Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak kočička s pejskem spolu hospodařili

05. 12. 2006
1
2
638
Autor
EMPEROR
Jak kočička s pejskem spolu hospodařili
 
            Jednou přišel pejsek ke kočičce na návštěvu a řekl jí: “Milá kočičko, sousedko, známe se už tak dlouho, což kdybychom to spolu dali dohromady?“ Kočička se zamyslela nad pejskovou nabídkou a řekla si, nakonec proč ne? I nastěhoval se pejsek ke kočičce a měli se dobře, jen v posteli jim to spolu neklapalo. Frustrovaný pejsek se zeptal kočičky: “Řekni, kočičko, co mám udělat, abych tě i v loži učinil šťastnou?“ Kočička mu odpověděla: „Víš, milý pejsku, mám tě opravdu ráda, ale patříš k jinému druhu, chvíli potrvá, než si zvyknu, nespěchej na mne tolik, uvidíš, že za čas se vše spraví.“
Pejsek se tedy obrnil trpělivostí, byl ke kočičce velice pozorný a ohleduplný, dokonce se jim podařilo zplodit malé zdravé kočkopejsky, oba se měli moc rádi, jenom ten sex pořád nebyl tím pravým potěšením… Navrhl tedy pejsek, že zajdou na poradu k moudrému medvědovi. Kočička měla pejska opravu ráda a chtěla mu pomoct a tak souhlasila. Poprosili tedy kmotru vránu, aby jim děti pohlídala a vydali se spolu do lesa k jeskyni, kde huňáč bydlel a svěřili se mu se svým pikantním problémem. Medvěd pokýval hlavou a po chvíli řekl: „Inu, těžká to věc, pes je pes, a kočka je kočka. To nepůjde nikdy dohromady, to by bylo proti přírodě i zdravému rozumu. Tady je jediná možnost. Pejsek si musí najít milenku svého druhu, pěknou fenku, však jich tu běhá spousta, a kočička se poohlédne po nějakém tom kocourovi. Nikdo nebude moct vyčítat druhému to, čím sám hřeší a žádný nebude trpět pod tíhou svědomí vědouce, že druhý činí stejně. Budete-li to konat s vědomím, že je to z lásky k druhému a pro dobro věci, nebude to nic špatného a budete šťastni až do smrti.“ Tak pravil medvěd a vrátil se do jeskyně.
Pejsek s kočičkou nad jeho moudrými slovy dlouho přemýšleli a pak si řekli, že jiného východiska stejně není a šli spokojeně domů. Pejsek se seznámil s jednou krásnou fenkou, která mu poskytla to, co potřeboval a stejně tak kočička si tu a tam užila s jedním urostlým kocourem ze sousedství. A rázem bylo po problému. Oba byli konečně šťastni, jak jim to medvěd předpověděl, vychovávali své děti a ve vzájemné lásce spolu dožili.
Jak čas plynul, děti dospěly a bylo na čase, aby se také poohlédly po nějaké samičce nebo samečkovi. Ale ouha! Nikdo nechtěl mít nic společného s tvory, jako byli oni. Ani pes, ani kočka, něco mezi tím, šel z toho strach. A tak, milé děti, zůstaly samy, možná se pokusily o nějaké to krvesmilné spojení, co jim taky zbývalo jiného…

2 názory

sidonia
05. 12. 2006
Dát tip
hah:)

Rabb
05. 12. 2006
Dát tip
nakonec by to chtělo nějaký poučení pro děti.. ..ale jinak povedený, jen ten konec tak nějak pomalu připlul.. žádný překvápko.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru