
nevím, no.... já na tuhle otázku nikdy neodpovídám dobře nebo fajn... (jen když opravdu nemám zájem o konverzaci...) ale já jsem takový trochu šílený, tak na mě neber ohled, určo nejsem zástupce většiny :-) hezká úvaha.... ;)

Jendula
25. 11. 2006
Dát tip
Mám se báječně, děkuji. Je tedy fakt, že mě trochu trápí krční páteř - to tím vysedáváním před monitorem, ale jinak se mám fakticky skvěle. No, vlastně mám v poslední době taky trochu potíže s krevním oběhem. Nevím, jestli je to tou zimou, ale trpím studenýma rukama a nohama. Tuhle jsem si na to chtěl koupit něco v lékárně - slyšel jsem, že nějaké ty ginko preparáty docela zabírají. Jenomže ta paní po mně chtěla skoro tři sta korun. Tak jsem jí řekl, že si raději zajdu na rum. Sice ho moc nesnáším (občas mi po něm bývá pěkně blbě), obzvláště vypiju-li ho více než půl litru, ale zahřeje spolehlivě. Takže jsem si žádný ginko nekoupil. Akorát mě mrzelo, že jsem tam kvůli tomu musel stát takovou frontu. Taky jste si všimli, jak jsou na podzim všichni nějak víc nemocní? To je zvláštní, že? No nic. Cože jsem to chtěl? No to je vlastně jedno. Aha! Už se mi vaří voda na čaj... Autorovi: zeptá-li se mě někdo jak se mám, vždycky se snažím odpovědět originálně. Utužuje to vztahy. Ale vím, že spousta lidí to nedělá. Také by bylo fajn, kdyby se lidé - pokud je to opravdu nezajímá - přestali na takové věci ptát. Nerad ze sebe dělám šaška.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru