Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dero na dýze

Výběr: pozorovatel
06. 12. 2006
10
18
2155
Autor
Frnek

Učitel Tremler postával venku u laviček a kouřil tabák říznutý rulíkem. V dolních partiích pociťoval už velmi silné pnutí...od té doby, co policisté v rámci vyšetřování smrti dvou dívek vyslýchali i jeho samotného, hrátky se školáky na nějaký čas raději odložil...

 

Dáš si citronádu? ..Dero se snažil zaujmout svou dívku Adélu roztodivnými úškleby a grimasami, poulením očí a třením si ušních boltců...marně. Adéla se v jeho společnosti viditelně nudila, navíc co chvíli pokukovala do kouta diskosálu po skupince místních modelů. Dýdžej pustil do éteru první ploužák - Willy Eamon dojatým falzetem zpíval něco o nenaplněné lásce mezi uklízečkou v cirkuse a jejím cvičitelem. Dero nabídl Adéle své zmužilé rámě...

 

Tremlera se začalo zmocňovat zoufalství násobené nudou pátečního večera. Z šera se vynořil muž venčící psa..

 

Eamon dopěl svůj cajdák a znuděná, a po celou dobu tance neumně osahávaná Adéla se ztěžka sesula na židli. Ohmatávals mě jak housku na krámě..jak nějakej blbeček..bylo to trapný.. ..Dero zůstal jak opařen..ať udělám cokoliv, vše je špatné..zakázala jsi mi dokonce trávit čas na literárním serveru..již opravdu nevím..jak bych se ti nejlépe zavděčil..

 

Tak poď čubko, neboj.. nebude to tak bolet..teda zatim..to až pak..až tě zahrabu zaživa..jako tvýho pána.. Tremler chytl psa pod krkem a započal penetraci..áá, tohle mi chybělo, teplo živého těla..drž!  Pes byl dokonale fixován, nemohl se pohnout ani vydat jakýkoliv zvuk..Tremler ho před akcí přivázal ku stromu, jednou rukou mu držel tlamu a druhou jej přimáčkl k zemi..Tak jak se ti to líbí, lásko?..Jaký to je..dělat prasečinky na hrobě svýho pána?..

 

To je škoda, že už musíš..je teprve deset.. Dero se naposledy snažil svou dívku přemluvit, aby ještě..alespoň chvíli zůstala..Opravdu jedete ještě dnes večer do Ostopovic? Adélin náhlý důvod ukončení páteční veselice se mu zdál krapet kuriózní. Místo odpovědi se dočkal pouze chladně nastavené tváře, jakožto pobídky k odosobnělému polibku..


18 názorů

a2a2a
05. 02. 2007
Dát tip
Milý Dero, když už nic jiného, pak má Frnek nesmrtelnou zásluhu na tvém znovuzjevení, už kvůli toho by jsi mohl osahávat na veřejnosti více než sporadicky, umně to už umíš, třeba právě slečnu Adélu a objednali si jako předehru citronádu.

Dero
05. 02. 2007
Dát tip
Toto dílo beru jako osobní tragédii, těžce se mě dotklo. Jako bych se v něm téměř viděl, tedy když pomineme pár nepodstatných faktů: 1) Nepiju citronádu 2) Nedělám grimasy, spíše mluvím 3) Nenavštěvuju diskotéky 4) Neznám žádnou Adélu 5) K tanci vybízím pouze ve stavech nejvyššího donucení 6) Romantickou a jemnou hudbu s oduševnělými texty ve stylu Eamona poslouchám raději v soukromí (nebo snad byla řeč o Eamonu Morriseyovi?) 7) Samozřejmě mi nikdy nikdo nezakázal trávit čas na literárním serveru, tím méně má přítelkyně. 8) Osahávám umně a na veřejnosti sporadicky 9) Zapomněl jsem na zmužilé rámě - hehe! Kéž by aspoň to! :o) 10) Místo slova "již" používám slůvko "už". To je jediná úlitba, jíž jsem vůči hyperkorektní češtině schopen. 11) Ta poslední část se taky nikdy nestala Když pomineme výše uvedených jedenáct připomínek, dala by se příběhová část vyprávějící o Derovi pokládat za autentickou. Závěr celého příběhu mne ale rozmrzel, žádám pro mne veselejší a nadějnější pokračování. Napsáno je to však zručně. * sidonia: Moje slova. To snad ne! :o) a2a2a: Jo, já myslím, že to Frnek myslí dobře. Navíc je to napsáno elegantně a svým způsobem mile. Tangent: Pan Frnek mě ani moji partnerku pravděpodobně taky nezná osobně, ale s jeho literárními schopnostmi je čest být obětí takové krásné fabulace. :o)

megahit
31. 12. 2006
Dát tip
dobrý

pozorovatel
14. 12. 2006
Dát tip
znám dýzu asi jako trysku

Frnek
12. 12. 2006
Dát tip
Díky za objemnou kritiku, Abych obhájil věc základní, tudíž tému - Dero s Tremlerem se táhne celým mým dílem zde na Písmáku, je to něco jako próza na pokračování, ikdyž ne čistě dogmatická,.. kde v závěru by se obě postavy měli takzvaně střetnout..závěr je ovšem samozřejmě při mé tvůrčí pasivitě za několikerými kopečky.. k jednotlivostem: usahávaná je překlep (hnedle jej opravím), výraz zmužilé mi přijde přesný - nemyslel jsem totiž přímo mužné, naopak jaksi uměle činkama vykreslená základní muskulatura jinak střízlivého plachého hocha (Dera)..falzet je poměrně běžně používaný výraz, když pištíš fistulí..někdo tím i zpívá - třeba homosexuální diskopartička 70.let Bee-Gees, znáš?

pes byl dokonale fixovan !!!

a2a2a
06. 12. 2006
Dát tip
Frnku, docela jsi mne dostal, raději nepřemýšlím, je to určitě nějaká vesele míněná provokačka, jedno uznat však musím, z hlediska psaní zde nevidím chybu, je to tručné a přitom dostatečně popsaných pár situací, styl odpovídá námětu a jednotlivé epizody končí právě včas, což zdaleka každý neumí. Právě za tuto formální stránku tip

sidonia
06. 12. 2006
Dát tip
dobry dobry dero.. jako dero??:) to snad ne:))) bavila sem se:)

sidonia
06. 12. 2006
Dát tip
este sem chtela rict, ze prectu pozdej, ted sem v praci

sidonia
06. 12. 2006
Dát tip
me vzrusuje styk se zviraty??? a sakra...

Zde zpracování, narozdíl od mého předchozího čtení, nikterak výrazně nekulhá. Dílo čerpá z bohatých tradic evropské detektivky, je navíc modulováno ryze americkým prvkem - nelítostným smylným vrahem..zde snad mohu i tipovat..avi nickům,které vzrušuje styk se zvířaty

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru