Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový skleněný rok v Brně

01. 01. 2007
2
6
1004
Autor
Jinys

Opět je zde nový rok. Opět stojím společně s mnohými na Náměstí svobody. Hledím kolem sebe, přeji, potřásám rukama. Jako vždy. Skoro vše, je jako vždy. Pominu-li novou tvář náměstí, novinkou, je skleněná podestýlka.

 

Noví jsou také nově zvolení úředníci na radnici. Ano, jsou na svých místech krátce, konstruktivně se radíc o tom , jak nám voličům nejlépe sloužit, ještě se možná nestačili dobře seznámit s tím co ve svých funkcích mají vykonávat.

Ale možná, že vše není tak dramatické, jak by napovídal úvod článku. Možná, jen hoši, kteří mají úklid po bouřlivé noci na starosti, se jen trošku víc přepili a v době, kdy již první jezdci kleli nad defekty, ještě spokojeně spali. Jak to je, nevím.

 

Vím, z četby pokleslé literatury, že v neformálně řízených mocenských strukturách mají vládcové rádi symboly. Mrtvá kočka pověšená na plot, prázdná nábojnice v dopisní obálce, nebo hedvábná šňůra mají přesný význam.

Budu tedy hádat.

Sklo v místech, kde se, jak je v Brně notoricky známo, po desetiletí na Nový rok v 10.00 hod sjíždějí cyklisté, znamená vzkaz z radnice: „Cyklisté, nebudeme se s vámi o ničem bavit. Trvalý vjezd do pěší zóny, cyklo-pruhy, stojany na kola a podobné blbosti ? Zapomeňte ! Jo, a na jaře nainstalujeme na všechny vjezdy do pěší zóny zastavovací pásy s hroty !“.

 

Jak to je? Víte to někdo?


6 názorů

Jinys
před 8 měsíci
Dát tip

"Zranění duše bolí.....:o)"
Jsem smazal.


Jinys
před 9 měsíci
Dát tip

Technická poznámka:

Preambuli vlastního textu: "Zranění duše bolí.....:o)" jsem nepsal a nepovažuji ji, jako autor, za vhodnou.
P.S.
Samozřejmě se nebráním zádným textům v kategorii. "Názory"


Jinys
před 10 měsíci
Dát tip

Textík čtu s dost značným časovým odstupem a matně si vzpomínám, že ve mě popisovaná situace opravdu vyvolala zmíněné obavy.
Věci se naštěstí vyvinuly jinak! Hurá a sláva.

Tak žádná zraněná duše, žádný pokus o umění, jen křik nasraného cyklisty... :-) 


martinez
11. 01. 2007
Dát tip
duše už nejsou co bývaly... eště že ty trolejbusy se tak moc nemění... :o)

Jinys
11. 01. 2007
Dát tip
Nejen bolí, ale i naštve. Misto na přehradu s ostatními, jsem jel po druhém defektu domů trolejbusem.

martinez
08. 01. 2007
Dát tip
já teda jen vím, že zraněná duše bolí... cyklistka ale nejsu, v Brně su něco přes rok a na Silvestra jsem směrem k centru (dění) hleděla z balkónu v Řečkovicích se svou šestiletou dcerou po boku a třešňovým šampaňským v ruce... ale KDE je Svoboďák vím! :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru