Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nápad

15. 04. 2001
0
0
1112
Autor
Kacapitoma

Pršelo. Šel rychle, hlavu měl sklopenou a stále přemýšlel. Stále se mu to vracelo. Stále. Zas a znova. Jak to, proboha, mohl udělat?! Celý svůj život zasvětil tomu výzkumu a teď tohle! Doufal, že sní. Doufal, že se již brzy probudí, bude ve své posteli, bude mu teplo a znovu bude mít svých dvacet let. Dvacet let. Zlatých dvacet let. V dálce zahoukala lodní siréna a nad hlavou mu přeletělo hejno ptáků. Ale on nic z toho nevnímal. Stále jen přemýšlel nad tou věcí. Nad tou strašnou věcí a nad tím, co udělal. Začalo to před třiceti lety. Ležel na pláži, byl mladý, vysoký, urostlý a krásný. Alespoň mu to každý říkal. Ale on je neposlouchal. Proč taky. Prostě nechtěl. Ten den byl teplý, slunný a moře bylo neobvykle klidné. Chvíli jen tak ležel na horkém žlutém písku, ale pak ho něco donutilo vstát. Protáhl se a šel. Šel pomalu, vychutnával každý krok, prsty u nohou si pohrával se zrnkami písku, zhluboka dýchal vlhký mořský vzduch a byl rád, že je, že žije, že je zdravý a že všemi smyly může vnímat okolní svět. Moře tajemně šumělo a on byl šťastný. Byl neskonale šťastný. Ale to bylo naposledy. Naposledy, co se procházel po žlutém písku, co slyšel šumět moře, co se radoval ze života. Právě tady ho TO napadlo. Tady ho napadl ten článek, který mu stále chyběl. Konečně! Konečně mohl uskutečnit svůj veliký sen! Byl na pláži, byl mladý, vysoký, urostlý a krásný. A konečně mohl udělat to, o čem si myslel, že je to důležité, že to zachrání svět. Stále vzpomínal na ten den. Na ten proklatý, teplý a slunný den. Déšť již pomalu ustával. Vítr si hrál s jeho prošedivělými vlasy a jemu se chtělo plakat.
moc popisné škoda jinak dobré

Ruby ... a víš, co se stane, když dinosaurus sežere krávu na kari a dále dvě a půl tuny mátové čokolády se čtyřmi sty krabic ovocných nanuků a nakonec všechno zapije sedmi tisíci litry coca coly ???? ;o))))

ruby
16. 04. 2001
Dát tip
c_i_b sakra takhle hloupe se nechat nachytat:-( ne ne slibuju uz budu ponocovat na kazdej dil a znat odpoved na kazdy dotaz:-))

ruby
16. 04. 2001
Dát tip
c_i_b sakra takhle hloupe se nechat nachytat:-( ne ne slibuju uz budu ponocovat na kazdej dil a znat odpoved na kazdy dotaz:-))

50tej ;o)))

Hlásí se těžařská loď Červený Trpaslík se strojem času na palubě: "Nic není ztraceno" :o)

ruby
15. 04. 2001
Dát tip
c_i_b je ted jsi stoupl v cene:-) cerveny trpaslicek:-))))) no a dilko, moc nechapu, fakt moc ne, takze jen jednu drobnost se zrnky pisku zni lepe.

ruby
15. 04. 2001
Dát tip
este avizko

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru