Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tichá rána

Výběr: rebecca13
03. 01. 2007
5
11
1218
Autor
Mermaidlenka
jsou rána
tichá dozníváním
předešlé noci

absencí dechu
blízko tvého

šelestem listí
za oknem
tam v pološeru
že, pardon
za tohle může vítr

že také ještě chtělo
přispat si, než ho probudí
absurdně němý
úděl syntézy
(foto je vlevo za budíkem)

***

tichá a soukromá
umí být některá má rána

dusí křik racků nad přístavem...
mlčení moudrých
zlatookých ryb
o radosti rybářů
z úlovku v síti


do těch mých ran
křičí jen mimův monolog
o nesdělitelnosti ticha

a slzy v polštáři

11 názorů

akosi zložité na mňa

G_B_Show
05. 01. 2007
Dát tip
Ale Madlenko, ty vypadáš pořád tak podrážděně.. Opravdu to připomíná Růženu. Vzhledem k obsahu by to básni rozhodně neuškodilo. A taky si představuju, že když je víc rybářů, maj i víc sítí a tudíž víc úlovků. Nezdá se mi, že by bylo normální, aby se sešla parta rybářů, která bude kamarádsky chytat do jedný sítě a společně se pak těšit z vytáhlý ryby. Ta vize mi přijde až úchylná. A tvůj způsob argumentace mi přijde taky zajímavej (i když je pravda, že nejsi jediná, kdo ho používá): Já ti napíšu něco kritickýho k básni a ty, místo aby ses k tomu vyjádřila, napadneš báseň moji. Jakej to má význam, kromě snahy o pomyslný vítězství v týhle "diskuzi"? Jestli tady místo názorů ohledně tvých básní vyhledáváš konflikt (teda uznávám, že je to docela dobrej způsob, jak se uměle domoct pozornosti), napiš to aspoň přímo, ne? Když už se tady prezentuješ otevřeností.

no dyk je znáš, ješity, než je začne uspokojovat, že jim foukáš na bebíčka, musíš jim nějaký udělat, aby si tě vůbec všimli :)

dik za zastavení G_B_S: mlčení moudrých zlatookých ryb o radosti rybářů z úlovku v síti prosimtebe a můžeš mi nějak vysvětlit, pro č by ti rybáři měli mít víc než jednu síť a v nich víc než jeden úlovek? - hlavně se teda zaměř na to, jak moc to pomůže tomuhle dílu - to sama nezvládám... s tím co je a není klišé to je ošemetné - mně přijde po 18ti letech svobody slova například jako klišé smradlavej hajzl na Hlavním nádraží prostě věc názoru ale dík za věnovaný čas :)

Zbora
04. 01. 2007
Dát tip
GB: dysmorfii (ono jich tu bylo víc, třeba Day_light, ale i Craerassy psala zpočátku podobně, vpodstatě je tam i kus sleeping, nebo dřívější Alimry...je to zaměnitelné se spoustou jiných autorů).

Křídlo
04. 01. 2007
Dát tip
tohle mě neprobralo, strašně trhaný ku čtení..

G_B_Show
03. 01. 2007
Dát tip
připomínáš mi stylem několik bývalých zdejších autorek. plovárnu a dceru janka (jak by ten nick??) Začátek ("jsou rána tichá dozníváním předešlé noci absencí dechu blízko tvého") mě ani neuchvátil, ani neodradil. Vyloženě mi nesedí jen konec, který bych upravil na: "z úlovků v sítích" a vynechal dvě klišé: o křičícím mimovi a slzách v polštáři. Ze zbytku mám příjemný dojem plynulosti a umu.*

solomon
03. 01. 2007
Dát tip
nic pro mě

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru