Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nosaté království IV - Zlá sudička

11. 01. 2007
5
13
2304
Autor
martinez

víte, že už máte mít přečtenou I, II i III ?!

 

Jen co ráno zakokrhal první kohout, objevil se u zámeckých bran černý kočár. Táhli ho tři obrovští černí vlci a řídil kníže pidimužíků. Místo krajkových záclonek vlály z okének cáry pavučin a kola příšerně vrzala, stejně jako dvířka, když je kníže pidimužíků otvíral, aby Malvíra mohla vystoupit. Ta se nezdržovala, hned vešla do zámku a hnala se rovnou do slavnostní síně. Když ji stráže chtěli zadržet, hůl, o kterou se opírala, se změnila ve velikého syčícího hada a všichni jí uhýbali z cesty. Jen pavouci z celého zámku se slézali, aby svou paní uvítali a brzy zaplnili skoro celou síň, zastavili se až pod schůdky k trůnu.
Král povstal z trůnu: "Jak se opovažuješ přijít na zámek?! A co měly znamenat tvé vyhrůžky? Copak si myslíš, že se tě tady někdo bojí?!"
Hůl znovu začala syčet a Malvíra se rozesmála: "Mne se prý nikdo nebojí! A kde jsou stráže, co tě mají chránit, králi? Proč ti tví poddaní nepřijdou na pomoc? Já ti řeknu proč - JÁ jsem teď královnou a vy všichni jste mými poddanými a budete mi sloužit a plnit všechna má přání..."
"Stráže, chopte se jí a odveďte ji do Černé věže a tam ji dobře zamkněte" - rozkázal král, ale stráže se jen krčili v koutech síně, u zdí a za dveřmi, kam je zahnali pavouci a Malvířina hůl.
"Králi Nosále První, královno Bambule Druhá - ode dneška už jen Vítku a Růženko - čekali jste tři ženichy, ale nikdy se jich už nedočkáte. Jsou v mé moci a jestli mě ve všem neposlechnete, bude ještě hůř! V celém království otrávím všechnu vodu, vyženu zvířata i ptáky, zahubím stromy i květiny... to všechno já dokážu! Opravdu už nemám žádnou moc nad vaším královstvím, ale mí sluhové a pomocníci pro mne našli a snesli všechno, co potřebuji... tak co mi odpovíš teď, Vítku? Uděláš mi už konečně místo na MÉM trůnu?"
Král s královnou i princezny pomalu odcházeli uličkou, kterou jim udělali pavouci, ven ze síně, ale ještě je zastavil hlas zlé sudičky: "A nemyslete si, že zůstanete se mnou tady na zámku! Ale abyste viděli, že dokážu být i milá-; můžete si vzít, co každý z vás do rukou pober... A teď mi už zmizte z očí!"
Pak přikázala pavoukům, aby se vrátili do svých pavučin a pohodlně se rozvalila na trůnu. Zavolala zámecké služebnictvo a nechala se obskakovat a vymýšlela si jedno přání za druhým, až z toho byli všichni unavení. Teprve potom si nechala ukázat všechny komnaty a zabydlela se v komnatě princezny Elišky, protože ta se jí líbila nejvíc.Lehla si, aby si odpočinula a začala snít o tom, že probudí prince Karafiáta a ten se do ní zamiluje a bude s ní vládnout Nosatému království... jenže - jak to zařídit bez čarovné moci? Samým přemýšlením usnula...
Smutné a uplakané princezny s králem a královnou opustily zámek a všechno v něm nechaly, jen si každá princezna nesla svou růžičku. Ale když je braly ze svých šperkovnic, zjistily, že růžičky Rozárky a Jůlinky celé zčernaly, jen ta Eliščina zůstala křišťálově čistá, ale neměly čas se tomu divit nebo o tom přemýšlet. Všichni pomalu procházeli smutným královstvím a neměli kam se uložit na noc – všechny dveře i okna byly pokryty hustými pavučinami tak, že nikdo, kdo byl uvnitř, je nemohl otevřít, aby u sebe královskou rodinu schoval. Když už pro tmu neviděli ani na krok, všichni unaveně ulehli pod veliký strom a hned usnuli.
A zatímco spali oni kdesi venku a Malvíra v jejich komnatách, Karafiát bloudil tmou, až přišel k ztichlým zámeckým hradbám. Potom se i on schoulil do klubíčka a usnul.
 

a hurá do finále -Nosaté království V - Karafiát a Eliška


13 názorů

martinez
12. 09. 2008
Dát tip
další obrázek :o)

martinez
05. 12. 2007
Dát tip
čtyřka :o)

nonamebeast
02. 03. 2007
Dát tip
taky obdivuju, vždyť ty pohádky jsou tak pohádkově napsané--máš talent a dokážeš to všechny tak dokonale popsat, až mě z toho někdy mrazí-vždyť tahle začínala skoro hororově,mno musím jít dočíst dál:-)

Háber
11. 01. 2007
Dát tip
*

:-)

martinez
11. 01. 2007
Dát tip
já mám děsnou pavoukofóbii!!!

Náhodou pavouci jsou hodní ,sám jich mám několik. Ale jinak se hrozně těším na další pokračování...*

martinez
10. 01. 2007
Dát tip
Ó, až takovou oběť ty podstoupíš? tolik řádků psaného textu?! to nevím esi bych já kvůli někomu dokázala... ale na díly snad jo... :o)

Ó
10. 01. 2007
Dát tip
...Ó...že Tě obdivuju...přece...a přečtu si to celé...

martinez
10. 01. 2007
Dát tip
tak to nevím proč tu děláš Ó... :o) nedokřiknu až k tobě pohádkovým hlasem... musíš si někoho odchytit na místě... ;o)

Ó
10. 01. 2007
Dát tip
...ne já jsem to celé nečetl...potřeboval bych...aby mi to někdo četl před spaním...

martinez
10. 01. 2007
Dát tip
to je taky můj maximální možný výkon, bych si tak tipla :o)) a tys je četl od začátku? i to by bylo hodno obdivu... ;o) já sama se delším věcem vyhýbám při čtení...

Ó
10. 01. 2007
Dát tip
...já se Ti přiznám...že bych to nikdy nedokázal napsat...a vůbec ...i když někdo dokáže napsat povídku nebo román...závidím...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru