Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Redakční fórum - noví redaktoři

13. 01. 2007
2
661
2989
Autor
Armand

k tomuto fóru mají přístup: Armand, Aššurballit, domin.go, exorcista, Josef Musil, jt, LaMouette, martinez, Milly, Narvah, oleandr, Petula, Pisces, Print, rebecca13, salomesr, sapro, sidonia, silence, Vaud, Vella, Zlý_wětry_vod_řeky,



Toto fórum slouží k diskusi a hlasování o přijetí nebo případně vyloučení redaktora z redakce Písmáka.

 

Návrh může podat kdokoliv z redaktorů. Prosím ujistěte se, že ten koho navrhujete má také zájem pracovat v redakci. Hlasování poté vyhlásím osobně. Standardní doba pro hlasování je 7 dní od uveřejnění návrhu a přijetí redaktora je spojeno s povinností vyplnit dotazník pro osobní medailon.


 


Pro rychlejší orientaci a přehlednost:

 

Obecné redakční fórum

http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=229025&akce=readavi&avi=682897

 

Redakční fórum – doporučení autoři

http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=229999&akce=readcritics&crit=2579524

Sem prosím pište autory o kterých se domníváte, že stojí za pozornost redakce a měli by se případně objevit v časopise (nejméně jako autoři doporučení)

 


661 názorů

domin.go
11. 10. 2007
Dát tip
díky.)

Print
11. 10. 2007
Dát tip
to jsou mi věci, nestačím odezírat... za mě: loučím se se všemi, kteří odešli z redakce a děkuju jim za jejich nasazení vítám všechny nové redaktory a přeju jim, aby to vydrželi, není to opravdu lehká pozice... P.*!

Josef Musil
17. 09. 2007
Dát tip
Armande, díky za zprávu, počkáme tedy. Počkám tedy i s dalšími věcmi.

Armand
17. 09. 2007
Dát tip
hai_mail: mýlíš se... každý může mluvit pouze za sebe. Já respekt mám, rebecca ho má, jt ho má, Print ho má a další redaktoři ho mají... Pokud tvrdíš, že redakce nemá respekt, znamená to, že TY to tak necítíš, tj. že ty máš pocit, že nejsi respektována jako člen redakce, tj. redaktorka. To je velký rozdíl oproti tvému tvrzení, že redakce nemá respekt. Neber si prosím tuhle redakci jako viníka, který má ospravedlnit tvoje pocity.

hai_mal
17. 09. 2007
Dát tip
Armand Ne, jedná se hlavně o pocit, že CELÁ redakce nemá potřebný respekt až snad na pár výjimek, možná. O tomhle jsem celou dobu psala :) a děkuju

Armand
17. 09. 2007
Dát tip
sid: díky :)

Armand
17. 09. 2007
Dát tip
hai_mail vystoupila z redakce na vlastní žádost. Důvody si můžete přečíst v tomto fóru, jednalo se hlavně o pocit, že jako redaktorka nemá respekt určité části Písmactva.

sidonia
17. 09. 2007
Dát tip
souhlasim uz sem to sem taky psala a neni zac:)

Armand
17. 09. 2007
Dát tip
sid: mno, chtěl jsem se jen zeptat co se dělo a jak se ti šéfredaktorovalo (a říct že děkuji) a navrhnout ukončení tvého šéfredaktorství, protože už nemá opodstatnění. Zpátky ho nebudu přejímat ani já, necháme to na nové redakci a novém majiteli, co říkáš? .-)

sidonia
17. 09. 2007
Dát tip
armand - na skypeu ted enjakou dobu nebudu, sem cerstve prestehovana, vsechno se zarizuje tedkonc (btw. este nemame zidle.. tak kdyby mekl nekdonaky navic:)) ) a net taky.. ale vystkytly se komplikace, takze nevim, kdy bude.. pripojuju se obcas z prace no ty vzkazy ohledne hai_mal sem ti nechavala prave pres skype a pak jednu tady postou.. nekde se asi stala chyba, nevim. jak rikam, skype minimalne do konce zari/pulky rijna realizovatelnej nebude.. pokud pomuze mejl ci tel.cislo, samozrejme poskytnu. zatim cau

Armand
17. 09. 2007
Dát tip
Josef: Z redakčního stolu už nebudu měnit. Zařadím ho,pokud budu dělat nějaké "Z redakčního stolu II.", v četně těch, kteří tady od vás zazněli od doby posledního zveřejnění doporučených autorů hai_mal: rozumím a děkuji za odopvěď.

hai_mal
17. 09. 2007
Dát tip
Armand Myslím si, že zmanipulovaná ani dokonce uhranutá nejsem :) Jsem schopna si udělat vlastní názor a za ním si většinou stojím. Ale své názory čas od času mohu změnit, jako každý asi. Až ten čas pro mě (na Písmáku) přijde, budu možná uvažovat o návratu do redakce. Zatím jsem názor nezměnila. Takže ano, trvám na svém odchodu z redakce. Děkuju.

Milly
16. 09. 2007
Dát tip
Josef: :-) Díky.

Josef Musil
16. 09. 2007
Dát tip
Milly: Odkdy je svéráznému autorovi něco po nějaké většině? Kdyby se měl můj veleoblíbený režisér Pier Paolo Pasolini ohlížet na to, jak na něj kdo pohlíží, tak nenatočil ani metr!

Milly
16. 09. 2007
Dát tip
Josef: Děkuju :-), ale ten ruprecht byl jen příklad..- hele, myslim, že většina lidí na mě tady pohlíží tak, že neumim psát- a já neříkám, jestli je to pravda, nebo ne- když se mi povede, že to, co jsem napsala, čtenáři zprostředkuje nějakej pocit, tak mám radost, ale za žádnýho spisovatele se nepovažuju.

Josef Musil
16. 09. 2007
Dát tip
Armande, prosím Tě, jestli to jen trochu jde, dej mezi doporučené autory Jezuitu. Pokud není nikdo proti. Asi ne, protože nikdo na to negativně nezareagoval. Byl bych rád, kdyby ho mezi doporučenými autory nový majitel serveru viděl. Díky.

Josef Musil
16. 09. 2007
Dát tip
Milly, klid. Ruprecht a nápaditý autor? Jeho veršíčky jsou jako vystřižené z normalizačního Dikobrazu. To není autor, ze kterého právě ty bys měla mít nějaký mindrák. Jen si jeď dál po svém prkně, počty čtenářů a tipů nehleď a na nějaká "zdejší zavedená měřítka" se... Až budeš hledat podporu pro svůj styl psaní, neptej se zdejších literátů a pusť si hudbu saxofonisty Alberta Aylera. Ten to dělal zrovna jako ty, jenomže ve zvucích, a určitě ho nikdy nenapadlo, že by to měl zabalit.

Armand
16. 09. 2007
Dát tip
rebe: máš pravdu, nový majitel si přirozeně může poskládat novou redakci. Ale já teď nevím co se stane. Beru tvou a všechny ostatní odpovědi jako přísliby - co bude, to bude. Hlavně že nám bude dobře, ne? :)

Milly
16. 09. 2007
Dát tip
Armand: ráda se budu účastnit redaktorských setkání. Ale když už jsi mluvil o tom, že redaktoři mají autoritu proto, že "umí psát"- tak v mém případě tedy nevím, nevím... Osobě mi nepřijde, že bych podle zdejších/zavedených měřítek psala nějak zvlášť dobře- moc lidí mě nečte a sem tam se někdo pozastaví nad tím, že "nepíšu úžasně", když jsem v redakci (jako onehdá ruprecht, který mi, mimochodem, přidje jako dost nápaditý autor). Takže z tohohle důvodu si sem tam nejsem jistá tím, jestli to přispívá k dobrému jménu redakce- fakt, že v ní jsem..

Josef Musil
16. 09. 2007
Dát tip
Myslím, že měsíčně bych to mohl zvládat. A když ne, tak jednou za dva měsíce určitě.

domin.go
15. 09. 2007
Dát tip
no já sem ze svitav takže do prahy celkem štreka navíc...mám před maturitou...máme koncerty...a tak...ale určitě bych se snažil někdy přijet

Armand
15. 09. 2007
Dát tip
sid: zapomněl jsem napsat, nic jsem od tebe nedostal, žádný dopis, žádnou zprávu... jak si zmiňovala hai_mal, žes mi psala. Se ti musel nějaký šotek vloudit :)

Armand
15. 09. 2007
Dát tip
všichni: zdravím, teď jsem tu nebyl delší čas. Server bude mít nového majitele, takže dít se může leccos. Přesto vidím, že jste se zachovali správně a dál si kráčíte svou redaktorskou cestičkou :) ... hai_mal: jak vážná je tvá touha vystoupit z redakce? Uvědomuješ si, že si manipulována, tím že popřáváš sluchu lidem, kteří jsou negativní? Zlé lidské slovo má velkou moc... dříve se tomu říkalo, za našich babiček, uhranutí. Co ty na to? Neuhranuli nám tě? .-) Zuzulinka požádala o uvolnění z postu redaktorky. Děkuji Zuzu za účast a třeba se někdy zase redakčně potkáme! :) Redaktorství zruším zítra. Josef: velmi mile jsem překvapen (nejen) tvou aktivitou. Jsem rád, že tu jsi! Nicméně k tématu kritiků jednotlivých žánrů - osobně, tak jako sapro, jsem byl oslovován kritikou lidí upřímných, z jejichž projevu bylo znát zájem mi pomoct a jednalo se (povětšinou) o velmi renomované a dobré autory. Kritika od někoho kdo sám opravdu umí, je rozhodující. A podle toho jsem také volil výběr redaktorů (s výjimkou Honzyka a SENIORA, kteří se přihlásili sami) - jsou (a byli) tady lidi, kteří umí psát. V tom je každý z vás tady ve velké míře autoritou. Proto je tak důležité abyste četli a psali. Uvědomuju si, že v tomhle mám za poslední dobu dost resty... Ale někdo to tu napsal přesně: redaktor je ten kdo má vztah s lidmi které čte. Mimochodem, Printa tu nikde nevidím diskutovat... Anetté má mou podporu jako nová redaktorka. Ale redakci bych teď spíš nemíchal - do doby než bude zřejmé jak si její práci předsatvuje nový majitel. sidonia: děkuju za zastupování sid. Rád bych si s tebou promluvil přes skype, až někdy budeš on. Otázka: kdo z vás by byl schopen a ochoten se pravidelně třeba jednou měsíčně scházet v Praze na redaktorském setkání?

jt
04. 09. 2007
Dát tip
plnej souhlas pro rebečin návrh !!

domin.go
04. 09. 2007
Dát tip
reb jako eliminovat možnost že by v redakci byli dva nicky od jednoho autora?? to se snad ještě nestalo...ale s tímhle jasný,souhlas... ale kdyby byl do redakce přijatej alter nějakýho autora...kterej v redakci není...tak to podle mě není problém...za předpokladu,že se o tom ví,jasně...jako je třeba martinez...

Milly
04. 09. 2007
Dát tip
Tak jsem se trochu zabydlela v nový práci a už jsem zde. :-) Co se týče dělení děl na kategorie, taky moc nevím, jak si to Josef Musil představuje.. Za sebe můžu říct leda to, že čtu povídky, v poezii spíš volný verš a ne moc složitý obrazy. Redakce mi zatím, co tak vidím, přijde různorodá dost. ¨ A taky mi nepřijde, že bych nějak zvlášť hodnotila-leda tak gramatickou stránku věcí- jinak mi přijde, že můžu říct leda to, co a případně čím nejvíc na mě nějak zapůsobilo. K hlasování o přijetí novýho člena..- jo, souhlasím s tím, že bude nejlíp se o tom dohadovat tady a až pak mu to navrhnout.

LaMouette
31. 08. 2007
Dát tip
mi osobne neva.. esliva netso.. co reknu tady.. negdo nekam "vynese".. pac tak jak to rikam tady.. bych to rekla dekolif jinde. Le myslim si jednu vjets.. ze to co si tu my upecem.. bysme si meli taki snist.. Sid tedkonc vi.. ze udelala blbost.. a urco to us priste neudela.. cili bych to dal us neresila.. pac mi to prijde s prominutim.. jako prkotina.

domin.go
31. 08. 2007
Dát tip
sid má pravdu že je v tom rozdíl,ale stejně to podle mě byla blbost...jak říkal jt...příště si to rozhodnout nejdřív tady...a když bude přijatej,stejně si to pak přečte,kdo byl pro a kdo proti...a když přijatej nebude...tak to prostě nebude vědět...nikde není napsaný že "nevzali mě...chci vědět kdo to udělal!!" pak sou z toho akorát nepříjemnosti...

Josef Musil
31. 08. 2007
Dát tip
Tak jo. Beru na vědomí.

sidonia
31. 08. 2007
Dát tip
myslim, ze je rozdil mezi sdelenim vysledku hlasovani a vynasem toho, co se tady proc a jak resi

Josef Musil
31. 08. 2007
Dát tip
Sid: Proč tedy tohle fórum není veřejné pro všechny Písmáky, když, jak píšeš, sdělování zdejších názorů redaktorů (dokonce jmenovitě) dalším osobám, které nejsou v redakci, není vynášením informací?

teda.. neřek bych že to někdo řeknu ale souhlasim s džejtým.. já jsme naštěstí natolik nevýraznej a nevěhlasnej, že se mi Lyrák radši ani neozval. .)))))

jt
31. 08. 2007
Dát tip
myslim, že neměl bejt vůbec oslovovanej, že jsme se o tom mohli v klidu pobavit sami a až by se vědělo, že jo, tak ho teprv oslovit. vědělo by se hned, že ne a bylo by. je mi hafo nesympatickej ten člověk podle vystupování tady a psát mu, cos mu napsala byla pitomost ( teď jako že k sid ) - ale - už je to fuk - teda - nechápu, proč tolik aktivity - nevim, proč by měl mít právo cokoliv vědět - .. mno co už - nic se neděje - jen bych byl pro příště radši, kdyby se o tom, koho by si kdo přestavoval rád ve fci redaktora, mluvilo dřív tady, než s nim, aby se zbytečně nikdo nenavnazoval a tak - neni kam spěchat - hm ? mno - ostrouhejte to od keců, názor tam je. jdu se trochu vyspat. dobrou *

sidonia
31. 08. 2007
Dát tip
nebo jinak: ... protoze myslim, ze celou dobu mluvim o tom samym.

sidonia
31. 08. 2007
Dát tip
chapu, jak to myslis, protoze sem to myslela stejne.

martinez
31. 08. 2007
Dát tip
v tomhle případě, kdy se zájemce o redaktorství dozví, proč přijat nebyl není nebo nebude, mi to nevadí, pokud bysme se tu dohadovali o něčem redakčním nebo písmácky veledůležitým /nějak mi v tuhle hodinu došly příklady a fantazie/ mezi sebou a někdo to dal číst kamarádům nebo nějakým zvědavcům, to by mi vadilo... nebo pokud by třeba sid někde v nějaký debatě pod nějakým dílem utrousila:...sme onehdy hlasovali o lyrákovi a hai_mal byla proti a martinez to bylo jedno esi jo nebo ne, to by bylo vynášení, myslím... snad mě pochopíte a já du asi spát :o) dobrou noc všem nebo dobré ráno :o)

hai_mal
30. 08. 2007
Dát tip
Nemám problém říct svůj názor, případně si ho obhájit a že zrovna Lyrák ví, že já jsem byla proti mi taky nevadí. O to, myslím, vůbec nejde, tedy aspoň mě ne. A docela dovedu i pochopit, že ti může být někdy nepříjemné jednat s lidmi tak, aby se neurazili. Myslím si, že nejen redaktoři, ale především šéfredaktor by měl umět komunikovat s lidmi a rozlišit nemilou věc od zásadní věci. Ale jsme všichni jenom lidé a chápu, že jen málokdo dokáže zachovat chladnou hlavu za všech okolností. Určitě ani já ne, byť se o to docela snažím :) V každém případě mě zajímá názor i dalších redaktorů, pokud se zde nějaký vyskytne. Já stejně z redakce odcházím, ale zatím to není vyřešeno tak rychle jak bych si přála. No, už je pozdě. Dobrou noc všem přeju:)

sidonia
30. 08. 2007
Dát tip
no tak to ja zase nemyslim, ze by slo o nejake vynaseni informaci.. myslim, ze mel pravo vedet, proc do redakce neni prijat.. ja brala jako povinnost mu to nejak zduvodnit (i kdyz sem mohla napsat: "neberem te, sorry") pristupovala sem k tomu tak, ze ja bych chtela vedet, proc se rozhodlo tak, jak se rozhodlo pokud mas ovsem problem s tim, ze se na tebe bratil a chtel to jeste vic, rekneme, priblizit, to je vec druha - myslim, ze kazddy ma pravo na svuj nazor, a pokud si za nim stoji, tak si ho dokaze obhajit.. nemyslim, ze je hrich, ze se napr. Lyrak dozvi, ze urcity redaktor nesouhlasil s jeho vstupem do redakce.. na tom nevidim nic spatnyho - proste to tak je. souhlas ci nesouhlas. vyjadreni stanoviska. prijde mi vuci tem, kteri zadaji o vstup do redakce , sproste, pokud bych jen napsala "vis, oni nekteri te tam nechcou" - a nikde zadny proc apod.- to je nesmysl. to je muj nazor. pokud se to nekoho dotklo, nebo nekoho urazilo, ze ten, kdo chce do redakce vi, zda ho tu te nekdo chce ci ne, to je mi lito. netusila sem, ze by to mohlo byt brano jako "vynaseni informaci". ackoli jsme urcita skupina, rozhodne nejsme skupina uzavrena.

hai_mal
30. 08. 2007
Dát tip
Já si myslím, sid, že to není jen nemilá věc když někdo "vynáší" informace z redakce ven. Už z principu si myslím, že by se to nemělo dít. A rozhodně by to neměl dělat šéfredaktor, byť v tomto případě dočasný, nebo na neurčito - netuším... Můj názor. Možná to beru příliš vážně. Redakci, redaktory, vedení...Písmák a všechny lidi v něm. Snad ostatní redaktoři budou mít stejný názor jako ty. Možné je všechno.

hai_mal
30. 08. 2007
Dát tip
aha, už je vysvětleno :)

hai_mal
30. 08. 2007
Dát tip
Já ho jinak neznám než přes jeho kritiky, i když musím uznat, že posledních pár dnů jsou o něco stravitelnější, jak kdy ovšem. Dobrá otázka:) Taky mi to vrtalo hlavou, kdo poskytuje informace o hlasování někomu mimo redakci...Už to sice vím, ale dotyčný to jistě vysvětlí sám.

sidonia
30. 08. 2007
Dát tip
vedel to proto, ze sem mi Lyrak psal, jak je to teda s tim rozhodnutim o jeho ne/prijeti - a ja mu uvedla ,jak se situace ma, jenze sem byla blba a unahlene sem mu poslala nejen pocty ano ku ne, ale taky kdo jo a kdo ne.. stylem ano: ten ten a ten, ne: ten ten a ten, nevi nebo je jim to sumak: ten a ten... no jo, asi stacily jen cisla.. moje blbost.. se omlouvam predem, je mozny, ze vas bude kontaktovat a chtit podrobnejsi rozepsani duvodu... i kdyz, vlastne to neni az takova chyba.. jen. .nemila vec, asi

martinez
30. 08. 2007
Dát tip
mne Lyrák neoslovil kvůli redaktorství, to s ním vůbec neřeším, píšu si s ním sem tam jen tak a nepřijde mi tak hroznej jako "člověk" - občas spolu splknem aj o tom proč a jak kritizuje... no prostě mně by jako redaktor ani nevadil ale na druhou stranu ani nechyběl... myslím že u něj jako u víc lidí/nicků záleží na tom jaký si k nim člověk sám zvolí přístup - de ho odmítat, nechat se jím vytočit nebo ho vzít takovýho jakej je :o) tak sem to měla aj se SENIORem a neměla sem s ním žádný výstup nebo problém kromě seznámení, to sem mu na to nalítla a brala ho chvíli vážně a to se nesmělo :o) v rámci zachování vlastního duševního zdraví :o) jen mě zaujalo, hai_mal - jak Lyrák věděl že seš proti?

LaMouette
30. 08. 2007
Dát tip
me neoslovil.. hai..:-)

sidonia
30. 08. 2007
Dát tip
jo no dobres udelala

hai_mal
30. 08. 2007
Dát tip
Ještě něco : nevím jak vás, ale mě včera kontaktoval Lyrák a chtěl vědět proč jsem byla proti jeho přijetí do redakce. Své důvody jsem mu napsala upřímně. Dnes mi napsal znovu a sice poněkud výsměšně, že stejně rozhodne jakýsi Armand, takže to je celkem fuk kdo je pro nebo proti - něco v tom smyslu. Odpověděla jsem mu, že sice rozhoduje Armand, ale s přihlédnutím k většinovému názoru redaktorů a že tomu tak aspoň doposud, pokud vím, bylo. Tak snad jsem nepřestřelila :), protože si myslím, že by to tak mělo být. Taky napsal, že se snaží a bude snažit atd...nevím, nemám z něho prostě dobrý pocit. Na mě ten jeho nebývalý a vytrvalý zájem dostat se do redakce působí mírně řečeno divně a skutečný důvod PROČ po tom tak touží by mě dost zajímal. Už teď přistupuje k dílům často nesnesitelně povýšeně a to je "pouhý" písmák. Nechci ani domyslet jak by hodnotil díla z pozice redaktora... Tak mě zajímalo, zda Lyrák oslovil i další redaktory v této záležitosti.

hai_mal
30. 08. 2007
Dát tip
Josef Musil Zdá se, že budu i muset :)Armand pořád nikde... Proč ti na tom tak záleží? Výdyť mě vůbec neznáš, myslím tedy...

Josef Musil
30. 08. 2007
Dát tip
hai_mal: Prosím tě, nemohla bys s tím rozhodnutím o odchodu o svém z redakce ještě tak týden počkat? Třeba jenom kvůli mně :-) Díky!

hai_mal
29. 08. 2007
Dát tip
Dobře, snad to vyřeší Amrand až se přihlásí. Díky za info

sidonia
29. 08. 2007
Dát tip
vim to.. je mi lito, ze se totak protahuje.. ale ja mam jen "rozhodovaci"$ kompetence, technickou stranku "obsluhuje" armand.. uz sem mu nekolikrat psala, ale kdo vi, kde je mu konec.. diky za trpelivost..

hai_mal
29. 08. 2007
Dát tip
sid už je to dost docela dlouho od mé žádosti, máš pravomoce mě zprostit redaktorství? Armad se už dlouho nepřihlásil, nebo mu mám napsat do zpráv? Díky moc

sidonia
28. 08. 2007
Dát tip
ty jo, ted koukam, ze mi nejak vypadly dva predesly radky, kery mely byt na zacatku toho prispevku.. no to je husty teda...:) hej no jo.. tak me to stve, kdybys vedela! :/ tak uzijte:)

sidonia
28. 08. 2007
Dát tip
ealny.. co se napr. vsech redaktoru tyce.. nebo teda realny jo, ale zrealizovatelny jinak kdyz sme u toho setkavani se.. omlouvam se za tu chatu, fakt nemuzu,, stehuju se.. timto vlastne oznamuju vsem, ze v patek a v sobotu se stehuju, takze budu mimo net asi.. a nez se zaridi na private nakej, tak se tu budu objevovat jen z prace.. myslim, ze to neni problem.. no ale nebudu tu teda jako nepretrzite.. ale nerekla bych, ze by na tom nak extra frcelo:)))

sidonia
27. 08. 2007
Dát tip
reb - sem proti alternickum a jesy to konkretne ja muzu nak "zkontrolovat", to pochybuju... mozna tak vella, ne? nevim no /vitej zpatky z dovoleny:)/

Narvah
27. 08. 2007
Dát tip
mě přijde, že se člověk může dobře vyjádřit k čemukoliv. prostě podle toho, jak na něj text působí. buďto to na něj zapůsobí jako levnej shit, nebo jako něco hlubšího. fakt nevím, jak tyhle ty pocity čtenáře narvat do kategorií..

sidonia
27. 08. 2007
Dát tip
ja souhlasim s martinez a domingem prijde mi to.. zbytecny

martinez
27. 08. 2007
Dát tip
a já protože su líná a nebaví mě furt dokola něco na toto téma sepisovat /bo sem si už svý sepsala/ - tak jen že úplně souhlasím s domin.gem :o)

domin.go
27. 08. 2007
Dát tip
víš,jak říkala hai_mal, opravdu to zní pěkně...ale třeba za sebe říkám,že výběry dávám VŠEM věcem,který mě nadchnou natolik,že si to podle mě zaslouží...teda třeba aji povídkám nebo "vážné" poezii...ten nápad mi proto příde trochu kontraproduktivní...protože pak by stačilo aby někdo z redaktorů trochu povylezl ze své ohrádky,dal třeba výběr nebo napsal kritiku jinde a všichni se na něj sesypou,jak je tady zvykem...kromě toho redaktoři jsou - nebo by měli být - na zdejší poměry natolik známý jména,že uživatelé,kteří se tady trochu vyznaj,stejně ví,kdo jak píše a tím pádem kdo se v čem nejvíc orientuje... kromě toho už tady několikrát padlo,že redakce by měla být různorodá...a nějakou kategorizací by se tenhle efekt v podstatě smázl...kdyby každej zůstal na svým písečku a hodnotil jenom to "svoje"...a aji uživatelé by četli neustále kritiky od jednoho dvou redaktorů,který se začnou nutně brzo opakovat...chyběl by ten pohled z druhé strany...

Josef Musil
27. 08. 2007
Dát tip
Díky, pište všichni dál, necháme tomu tady prostor do začátku září, aby se mohli vyjádřit i ti, kteří se vrátí z prázdnin. Každý nápad dobrý. Pak to nějak vyhodnotíme.

Zuzulinka
27. 08. 2007
Dát tip
To je docela dost těžký Pepo, já teda opět za sebe vím, že píšu všelijak a hodnotím podle toho jakou mám náladu, všeobecně mě ale oslovuje nostalgie, smutek, niterní věci...ale na druhé straně i vtipná a výstižná poezie, která si hraje, která věci bere s lehkostí a nadhledem takže u mně je kategorizace docela dost těžká já mám radost ze psaní a taky radost a potěchu z toho, že píšou ostatní...takže ať je tojákékoli, vyjma fňukání...snažím se hodnotit a to především pocitově, na odbornosti se nikterak necítím

hai_mal
26. 08. 2007
Dát tip
děkuji za avi Tvůj návrh je zajímavý a mě osobně by asi vyhovovalo kdybych mohla hodnotit tam kde se cítím být oprávěná hodnotit. To samozřejmě můžu dělat a dělala jsem to, ale cítila jsem jakousi povinnost se vyjadřovat i k jiným dílům, neboť se to od redaktorů očekává. Osobně mám velké problémy zhodnotit cokoli co není vážná poezie, protože mé estetické cítění je vyhraněno v podstatě jen zde. A často dostávám do zpráv žádosti abych řekla svůj názor na díla, která mi vlastně nic moc neříkají. Když ale budu hodnotit jen vážnou poezii a ostatní díla ne, tak se ti autoři mohou cítit dotčeni, že jsou přehlíženi a taky to dávají najevo. Často mám nepříjemný pocit, že bych MĚLA dílo zhodnotit i když se k tomu necítím být vůbec povolána. Myslím, že tvůj návrh je (pro mě) dobrý. Odpadlo by dost trapných kritik, když někdo hodnotí něco o čem v podstatě nemá ani páru. A bylo by dobré kdyby o zaměření redaktora na určitý typ literatury VĚDĚLI i písmáci. Předešlo by se mnohým nedorozuměním. Kdyby to tak šlo zviditelnit nad nickem, například : redaktorka(vážná poezie) hai_mal na první pohled jasné jaký je "můj skill" jak trefně říká sapro :) Já bych byla pro všemi deseti. Už by se neočekávala moje kritika nikde jinde, což neznamená, že bych se jinde vyjádřit nemohla. Ale nikde jinde bych nedala Výběr, protože to není můj skill :), nerozumím tomu. V každém případě by bylo dobré kdyby se vědělo, že se redakce snaží o nějaké změny a že pracuje. Snad by bylo vhodné pravidelně častěji informovat o tom na čem se redakce usnesla, jaké změny se provedly, na čem se pracuje dále atd. Ne nějaké sliby či neurčité vize do budoucna, ale fakta.

domin.go
26. 08. 2007
Dát tip
jinak...josef...zní to hezky,to jo...a asi to aji dává smysl...

domin.go
26. 08. 2007
Dát tip
jáááá sem punk:)))))))))))))))))

Josef Musil
26. 08. 2007
Dát tip
Děkuji všem, kteří se jakkoliv vyjadřují k myšlence pokusit se zkusit alespoň přibližně stanovit žánry podle zde prezentované tvorby. Není to proto, abych vytvářel nějaké nové umělé škatulky, ale proto, abychom si definovali, jak rozmanitá tvorba na Písmáku vzniká. Zatím (v první fázi) pouze pro naši interní potřebu. Proč? Abychom zjistili, zda redakce pokud možno fundovaně dokáže toto spektrum pokrýt. Třeba nám z toho vyjde, jaký typ redaktorů redakci ještě schází (ve svém posledním příspěvku výše k tomu tak trochu směřuje Zulinka). Komu se tento nápad zamlouvá, nechť zkusí sám nějaké žánry navrhnout. Jejich charakteristika se vůbec nemusí krýt s literární teorií. Můžeme si pomoci třeba hudbou: existuje tu třeba něco jako střední proud, vážná poezie, experimentální, městský folklór, deníčková poezie, naivní romantika, punk atd.? Anebo intimní lyrika, současná epika, ala Bukowski atd.? Definovat se dá podle nejrůznějších hledisek. A koho byste v redakci pro konkrétní žánr viděli jako nejlepšího odborníka? Ještě jednou díky všem, kdo se do této diskuse zapojí, bez ohledu na to, jestli tato diskuse něco přinese nebo ne. Hai mal, vážil bych si toho, kdyby ses zapojila i ty. Díky.

LaMouette
26. 08. 2007
Dát tip
clovjek tu o vikendu nejni.. a vida..:-) co se tyce Lyraka.. sem proti.. a to z toho duvodu.. kerej tu uz padnul.. nema tu zadne svoje dilko. jasneze chapu.. ze i nejlepci literarni krytyci nemusi nikdy napsat ni carku coby autori poezyje bo prozy.. ale je za nima videt kus prace..krytycky.. a na ni si ja muzu zhodnotit.. esliva za neco stoji bo ne. Od Lyraka sem cetla jen par krytyk.. a to mi nestaci k tomu bych dokazala rict jestli je to zrovinka tenhle pripad.. navic.. nemam rada lidi.. kery se nad druhy povysujou.. a to on dost casto dela.. cili tak..:-)

Zuzulinka
26. 08. 2007
Dát tip
souhlasím s tím, že by redakce měla být různorodá...že by tady měli mít zastoupení příznivci různých žánrů, jinak to ani nejde, neboť co člověk to jiný vkus i názor...jsem pro, aby bylo zastoupení pestré, ale zase na druhé straně bych mězi redaktory brala poněkud profesně starší a zkušenější zástupce z už vytříbeným názorem...to jen za sebe nechci nijak diskriminovat mládež, ale znám to ze svého okolí, chvíli je baví to a chvíli zase ono...takže spíš bych to vedla směrem stálosti a zralosti ve svých postojích

martinez
26. 08. 2007
Dát tip
tak já teda k těm kritikám... a dělení na nějaký kategorie... myslím že každej z redaktorů by se měl na písmáku natolik vyznat aby věděl co od většiny pravidelně publikujících čekat – a na druhou stranu by měl reagovat podle toho CO si přečetl a ne koho a v kerý kategorii... dyk aj ti co píšou pravidelně, možou ze škatulky svý kategorie vyskočit a napsat najednou něco úplně jinýho, jak stylem či formou, tak kvalitou – já čtu hlavně poezii, bo ju sama píšu, teda snažím se o to tak nějak :o) ale občas se pustím aj do povídek, hlavně dyž dostanu avi... a jak tu padlo že autor si vybírá svýho kritika kerýmu věří, tak to funguje... mám „svý ovečky“ co mi posílaj věci k nakouknutí než je daj ven protože jim buď pomáhám s gramatikou nebo prostě jen chtěj znát můj názor... a než sem byla přijatá do redakce, četla sem si co sem měla ráda a chtěla číst... a dyž sem viděla někoho novýho, nakoukla sem k němu a udělala si obrázek esi znovu číst nebo ne... včil jako redaktorka se snažím číst aspoň všechnu doporučenou poezii + nějaký ty povídky a z dílny co stihnu dyž mám čas... a zas nakukuju aj na nový lidičky... takže proč to píšu – žádný kategorie navíc mi nechybí... sem se krapet rozepsala, pardon :o)

Narvah
26. 08. 2007
Dát tip
kluci já nevim, co vlastně chcete. podle mě každé vymezovaní někoho k něčemu, každá kategorizace, je svým způsobem ve světě literatury idealizace. a nemyslím si, že by to povzneslo úroveň kritik, ani orientaci- vidím to skepticky. ale pokud se tím hlouběji zabýváte, nahoďte sem nějakou vizi - takhle mi to přijde jen takové vykládání..

Josef Musil
26. 08. 2007
Dát tip
:-) sapro, ty jsi fajn! No, počkáme, jak se k tomu postaví ostatní, třeba je taky něco napadne, a když pro tu myšlenku bude dostatek příznivců, zkusíme jí postupně dávat nějakou reálnou podobu.

Josef Musil
26. 08. 2007
Dát tip
Pojďme na toto téma rozvinout diskusi. Já se samozřejmě nevyjádřil přesně, byl to jen podnět k dalším úvahám. Sapro, nejde mi jen tak o nějaké rozdělování autorů, ale o to, aby se při kritice jejich prací předešlo zbytečným nedorozuměním. Tvé dělení poezie na dobrou a špatnou je měřítko, které sice zní pěkně, ale v podstatě se jím nic měřit nedá, protože předpokládá jednotné vědomí tzv. dobrého vkusu a vkus máme jakožto autoři i kritikové každý jiný. Už jsem napsal, že si myslím, že právě v tomto prostředí je výhodné, když si kritik vybírá nejen autora, ale i autor kritika (i když v případě Písmáka bych raději místo slova "kritik" volil něco jako "pomocník v tvorbě". Rozhodující je při tom samozřejmě podobný vkus, estetické vnímání a také účel, s jakým kdo svou báseň píše. Určitého kastování se dopouštíš už tím, že píšeš: "Dá-li někdo naivní veršovánku mezi býky kalibru..." A co když někomu vůbec nejde o to, aby jednou psal jako autoři, které ty považuješ za býky kalibru? Dostávám se tím k tomu, co už tady naznačila Rebecca13 ohledně Petuly. Petula je v roli kritika prostě pro určitý typ autorů nezastupitelá (a určitě to nejsou autoři jako šípek a spol). Dělení textů na prózu a poezii se mi také nezdá jako šťastné, protože poezie se ve svém principu automaticky nerovná textu vyjádřenému formou veršů. Je ji možno vyjadřovat i prózou a je těžko stanovovat hranici, kde poezie začíná a kde končí. Proto se mi určité dělení na žánry pro práci kritika jeví jako jedna z cest pro vznik optimální kritiky. Já jako posluchač muziku taky nevnímám podle žánrů. Ale jak bys vnímal třeba fakt, kdyby stoupenec vážné hudby odstřelil třeba většinu folkových písničkářů, protože nemají propracovanou hudební koncepci, používají z hlediska hudebního vývoje překonané postupy a zpívají falešně? A folkoví zpěváci by to mohli ze svého pohledu s moderní vážnou hudbou udělat podobně. Teď jsem ty příklady schválně přehnal, ale v přístupech zdejších kritiků se něco podobného projevuje. A to se mi opravdu nelíbí.

sidonia
26. 08. 2007
Dát tip
ok

Narvah
26. 08. 2007
Dát tip
sid: myslim, že j.musil vůbec útočný nebyl. taky nevím, jak si na to přišla..

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
No tak jo. Je to vlastně tvůj podtext.

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
ale o podtextu jakého mého příspěvku jsi tedy vlastně mluvila???

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
nech to bejt

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
ale o podtextu jakého mého příspěvku jsi tedy vlastně mluvila???

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
proboha kdyz mluvim o podtextu, tak je prece nesmyslny kopirovat urcity slova a vety, ne? tomto bych to asi uzavrela.. jak rikam, byl to muj osobni dojem. nejsem neomylna.

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
to je domluva... Můžeš mi sem třeba zkopírovat, co ti ode mě přišlo útočný?

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
no ono je urcita vec mit vlastni nazor, oponovat apod. jen mi prislo, ze to, co si sem psal, bylo trosku utocny.. ale je dost mozny ze chyba je mym prijimaci.. takze pokud ma prislovecna poznamka byla neopodstatnena, tim lip. v tom pripade se omlouvam.

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
?? Sidonie: Můžeš to nějak rozvést, abych si pod tím dokázal něco konkrétního představit?

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
Josefe.. z tvych nazoru mam pocit, ze jsem ti trnem v oku /a to jako vylucuju jakoukoli vztahovacnost../

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
Než začneme až bezhlavě doporučovat další a další adepty do redakce... Co kdybychom si nejprve zkusili rozdělit autory Písmáka na určité skupiny (podle toho, co od své tvorby a rozvoje očekávají) a pak bychom zkusili zjistit, jestli v redakci máme pro jednotlivé skupiny redaktory, kteří jsou schopni objektivně posoudit jejich díla? Značný zdroj svárů v kritikách totiž vidím v tom, že tzv. "vážný" kritik často kárá naivní básníky, kteří si svou naivitu v podstatě pěstují, je jim v ní dobře a zároveň mají i okruh podobně smýšlejících čtenářů, kteří chtějí číst právě taková díla. Já třeba v naivní (insitní) poezii nevidím vůbec nic špatného, dokonce si myslím, že je to žánr, který je stále zatracován a právě Písmák pro mnoho takových autorů představuje jedinou společnou publikační příležitost. Třeba se nám takových skupin autorů podařilo definovat víc.

jt
25. 08. 2007
Dát tip
domin.go> anetté je moc fajn - je to 17tiletý štěně, ale - je opravdová - v praze jsem spolu hledali jedno papírnictví + zašli do dobrý trafiky. naivní ? možná. asi jí závidim trochu .. ;-))

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
dila maji nekery dobry.. to souhlas - i kdyz dobry dila nejsou vstupenka do redakce, ze ano:)) jinak.. anette mi prijde docela.. naivni (podle vystupovani) od jesterky sem moc kritik necetla

domin.go
25. 08. 2007
Dát tip
pro anetté a jesterku_ sem všema deseti nikdo je sice nenavrhl...ani jednu...a předpokládám že s nima nikdo ani nemluvil...ale obě píšou hooodně nadprůměrně anetté i kritizuje, jesterka_ teda zatím moc ne (nebo sme si toho nevšim)

jt
25. 08. 2007
Dát tip
sapro> * josef musil> * a všem> co Anetté ? tráví tu dost času, na to jak je mladá píše pekelně dobře, kritizuje často a nebojí se negativní kritiky - zatím jsem ju neoslovil - zajímá mě názor .. dík

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
Josef Musil - diky za prehled, velmi mile

Josef Musil
25. 08. 2007
Dát tip
Napoloviční většina? Dobře, tak se na kauzu přijetí Lyráka podívejme. Pokud jsem četl dobře, vyjádřilo se k tomu osm autorů: "Pro" byli 3: sidonia, Narvah, martinez "Proti" byli 3: jt, Zulinka, hai-mail (v té době redaktorka a snad ještě stále) "Zatím proti" z důvodů, že neznáme jeho tvorbu anebo že je tu příliš krátce 2: Musil, domin.go To je tedy 3 pro, 5 proti. Tak se tedy, sidonie, rozhodni. Takhle vyšly karty. - Ještě abych upřesnil své stanovisko. Nemusím od Lyráka číst jeho volnou tvorbu, ale pokud chce vystupovat jako vážný kritik, který některým autorům v podstatě dost natvrdo říká: "ty ano - ty ne", pak by měl nejprve zveřejnit nějakou svou kritickou práci, rozbor atd.

Narvah
25. 08. 2007
Dát tip
já myslím, že není nutný,aby všichni souhlasili s přijetím lyráka. podle mě stačí většina.. nechceme být přece sektička, kde si všichni nárnamně rozumí..

sidonia
25. 08. 2007
Dát tip
v poradku, nazor beru ten predeslej prispevek byl na uvedeni veci na spravnou miru.. nebo spis na to vysvetleni.. nebo ja nevim

jt
24. 08. 2007
Dát tip
ok ok - ať žije šéfredaktor - to hej - ale stejně si myslím, že by lyrák neměl být přijat, když je tolik lidů proti - hm ?

sidonia
24. 08. 2007
Dát tip
jak uz nekde armand rekl, prijima a "vyhazuje" sefredaktor.. to ovsem neznamena, ze by me ci jeho nezajimaly vase nazory na danou vec ohledne "jednoty hlasu" - ta nebyla a nebude.. zarny priklady sou na byvalych redaktorech napr. honzykovi ci seniorovi.. do redakce byli prijati, i kdyz nepadlo jednoznacne ano.. a ze seznamu redaktoru byli "odebrani", aniz by padlo jednoznacne ne... ale to jen na dokresleni, nerada bych se k temto kauzam vracela:))

jt
24. 08. 2007
Dát tip
myslím, že je tady dost hlasů proti - hm ?

Josef Musil
24. 08. 2007
Dát tip
Počkáme tedy, co na to ostatní a hlavně ti nejkompetentnější, abych se dozvěděl, do jaké míry jsem naivní...

martinez
24. 08. 2007
Dát tip
nemyslím, Josefe, že třeba ohledně tebe nebo mne se všichni shodli, určitě se tu v době hlasování ani všeci naráz nevyskytli... nedělej si iluze... a nikdy se nikde všichni nemilujou a neuctívaj - to by bylo proti přírodě aj lidský přirozenosti... no ale vyčkej, třeba se pletu :o)

Josef Musil
24. 08. 2007
Dát tip
Martinez: Sice jsme hromádka individualit, můžeme spolu v mnoha věcech nesouhlasit, ale snad bychom se měli všichni shodnout na tom, koho tu chceme a koho ne, nebo ne? Pokud bude přijat někdo, u koho (jak koukám) se dva redaktoři vyjádřili, že ho tu nechtějí, pak pravděpodobně může dojít i v rámci redakce k podobným osobní bojůvkám, jako je to na Písmáku běžné. A povede to jenom k rozložení redakce.

martinez
24. 08. 2007
Dát tip
no já nevím - přišlo by mi divný kdyby všichni všechno shodně odkývali nebo naopak zamítli - nemožem mít na všechno stejný názory - aj dyž sme redakce... sme hromádka individualit přece... ale domluvit se snad umíme... aj jeden druhýmu ustoupit dyž to k něčemu vede, ne?

Josef Musil
24. 08. 2007
Dát tip
Sidonie, pověz mi, jaké jsou tady vlastně zvyklosti přijímání nového redaktora? K jeho přijetí je třeba souhlas všech stávajících členů redakce (tj. že nikdo nevyjádří nesouhlas) anebo stačí pro nadpoloviční většiny? Já si myslím, že k aktu přijetí nového redaktora by neměl mít nikdo výhrady, a pokud někdo výhrady má (třeba jen jeden člen redakce), pak by dotyčný neměl být přijat. Protože odvahu, o které píšeš, by mu neměly dodávat jeho silné lokty, ale vědomí, že se může o celou redakci plně opřít.

martinez
24. 08. 2007
Dát tip
- to mám asi po taťkovi, v šedesátým osmým byl "partyzán" a vysílal s pojízdnou vojenskou stanicí z lesů a hvozdů... a oni mě kupodivu sem tam podpořili aj vzbouřenci...

sidonia
24. 08. 2007
Dát tip
nejen ty...) proto to zduraznuju i tady:) a mimojine.. nekery sem cetla .. a dik, bylo skvely, co si psala.. nekolikrat sem se chtela pripojit, ale myslim, ze to nemelo cenu.. uhajila sis nazor sama.

martinez
24. 08. 2007
Dát tip
o tý odvaze mi nemusíš povídat - párkrát sem hájila čest redakce na bitevním poli :o)

sidonia
24. 08. 2007
Dát tip
martinez.. souhlasim s tebou.. naprosto a navic myslim, ze jeho kritiky, i kdyz muzou pusovbit povysene nebo jakkoli, prijdou mi vecny.. teda ty, nma kery sem narazila.. pravda, nekery sou trochu ostrejsiho.. ale mezi dily je potreba oddelovat zrno od plev.. a na to mi prijde vhodnej adept:)))) a mimojine.. sem pro... taky proto, ze v situaci, kera vladn eted na pismaku, a kery sme si jiste vsichni vedomi, je celkem odvaha mit redaktorstvi zajem.)))))

martinez
24. 08. 2007
Dát tip
já na něj narazila různě - tam kde kritizoval věcně a k věci, tam kde urážel a tam kde byl velmi vstřícnej a milej... faktem tu na písmáku je, že lidi, takovej ten střed, spíš přijmou kritiku od někoho koho si taky můžou přečíst a tím si srovnaj esi ta kritika pro ně má cenu... já teda nejsu ani výrazně pro ani výrazně proti, ale esi jedno z toho, tak bych byla pro - už kvůli těm co vykřikujou že redakce je jen Armandovo a Vellino stádečko - ať ukáže co pro písmák a redakci može udělat, snad pak přestane být vůči ostatním tak "namachrovanej"...

Zuzulinka
24. 08. 2007
Dát tip
taky hezky uráží...za sebe jsem proti, kritik by neměl vůči autorovi vystupovat povýšeně

silence
24. 08. 2007
Dát tip
viz domin.go ;) a neni to o lenosti :)

domin.go
24. 08. 2007
Dát tip
neznám ho - kritizuje sice hezky,ale přece jenom bych tomu dal čas hele,v čem je háček - prostě je tady moc krátkou dobu - a taky bych byl pro aby sem hodil aspoň pár děl (dobrejch)

sidonia
24. 08. 2007
Dát tip
hej nevim.. netusim. tohle je nikoletina zalezitost, vis jak

Narvah
24. 08. 2007
Dát tip
já se k němu vyjádřil. víš sidonie jak je to s časákem? vyjde? kdy?

sidonia
24. 08. 2007
Dát tip
takze.. neska mi napsal autor Lyrák.. chce vedet, jak se teda veci maji, prijimame-li ho ci ne, v cem je hacek a pod. jak je napsano vyse, standardni doba hlasovani je tyden, coz se prepisklo (a da se to svest na prazniny)... chtela bych po vas konecny vyjadreni + zduvodneni, dekuju

jt
20. 08. 2007
Dát tip
jj - lyráka nebrat - moc čerstvej. zná ho někdo osobně ?

hai_mal
18. 08. 2007
Dát tip
ještě něco : všimla jsem si, že se snad chystáte přijmout do redakce Lyráka. Osobně si myslím, že to není dobrý nápad. Jeho kritiky jsou cynické. Možná po odborné stránce fajn, ale po té lidské nikoli. Jen můj názor:)

hai_mal
18. 08. 2007
Dát tip
Já svůj odchod z redakce nijak nerozmazávám. Jen jsem zdůvodnila proč chci odejít. A poté odpovídám na vaše názory. To je vše. Netvrdím, že se má redakce vytvořit z těch lidí, kteří tady jenom nadávají. Už jsem to psala výše. Nejde tady jen o přijetí či nepřijetí "mých" kritik. Spíše o přijetí či nepřijetí redakce jako takové. Ale to bych se zase opakovala. Snad jsem měla jako důvod uvést třeba osobní důvody, nedostatek času...bylo by to stravitelnější:) Armande, prosím, ukonči tohle rozmazávání mého odchodu, opravdu o to nemám zájem. Děkuju všem za vyjádření a názory. Respektuju je. avi

Narvah
18. 08. 2007
Dát tip
hai-mal: myslím, že je to tvůj osobní problém, osobní přesvědčení, které s mým nekoreluje.. myslím, že s takovýmto postojem a pocitem nepřijetí ze strany čtenářů tvých kritik pro tebe bude opravdu lepší redakci opustit....

Josef Musil
17. 08. 2007
Dát tip
"starým nickům, který nadávají, se nezavděčíš" + "sám redaktor bude tvořit a dávat podněty ostatním" = v tomhle soulasím se Sapro a myslím si, že to je to nejdůležitější, čeho by se měli redaktoři držet. Hail mal: Absolutně nechápu, proč tvrdíš, že by se měla redakce složit z nových redaktorů, kteří tady mají "nějaký respekt". Kdo tady "nějaký respekt" má? Ti autoři, kteří tě znechutili? Takové tedy do redakce? To snad ne. Já myslím, že RESPEKT JSI MĚLA PŘEDEVŠÍM TY, když tě redaktoři do redakce pozvali. Je škoda, že jsi na to zapomněla a vedeš poraženecké řeči. Proč tedy ten svůj odchod z redakce vlastně tak rozmazáváš?

hai_mal
17. 08. 2007
Dát tip
Spousta lidí tady nadává na redakci, na redaktory. Jsou přesvědčení, že by měli z redakce odejít. Volají po úplně nové redakci složené z nových lidí. Volají po novém vedení. Možná to není až tak špatný nápad. Redakce složená z nových redaktorů, lidí, kteří tady mají aspoň trochu respekt. Asi by to tak mělo být. Já necítím, že bych byla nějak respektována, kromě několika výjimek, samozřejmě. A pokud si většina písmáků přeje abych z redakce odešla, nevidím důvod zůstávat. A kdybych tušila jaká nálada tedˇ panuje na Písmáku, neměla bych o rektorství zájem. Myslím si, že začínat znovu (líp) v podstatě se stenjou redakcí ani nelze. Začínat znovu a líp lze s novými lidmi. Aspoň v reálném životě to takhle funguje. :) Díky moc všem za názory a podnětné zamyšlení. Na svém rozhodnutí odejít z redakce ale trvám. A vám ostatním přeju pevné nervy a dobrý žaludek, obojího se mi už nedostává... Děkuju:)

Zuzulinka
15. 08. 2007
Dát tip
ono se tady dáva do rovnítka redaktor=kritik já bych tyhle dvě, chcete-li "funkce" odlišila, né sice drasticky ale přesto jsem toho názoru, že redaktoři jsou tu spíš od toho, aby povzbudili, dodali energii, i když kolikrát chybí jim samotným a kritici jsou naopak fundovaní lidé, kteří vědí o čem píší a kteří si mohou dovolit rozcupovat na kousíčky každičkou větu, ba co dokonce slovo nevylučuje se možnost, že by redaktor mohl být kritikem zároveň, ale stejně tak může být redaktor i básníkem, čili spíš může o názor redaktora-kritika, či pouze kritika stát v této pozici jsem tady já a už při vstupu do redakce jsem to zcela zřetelně dala najevo a taky se nikým nenechám manipulovat Armande mé povídání jsi nečetl pozorně mě tady neznechutily ty šarvátky, teda ne natolik, abych to vzdala, ani dokonce ustavičné rejpání a popichování ze strany některých hnidopichů nic z toho ale spíše celková tendence marnosti a tu nemůžeš popřít v dnešní době není příliš "donů kichotů", kteří by mlátili do větrných mlýnů bez evidentních výsledků naopak, takové to boje vzbuzují pocit marnosti, že veškerá snaha vede k ničemu já se z redakce odejít zatím nechystám tys to zdá se vzal jako rezignaci napsala jsem, že ve mně dlouhodobě přetrvává právě onen pocit kladení si otázek, proč vlstně v redakci jsem, proč vlastně redakce je a jestli má vůbec nějaký smysl

Narvah
15. 08. 2007
Dát tip
k názoru j.m.: no, faktem je, že mě na písmáku, ale i na jiných serverech začaly zajímat názory především od některých. postupem času jsem odvracel pozoronost od těch, kteří se nedokázali vyjádřit k dílu tak, abych měl pocit, že se do něj dostali. tedy názor, že autor si vybírá kritika je fajn. pokud se chce posouvat a cítí, že ho někdo svými kritikami posouvá a je mezi nimi komunikace, tak je to myslím ideální stav. otázkou je, kolik lidí z redakce tady komunikuje se "svými autory". podle mě tato vazba vzniká tam, kde kritik vynaloží energii a má schopnosti jít do hloubky a zároveň se to střetne s názorem autora na své dílo, který je si intuitivně věmod určitých nedostatků, které když jsou někým verbalizovány, přijme je a zlepšuje se. je to vlastně názor čtenáře a o ten mu jde. co se týče určitého potvrzení autora - tedy, že si přečte něco od kritika a zjistí, jestli se mu to, co píše, líbí a ověří si tak jeho kvality, to myslím není nutné. může přijímat jeho kritiky i bez toho, že by ho četl. pokud budou psány na úrovni. jednoho času tu vystoupil katugiro a psal zasvěcené kritiky a to po dost dlouhou dobu. jeho kritiky se mi líbily a vůbec mi nevadilo, že doposud nic nezvěřejnil..

Armand
15. 08. 2007
Dát tip
Craerassy odešla z redakce na vlastní, už dříve vyjádřenou, žádost, z osobních důvodů. Vysvětlila mi to podobně jako zde píší Zuzulinka a hai_mal. Např: "ztratila jsem inspiraci a tím i chuť sem chodit..." K Zuzulince a hai_mal: Nemůže vás nikdo nikde držet. Ale myslím, že bude škoda, když to zabalíte, když se necháte vyhnat. Je zajímavé co píšeš, hai_mal. Osobně třeba považuji všechny tahanice za skončené, ale jak vidím ti, kteří si svou zášť pečlivě shraňují to zkoušejí po partyzánsku, snad jako by věděli, že ženy a noví členové redakce jsou náchylní a zranitelní, když se na ně hrubě vyrukuje. Zkoušejí to, zkoušejí jak zareagujete na pocit viny (za mazání nicků nikdo z vás nenese odpovědnost), zoušejí to osobními útoky, zkoušejí to na osobní rovině i jinde. Manipulují. Špatné ovzduší? Ano to tu možná je, protože ho tady právě tihle lidé zamořují. Mně se dýchá dobře, protože jsem svobodný člověk. A tak než se rozhodnete to vzdát, zeptejte se sami sebe co je potřeba udělat. Ale neptejte se co byste měli dělat jako redaktorky, Písmačky, autorky nebo kritici, ale co byste udělali jako svobodní lidé. Pak mi to napište.

Armand
15. 08. 2007
Dát tip
Josef: krásný a trefný názor (že i autor si vybírá kritika)

Zuzulinka
15. 08. 2007
Dát tip
tenhle nick ani neznám, nějak jsem si ho zatím nevimla

Josef Musil
15. 08. 2007
Dát tip
Značný problém taky mám s tím, že nevím, co vlastně lyrák píše jakožto vlastní autorskou tvorbu. Profi kritik samozřejmě nic z vlastní tvorby nikomu ukazovat nemusí, nicméně tady jsme na amatérském literárním serveru a každý z redakce kromě kritik ukazuje i svou tvorbu. Kritizovaný autor se pak podle toho snadno může rozhodnout, jestli jsou pro něj slova kritika přínosná nebo ne. Ostatně už se to tu i stalo. Jeden autor napsal členovi redakce: "Jsem se vydal číst redaktory, protože jsem myslel, že ti píšou nejlíp... tebe se bojím číst dál v obavě, že se zblázním já... promiň... nedovedu si představit kritiku od tebe..." (ani jedna z obou stran se při tom neurazila) Myslím si, že právě tohle je ta správná cesta. Nejen kritik si vybírá autora, ale i autor si může vybrat kritika, jehož názory přijme anebo bude ignorovat. Proto navrhuji, aby se s přijetím lyráka počkalo, dokud aspoň neukáže něco ze své volné tvorby.

martinez
14. 08. 2007
Dát tip
já ho potkala jen na pár místech a jak řekli předskokani, zviditelňuje se tu - a to rychlostí blesku... měl by ty kritiky snad pojímat víc pro autory jak pro sebe ale mohl by to tu oživit a na rozdíl třeba od mých pocitových kritik trochu zprofesionalizovat...

sidonia
14. 08. 2007
Dát tip
diky za vyjadreni

Josef Musil
14. 08. 2007
Dát tip
Na lyráka mám stejný názor jako Narvah. Na evidentně slabé či začínající autory vyloženě machruje, žádnou věcnost, která by měla autorovi pomoci, v takových jeho kritikách nevidím. Oproti tomu jsem si všiml, že se dokáže i autora zeptat, proč napsal něco tak a tak, a to se mi zase líbí. Proti jeho přijetí do redakce nic nenamítám.

sidonia
14. 08. 2007
Dát tip
nejde o naky "uneseni".. ale prave o tu vecnost:) asi sem se vyjadrila spatne:))) jinak diky za nazor.. a peknej vecer

Narvah
14. 08. 2007
Dát tip
sem si četl toho lyráka a z jeho kritik až tak unešenej nejsem, jako že jsou věcné, ale on se v nich vedle té věcnosti zviditelňuje.. ale pro přijetí do redakce jsem..

Zuzulinka
14. 08. 2007
Dát tip
právě to je místní problém většina, co tady skutečně uměla pomoci na bázi kritik většina těch, kteří k autorům přistupovali citlivě a věcně, přitom s velkou objektivitou odsud odešla většina říkala, že to nemá smysl nelíbily se jim změny vzhledu, systému, jistá stagnace a já nevím co všechno, taky úpadek úrovně a ten si musíte přiznat sid podívej jak to tady vypadá ve výběrech se to téměř nehne a pokud hne, jsou tam díla, která tam vůbec nemají být já nevím čím to je taky se necítím kompetentní nevím zdali byla kvalitnější redakce nebo naopak byli kvalitnější básníci těžko říci vše se hýbe vše někam míří a když se loď potápí, mají hold tendenci všichni naskákat do záchranných člunů málo kdo zůstává napalubě a ladí svoje housle to je to, co jsem ještě k tomu chtěla říct věřím, že to výjde s časopisem a že bude dobře že lidi zapnou a zamyslí se snad omlouvám se za avíza všem co o ně nestojej

sidonia
14. 08. 2007
Dát tip
Milly.. ja nikoho premlouvat nebudu.. ani k tomu, aby do redakce sel, ani k tomu aby v ni zustal... plati to, co sem rekla k hai_mal - je to vase vec..ste dospeli lidi a sami musite vedet :)

Milly
14. 08. 2007
Dát tip
Hm... k hai_mal a tak.... Nevím, proč se navážej do ní, když pořád volaj po hodnotný literární kritice- a tu by ona psala... Jinak bych tu taky možná neměla být- nevím..- moc lidem se nelíbí, jak píšu, zasvěcený kritiky taky neumim......., tak nevim.....- jestli tu taky nestahuju úroveň......

sidonia
14. 08. 2007
Dát tip
jeste bych chtela neco doplnit nez namitnete, ze autor Lyrák je tu jen chvilku a nema teda o nicem jako paru, tak cituju z jeh dopisu: "... Akorát je asi problémem, že jsem zaregistrován nedávno, takže mě nebudou znát :( Ale nejsem nějaká rychlokvaška:). Alternik teď momentálně nejsem ničí, psával jsem zde zhruba před 5 lety, pak jsem působil normálně na Totemu, ale sledoval jsem to tady, to jo.. ...." takze tak

sidonia
14. 08. 2007
Dát tip
vazeni a mili... koukam a nestacim se divit. ok... hai_mal, jestli na tom opravdu trvas, redaktorsvi bude odebrano...je to tvoje vec, ze jo.. nemuzu ti rikat, jetli je to tak dobre nebo no, to musis vedet sama. dalsi vec, kvuli ktery avi vsem... rada bych vas pozadala, jesy se muzete mrknout na autra Lyrák.. nejakou dobu sem sledovala jeho kritiky, kery mi snad v deviti pripadech z deseti braly slova z ust.. libi se mi, jak kritizuje, jak si nebere servitky a .. proste ryzuje a dobre. de o to, ze aniz by vedel, ze na nej koukam, tak sam vyjadril zajem o post redaktora. ptam se tedy na vas nazor. jo a jeste mala poznamka: pokud posilate avi vsem, pouzivejte, prosim, seznam nahore..neustale mi pisou bejvali redaktori, ze jim furt chodi avi, i kdyz uz nemajou pristup.. ze je to jako stve (se nedivim).. tak dik!;)

jt
11. 08. 2007
Dát tip
zuzulinka> jenomže to je tím, že tady teď nikdo nepíše dobře - fakt mi to tak přijde - neni tady nikdo, kdo by jako za dob mejch začátků vzal na sebe tu zodpovědnost a tvářil se jako někdo, kdo umí psát a uměl psát a ostatní ho respektovali. letos na podzim/v zimě bych chtěl pořádat pár čteníček, aby se něco dělo. přednější je teď ale časopis - neřešme teď chvíli sračky a pojďme něco dělat, ať to nějak vypadá .. lidi se sem choděj bavit a kopat kolem sebe a píšou sračky - jedinej způsob, jak proti tomu bojovat jsou kritiky, který povedou k sebekritice + hlavně psát co nejlíp. za mejch dob byli redaktoři ti, co něco věděli a uměli psát. rád bych, aby to bylo zase takový ..

hai_mal
11. 08. 2007
Dát tip
Jste moc milí a vážím si vašich názorů. Koukám jak se kdekdo chytil těch kritik:) ale to není hlavní důvod. Ten je úplně jinde. Tady jsou lidi jakoby programově proti redakci jako takové. Jeden aby se málem bál dát tip nebo dokonce výběr:) A cokoli je dobré jako záminka proti redakci, vždyť to přece sami vidíte taky. Je tu divné nezdravé ovzduší. Přesně jak to píše Zuzulinka. Stále se na mě někdo obrací s otázkou co budu dělat v kauze Mazání nicků. Nemůžu dělat vůbec nic. Nevěří mi to. Nadávají všem a všude. Tohle ovzduší nervozity, vzájemného osočování, štvaní proti redakci už myslím dávno přesáhlo meze slušnosti. Já s tím mám problémy. Protože prostě nejsem zvyklá, že si kdekdo o mě otírá boty nebo ještě něco horšího. Je mi 50 a svých problémů mám fakt dost i bez toho :) Kromě toho jsem nic neprovedla. Tak jsem se rozhodla odejít z redakce. Jako řadový písmák snad nebudu lidem vadit. A snad se situace časem uklidní. Díky moc a držím palce :)

martinez
11. 08. 2007
Dát tip
taky sem se s pár lidma dohadovala kvůli jejich pohledu na redakci a redaktory - ale dycky si řeknu - "su lepší jak oni přece" :o) jen jim uděláš radost, to je všechno - a myslím že se budou navážet i po/pro složení redaktorství...

Zuzulinka
11. 08. 2007
Dát tip
Hai_mal...velmi ráda bych Ti poslala hromadu přímo a doslova velmi hnusných narážek na mé redaktorství, ale ignoruji je...těší mě poezie, proto to tady nevnímám jako přítěž a uvažuju o složení redaktorství ze zcela jiných důvodů než Ty, ale uvažuji o něm už docela dlouho...pořád kladu na misku vah jedno a druhé a stále je ten jazýček jaksi na středu jestli mohu za sebe netěší mě písmák jako takový protože se tady ztrácí poezie pod nánosem různých sraček /odpusťte to slovo/ kdysi jsem odsud odcházela plná slov, nápadů, inspirace, vnitřní rozechvělosti tedˇvesměs odcházím znechucena tím, co jsem si přečetla v dílech i diskuzích jako by jemnost byla trestná a všechno, co kolem ní jen projde bylo označeno za kýč, či klišé je mi líto hai_mal, že tady nebudeš jsi jedna z mála, které tu jemnost uměly předat

hai_mal...ale bez tak by bolo fajn keby si to zvazila...myslim ze ludi ako ty....myslim ze hlavne tych co je vidiet je vzdy malo... ...a fakt si z nich nelam hlavu...co som vysledoval....tak ti co ti pisali prispevky...u niektorych mi to fakt smrdelo alternickovou nakladackou... ...proste ignoruj...ti za to nestoji..nervacit sa...

hai_mal
11. 08. 2007
Dát tip
Netvrdím, že odcházím úplně :) Odcházím pouze z redakce. číst si tu budu dál a možná občas psát. Takže se tu budeme potkávat, myslím:) Díky za tvé vyjádření.

jt
11. 08. 2007
Dát tip
hai_mal> nevím - mi to tak vyhrocený nepřijde - píšu hodně negativních kritik a i hodně dlouhejch a ostrejch negativních kritik a nikdo si nestěžoval. taky nevnímám žádný postupný narůstání nesympatie vůči redakci .. nicméně - všimnul jsem si, že se do Tebe chroust aj naváží - upřímně - dáváš jim k tomu dost prostoru. na druhou stranu si myslím, že pokud si za svými názory pevně stojíš, nemůže Tě nikdo rozházet .. ale - to má asi taky každej podle sebe. jenom jsem doufal/věřil, že to ustojíš .. každopádně se měj kdekoliv/kdykoliv pěkně a .. třeba se někdy/někde potkáme. ať se Ti daří *

hai_mal
11. 08. 2007
Dát tip
Nálada na Písmáku a já... Vrátila jsem se sem po dlouhé době. Hned druhý den jsem dostala nabídku do redakce od sidonie, kterou jsem bez váhání přijala, aniž bych tušila jaké drastické změny se mezitím udály. Jsem tu opětně redaktorkou jedenáctý den. Nálada na Písmáku v současné době nepřeje autorům, redaktorům ani vedení Písmáku. Na redaktory se zde pohlíží jako na sebranku neschopných rádoby umělců a ještě neschopnějších rádoby redaktorů. Jistě ne na všechny. Já osobně vnímám značnou nelibost písmáků vůči mě jako redaktorce a práce redoktorky mě tedy vůbec netěší. A protože stejně nejsem odborník na literaturu ani poezii, domnívám se, že bude lépe, když se této činnosti vzdám úplně. O kritiky tady beztak téměř nikdo nestojí a dobře míněné postřehy se pokládají za osobní útok. Lidé chtějí slyšet chválu, jiné názory je lépe si nechat pro sebe, bohužel. Já nedokážu jenom chválit, a už vůbec ne tam, kde to tak necítím. K této vypjaté situaci jistě velkou měrou přispělo mazání autorů a jejich děl. Nebyla jsem u toho. Vím o tom pouze to co jsem měla možnost číst. Těžko si lze na takovém základě udělat vyhraněný názor proč k tomu vůbec došlo. V každém případě nesouhlasím s mazáním nicků ani děl. A to je tak asi všechno co v této záležitosti mohu dělat. Očekává se však ode mne (od redaktorů) značně víc. Podobná očekávání nemohu naplnit. Vlna nevole vůči redakci stoupá každým dnem, vlna nevole vůči mě úměrně také. Cítím se být pod velikým tlakem a jak jsem už řekla, práce redaktorky mě v současné době netěší. Už pár dnů se připojuju s pocitem, že musím. Každou svoji kritiku pečlivě zvažuju, obávám se reakcí písmáků. V podstatě ať napíšu cokoli (pokud to tedy není jen chvála) je to špatně. Stále dostávám avíza abych si přečetla kdo si co o mě myslí a proč...a já nějak nechápu, co jsem komu vlastně provedla za těch pár dnů. Necítím se dobře v této pozici a myslím si, že bude lépe (pro mě i pro Písmák) abych se redoktorství vzdala. Tímto žádám o odejmutí postu redaktorky. Protože práce redaktorky mě už netěší jako před dvěma lety. Protože Písmák je jiný než před dvěma lety. Děkuju za pochopení hai_mal

sidonia
08. 08. 2007
Dát tip
vella...no, tak viz armand.. jinak teda to, z mi zacina dovolena neznamena, ze se tu nebudu vyskytovat.. jen to bude omezenejsi (tzn. ne kazdej den, ale napr. kazdej treti den:))))

Armand
08. 08. 2007
Dát tip
martinez a ostatní: takhle, chybové fórum... není to nutné, pošlete mi kdo co máte za návrhy a zlepšení... já už mám leccos posbíráno. Setřídím a pošlu to pak v jednom Veronice. avi všem.

Armand
08. 08. 2007
Dát tip
sapro: dík za vyjádření .-)

Armand
08. 08. 2007
Dát tip
Josef: dík za doporučení, ale k tomu je určeno fóru "doporučení autoři" - je tu na něj odkaz v "body" tohoto fóra. Vella, martinez: nedostatky a připomínky jsem shromažďoval - nemám asi všechno ode všech, ale můžu ti poslat ten dokument, kde jsem si to zapisoval. Chybové fórum? Zřídím. Craerassy: Co se děje? Takhle najednou... napiš mi prosím. sidonia: Petula není vyřazena, počkám na její vyjádření do konce srpna. Pak, psal jsem, to budu považovat za ukončené. To jen aby nedošlo k mýlce :)

martinez
08. 08. 2007
Dát tip
no tak sem to myslela - chtělo by to "chybový fórum" ale to musí někdo jinej než já :o)

hai_mal
08. 08. 2007
Dát tip
na Olympu :)) tak si aspoň užij dovolenou a pokud vím, žádné lhůty tady nejsou

díky všem za milé přijetí. budu se snažit být aktivní co to dá.. jenže zrovna uprostřed té Vaší lhůty nebudu mít přístup k netu. takže moc vidět nebudu. (konkrétně 13-27. srpna) což mě mrzí, dycky jsem chtěl být tady nahoře na Olympu.. ;))) mějte se

silence
08. 08. 2007
Dát tip
sidce zacina uz ted dovca? To smrdi dobrou formou na Trauči, a sakua ;)

sidonia
08. 08. 2007
Dát tip
tak mi napada, ze by nebylo od veci zalozit forum pro nedostatky, viz martinez.. aby se to jako nekupilo pod tema, se kerejma to nema moc co do cineni (novi redaktori atd.)

sidonia
08. 08. 2007
Dát tip
k tem opravam - existuje nejen seznam veci, co je potreba doladit, ale taky seznam navrhu na zlepseni:) zejtra/vlastne neska mi zacina dovca, takze az se k tomu dostanu, urco dam neco dohromady a poslu.. ale vetsinu ma armand.. dame to do kupy

martinez
08. 08. 2007
Dát tip
Vello, kam s těma nedostatkama co na ně narazíme? tobě do pošty /tu nebo mail?/ nebo je máme někde shromažďovat na někerým fóru (o pár nedostatcích nebo vylepšeních bych věděla - a nebudu sama :o)

sidonia
08. 08. 2007
Dát tip
jo a obnovena bebeka... (dik:))

sidonia
08. 08. 2007
Dát tip
Vella nic nutnyho:) posilala sem prubezne avi vsem redaktorum, kdyz se resilo prijimani novych clenu apod. - tim padem i tobe... procitat nemusis - tech asi dvacet aviz obsahuje zhruba nasledujici: novi redaktori: hai_mal, Zlý_wětry_vod_řeky (se jednou zblaznim z psani tohohle nicku:))) ) vyrazeni: Petula(pro neaktivnost), a Crae a exorcista (vlatni zadost a neaktivita podlozena vlastni zadosti) snad sem na nic nezapomnela - tot novinky brou:)

jt
08. 08. 2007
Dát tip
reb> ;-)) vítej na palubě - moc moc rád Tě tady vidim - přeci jen mi přišlo smutný, že jsem sem šel za Tebou a pak jsme se tu tak minuli .. ( úsměv )

sidonia
07. 08. 2007
Dát tip
crae.. jak myslis mej se:)

Craerassy
07. 08. 2007
Dát tip
sid....já bych chtěla z redakce vystoupit...myslím, že udávat důvody je zbytečné a dlužím je jen jednomu člověku....tak pevné nervy a hodně dobrých autorů:-)

silence
07. 08. 2007
Dát tip
nazdar vichre ;) J_M - jagaru znam, dobra volba ;)

oleandr
07. 08. 2007
Dát tip
taky vítám

Josef Musil
07. 08. 2007
Dát tip
Redaktoři, doporučuji vaší pozornosti autora jagaru. Napsal jsem mu kritiku k básni Zališákované.

Josef Musil
07. 08. 2007
Dát tip
Pochváleny buďte Zlé wětry!

sidonia
07. 08. 2007
Dát tip
supr, dik armande:) a wetry vitej a cin se:)

LaMouette
07. 08. 2007
Dát tip
Wjetriku.. vitej..:-)) a drz se..:-))

martinez
07. 08. 2007
Dát tip
tož ahoj, vánku :o)

hai_mal
07. 08. 2007
Dát tip
Zdravím nového kolegu Tož vitaj u nás :)

Milly
07. 08. 2007
Dát tip
Tak jo.. Zlý_wětry_vod_řeky ahoj zde! :-)

Armand
07. 08. 2007
Dát tip
Vítám nového redaktora Zlý_wětry_vod_řeky! :)

hai_mal
07. 08. 2007
Dát tip
Jistě, respektuju vždycky rozumné názory. V tom nemívám problém. Tak jo :)

Armand
07. 08. 2007
Dát tip
hai_mal: R.P. neznám - zatím :) Aššurballitova poznámka mi přijde na místě. Myslím, že ten návrh nezapadne a v pravý čas na něj přijde řada. .-)

hai_mal
07. 08. 2007
Dát tip
Aššu Možná máš pravdu. Času je dost...

hai_mal...ja by som s r.p...este chvilku pockal...je tu mesiac...a ono je na zaciatku clovek vzdy aktivny...navyse su prazdniny....cize by som pockal tak dva tri mesiace...ak bude dalej tak...nevidim problem... ...ak chapes kam tym mierim...usmev...

silence
07. 08. 2007
Dát tip
vetry se mi jevi, byt je teda nemusim (biomaskularne), jako dobry adept na redaktorsky kriz :)

hai_mal
07. 08. 2007
Dát tip
A co ten R.P. ? Já jen aby ten návrh nezapadnul :)

jt
06. 08. 2007
Dát tip
mou> pohoda - co se názorů týče, jsem na tom stejně jako Ty - jen na cizích názorech můžeš ten svuj brousit ( a nebo otupit .. :-) ) měj příjemný večer *

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
jt.. ano ano.. je treba to trenovat.. tu asertyvytu..:-) se pak zasejc pri naky krizi bude hodit. a mi dyskutyrovani neva.. aspon poznam vits pohledu na vjets.. a to nejni nigdy naskodu. Le pravda.. dyz mam pocit.. ze ctu ouplnou blbinu.. taaaak to proste nevydrzim.. Je videt, ze se mam este hoooodne co ucit..:-) a us Ti dyztak pisu enem do zpraf.. dyz me netso napadne.. pac tady je to precik enem wo novych redaktorech..:-)

jt
06. 08. 2007
Dát tip
avi (nevim, jestli došlo)

jt
06. 08. 2007
Dát tip
mou> ok - jsem rád, že se dovedem domluvit, i když je to občas zdlouhavý .. :-)) sid> respekt narvah> ( gesto bezbraně se zdvihajících rukou ) - proč taková agresivní intervence ( nebyla agresivní bla bla - mi to přišlo zbytečný, takže tak ). nevim, jak Tě vůbec napadlo, že mám k wětrovi antipatii ? prosil bych o vysvětlení. mám toho kluka rád - nevim o co Ti jde - easy my man - easy - myslim, že mou se dovede ohradit sama - jen si povídáme - ok ?

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
jinak to bylo k tvymu predeslymu prispevku k tomu druhymu snad jen - nemam dojem, ze bychom vytvareli prekazky pro vstup do redakce

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
Narvah - asi sem napsala neco, z ceho si usoudil, ze neumim cist jinak diky za nazor.

Narvah
06. 08. 2007
Dát tip
a co se týče mýho názoru na vytváření překážek pro vstup do redakce tak se na to dívá tak, že redakce by měla zůstat otevřená.. aby si to každej, kdo se cítí, že na to má, mohl zkusit.. nechcete snad z redakce udělat komunitku, která se vymezuje vůči těm pro které tu je nebo jo? pokud jo, tak mě se na tom participovat nechce..

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
sid.. prima.. rozumny rozhodnuti..:-)

Narvah
06. 08. 2007
Dát tip
sid: hm nice, ale já jsem napsal: "nejsem pro pomluvy"..

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
jt.. dobre dobre.. rozumim Tvymu pohledu na vec.. le nemuzu s nim souhlasit.. Dyk ni Tobje ni mne.. nikdo takovyhle womezeni nedaval. Pac dyby jo.. tak bych redachtor nigdy bejt nemohla.. mozna dost pravje proto, ze si pisu jaxi pisu. Tipala bych si pod dilka dal.. jak bych mela naladu. Le tedkonc.. mi to precik enem neda.. a negdy na tu naladu kaslu.. a reknu si.. hernajs.. tak jednou mas nakej byt majintatej dil zodpovjednosti.. taaaak se holka koukej snazit a ctu a tipam vits. Kazdy to proste vidime jinac mno.. a se mi chtelo ten muj pohled na vjets rict.. Takze sim.. pokud to vyznelo jako netso osobniho.. taaak se womlouvam.. pac sem to tak nemyslela.. Jo.. a este detajlicek.. to, ze je Ti moje psani protifny.. mi je lito.. le asik to nezmenim. Pochybuju ze i Ty bys menil nazor na Wjetrika jen proto, ze mi je ten Tvuj proti srsti..:-) le tleskam za wodvahu to rict..:-) tjadyjadytjadyjady.. a to je vsechno..:-)

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
Narvah.. ale no tak, de prece jen o diskuzi, ne? mohla sem ho prijmout nebo odmitnout hned, ale dala sem prostor k diskuzi.. tzn., ze kazdej ma pravo napsat svuj nazor...to, ze nekdo je pro "zkusebni lhutu" a nekdo ma hned jasno.. to je snad jasny, ne? kazdej to bere jinak. jinak jeste k tvy poznamce - myslim, ze nazvat tohle pomlouvanim je zcestny, jak sem rekla, je to diskuze ohledne prijeti novyho clena.. myslim, ze tenhle prostor je dobra vec.

Narvah
06. 08. 2007
Dát tip
a napíšou se nějaký stanovy jak se "správně" vyjadřovat?

oleandr
06. 08. 2007
Dát tip
jsem taky pro zly větry a časem se ukáže

Narvah
06. 08. 2007
Dát tip
tady sou nějaký stanovy, že ten kdo chce bejt redaktor má mít zkušební lhůtu nebo co? nebo snad osobní antipatie jednoho člena redakce zavcírají někomu dveře? nechápu..

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
nemam rada takovy protahovani.. veci na dlouhy lokte mi nak nesedi takze.. wetry bude redaktor a uvidi se, jak se osvedci.

hai_mal
06. 08. 2007
Dát tip
Pozorování není k ničemu. Když bude chtít začne psát kritiky sám a pokud má zájem být redaktorem, určitě ví, že kritiky psát bude muset:) Není to vždycky příjemné psát kritiky, aspoň to pozná no:) Je to skvělý autor, jaký bude redaktor to nikdo nemůže dopředu říct. Uvidíme. :)

jt
06. 08. 2007
Dát tip
mou> probůh - nemohla bys psát normálně ? - Tvoje vyjadřování je mi značně protivný ( neber si to osobně - jenom se ptám ) .. jinak - to, cos napsala je hloupý. pokud někdo má zajímavý pohled na svět ale nepíše moc kritiky, neznamená to, že začne psát dobrý kritiky, protože bude redaktor ( i kdyby to bylo chápaný jako motivace ). to bysme mohli oslovit remika nebo kohokoliv, kdo kdy dobře psal (protože z_w_.. už dávno dobře nepíše) a nábízet mu redaktorství. jestli má opravdu zájem, ať se ukáže, že fakt umí zamakat, napíše pár kritik a budu pro všema deseti. pokud chce bejt redaktor a neni ochotnej pro to měsíc makat jako neredaktor/jen tak, pak podle mě nemá tak velkej zájem, jakej tady někdo zmínil.

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
no, podle reakce wetru soudim, ze zadny pozorovani nema smysl mi napsal "a co mam ted jako delat.. napsat hodnotnou kritiku pod vsechno, co dam??" hahah:))) okej, libi se mi at je redaktor!

hai_mal
06. 08. 2007
Dát tip
Proto se ptám tady :) A samozřejmě to nespěchá. Jen si všímám reakcí lidí pod díly a on mě zaujal.

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
Narvah.. moje rec.. ;-)

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
no.. a mi to sezralo wotpovjed pro jt..:-)) sem psala.. ze dyby mi negdo rekl.. hele hele.. my Te ted budem mesic pozorovat.. a dyz zacnes tancovat.. jak mi piskame.. taaak Te mezi sebe vemem.. le dyz tedy wokamzite nezacnes krytyzovat.. tak to znamena.. ze ses lemrousek.. a ze mezi nas.. elitu nepatris.. taaaaak se mu na cele redaktorstvi..mily jt.. pjekne vyprdnu..:-) je to blbina.. tydlencty ultimata.. Sid se optala.. na nazor.. par jich slysela.. a mela by sama rozhodnout. Pokud se ji do teho nece.. tak at da normalne hlasovat... a bude jasno hnetki..:-)

Narvah
06. 08. 2007
Dát tip
ja su pro zly větry od řeky a nejsu pro pomluvy.. ať se přijme a pak se uvidí.. jestli teda chce..

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
boha jeho ted se mi to nacitalo snad pet minut!!! hai_mal s dotazovanim ohledne pusobeni v redakci bych se neunahlovala.. ono nekoho na post redaktora navrhnout a oslovit jej s nabidkou pusobeni jako redaktora vnimam jako rozdil......

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
ok, postup je rozhodnutej a je nasledujici: do konce sprna bude "na pozorovani" a pak se uvidi:)

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
ja si taki myslim... ze zavrhnout Wjetrika.. enem proto.. ze doposud mots nekrytyzoval.. nejni ouplne nejlepci reseni. Jak rikam.. mi se libi jeho videni sveta.. kery vklada do dilek.. a si rikam.. ze pravje treba jako redaktor.. by mohl zacit cist.. a svym nahlizenim na svet sem tam pod dilkem i pomoct mno.. v nahledu na to dilko. A esliva se sid zda.. ze by mel dobrou vuli by napomocny.. tak rikam.. proc ne. Odejit muze dycky.. ze ano..

hai_mal
06. 08. 2007
Dát tip
Aha, teď čtu, že můžu navrhovat někoho na redaktora:) Takže to berte jako můj návrh. R.P. - píše povídky, ale hlavně píše kritiky a vůbec ne špatně podle mého. Můžu ho kontaktovat a zeptat se ho, zda by měl zájem, řekla bych, že ano. Občas si píšeme a myslím, že to je fajn člověk. Znáte ho někdo ?

Milly
06. 08. 2007
Dát tip
Armande: k rebb- hurá, hurá, hurá, hurá!!!!!!!!!!! :-))) A k Zlymu_Wětrovy... jako hai_mal- přijde mi sympatickej..., ale na žádnou kritiku jinde než u něj se taky nepamatuju..

hai_mal
06. 08. 2007
Dát tip
souhlasím s jt

jt
06. 08. 2007
Dát tip
sid> ať se nejdřív snaží bez redaktorskýho ocásku a pokud se ukáže jako schopnej, bral bych ho všema deseti - jen mi přijde zbytečný to uspěchat - hm ? tak do konce srpna třeba ?

Armand
06. 08. 2007
Dát tip
sid: nechám zcela ve tvé režii. Můj názor znáš - musí být schopen číst a přispívat svými názory druhým.

hai_mal
06. 08. 2007
Dát tip
Já jsem si všimla, že R.P. má zajímavé kritiky a postřehy, párkrát jsem si řekla : to by byl dobrý redaktor...ale, myslím, že od toho tu nejsem asi abych navrhovala někoho na redaktora. Jen jsem si na to teď vzpomněla. Působí na mě dost rozumně.

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
Armande, ad wetry ted sem s nim mluvila pres zpravy a on sam rekl, ze cte jen ty, co zna.. tedy ze necte moc.. to fakt rekl:))) no a tak sem mu prednesla to, ze padl navrh na jeho redaktorstvi... ale ze redaktor MUSI psa, cist, nazorovat, kritikovat....a tak no.. podle toho, co rikal, myslim, ze ma cenu to zkusit...

Armand
06. 08. 2007
Dát tip
Vítám zpátky redaktorku rebeccu13! :) Je mi velkým potěšením .-) Díky taky Velle za "obnovení" rebeky.

Armand
06. 08. 2007
Dát tip
exorcista: děkuju za vyjádření a redaktorství od pátku pozastavuji. Ať všechno dobře vyřešíš! .-) Ad Zlý_wětry_vod řeky - navrhoval jsem ho protože mi přijde jako velmi dobrý autor, ale to, že se vyjadřuje de facto jen ke svým dílům je špatná reference a beru svůj návrh zpět. Redaktor by měl být i čtenářem druhých. Josef Musil: fajn že ses ukázal Pepo a doufám, že pomůžeš svým fundovaným poetickým jemnocitem dalším básníkům a snaživcům autorům :)

jt
06. 08. 2007
Dát tip
exorcista> ať se daří + těš se na mý nový dílko/ohlídej si ho ( taková malá reklama - ještě neni hotový, ale - určitě Ti pomůže .. (doufám/věřím) )

jt
06. 08. 2007
Dát tip
zlý_větry ne-e souhlasím s tím, co napsalo už pár lidí tady, že se nehádá než za svý dílka a když se náhodou mihne někde venku, tak chválí, aby dotáh další tipy pro sebe - takový to písmácký poplácávání se. možná mu křivdim - nic proti němu nemám - máme spolu celkem zajímavý vztah, ale - do redakce si představuju jiný lidi .. co ta rebecca - už je obnovena ?

Narvah
06. 08. 2007
Dát tip
pokud mlčím ohledně nových redaktorů, tak s jejich přijetím souhlasím.. to jen kdyby se počítaly hlasy, tak s tím mým prosím počítejte..

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
to bylo obecne pro vsechny - nic osobniho:)))) preju prijemne hajeni:)

hai_mal
06. 08. 2007
Dát tip
Zlý_wětry_vod_řeky - já si taky už dříve všimla, že on v podstatě jen píše své práce (a píše je velmi dobře), případně reaguje pod svým dílem. Nikdy jsem nečetla žádné jeho vyjádření pod jiným dílem. Skoro to vypadá, že tady nic nečte :) A pokud ano, tak prostě nereaguje. Takže taky nevím co si mám o tom myslet. Vím jen, že někdy píše naprosto skvělá díla. Ale jinak mlčí. Je možné, že jako redaktor by kritiky psal, to by musel říct snad jedině on sám. Tolik můj postřeh.

Josef Musil
06. 08. 2007
Dát tip
Sidonia: Já byl v kontaktu s Armandem, který tohle o mně věděl, a tak jsem si myslel, že Vám vše řekl. Ale jestli ne, nic se neděje, omlouvám se za nečinnost a teď bych prosil tak 14 dní "hájení", abych se tu těmi všemi příspěvky prokousal :-)

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
Josef Musil n to, ze se ho zepta, je jasny, ze jo:) jen by mi prislo blby sem napsat: zeptala sem se wetra a on chtel a tak ho tu mame.. prijde mi lepsi zeptat se nejprve VAS VSECH a na zaklade vasich nazoru dat podnet jemu k ne/akcnosti ono kazdej ma nekdy obdobi, kdy to proste "nejde".. proto je potreba dat to vedet.. aby s tim ostatni pocitali.. navic se pak lip argumentuje, pokud nekdo dorazi "a co ten a ten redaktor???" - v takovem pripade odpoved "no nevim, asi rok sem o ni/nem neslysela" je velmi.. nedostacujici :) jinak sem rada, ze uz je vse v pohode a taky peknej vecer:)

Zuzulinka
06. 08. 2007
Dát tip
wětříka neznám...je to ale mladej kluk, hodně mladej, v podstatě mám neutrální postoj, protože nevím, jak tady funguje...díla tu mívá sporadicky, kritiky taky, nevím...

Josef Musil
06. 08. 2007
Dát tip
Věc: Zlý wětra... No, kolegové, ona ta akčnost a neakčnost je diskutabilní. Já jsem byl taky víc než půl roku "spící agent", protože mě pracovní a rodinné povinnosti vůbec neumožňovaly žádné aktivity volného času. Teď se to zlepšilo, a tak se tu rozkoukávám a postupně čtu. A zároveň vás už konečně všechny zdravím a těším se na spolupráci s vámi:-) A také vám děkuji, že jste mě mezi sebou chtěli a stále ještě chcete. A proto bych Zlý wětry vůbec neposuzoval podle četnosti jeho kritik. Pokud vím, většina z nás je v redakci na doporučení někoho. A proto někdo, kdo doporučuje Zlýho wětra, by tedy měl smysluplně vyjádřit, proč ho vlastně v redakci chce a něčím konkrétním svůj návrh podložit. A pokud se shodneme na tom, že Zlý wětr bude pro redakci přínosem, měli bychom se pak zeptat Zlého wětra, zda o to vůbec stojí a jaká by byla jeho případná redakční koncepce. Přeji všem hezký večer! Pepa Musil

martinez
06. 08. 2007
Dát tip
Z_w_v_ř ráda čtu ale jinak o něm taky nic nevím...

LaMouette
06. 08. 2007
Dát tip
v tom klouckovi netso je.. to bezesporu..:-) cili esliva se ce o sve videni sveta podelit i v krytykach pod wostatnima dilkama.. proc ne..:-)

...preco nie... ...len fakt by to chcelo doplnit...nenapada mi kym..ale...

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
sorry za druhy avi dnesniho dne, ale zapomnela sem... takze: objevil se navrh na prijeti do redakce autora Zlý_wětra_vod_řeky... rada bych vase vyjadreni... ja osobne mam postoj neutralni.. neprijde mi, ze by byl nejak aktivni v tom smyslu, ze sem od nej nenarazila na kritiky apod. - ale mozna sem jen malo vsimava:)))) Armand se vyjadril v tom smyslu, ze stoji za zvazeni ...proto vazte a piste sve nazory dekuju

Pisces
06. 08. 2007
Dát tip
Ó Ká :)

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
jo a jeste k exorcistovi - okej

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
Pisces.. jo, vim, ze si psala, ze toho mas kotel.. proto sem to tam uvedla:) jaka druha sance sim te, slo jen o to, aby sme vedeli, jak to je:) takze pohoda a redaktoruj, co to da:)))

Pisces
06. 08. 2007
Dát tip
Armand: OK, sid má recht, aktuální vytíženost, která se ovšem trošku protáhla - letos sem maturovala, dělala přijímačky na vejšky, pak sem v červenci byla dlouho mimo net (dovča apod.) a řešila ještě další osobní záležitosti (budeš-li chtít, pošlu do pošty..). Nuž! Takže nyní bych se vyjádřila takto - aktivní zase začnu být, přes srpen odteďka určitě. V září to bude možná trošku horší a od října vůbec nejsem schopná říct, jak to bude...čili bych si přála "dostat druhou šanci" :)) minimálně na tento měsíc a dál se vyjádřím, jak a zda vůbec to půjde. avi i sid

Milly
06. 08. 2007
Dát tip
Exorcisto: ajaj, zdá se, že Tě chápu...... :-) Tak jo.., vyřeš to nějak- seš fajn.........

martinez
06. 08. 2007
Dát tip
Armande a Milly - ony ohlášky sem prozkoumala už před nějakou dobou a zjistila že ohlašují úspěšný odeslání avíz - od nicku č... od díla č.... nicku č... netřeba se plašit a bát, písmák šlape jak hodinky... nebo ne? ;o) jinak sem četla aj to ostatní tu - já jen aby se vědělo :o)

exorcista
06. 08. 2007
Dát tip
exorcista řeší osobní problémy s láskou... ...hmmm, jo, myslím, že si zasloužím useknout. Afgánistán padnul, ale pro citové bouře prostě postrádám tu správnou náladu něco objektivně hodnotit v tom měřítku,co kdysi dávno nazpátek...snad až se to vyřeší, přilezu po kolenou. momentálně žádám o přerušení redaktorství. pevně doufám, že si za čas vysloužím přezkum. díky, lidičkové.

Milly
06. 08. 2007
Dát tip
Armande, to už mi dělá nějakou dobu taky...- snad tejden, nebo dva....., ale avi chodí..

Armand
06. 08. 2007
Dát tip
jo, funguje to :) Já jen, že mně to pak hlásí pod dílem nějaký hlášky a infa...

Milly
06. 08. 2007
Dát tip
Armande, avi mi přišlo... Jestlis mi posílal psaný ručně... :-)

Armand
06. 08. 2007
Dát tip
Ad aktivita - níže uvedení redaktoři by se měli vyjádřit (ne omlouvat! ale říct jak své působení vidí do budoucna). Pokud tak neučiní v dohledné době (cca do konce měsíce) navrhoval bych pozastavit jejich redaktorskou činnost. Josef Musil: Josef mi nedávno volal a říkal, že teď se do toho pustí. Díval jsem se na jeho kritiky a zatím musím říct, že tam toho moc načteného (kromě reakcí na svá vlastní díla) nemá. Takže Josefe! Co s tím jako bude? :) Petula: Je neaktivní prakticky celou dobu a jsem pro pozastavení redaktorství Pisces: tady mám taky osobně výhrady, protože jsem neznal důvod pro stabilní neaktivitu exorcista: ohlašoval svou obsenci, z důvodu mise v Afghánistánu tuším. Ale pokud je posledně přihlášen 30.7. pak by se mohl a měl sám vyjádřit jak to s ním vypadá a jestli bude zase číst a výběrovat. Vaud: je pro mě také členem těch neaktivních, ale když jsme se viděli, tak měl zájem dál zůstat redaktorem. Rád bych aby se vyjádřil i zde. Budeš moct dostatečně číst a redaktorovat, Vaude? :) pozn: Alojs už není redaktor (důvody viz. níže v tomto fóru), má pouze přístup k některým fórům. .-)

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
aha.. sidka je mimo alojs neni uz redaktor.. to k tem preklepum:)))) .. ridila sem se podle "aktualizovaneho seznamu".. ale jinyho, hah:)))) sorry teda:)

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
no koukam, ze je tam par preklepu... pardoooooon

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip
Milí kolegové:) Vzhledem k tomu, že mám dojem, že redakce je seznam aktivních a neaktivních lidí, myslím, žre je potřeba tento seznam zredukovat na pouze aktivní redaktory. (Neaktivita není o špatným přístupu, je jen o přístupu omezeným, který není tím, co je "požadováno"...) Pod pojmem "redaktor" si představuju (a teď doufám, že se mnou budete souhlasit) člověka, který čte a kritizuje více, než "běžný návštěvník" Písmáku. Tohle je podle mýho prp redaktorství základní kámen. (ještě je jeden.. ale to bude citace.. je třeba "rozeznat kýč od nápisu na sušenkách" - :) ) Takže.. o co de.. překládám seznam redaktorů, k většině mám nějakou poznámku, která není káráním, ani žádným projevem povýšenosti nebo cokoli, je to prostě.. výzva - ráda bych, aby se věci uvedly na pravou míru.... Redakce nesmí stagnovat, chce to nejen přidávat redaktory, ale i obměňovat, pokud ti, co jsou, nevyhovují nebo nemají tolik času, aby se Písmáku dostatečně věnovali. /jasně že vím, že sou prázdniny.. dovolený.. a tak.. proto chci vědět, kdo jen někde relaxuje a zase se vrátí, nebo je neaktivní prostě, no/ Alojs - píše převážně povídky, recenze.. povedený kousky, řekla bych.. - poslední přihlášení: 28.7. - mezi posledními kritikami byly především reakce na na názory, které se objevily pod jeho díly.. Aššurballit - aktivní Craerassy - poslední přihlášení: 29.7. - při posleních reakcích, omluvám se za ten výraz, "s křížkem po funuse" reagovala na situaci ohledně Honzyka... domin.go - aktivní exorcista - poslední přihlášení: 31.7. - jinak situace podobná jako u Alojse, reakce především na kritiky u svých děl hai_mal - aktivní Josef Musil - tohle jméno mi je záhadou.. kromě jeho děl jsem od něj snad nenarazila na žádnej příspěvěk (ale to, že sem přehlídla je samozřejmě možné!) jt - aktivní LaMouette - aktivní martinez - aktivní Milly - aktivní Narvah - aktivní (i když víc reakcí by neuškodilo) oleandr - aktivní (i když víc reakcí by neuškodilo) Petula - poslední přihlášení: 7.7. - pokoušela sem se kontaktovat - nereaguje; zkoušela sem zpětně dohldávat nějaký informace o tom, jestli někam jede, nebo ji Písmák štve a už tu bejt nechce.. nebo něco podobnýho - nikde nic.. Pisces - s současné době časová vytíženost, jinak aktivní Print - dovolená, jiank aktivní salomesr - aktivní (i když víc reakcí by neuškodilo) sapro - aktivní (i když víc reakcí by neuškodilo) silence - aktivní Vaud - časová vytíženost Zuzulinka - aktivní, řekla bych (Vella, Armand, sid - to sem z pochopitelných důvodů vynechala:))))) ) Takže.. co mi z toho plyne... - ráda abych, aby se ti, u jejichž nicku se neobjevilo slovo "aktivní" vyjádřili nějak ktomu, jak to teď mají... - předběžný návrh na odebrání redaktorství: exorcista, Petula + počkáme, jak se vyjádří nekativní zbytek - hele, ráda bych, aby bylo jasno, že to není nic osobního, je to prostě o tom, aby redakce byla aktivní.. byla vidět.. aby nebyly opodstatněný útoky zvenčí "že nic neděláme" - Takže tak. ještě jednou tedy pakuji, že doufám, že tohle sesumírování nikdo nepochopil jako útok nebo cokoli jinýho. S přáním pěknýho dne, sidka:)

sidonia
06. 08. 2007
Dát tip

hai_mal
04. 08. 2007
Dát tip
děkuju Zuzi :)

Zuzulinka
04. 08. 2007
Dát tip
ahoj hai_mail...markéta mě mrzí...je to jistě velmi zajímavá bytost...:) omlovám se, ale po návratu z dovči se nestíhám orientovat, kdyby bylo něco důležitého, jukněte na mě

jt
03. 08. 2007
Dát tip
armand> :-) ( už jsem myslel, že na to budu muset reagovat ;-) ) dík *

Armand
02. 08. 2007
Dát tip
jt: nikdo nemůže nahradit nikoho jiného... v jeho způsobu nahlížení na svět... píšu to jako doplnění tvého textu, ne jeho opravu, protože rozumím tomu jak si to myslel .-)

hai_mal
30. 07. 2007
Dát tip
Markétu jsem neznala, ale přesto děkuju jt :)

jt
30. 07. 2007
Dát tip
myslím, že tu markéta stejně nebyla moc vidět - věřím, že hai_mal vydá aspoň za tři markéty ( úsměv ) :-) vítám Tě

LaMouette
30. 07. 2007
Dát tip
hai.. jojo.. vitej..:-)

hai_mal
30. 07. 2007
Dát tip
Děkuju všem :)

Pisces
30. 07. 2007
Dát tip
hai_mal: Přijmi moje srdečné přivítání zpět! :)

Milly
30. 07. 2007
Dát tip
hi_mal: ráda Tě vidím! :-)

silence
30. 07. 2007
Dát tip
zdarec, vítej :)

hai_mal
30. 07. 2007
Dát tip
Dobře, děkuju

Armand
30. 07. 2007
Dát tip
hai_mal: pošlu ti dotazníček do pošty

hai_mal
30. 07. 2007
Dát tip
Děkuju moc za opětné přivítání do redakce. A taky všem kdo si na mě pamatují a byli pro mé přijetí. Vzpomínám jak to dříve bylo až příliš snadné. Poslala se žádost, vyplnil formulář a během okamžiku bylo na Písmáku o redaktora víc. Že tenhle způsob nepřispěl ke kvalitě redakce je jasné:) Ještě jednou děkuju a mám jen dotaz : Kde si můžu vyplnit nějaké údaje o sobě (je to tu úplně jiné než dřív). Díky moc:)

Armand
30. 07. 2007
Dát tip
Markéta jako důvod udala nedostatek času a taky nesouhlas s tím za co se (ne)dávají výběry a co za díla se objevují v ZV.

Armand
30. 07. 2007
Dát tip
Z redakce na vlastní přání odchází Markéta

domin.go
30. 07. 2007
Dát tip
sid: :) hai_mal vítej:))

sidonia
30. 07. 2007
Dát tip
jeee, to je dobry, ze:))))

sidonia
30. 07. 2007
Dát tip
hai_mal - vitej mezi nas!:) /udelam to modry.. este sem to nezkousela:))))/

martinez
30. 07. 2007
Dát tip
aj já vítám :o)

Armand
30. 07. 2007
Dát tip
vítám v redakci hai_mal! ps: rebecca13 bude opět redaktorkou, jakmile Vella obnoví její účet.

Craerassy
29. 07. 2007
Dát tip
reb jasnočka:-)

martinez
28. 07. 2007
Dát tip
tak já su pro obě dvě - rebeccu i hai_mal - mrkala sem a jasně :o)

silence
28. 07. 2007
Dát tip
rebecca13 ? Vsemi deseti ;) jedenacti? :)))))))))))

Milly
28. 07. 2007
Dát tip
Jasně, sid.. :-) Na reb se těším pokaždý. :-))

sidonia
28. 07. 2007
Dát tip
prima, sem rada, ze vsici, co se zatim vyjadrili, sou za:) dik vam, tesme se na reb:)

jt
28. 07. 2007
Dát tip
jo - rebeccu nejvíc chci zpátky !! :-)

oleandr
28. 07. 2007
Dát tip
určitě ANO

sid...ano...

Milly
27. 07. 2007
Dát tip
Reb. beru všema 20. prstama!! :-)

exorcista
27. 07. 2007
Dát tip
zdarec...z jámy zapomnění jsem zase na čas nazpátek... ...doufám, že na delší čásek. jsem pro rebeccu, rozhodně ano :)

Armand
27. 07. 2007
Dát tip
rebecca určitě... :)

sidonia
27. 07. 2007
Dát tip
*pozadaLA:)

sidonia
27. 07. 2007
Dát tip
hele, lidi, o znovuobnoveni redaktorstvi pozada i vazena pani rebecca13... co Vy na to? prosim Vase vyjadreni za me rikam: vsema deseti bych brala!:)

domin.go
27. 07. 2007
Dát tip
hai_mal neznám, takže nejsem proti, kouknu na ni...ale jesi byla v redakci už dřív a všichni s ní byli spokojení, tak nevidím důvod proč ji nevzít zpátky:)

oleandr
27. 07. 2007
Dát tip
já jsem každopádně pro hai_mal

Milly
27. 07. 2007
Dát tip
Hai_mal tu pamatuju..... psala zpočátku věcný a pěkný kritiky k dílům, než se jí začalo stát, že o ně lidi nestojej- taky jsem si pár pěknejch ještě pak vyprosila... :-) Mám dojem, že má vztah k literatuře a k tomu zviditelňovat věci, který jí přijdou dobrý. Do redakce beru!

..vlasten boli zadefinovane...spominam uz berem spat..usmev...

...inak a ak cita je to trochu vyzva aj pre armanda...bol by som rad keby boli zadefinovane sidine prava... ...ak prijme redaktora alebo vykopne?...bude automaticky prijaty/vyhodeny...ako to bolo za armanda?... ...alebo plni funkciuiba akoeehosi hovorcu redakcie... ...a jedine jej prava budu v noseni velkeho titulu..a modrej farbicky... ...to by bola skoda...a dufam ze to tak nebude...

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
ostatne co clovek, to nazor, ze jo.) sem rada, ze si se vyjadril., diky

..aha...takto to je... ...ja rozhodne za nim stojim... ...myslim uz preukazal mnoho krat ze je dobyr adept... ...ze ma iny nazor ako niektori neznamanea nic...

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
no.. zatim sem nejak nemela prilezitost to zjistit.-.- ale vzhledem k tomu, ze nemam pravomoce udelovat redaktorstvi, musim stejne rict jemu.. takze ja v podstate selektuju novy adepty a pak mu toprednesu, co jo, co ne, s kerejma souhlasite, s kerejma ne.. atd. teda aspon myslim, ze to takhle bude..:) ted sem si s nim psala zaroven jak sme to tady resili, pro hai_mal je, pro juyce ne.. ale myslim, ze kdyz za nim budem stat, udelat to pude - city pudou stranou.. de o to, aby se nak potvrdilo, ze juyce je dobrej adept.. takze si ho ted vemu na musku.))))

sid...ty mas vlastne uplne volnu ruku pri nabore redaktorov a tak?.. ...alebo musis konzultovat s aramndom?...

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
trochu dost?:)))))) no, koukej.. udelame to takhle.. ja mu napisu.. pokecame.. a uvidime... pokud bude z jeho strany zajem.. prednesu to armandovi...

sid...mna nezaujma co si mysli armand...ja ho poznam osobne...z videnia...este skor ako zacal pisat na pismak... ..je to v pohode chalan...trochu dost tvrdohlavy...ako som si stihol vsimnut... ...ale nemyslim ze je zakerak... ...a literatura a jeho vedomosti o nej...hovoria samy za seba... ...ja myslim ze sem patri...rozhodne...

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
assi, co si myslis o jamesovi ty? a ted neber to, ze armand je proti, ze ja nad nim premyslela.. a tak ciste tvuj pohled na vec - diky

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
hai_mal mi odpesala: Jsi mila a dekuju moc za nabidku. Ano,vlastne bych byla rada znovu redaktorkou, pokud aspon trochu splnuju nynejsi pozadavky. Byla jsem dlouhodobe nemocna, ale uz jsem nejakou dobu doma a celkem v poradku. Myslim, ze bych se tu mela objevovat docela pravidelne, tak na par hodin denne, pokud by to stacilo... Díky ----myslim, ze pozadavky splnuje, "par hodin denne" je taky optimalni (heheh).. takze bych byla rada, aby se vas vyjadrilo vic.,... (ne ze by pro me hlas asse nemel vahu.))))

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
muzes, samozrejme, ze muzes:) napadla me jen ta hai_mal, protoze, jak rikam, se znovu objevila.. o par jmenech premyslim.. kapl si na jedno z nich.)

martinez
26. 07. 2007
Dát tip
sid, já su tu něco přes rok - nepotkala sem se tu s ní, takže nemám co říct k tomu... ale bude vás víc kdo ju znáte, tož to dobře dopadne aj beze mne :o)

..pamatam...rozhodne som za... ..a uz si skusila oslovit juyca?.. ...mas v merku nejake mena?..ak sa mozem spytta...

sidonia
26. 07. 2007
Dát tip
mili kolegove, mam tip na novyho redaktora.. hai_mal urcite si ji pamatujete, uz jednou redaktorka byla, a to velmi aktivni ted tu dlouho z osobnich duvodu nebyla, ovsem je zpatky, tak sem ji oslovila s navrhem byt opet redaktorka.. zajimal by me vas nazo:) dekuju

Armand
24. 07. 2007
Dát tip
SENIOR vyloučen z redakce. Poslední kapkou byl pro mě jeho příspěvek v redakčním fóru. Jinak důvodem je dlouhodobá nespokojenost se způsobem, kterým psal kritiky a nulové zapojení se do redakční práce (např. časopis). jeho vyjádření, které jsem mu slíbil vám publikovat: Armand: První odstavec je logičným nesmyslem od a až po psí a druhý je velmi ubohostní z toho důvodna, že, na to že jakoby slouží jako přidružená "zbraň" k odstavci prvnímuž (zde tedy nesmyslu) obsahuje pouze dvě subjektivní názorna, o kterych není jedinodůkaz zakládavosti se na pravdě boží. Navíc je tebou opakovaně porušován principus o hlasování redaktorstva at už o přijmavosti v redakci, tak exvykomunikaci. MOhlo by se tedy tebou být byto zachováno aspon jednou nebabácky a redaktorum dát hlasovat. Je mnou byto jisto, že ti to z pochopitevných důvodů schválí tak jakoby tak, je tu přece ona tvá pochopitevně zaujatá Nicollette, nebo Sidonia, Lamouette a podobně. Tak postav před jakéhosi sebe aspoň tuto jednu potěmkinskou ves ojedinělého korekniho postupu. O výsledku hlasovaní o mé exvykomunikaci mou osobu informujte alespoň poštou." pozn: SENIOR byl kontroverzní postavou už při svém přijetí - o jeho vyloučení nebude hlasováno.

silence
11. 07. 2007
Dát tip
zdarec domin.go, vitej ;)

Craerassy
11. 07. 2007
Dát tip
domingo....ráda tě vidím:-)

LaMouette
11. 07. 2007
Dát tip
domi.. ano ano.. vitej..:-)

Milly
11. 07. 2007
Dát tip
No bezváááááá! :-) Domin.go: No nazdar! :-) Vítej velmi, a tak dále...

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
domin.go: jasně .-)

martinez
11. 07. 2007
Dát tip
jejdamane, ahoj domi :o)

domin.go
11. 07. 2007
Dát tip
oooooo děkuji to je ale vřelé uvítání:)))) teď du spát (je za mnou desetidenní kůra s polskou vodkou...rád bych se dožil aspoň té dvacítky:)) ale pak to vyplním armande oki?

oleandr
11. 07. 2007
Dát tip
vítám

salomesr
11. 07. 2007
Dát tip
vitaj :)

sidonia
11. 07. 2007
Dát tip
oooooooooooooooooooooooo vitej veliky domin.go vitej:)))

Armand
11. 07. 2007
Dát tip
Vítám nového redaktora: domin.go!

Armand
09. 07. 2007
Dát tip
Postu redaktora se vzdal Notreal. Jeho vyjádření: "Ahoj, je mi lito ale rad bych ukoncil sve pusobeni v redakci. Nehodlam se ucastnit diskuzi v tomto prostredi, vazne pri mem casovem pressu nemam energii se motat a hledat prispevky ... je to trosku take o lenosti to priznavam, ale mam uz takove bariery ve sve hlave k vice vecem. Navic jako kritik jsem uz nenapsal par mesicu nic poradneho, takze jsem vicemene jen jmeno na nastence." Dodal: "...a preju hodne stesti ... kdyby jste nahodou potrebovali pomoc v tom rozsahu jak jsem ji nabidl tak napis." Notrealovi nechávám přístup do fóra o časopise - blemcadlení a do fóra doporučených autorů.

silence
03. 07. 2007
Dát tip
jj, byl bych pro, i kvuli ni, jede makat do Norska, nepletu-li se, tak at si to uzije :) Je to tak rozumnejsi pro obe strany.

Armand
03. 07. 2007
Dát tip
Ohledně nové redaktorky malinke_hvezdinky: děkuji všem co se tak obratem vyjádřili a jelikož vidím, že panuje de facto shoda, považuju pro dveře do redakce za otevřené. Informovala mě ale sama autorka, že 9.7. odjíždí na měsíc a půl do zahraničí a neví jestli se odtud bude moct připojit a jak velkou aktivitu tudíž vyvíjet. Takže s tím jejím redaktorstvím to vidím spíš až za ten měsíc a půl.

salomesr
03. 07. 2007
Dát tip
dakujem, pisces :-)

Pisces
03. 07. 2007
Dát tip
jsem pro hvězdinku + vítám salome :-)

Zuzulinka
03. 07. 2007
Dát tip
hvězdinku bych taky ráda v redakci

Narvah
03. 07. 2007
Dát tip
já jsem taky pro mal.hvězdu

silence
03. 07. 2007
Dát tip
Malinkou hvezdinku znam osobne, dela bohemistiku tusim, tady v Olomouci. Teoreticky i prakticky velmi schopna pro redaktorskou cinnost. Jinak popis Jt-ho je presny a ja s nim souhlasim. Jsem PRO :)

jt
03. 07. 2007
Dát tip
malinká_hvezdinka je moc hodná holka - možná až moc hodná a citivá a tak - ale - to snad nebude na škodu a .. pro redakci to bude rozhodně plus, mít ji ve svých řadách - tvář redakce aspoň kousek zjemní .. :-)

salomesr
02. 07. 2007
Dát tip
suhlasim, ak mozem :) martinez, caves :)))

sidonia
02. 07. 2007
Dát tip
neznam nijak vic.. ale nic proti ni nemam.. takze asi jo:)

LaMouette
02. 07. 2007
Dát tip
taki sem pro..:-)

Vaud
02. 07. 2007
Dát tip
ano, ano, ano! ;-)

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
já s hvězdinkou souhlasím - je aktivní, inteligentní a dá se s ní bez problémů komunikovat

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
Návrh na novou redaktorku: malinka_hvezdinka požádala mě o redaktorství už v dubnu, na což jsem opomněl reagovat (eh... sypu si popel). Teď tedy znovu. Osobně vnímám její žádost a osobu kladně. Dejte vědět co vy na to .-)

LaMouette
02. 07. 2007
Dát tip
kurna.. nemam wotvirat pismaka f praci..:-)) to pak ctu jednim wokem enem.. womlufka.. :-))

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
LaMou a Narvah: opakuji.. a prosím čtěte pozorněji .-) Lakrov z osobních důvodů pozvání do redakce odmítl. Jeho důvody nesouvisely se současným děním na Písmákovi.

silence
02. 07. 2007
Dát tip
zdarec salome ;)

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
salome, hojky... budem se rozkoukávat spolu... :o)

LaMouette
02. 07. 2007
Dát tip
i ja su za dominga i Lakrov..:-)

salomesr
02. 07. 2007
Dát tip
ahojte, ahojte vsetci :) dakujem za pozvanie, prijatie, aj za ten skvelo vychladeny sampus:))) tak sa pokusim zorientovat a cosi robit:) salome

sidonia
02. 07. 2007
Dát tip
salo vitam

Narvah
02. 07. 2007
Dát tip
ja su taky pro dominga. a teď už i pro lakrova.. :)

LaMouette
02. 07. 2007
Dát tip
salomesr.. i Ty vitej.. a hodne stesti..:-)

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
salomesr pozvání přijala, takže tímto vítám novou redaktorku!

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
Lakrov z osobních důvodů pozvání do redakce odmítl. Jeho důvody nesouvisely se současným děním na Písmákovi.

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
dík všem za názory... martinez: podívej se na fórum "blemcadlení - časopis". Co se týče toho co bys měla dělat... čti, čti, čti :) A výběruj, pokud je co. Můžeš se podívat do Písmáckého Archivního a napsat mně, Nicollette, LaMou nebo Printovi, které další dílo by tam podle tebe rozhodně mělo být, můžeš spolupracovat na časopise způsobem který si zvolíš a domluvíš s Nicol a ostatními co se jeho tvorby účastní... Je tady spousta podnětů, prostoru - dívej se, vnímej, najdi si ten svůj - uplatni svou tvořivost. Můžeš... nemusíš. Není to fabrika, kde tě přidělím ke stroji a hákuj :) Jinak naprosto s tebou souhlasím co se týče tvé první reakce na domin.ga a na to, že redakce by měla být složena z lidí, kteří zastupují široké spektrum čtenářů a autorů. Vždyť i proto je tady SENIOR, který by jinak asi nemohl figurovat v žádné z předchozích redakcí :) Znovu připomenu, že k dispozici je Písmácké fórum, které zřídil Notreal a ve kterém, když se mezi sebou dohodne určitá skupina lidí, se lépe a rychleji domluví. adresa je: http://www.pismak.ic.cz

martinez
02. 07. 2007
Dát tip
já jen takový vzkřiknutí doplacu - pročítala sem si to tu aj na tom druhým redakčním fóru abych se trochu dostala do obrazu /eště v něm tak úplně nejsu/ cože se ode mne asi čeká... čtení a kritizování, v tom mám jasno, aj dyž su na tom jako Zuzulinka třeba - má teorie má vééélmi vratké nožky, vnímám pocitově a hodnotím laicky, za to česky umím obstojně aj dyž by tomu občas člověk nevěřil, tož dělám aj gramatickou hlídku, ale to skrytě, myslím že to netřeba řešit veřejně... jo, a zajímá mě hlavně poezie, aj prózu občas přečtu dyž mě zaujme, ale k tý většinou nemám vůbec co říct... jen bych byla ráda dybyste mi někdo řekli esi víte jak bych mohla být užitečná... Armand mi třeba psal že bych ti Nicol, mohla nějak pomoct s tvým "časopsinem" či jak to z tebe jednou vypadlo :o) esi myslíš že jo, tak mě trkni, jo? díky

jt
02. 07. 2007
Dát tip
armand> jj .. ;-)) jinak - z těch navrhovaných bych rozhodně byl pro domin.ga - neni to žádnej alter a je to dobrej týpek, i když jsem s nim osobně zatím neměl tu čest .. :-)

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
Jojo, už je to tak :))

sidonia
01. 07. 2007
Dát tip
doprdele, a ja mu davala tipy! i naky vybery! sem to ale tupa sidka:) sem mu rekla, ze mu v zivote nedam ani tipa, protoze je kreten.. a on mi rikal "to se jeste uvidi!"!!! :))))

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
sid: Pokud mě neoblafnul nějakým kecem s inteligencí jemu vlastní, pak ano, je to on.

oleandr
01. 07. 2007
Dát tip
ani proti jednomu nemám výhrady, ať jdou do toho, mají-li zájem a hlavně čas larkov do.mingo Salomesr

sidonia
01. 07. 2007
Dát tip
pozorovatel??????

Notreal
01. 07. 2007
Dát tip
krasne ankety se daji delat na novem externim foru :)

Nicollette
01. 07. 2007
Dát tip
to je hajzlík :))

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
sid: :) Hádej dvakrát (pózy, to je jeho)

sidonia
01. 07. 2007
Dát tip
a kdo to teda je?

martinez
01. 07. 2007
Dát tip
no aby Pisces nevěděla o někom kdo je narozený_v_rybě ;o) já teda zas nakouknu na něj - neznám a netuším kdo to je - o lakrov vím, ale já přes prózu moc nejsem, takže k ní nemám nic bližšího o salomesr vím že dobře píše, teda podle mne, ale nevím jinak nic... opět

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
martinez: y a ti :) Jojo, španělština a martinez mají k sobě blízko :) Armand: No.. pokud vím já, tak narozený_v_rybě je alternick a vím i koho. Toho bych do redakce zásadně nebrala, protože už v ní je (nebo zase není?), mám v tom poslední dobou krapet zmatek. Jinak hlasovala bych pro do.mingo, mám s ní(m)? docela dobré písmácké "vztahy", bez problému. Ale o jeho/její poezii jaksi moc nevím, takže moje hlasování berte jako předběžné :-) - tímto se zároveň vyjadřuji i k SENIORově příspěvku. Ale prozkoumám, slibuji :-)

martinez
01. 07. 2007
Dát tip
podle mne je domin.go nadanej - ráda ho čtu protože mi právě svým "zelenobanánstvím" ukazuje i věci kerých bych si jinak nevšímala moc... nemyslím si že mu jde o pózy a aj kritiky se mu daří slušný... záleží esi bude mít chuť a čas se redaktorství věnovat, protože včil má prázdniny a jinak studuje pokud vím... myslím že by bylo dobře mít tu víc různých tvůrčích směrů či jak to honem nazvat zastoupených mezi redaktory - v tom že je každý jiný právě by měla být síla redakce... každý rozumí něčemu a někomu jinýmu a když se takovýhle různorodosti protnou a sjednotí na něčem, pak to opravdu asi stojí za to... omlouvám se že píšu jak mluvím, ale česky umím, fakt! :o)

sidonia
01. 07. 2007
Dát tip
ja na seniorovo tvrzeni rikam, ze by se mel naucit cesky

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
ok, já domin.ga neznám, ale ptám se co na tvrzení SENIOROVO říkají ostatní...

SENIOR
01. 07. 2007
Dát tip
Ostatní mnou nebyli ještě více registrováni, ale vyjadřuji nesouhlasno s do.mingo jehož tvorbí vykazuje zatim klasičné postpubertálně-cigaretální pózorysy a ony své pózy se ani nesnaží vyjadřovat poetyčno-slovosporně, nýbrž obsáhle k čtenářskému uvidění toho jaký je to nihilní pašák. Jako radaktor by jistotne podporoval podobně nevyzrální tvorbu, na což tady máme již Sidonii, či Printa, který je přístupen i tomuto druhu snaživotsí. Nemělo by se to v redakci s jakoby příznivci zeleného banánstva příliš přehánět. Je mou osobou doufáno, že nebude přijat jen kvuli tomu, že se nidko moc nevyjádří, neboť je jim to jedním.

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
salomesr

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
domin.go

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
Lakrov

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
lakrov - oprava, omluva .-)

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
Potenciální noví redaktoři oslovím náskedující: larkov do.mingo Salomesr narozený_v_rybě - výrazně pro něj je sidonia, ale on mi neodpověděl na osobní dopis a otázku jestli je on sám alternick případně jaké má alternicky. Nevím co s ním. Prosím o váš názor. Zámotek svou žádost stáhl, myslím, že si uvědomuje, že být redaktor, znamená i dost číst .-) Nicol a jt ví na co u něj narážím :) Zámotek (sám požádal)

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
Z redakce odešel Tom. Jeho důvody dávám k dispozici: Ahoj Armande, bylo mi potesenim, ze jsi me pozval do redakce. Doufal jsem, ze se mi podari najit cas na redaktorskou cinnost, ale kdyz shrnu posledniho pul roku, jsem nucen strizlive priznat, ze to bylo chabe. Proto timto prosim o smazani meho redaktorskeho statusu. Rad zustanu nadale radovym clenem, publikujicim a kritizujicim. Preji hodne zdaru. Tomas Zukal

martinez
01. 07. 2007
Dát tip
Zuzulinko, díky... aj tobě Pisces, gracias /každá správná martinez přece španělsky mluví, ne? ;o)

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
Z redakce odešel Alexei_Wroncki (jaza): Přeji pěkný den, pane šéfredaktore. Oznamuji, že z důvodů časových a částečně i názorových jsem smazal svůj redaktorský nick Alexei_wroncki. Myslím, že nemá cenu nosit titul redaktora, bez jakékoliv praktické činnosti. Samozřejmě je tu mnoho dalších věcí, ke kterým se už nebudu vyjadřovat. I přes nějaká mně zcela nepochopitelná rozhodnutím budu Písmák i nadále podporovat a zároveň veřit, že se zraky účastníků tohoto kolosu začnou více než ke společenské stránce stáčet k té poetické.

Pisces
01. 07. 2007
Dát tip
martinez: Bienvenidos :-) /tj. španělsky vítám/

Zuzulinka
01. 07. 2007
Dát tip
opožděně taky vítám martinez

martinez
01. 07. 2007
Dát tip
díky, Milly :o)

Milly
01. 07. 2007
Dát tip
domin.ga jsem navrhla já. :-) Jinak ti ostatní... nevím, nevím, co by to udělalo.. Martinez, vítej! :o)

Narvah
30. 06. 2007
Dát tip
dík.. hodně zdaru všem :)

martinez
30. 06. 2007
Dát tip
i tobě :o)

Narvah
30. 06. 2007
Dát tip
nazdar

martinez
30. 06. 2007
Dát tip
no já vám teda děkuju za hlasování aj vítání... a buďte na mne hodní než se rozkoukám! :o)

oleandr
30. 06. 2007
Dát tip
vítám taky

sidonia
30. 06. 2007
Dát tip
bvitam takyyyyyyyyyyyy

LaMouette
30. 06. 2007
Dát tip
marti.. vitej..:-))

Armand
30. 06. 2007
Dát tip
vítám novou redaktorku: martinez :) vítej v redakci!

LaMouette
30. 06. 2007
Dát tip
s domi.ngem a martinez rozhodne souhlasim.. zbytek neznam.. le prectu.. a reknu..

Armand
30. 06. 2007
Dát tip
lukášj odstoupil z redakce z důvodu nemožnosti se aktivně podílet na její činnosti - zde je jeho vyjádření: ahoj, jednoducho a stručne: chcel by som vystúpiť z redakcie. nie preto, čo sa v poslednej dobe neustále omiela vo fóre, alebo pre to, čo sa celkovo deje na p., ale čisto z prozaického dôvodu, že v poslednej dobe nemám čas a ani to nevyzerá, že by som ho najbližšie mal nejak dostatok a tým pádom aj prehľad. z tohto dôvodu by som redaktora prenechal niekomu vhodnejšiemu, kto sa tu pohybuje častejšie a má aj dostatočný prehľad a "nadhľad". lukášj

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Narvah: díky za obsažný názor i za pozitivní reakci na písničku. Kapelu jsem před dvěma týdny rozpustil. Jestli to ještě někdy dáme dohromady... to se uvidí... každopádně to chtělo změnu a jelikož jsem nevěděl jakou, udělal jsem to takhle.

Narvah
29. 06. 2007
Dát tip
no, podle mě se v próze moc nevyzná.. z kritik co psala k povídkám, jsem většinou nepochopil, co chce říci. já proti ní osobně nic nemám, jen si myslím, že próze nerozumí - nebo, že jí rozumí diametrálně odlišně jak já, což ještě nemusí být důvod, proč ji nepřijmout do redakce.. ale myslím, že bys ji přijmout mohl - docela by mě zajímalo, jak se tu projeví.. co se týče její eventuální přidané hodnoty ve smyslu support for short stories authors, tak té moc nevěřím.. jo, poslouchal sem ty tvoje písničky a je to myslím celkem fajn. nějakej sleepwalker nebo co..

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Narvah: jak to myslíš s tou legrací? :)

Narvah
29. 06. 2007
Dát tip
já se mohu prozatím vyjádřit jen k lakrovovi - a to tak, že jestli chceš, aby byla v redakci legrace, tak ji určitě přijmi.. :)

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
SENIOR: vím, všímám si, že někteří jsou déle neaktivní, ale jediné co můžu udělat je napsat jim. Nejde nikoho nutit číst a někdo může mít dovolenou, druhý prázdniny atp. Důvodů pro neaktivitu může být vícero.

SENIOR
29. 06. 2007
Dát tip
Například Josef Musil je kdo jakoby?

SENIOR
29. 06. 2007
Dát tip
Především by mnou bylo navrženo zvážit redaktorství u některých současných mrtvých duší. Když už by tedy mnou mělo být konkrjmenováno (taková už je doba jakoby): Petula, exorcista, Alex.Wroncki, Notreal jsou v redakci k čemu jakoby? A to mnou byli jenom vytaženi z mé jakési hlavy pouze ti, co mne okamžitně napadly, jistě jich bude o něco víc. Jinakže martineza a salomesr ano, zbytek ne.

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
oleandr: dík za vysvětlení. Důvod Honzykova odstoupení je uveden v redakčním fóru (příspěvek z 26.6. 12:01)

oleandr
29. 06. 2007
Dát tip
No to sem doopravdy ani nechtěl, ale doopravdy mě mrzí, že Honzyk už není redaktorem a hlavně nevím proč se tak stalo a také nevím, proč se ruší lidem nicky, stejně to k ničemu nevede.Udělají si další a budou dál šťourat. Nechci abyste odstoupily, ale hlavně se k tomu nějak postavily čelem. Nic ve zlém, měj se hezky

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
oleandr: ale já mám výhrady ...k tvým činům, a to konkrétně k podepsání ankety za odstoupení moje a Vellino... a rád bych od tebe slyšel vyjádření, protože ses mu v redakčním fóru zatím nedostal. Napsals: "Jako redaktor se chci především zabývat poezií různých kategorií, protože mi je nejbližší, ale neopomenu ani povídky a jiné." Ale nikde tu nečtu, že se by ses chtěl zabývat účastí na účelových anketách namířených proti tvým kolegům v redakci... (?)

Alojs
29. 06. 2007
Dát tip
hlasuji pro všechny. nemám výhrady snad jen toho alkoholu mohlo být včera míň. ale to je jiná :)

oleandr
29. 06. 2007
Dát tip
souhlasím se všemi nemám výhrady

...salome...lakrov...martinez...ano... ...ostatnych nepoznam...ale ZDORAZNUJEM....ze to neznamena ze som proti...

sidonia
29. 06. 2007
Dát tip
narozeny_ kazdopadne domingo - uplne moc okej jiny neznam, tanze nemuzu rict... ale za tyhle bych dala ruku do ohne...

silence
29. 06. 2007
Dát tip
narozeny_v_rybe - dam vedet ... salomesr - vítám lakrov - taktez domin.go - bez debat ano martinez - milerad

Nicollette
28. 06. 2007
Dát tip
salomestr určitě, vnímam ho jako rozumnýho člověka.... Lakrov - ne larkov, taky do.mingo jes martinez poď do toho Zámotek ten neznaboh! jes narozený_v_rybě zdržuji se hlasování.

Armand
28. 06. 2007
Dát tip
všem: v poslední době, bez ohledu na daný stav hluku kolem redakce, byli navrženi nebo se sami přihlásili na post redaktora tito autoři: narozený_v_rybě (sám požádal - osobně ho neznám) Zámotek (sám požádal) larkov (tuším, že návrh Aššurballita) do.mingo Salomesr martinez (už jsem se jí ptal... teď čekám na odpověď, martinez má mou podporu) Jaký je váš názor... díky .-)

silence
28. 03. 2007
Dát tip
no ty rána jsou strašný, já čet rozsypat :)))))))))))))

Print
28. 03. 2007
Dát tip
oleandr: taky vítám!:-)*

oleandr
28. 03. 2007
Dát tip
děkuji všem za přivítanou a budu se snažit se občas v kritikách rozepsat

Zuzulinka
28. 03. 2007
Dát tip
ahoj oleandře:-)

Craerassy
27. 03. 2007
Dát tip
zdar oleandrovi!.-)))

LaMouette
27. 03. 2007
Dát tip
hodne stesti.. oleee..:-))

silence
27. 03. 2007
Dát tip
vítej :)

Armand
27. 03. 2007
Dát tip
Vítám nového redaktora - oleandra. :) Je Písmákovi dva roky, co jse si všiml, tak je pravidelný a častý čtenář a navíc, redaktorem není poprvé. Reference byly pouze kladné. (Snad jen... mohl by jako redaktor pouvažovat o tom, zda se ve svých kritikách přeci jen neuchýlit k četnějšímu a bohatšímu užívání své slovní zásoby .-))) )

Armand
27. 03. 2007
Dát tip
SENIOR: Kdybych tě chtěl vyhodit, tak bych tě přece na prvním místě ani nepřijal, a taky bych se tě neptal na vysvětlení, ne? :) Tvé kritizování a vystupování vyvolává občas dost kontroverze, proto se nediv, pokud jsem se tě neváhal optat veřejně na to, zda je záležitost na Liteře spojena s tvým působením. Zvolil jsem přesně ten postup jaký jsem zvolil a stojím si za ním. Odpověděl jsi, že se to netýká tebe. To si mě potěšil! Věřím ti, a jsem velmi rád, že se za tebe postavili i ostatní. Děkuju za tvé vysvětlení a doufám, že chápeš můj znepokojený tón, protože si neumím představit, že by tady mohl působit redaktor, který by si svým chováním vysloužil jinde zákaz činnosti. Pár slov k redaktorství: Být redaktorem na Písmákovi a v této redakci je jedinečná pocta. Znamená to být součástí společenství lidí, kteří jsou opravdovými osobnostmi a z nichž většina patří mezi špičku v poesii a próze. Je to společenství těch, kteří se umějí a chtějí domluvit. Pokud to někdo tak nevnímá, měl by zvážit proč redaktora dělá a jestli se nebojí, jak to řekl Odysseus, kráčet s obry. Mně je ctí být s vámi v redakci!

Armand
27. 03. 2007
Dát tip
Ad avíza pro a2a2a: prosím neposílejte mu je.. to je jediný způsob jak to vyřešit. :) Odesíláte-li hromadné avízo, okopírujte seznam redaktorů z prologu fóra.. ten je opravený!

Nicollette
27. 03. 2007
Dát tip
SENIORE stačí ti moje odpověď nebo se v tom chystáš hlodat a šťourat. někdo připouští tu možnost..... nedobře jsem se vyjádřila, opravuju

SENIOR
27. 03. 2007
Dát tip
"někdo tvrdí že to jsi" Tak dobrá, mohu se tedy jakoby zeptat kdo to tvrdí..?

Nicollette
27. 03. 2007
Dát tip
Alojs to řekl dobře všichni reagujem trochu přehnaně a nebylo záměrem tě poškodit SENIORE... jak kdosi napsal - jsme na internetu, ty říkáš že to nejsi a Crae se tě zastává, někdo tvrdí že to jsi - a kde je pravda ví čert..... protože si ale muj kolega - redaktor a já svým "kolegům" důvěřuju (jak ty si to bohužel u Armanda nedokázal), tak ti věřim, věřim i Crae - protože tvrdíte, že onen liteřanský nick nejsi ty a omlouvam se ti za urychlený závěr, který Armanda nejspíš ovlivnil (někdy i selskej rozum klame :) takže nic ve zlym nejblbější by asi bylo, kdyby uvnitř redakce zavládla nějaká polarita názorů a nesnášenlivost... báj

Alojs
27. 03. 2007
Dát tip
vyjádření padlo dost. Pokud se mohu vyjádřit já, tak mi u Seniora vadí některé jeho kritiky (které autora "dost potěší"), na něž jsem koneckonců reagoval v avízech. Co provedl vedle, jde mimo mě, protože se "vedle" neorientuju ani povrchně. A myslím si, že celý ten proces a prvotní vybídnutí Armanda k Seniorově reakci, je vcelku logické. Přeci jenom, nebylo by moudré, kdyby jeden z nás kydal o patro výše hnůj a tady zastával tomuto počínání nepříslušící post (pokud teda dobře vnímám post redaktora a vše, co jsem si o něm tady přečetl v jednotlivých profilech). čágo :)

Print
27. 03. 2007
Dát tip
Zuzulinko: já jsem se nepozastavoval nad alterniky jako takovými (má je, podle mého soudu, většina), ale nad spojením SENIOR=Oldjjery. Zdá se, že tohle je objasněno. Hezké dny přeju!*

silence
27. 03. 2007
Dát tip
Ty nazory mohou mit Tebou zminene dusledky jen kdyz jsou vytrzeny z myslenky, pro kterou slouzily, to prosim pochop. Ja prave o te anonymite mluvil, zkus si to cele procist a verim ze to tam musis videt. Je tam psane i o jitote, coz znamena, ze kdybych mel dukaz pro nejakou lotrovinu, co SENIOR nekde spachal, budu se tim zajimat, tohle ale nebyl ten pripad, uz me unavuje blekotat to porad dokola. Peace.

Narvah
27. 03. 2007
Dát tip
silence: přemýšlel jsem nad tím celkově. a podle tvého názoru mi vyšlo, že kdybys třeba věděl, že tam dělal bordel, nebo byl vulgární, tak bys byl pro, aby ho zde vyloučili. problém je, že to na netu nikdy nemůžeš vědět, takže je zbytečný tohle psát. mimo jiné jsi také napsal: Psat tu nazory typu: "to co nekdo provede na jinem serveru, nas nemusi zajimat tady", je pro mne nehorazna BLBOST. mě osobně to nezajímá. je mi to jedno. je to nezjistitelné. chtěl jsme jen upozornit na to, jaké tvé názory mohou mít důsledky. jestli to hodnotíš jako svinstvo, je mi to jedno.

Craerassy
27. 03. 2007
Dát tip
Díky za radu. Ráda se povznesu nad víc věcí. :-)

silence
27. 03. 2007
Dát tip
Craerassy: mm, to chapu, ja ale mluvil o pocitu, nemuzu rict, ze to tak je, to nemuze nikdo z nas, tudiz to neber tak vazne. A tipy ze znamosti? Nad to bych se taky povznesl, protoze je to asi stejne resitelny problem. Sedmdesat? To me pobavilo :)

Craerassy
27. 03. 2007
Dát tip
odpověď admina, Armande, do zprávy jinak...liteřanský nick senior píše kritiky kladné a milé...žádné jakoby a za 5, za 4, za 4+...a jeho zablokování je prý za alternick, který měl poškodit jiného liteřana, protože byl téměř shodný...přesto u toho alternicku nejsou žádné záznamy o názorech a kritikách pod díly...takže dost podivný blokování, zdá se mi, i když nejde o našeho Seniora silence...silná slova...jeden by ti hádal sedmdesát...je zajímavý, že jednou tu člověka osočují z toho, že dostává tipy a výběry ze známosti a když si založí novej nick, pak je vychcanej...je zbytku se vyjadřovat nebudu, protože to považuji za ztrátu času

silence
27. 03. 2007
Dát tip
Jeste jedna spise organizacni, Jirka (a2a2a) mi psal, ze mu stale chodi avi z redaktorskych for, do nichz uz nemuze zasahovat, zada o napravu veci.

silence
27. 03. 2007
Dát tip
Souhlasim s jt, pokud se nekomu ma predchozi reakce zdala prehnana, pak mozna je a miri k nemu omluva za vyrcene "biologismy", za nazorem v ni vyrcenym si vsak stojim. Howgh.

jt
27. 03. 2007
Dát tip
ok - teď se mi to zdá trochu v klidu - celý tohle hulákání a strašidelný koukání bylo zbytečný - jdeme domu - co ? úsměv armand měl nejprv oslovit seniora soukromě a tohle všechno by nemuselo být. myslím, že další zmatky jsou zbytečný - stačí omluva - hm ? mějte se + pokud nic přímo na mě, pak pls bez avi *

Zuzulinka
27. 03. 2007
Dát tip
tak, především...internet je veřejná síť, jeho definice je založená právě na tom, takže bych tady neapelovala vůbec na nějaké soukromí. Alterniky ať si každý má po svém, ale ať toho nikdo, kdo je má nezneužívá k věcem neetickým a jinak fungujícím proti pravidlům tohoto serveru. Kdo chce utéct sám před sebou, ať se skovává za jiné jméno či alternick. Jestli to schvaluju nebo ne, je to každého věc..potřebuje-li to budiž. Většinou, pokud se jedná o mnou oblíbené autory, nemám s rozpoznáním alterniku problém. Málokdy píše natolik odlišně, aby bylo nemožné ztotožnění s originálem. Mnohým tady ještě nedošlo, že sem do fóra mají přístup jen redaktoři, tudíž se nic nepřetřásá "na veřejnosti", je to tady mezi náma a myslím si, že v redakci jsou natolik uvědomělí a schopní lidé, aby rozlišili, co je třeba a není třeba vytrubovat. Armand to jistě nemyslel zle. A doufám, že se to vyřeší ku prospěchu všem. Já osobně bych spíš apelovala na to, aby redaktoři byli víc vidět a aby byla díla výběrována, já vím, že je to poslední dobou těžké, vybrat tady něco obstojného, ale je opravdu ostuda, když ve Zlatém výběru jsou už téměř měsíc díla bez hnutí.

SENIOR
27. 03. 2007
Dát tip
A ještě něco ku Nicollette: Armadn mne zde přede všemi redaktorovitými teatrálně a (téměř) bez možnosti obhajovací veřejně nařkl (o nějakém jakoby presumpcoví ani nemluvno). armadn: "redaktor SENIOR byl na serveru Literra dočasně zablokován za "neetické chování"." = lež armadn: "To je dost závažná informace, beru-li v potaz, že ten samý SENIOR je redaktorem Písmáka!" = to samé, tudíž lež Proč mi nebyla např. nejdříve napsána soukromní správa a nebylo se mne dotázáno.? Jaký měl asi šéfredaktor důvod ventilátorovat vše takto veřejně? Zvláštní jednání jakoby. Jsi mnou jakoby dotazována ty, protože si mnou bylo všimnuto že je tebou povětšinou mluveno i za jeho jakoby osobu.

silence
27. 03. 2007
Dát tip
Narvah, prosím? Vzdyt to je vytrzeny z kontextu celeho problemu: VYRVAT VETU A RICT SI, TSAK TOHLE SE DA POCHOPIT TAKHLE: to je podle meho pekny SVINSTVO (bez prominuti), kdyz uz jsi s tim zacalo.Bylo to mysleno samozrejme k tematu co se tu ani ne tak probira, jako spis propira.A to tak, JEDNODUSE, ze nebudu hlasovat pro odchod z duvodu imaginarnich, stavenych na nicku na jinem serveru. A ZAROVEN, pokud bych mel jasny dukaz, ze nas SENIOR udelal nejaky zlo v redakci treba Litery, pak je mi jedno kde to bylo, ale posuzoval bych jeho setrvani jinak, zavisle na charakteru daneho zla. Jenze se nevi ani co proved, ani to jestli to byl on a TO JSEM CHTEL ZDURAZNIT. Doufam, ze zbytek redakce premysli nad celym nazorem, ne jako Narvah, protoze pokud by takovych byla vetsina, koncim sam od sebe :( To je des.

Narvah
27. 03. 2007
Dát tip
začíná mi to tu připadat trochu nebezpečné. jak nějaký kádrování. např. názory silence: "Ale pokud bych s jistotou vedel, ze nekde neco provedl, budu to soudit bez ohledu na to, kde." dá se pochopit třeba takhle: dobře silence. zamysli se nad tím, co si kde kdy ve svým životě udělal špatnýho a zvaž, jestli je dobrý setrvávat v redakci..

SENIOR
27. 03. 2007
Dát tip
Nevím přesně jak to Zuzulinou bylo myšleno, jestli má být onen literrový "Senior" Oldjerym, nebo snad myslela mé osobno? Poněvadž pokudevá myslela konkr mne, musí mnou být poznamenáno, že větší nesmyslno už mnou zde (a že bylo spekulováno až do krajnostní) drahněvou dobu nebylo čteno. Případně mnou bude doporučeno samotnému Oldjerymu (abyžto nevznikla jakoby nějaká nedorozuměcí) aby si onen problém spolu vypsali, a už mne s podobnými zhovědomostmi nebylo obtěžováno. Avi Zuzulina.

silence
27. 03. 2007
Dát tip
Musím souhlasit s tím, co tu napsala Zuzka ohledne alternicku. Pokud slouzi k tomu co popsala vyse Craerassy, at jich ma kazdy treba dve sta, je me to jedno, byt to stejne nechapu. Mam ovsem pocit, ze v drtive vetsine jsou alternicky zneuzivany k tomu, co by si nekdo pod svym "peclive" vypiplanym nickem nedovolil, proste oddeli sracky (s prominutim) od svy cisty krasy, kterou si tak velmi jednoduse a podle zachova. Ovsem to je realita (rozumej vychcanost) internetu a nema to (asi) cenu resit, jen se mi to proste nelibi. SENIOR ma nadale mou duveru, nad jeho alternickem nepremyslim, jelikoz je to ZBYTECNE spalena energie. Nicollette, prvni bych si dovtipil, ze je to internet, kdyz jde o duvtip. Chapu duvody, ale je to temer neprokazatelne.

Nicollette
27. 03. 2007
Dát tip
mimochodem pokud nedůvěřuješ šéfredaktorovi, jakože očividně asi ne, pak tady nemáš uplně zas tak co dělat... to se můžeš přidat k těm šťouralům co jsou proti němu

Nicollette
27. 03. 2007
Dát tip
nikdo nemá žádnou touhu prosim tě, prostě sem na liteře viděla že je zablokovanej Senior a normální člověk se dovtípí že jsi to ty, pokud ne nic se neděje a neříkej že tě někdo má touhu vyhodit, čí seš alternick je taky tvoje věc... panuje tu nějaká přecitlivělost poslední dobou

sidonia
27. 03. 2007
Dát tip
mistni potrefenec:)))))) takovejch je tu nekolik set.)))

SENIOR
27. 03. 2007
Dát tip
Teď jsem se na onu Literu díval a nestačím se divit oné trapoduchosti, nicméně je to přece jenom Senior s malými písmeny, tudíž se alespoň trochuby jako odlišil. Pokud je to Odjerry, jak myslí Zuzulinka tudíž ať si jím je, mé osobě je jasno, že se jedná o místního potrefence. Ono by to asi odpovídalo měl jsem s ním nějaký jakýsi lehčí konflikt. Každopádně už je mi to jedním, je zblokován a tudíž nezajímav.

SENIOR
27. 03. 2007
Dát tip
Tak zaprvno, nikdy jsem na žádné liteře nebyl registrován, je tudíž jasno že se jedná o provokační akci některého z rozlmrzelých nepisů neschopných unést mou pravdivou kritiku zde na písmáku a jakoby pokus o dikreditaci mého osobna.C0ž ostatně není nic novotného, už jsem tu kdysi zažil různé takové jako voIoďa, voloďův bratr a vůbec spoustevno hlupcoví. Zadruhé, pokud má Armadn takovou touhu mne jakože vyloučit z této (i přes mou spoluúčastnost) krajně jakoby nedůvěryhodné redakce, ať to příště zkusí o trochuby jako méně průhledovitě. Vícevá k tomu asi nemám.

Zuzulinka
27. 03. 2007
Dát tip
soukromá věc?...on mě to neřekl, já se jen domnívám...myslím, že jsem na to tak nějak přišla na liteře..je to jeho věc, pokud tím nikoho nepoškozuje, ať si ho má, nestíhám dění tady až natolik sledovat, abych posoudila, jestli toho nějak nezneužívá, či podobně občas se tu hrají podivné hry, né každý to s alternikem má tak, jak to máš Ty tady má přístup jen redakce a z redakce se to ven nedostane, pokud to někdo nevytroubí:-)

Craerassy
26. 03. 2007
Dát tip
tak tady mi začíná být hodně smutno.... Zuzi, alternick je soukromá věc, tohle mě mrzí:-( Printe, nebuď smutný...víš, každý tu má asi nějaký alternick...je to kousek další anonymity...já ho tu mám taky, chodíváš mě číst a já jsem šťastná za každou tvoji návštěvu tam u mě...neznamená to, že by tu člověk chtěl někoho obelhávat, ale chce jen kousíček svého tichého soukromí, toho maličkého, tajného místa, kde mu jeho "staří známí" nebudou klást otázky nebo ho nebudou kritizovat z pohledu právě té "známosti" nebo kamarádství...a navíc ..nikdo tu nikdy nemůže se stoprocentní jistotou říct, že tohle je něčí alternick, pokud se k tomu ten dotyčný sám nepřizná..

Milly
26. 03. 2007
Dát tip
Jako jt :-). Zatím proti vyloučení.

Print
26. 03. 2007
Dát tip
Senior je alternik Oldjjeryho...????? A co ty jejich hádky a vzájemná nevraživost pod básničkama?! To snad nemůže být pravda...

Zuzulinka
26. 03. 2007
Dát tip
já zase vůbec nejsem v obraze, ale pokud je mi známo ...Senior je alternik Oldjjeryho...proto mě překvapují jeho kritiky a vůbec celý on

Craerassy
26. 03. 2007
Dát tip
Armand...zeptala jsem se admina...čekám, až odpoví..pokud teda odpoví, ale nevěřím tomu, že by se Senior snížil k tomu, aby tam pod alternicky dělal binec

jt
26. 03. 2007
Dát tip
jako craerassy & narvah

Armand
26. 03. 2007
Dát tip
proto se ptám SENIORa ... někdy je "být zablokován" vizitkou kvality a neotřelosti a jindy známkou hulvátství a ještě čehos horšího. Mně by zajímalo za co konkrétně byl zablokován.

silence
26. 03. 2007
Dát tip
Me osobne vzato vadi alternicky jako takove, ale to s tim nesouvisi. K SENIORovi, ale nejen k nemu, melo by to platit vseobecne. Psat tu nazory typu: "to co nekdo provede na jinem serveru, nas nemusi zajimat tady", je pro mne nehorazna BLBOST. Jedine, co me v tom kapanek utvrzuje, je to, ze na internetu si nikdy nemuzes byt jisty, koho slova ze to ctes. Ale pokud bych s jistotou vedel, ze nekde neco provedl, budu to soudit bez ohledu na to, kde. Jelikoz ovsem o nicem takovem nevim, nad jeho kritikami se vesmes bavim a nebyl jsem svedkem zadneho aktu, ktery by se zde mel "soudit", povazuji navrh na jeho vylouceni za, pro mne, bezpredmetny.

armand...moj postoj k seniorovi ostava nezmeneny... ...ale ak by si uviedol ako dovod to s literrou...tak hovorim jednoznacne nie... ...je otazne ci sa jedna o tu istu osobu... ...a nevies s kym mal konflikt...niekedy staci "nasrat" spravcu alebo niekoho blizkeho spravcovi...a mas to...usmev...

Narvah
26. 03. 2007
Dát tip
litera liteře, písmák písmákovi..

Craerassy
26. 03. 2007
Dát tip
ke kauze Senior...já se na liteře taky občas mihnu a dívala jsem se na poslední Seniorovy kritiky, které jsou milé a kladné, takže se mi ani nechce věřit tomu, že jde o toho samého Seniora, co se jakoby pohybuje na písmáku...na jeho obhajobu chci jen říci, že pod nickem Senior tam nespáchal žádný hrůzný počin, kterého bych si všimla a pokud jej spáchal pod nějakým alternickem, pak chci opět na jeho obhajobu prohlásit, že literra blokuje za takový koniny, že mi občas zůstává rozum stát...a pokud pro vyhazov z redakce stačí, že někde jinde někdo někomu rozšlápnul bábovičku, pak je to hodně smutný...Senior by se měl zpovídat z toho, co provede tady a ne z toho, jestli chodí kouřit za školu já jsem PROTI jeho vyloučení!

Armand
26. 03. 2007
Dát tip
SENIOR redaktor SENIOR byl na serveru Literra dočasně zablokován za "neetické chování". To je dost závažná informace, beru-li v potaz, že ten samý SENIOR je redaktorem Písmáka! Zajímá mě co k tomu můžeš říct SENIORe? A taky mě zajímá názor ostatních redaktorů, protože tohle není první problém a je to víc než dostatečný důvod pro vyloučení z redakce. avi všem

Armand
26. 03. 2007
Dát tip
Aššur: ta autorka je na Písmáku teprve od ledna, ještě bych počkal. Oleandra oslovím s tím aby vstoupil do redakce.

armand...mi tak napdlo...ze co tak redaktor colchicum?... ...myslim ze je v poslednom case celkom aj aktivna...nebolo by na skodu... ...mozem sa jej aj spytat..usmev..

Armand
20. 03. 2007
Dát tip
Honzyk: díky za informaci... není problém redaktorství pozastavit s tím, že až se vrátíš, tak se jednoduše obnoví. Dej vědět, až budeš "mizet".. resp. odkdy (přesněji prosím) nebudeš moct působit na Písmákovi.

Print
20. 03. 2007
Dát tip
Oleandr - ANO.

Craerassy
20. 03. 2007
Dát tip
Honzyk....a já zrovna vzpomínala, jak je tu bez tebe ticho...ach jo...koukej se v pořádku vrátit...mám tě ráda:-)

Honzyk
20. 03. 2007
Dát tip
1...silence: diky za hezka slova...:)...sebereflexe je vec nutna...a cenna , myslim, i pro toho, kdo se s ni "vytasi"... 2. Armande, budu nyni, cca pul roku, mozna cely, mimo uzemi, nabizim tedy svou, tak tezce "vybojovanou" sesli ,redaktorovi jinemu... Oleandr bude, myslim, OK, ale Tva - vase vec. a...mejte se fajn, vsak ja se zase s nekterym ze svych dilek casem ozvu... zdravi honzyk...:)

..oelander ano... ...pise cita...co je teraz dost potrebne... ...jo a daroval mi knihu..usmev...

silence
20. 03. 2007
Dát tip
uff, omlouvám se za "opožděný" a tímpádem nejspíš zbytečný hlas pro Jenyka, došlo mi to až teď :) A ke vstupu Oleandra do redakce? Jsem pro.

silence
20. 03. 2007
Dát tip
1. děkuji vám za podporu i za odpovědnost s ní spojenou. Koho jsem dosud nepřesvědčil, nepřesvědčím možná ani do budoucna, vstupuji s čistou hlavou a s chutí být přínosem, takže díky :) 2. Jenyk. Záměrně jsem nečetl důvody pro a proti výše zmíněné, ku zachování názoru na Jenyka čistého. Jsem PRO. Odůvodnění? Jenyk hodně čte, píše kritiky a je aktivní. Je nespočet různých osobností a ty se prostě vždy snášet nemusí. Jenyk je pro mne dobrým redaktorem a tím to pro mne asi padlo. Snad jen jedna věc. Pár dní zpět jsem mu poslal hodně nesouhlasné re-avi k jedné z jeho "kritik", přiznal chybu a u zmíněného autora si vysypal popel na hlavu. Neznám ho osobně, tak jako neznám téměř nikoho z vás, ale nemám prozatím důvod mít na něj negativní názor a snad to tak i vydrží, momentálně se těším na setkání. 3. Na dotazy k mé osobě milerád odpovím :) 4. Jdu si sepsat pranýř a okouknout Oleandra .) Bylo mi potěšením ...

Armand
19. 03. 2007
Dát tip
Noví redaktoři (věřím, že neprodleně poskytnou informace do medailonku): silence a Alojs Vítám! HV a cerna_lovkyne se mi teď jeví jako dost neaktivní, takže jim napíšu a počkám s případným redaktorstvím. Rád bych slyšel váš konkrétnější názor ohledně těchto dvou. Ještě jeden dotaz k vám: prosím o vaše vyjádření týkající se udělení redaktorství nicku oleandr. Má mou podporu. Prosím o vyjádření do 25.3.

jt
14. 03. 2007
Dát tip
armand> jsem pro přijetí nových členů ( cerna_lovkyne, silence, HV a Alojs ) - pokud mají opravdu zájem, je to to nejdůležitější. časem se ukáže, jak to bude šlapat ale - to se může řešit pozdějc .. *

LaMouette
12. 03. 2007
Dát tip
cerna lofkyne.. a Alojs.. sem pro.. :-) zbytek mots neznam.. cili se zdrzuju..

exorcista
11. 03. 2007
Dát tip
i depa...myslím firmu coby Firmu...ale uznávám, že nemám ouplně objektivní pohled na věc(setrvačnost je něco neskutečného, jak dlouho dokáže hnát věci kupředu)...prostě státu docházejí peníze a odráží se to ve všech sektorech...školství, zdravotnictví, hasiči, ozbrojené složky ;) ...když už všechno selže, nezbude než se posadit a začít se smát... ...che che che :)

Armand
10. 03. 2007
Dát tip
exorcista: neříkals, že děláš v armádě? Firma se hroutí? :)) Máš ale asi na mysli vaši rodinnou firmu... tak držím palce ať to ustojí!

exorcista
09. 03. 2007
Dát tip
ze jmenovaných jsem se setkal pouze s černou lovkyní a má mou podporu. znovu se omlouvám za dlouhodobou pasivitu, ale firma se nám nějak hroutí, tak zachraňujeme. ex

Honzyk
09. 03. 2007
Dát tip
klido brdo...:)

Print
09. 03. 2007
Dát tip
cerna_lovkyne, silence, HV a Alojs ANO!!

Zuzulinka
09. 03. 2007
Dát tip
s Lojzíkem souhlasím....možná silence...zbytek moc neznám, ale kouknu se

SENIOR
08. 03. 2007
Dát tip
Alojs se jakoby hodí, protoze na tady ty povídky (spíš povídačky) má málokdo dostatečné nervoví. (pro) Jinak jsem spíš pro koncenrování redakce o polomrtve´ duše a primáty jakoby.

Vaud
08. 03. 2007
Dát tip
Alojs určitě silence asi taky, nemám problém HV, c_l neznám

Markéta
08. 03. 2007
Dát tip
silence, HV - jako budoucí potencionální redaktoři mne neoslovili cerna_lovkyne - možná... Alojs - proč ne

...za..vsetkych...

Armand
08. 03. 2007
Dát tip
Noví potenciální redaktoři... Nějakou dobu jsem nechal ležet ladem možnost příchodu nových tváří do redakce. Přišel akorát Honzyk. Na druhou stranu odešli sik, rebecca13, dunaj a také a2a2a. Jednoduše, podle mého, uzrál čas dát prostor těm, kteří tu byli dřívě zmíněni jako potenciální redaktoři, sami se zajímali nebo byli jinak doporučeni. Mou podporu v tom mají tito potenciální noví redaktoři: cerna_lovkyne, silence, HV a Alojs Nejedná se teď o klasické hlasování, protože pro mě tito lidé nejsou kontroverzní volbou. Každopádně... vaše doporučení, souhlas i nesouhlas bych rád znal nejpozději do pátku 16.3. Děkuji :)

Milly
06. 03. 2007
Dát tip
Ohledně Výběrů a Tipů souhlasím s Armandem- výběr dám podle toho, jak se co líbí mě osobně- popř. jak to mně přijde "kvalitní"- ne podle toho, kolik má dílo Tipů....

Craerassy
04. 03. 2007
Dát tip
k těm tipům....já pro nejsem, ale to je jen můj názor...je tu hodně redaktorů, kteří mohou dalšího redaktora přivolat k dílu, které stojí za výběr...a je tu hodně těch, co čtou skoro vše a dobrá věc jim neujde, tak mohou poslat avi...jen můj názor...pa...letím do postele, mám te´d moc práce, tak se omlouvám, že se objevuju méně často

sidonia
04. 03. 2007
Dát tip
jo tak pardon. ja myslela, ze se to dotyka tadyty diskuze o poctu tipu v zavislosti na vyberech a tak. sorry no, peknej vecer.

Armand
04. 03. 2007
Dát tip
sidonia: prosím tohle ne tady.. to patří do soukromé pošty. Prosím a2a2a aby to respektoval při odpovědi.

sidonia
04. 03. 2007
Dát tip
vzhledem k probiranym skutecnostem a jejich naslednemu vyusteni prosim a2a2a o pripadne odebrani vyberu u myho dila (kricet do tmy je my hobby) nebo minimalne taky nakou ospravedlnujici/dovysvetlujici "kritiku" - ne kvuli me, ale kvuli ctenarum.. mi je to celkem putna, ze jo dikes

Armand
04. 03. 2007
Dát tip
Zlatý výběr a tipy: Rád vidím, že jste iniciativní. Zde je má reakce na předložené návrhy: Výběr, stejně jako tip je zcela individuální a subjektivní hodncení a nebylo by vhodné na něj použít standardizované měřítko, tedy za XY tipů, zlatý výběr. Proč? Už jsem to z velké části napsal, ale dodám: Za každým výběrem je člověk, jeho způsob nazírání na svět a literaturu. Jsou díla, která i kdyby měla 80 tipů a 8 výběrů, můj výběr nedostanou... resp si tím nezískávají nárok na můj výběr. K poznámce a2a2a: "Vellina nepřízeň lze snadno obejít. Postačí, když se domluvíme vždy čtyři redaktoři, navzájem se upozorníme avízy a výběr udělíme s tím, že v kritice zveřejníme jednoduchou větu, např. Výběr za 30 tipů jako projev respektu k čtenářskému ohlasu." Každý sám za sebe můžete dát výběr komu chcete, ale nedávejte ho prosím za respekt ke čtenářskému ohlasu, ale za sebe sama. Můžete ovšem být tak silně přesvědčeni, že dané dílo by mělo získat zlatý výběr, že upozorníte či jinak oslovíte ostatní redaktory a přesvědčíte je, aby zvážili zda dané dílo vyhovuje jejich představě výběruhodného díla. Je jedno jestli to dílo má 15, 30 nebo 50 tipů. Za sebe dodám, že pro mě je dílo se 40 a víc tipy horkým kandidátem na redaktorský výběr téměř od kohokoliv z redakce. Ale vodítkem pro redaktora budiž zejména jeho/její vlastní svědomí a vlastní názor. .-) PS: Stejně tak jako doporučení na výběruhodné dílo uvítám já i Print vaše návrhy a upozornění na díla zasluhující místo v Písmáckém Archivním, které už je založeno.

Markéta
04. 03. 2007
Dát tip
Ta už souvisí s redakcí jako takovou, s pílí a činností jednotlivých členů, vizemi šéfredaktora etc. Tady mohu pouze tiše důvěřovat a přidat svůj skromný díl :-)

a2a2a
04. 03. 2007
Dát tip
Hiearchie existuje, povětšinou formálně a smysl zatím nemá, a nevím, zda ho má mít a či bude mít. V principu máš pravdu, pominu-li otázku zásadní, kterou jsi sama nastolila.

Markéta
03. 03. 2007
Dát tip
Zařazováním tipovaných děl do ZV by se téměř setřel rozdíl mezi redaktorským výběrem a tipem. Bez ohledu na to, jak to ve skutečnosti je - redaktorský výběr by měl zaručovat stoprocentní kvalitu. Není (nebo neměl by být) momentálním nahodilým pocitem "líbí- nelíbí", nýbrž v tom ideálním případě jej vidím jako výslednici dlouhodobé redaktorské činnosti a zkušenosti. Říkám - měl by být. Možná tomu prozatím tak není, ale můžeme k tomu směřovat. Pokud si však chceme zavřít dveře k tomuto cíli - směle míchejme tipy s výběry. Nejsem za každou cenu pro hierarchii, ale pokud již existuje měla by mít smysl....

a2a2a
03. 03. 2007
Dát tip
Markétko, zkusme se zamyslet, zda je kvalitativní rozdíl mezi námi výběrovanými díly a díly seznačným čtenářským ohlasem. Už jsem uvedl výše, že za posledních 30 dnů jsem našel 13 takových dílek s počtem tipů 30 a více, ale myslím jen vě nebo tři byly bez redaktorského výběru. A jestli se Zlatý výběr protáčí, pak jen a jen zásluhou zařazování starších, archivních věcí. Ty za čas, ustoupí. A pak, nemějte mi to za zlé, ale v neredaktorském publiku je dost tipujících, kteří se svým citem pro zdejší literaturu nám mohou směle rovnat. Takže si myslím, že ve skutečnosti to nejsou odlišné věci.

Print
03. 03. 2007
Dát tip
Alojs určitě ano!! Nikdy jsem se u jeho povídek nenudil:-) Je naprosto skvělý:-) Markétko, psal jsem: "Pokud je tu obecná vůle k tomu, aby se do ZV dostávali autoři na základě počtu tipů..." Tu obecnou vůli či nevůli můžeme prokázat právě zde.

Nicollette
03. 03. 2007
Dát tip
neni

Narvah
03. 03. 2007
Dát tip
kdyby byl alojs pozorovatel, bylo by to lepší, ale i tak su pro

nikol...ja som myslel ze alojs je pozorovatel...usmev... ..ale preco nie..usmev...

nikol...ja som myslel ze alojs je pozorovatel...usmev... ..ale preco nie..usmev...

Nicollette
03. 03. 2007
Dát tip
se souhlasem autora navrhuji ALOJSE do redakce, poněvadž se poctivě věnuje písmácké próze a zdá se že poslední dobou velmi aktivně, jeho kritiky se mi moc líbí Alojs ! Alojs ! Alojs !

Markéta
03. 03. 2007
Dát tip
Tento návrh tu už by několikrát. Co se mne týče, jsem zásadně proti míchaní ZV a tipovaných děl. Jsou to odlišné kategorie a sledují jiné cíle. ZV momentálně není zamrzlý, tedy není důvodu, aby se točil ještě rychleji ( tím by se naopak míjel svým posláním). Kolikrát již kdo navrhoval top listy pro tipovaná, čtená, nejoblíbenější díla... Statistiky, které jsou k dispozici se mi nezdají v tomto ohledu dostačující. Takže jsem pro zviditelnění tipovaných děl, jistě, ale s přidržením stávajících pravidel pro zařazování děl do ZV.

Print
03. 03. 2007
Dát tip
Pokud je tu obecná vůle k tomu, aby se do ZV dostávali autoři na základě počtu tipů, pak jsem pro číslo minimálně od 30. Ostatně, vyzkoušejte si to sami v systému hledání podle kritérií. Faktem je, že mnozí "třicátníci" už jsou výběrovány redaktory do ZV, ale pochopitelně to neplatí stoprocentně.

Nicollette
02. 03. 2007
Dát tip
žjóva mně se to zdá moc, 20 děl aby se protočilo ve Zlaťáku za měsíc hohó... podle mě by se tam mělo dílo ohřát aspoň 3 - 4 dny hlavnějc by se mohlo už zpunktovat to Písmácké archivní neboť se tuze těším až vovýběruju ty nejúžasnější písmácký kmety, to bude švanda že si to domluvte.... já už hubajznu nevotevřu ponevádž bych po ní mohla doma dostat :)) dobró noc

a2a2a
02. 03. 2007
Dát tip
Dal jsem si práci a spočítal, že od 1. února do 2. března, tedy za 30 dnů se zde vyskytlo celkem 13 dílek, která získala 29 a více tipů, a nezískala více než tři výběry. Jak vidíte, hranice 30 tipů je dostatečná. Kdyby i takových dílek bylo 20 za měsíc, pak to jen v rozumné méře protočí Zlatý výběr. Mimochodem, mezi těmito 13 dílky byly i 3 redaktorská. Uvedu autory, kterých se to v tomto čase týkalo i s počtem typů, a uvidíte sami, že se většinou jedná o solidní jména: Nicollette-31, Zuzulinka-29, Sidonie-50, Mořský koník-30, Norsko-32, Sjuju-33, Sarrah-30, Martinez-38, blbjenka-31, Usmátý autor-31, Romále-30, Noe1-29, Bad Girl-30 Nikolko, myslím, že to není proti Armandovi, pokud si pamatuji na jeho osobní postoj, byl příznivý. Zde tlumočí postoj Velly. A formulace výběru, že jde o respekt k čtenářskému ohlasu nijak nepopírá její formální výhrady.

Nicollette
02. 03. 2007
Dát tip
se dohodněte a pak mi dejte vědět :)))) každopádně nerada bych tim proti někomu šla, zejména proti Armandovi avšak, pojďme být kapku..... iniciativní pojďme to vzít do vlastních rukou !!! (to není nabádání k revoluci, pakliže ano, tak jen uplně maličký a vella s armandem mi to jistě prominou, protože.... prostě prominou..) a sem pro 45 .... míň ani ťuk! dyk to známe

a2a2a
02. 03. 2007
Dát tip
La Moulette, to sbírání asi nebude problém, kdo z nás první zjistí u nějakého dílka, že má 30 tipů, a nemusíme nutně chodit do minulosti, ale i můžeme, není to, myslím, podmínkou, dá avézo dalším redaktorům, a postačí, když čtyři první z nás tam prsknou onu větičku a dají výběr. SENIOR má pravdu, že většina takových dílek dostane i 4 výběry i tak, ale jistě ne všechna, a čtenáři mohou mt pocit, že úspěšnost jejich děl, měřena zařazením do zlatého výběru, není nutně závislá na redakci. Kamarádská sdružení budou jistě fungovat, ostatně můžeme si udělat průzkum, a zjistit, kolik děl třeba za poslední měsíc získalo 30 tipů a neobjevilose ve zlatém výběru. Asi jich bude málo. A pak ta kouzelná věta, že je to respekt k čtenářskému ohlasu za 30 a více tipů nás zbavuje odpovědnosti za kamarádské sračky.

SENIOR
02. 03. 2007
Dát tip
30t je v časech \"nového\" (zpátečnického) pismáku již skoroby i nereálno, pochybuji že těch pár (snad) relativně lepších dílek od autorů co mají zároveň i dost kamarádstva + jánabráchystva, které mají to šanci i dnes získat by už i ty 4 výběry nemělo. Po stránce pricipální ale nejsem proti, k tomu není důvod.

LaMouette
02. 03. 2007
Dát tip
jaa jaaaaaaaaaaa.. ja je tu secki posbiram.. ;-))) osobne sem pro 50 tipu.. pac jako 30... ehm.. to bych tam musela mit skorem secki moje dilka.. a to je sakra pjekna blbost..:-) takze proto si myslim.. ze dyz Zlaty vybjer.. tak at to za to stoji.. I kdyz zase otazka je.. v cem o Zlatem vyberu de.. esliva o to.. by se tam dilka rychle menila.. bo o to by na hlavni strance visela co nejdyl.. a mohlo si je tedy co nejvic lidi precist. Sama sem pro druhou variantu.. bo si myslim.. ze Zlaty vyber.. je vlasne takovy doporuceni pro ostatni ctenare.. co my.. jako redakce.. povazujem za cteci mnamku.. a mam trosku pocit.. dyz se tam ty mnamki meni wostosestku.. tak pak trosku ztraci na chuti..

Zuzulinka
02. 03. 2007
Dát tip
proč ne, výběr za 30 tipů by mohl být, otázkou je, kdo je tady posbírá?...no ale třeba opravdu čtenáři pochopí jak říkáš Ty Jiří:-)

a2a2a
02. 03. 2007
Dát tip
Nikolko, kdosi, myslím, že Print si dělal průzkum, a těch věcí, co získají 25 tipů, údajně mnoho není. Ale klidně bych šel na 30, to zase tak snadné není. Vella tomu nepřeje z formálních důvodů, přičemž jakási čtenářská možnost volby by serveru jen prospěla. Vellina nepřízeň lze snadno obejít. Postačí, když se domluvíme vždy čtyři redaktoři, navzájem se upozorníme avízy a výběr udělíme s tím, že v kritice zveřejníme jednoduchou větu, např. Výběr za 30 tipů jako projev respektu k čtenářskému ohlasu. Myslím, že to čtenáři rychle pochopí a tato věta nutně neznamená naše ztotožnění se s kvalitou textu. Prosím ostatní redaktory, aby se vyjádřili, zda by tento způsob podpořili. Podle mne povede k větší rotaci ve Zlatém výběru a tín nemusí mít redakce třicet a více členů. Armandovi se omlouvám, že tato diskuse vznikla zde, ale prvopočátek - můj návrh - byl právě s Armandem konzultován.

Nicollette
02. 03. 2007
Dát tip
redaktor je přece čtenář...... já bych souhlasila s a2a2a ale v případě že by se zařazovala díla s minimálním počtem tipů 50...... to už něco znamená, 25 má s prominutim každá hovadina jka by to bylo technicky zvládnutelné pro toho týpka co to vobstarává, to je druhá votázka že každopádně neházejme to do koše pane šéfredaktore !

Armand
02. 03. 2007
Dát tip
a2a2a: Závěr je takový, že nakonec ne. Důvod je ten, že Zlatý výběr je výběrem redakce a tipy, jakkoliv jsou tomuto hodnocení blízko, jsou z jiného soudku - je to hodnocení čtenářů. Díla opomenutá redakcemi by se ale mohla a měla objevit v rámci "Písmáckého Archivního". avi i Printovi

a2a2a
01. 03. 2007
Dát tip
Martine, chci se zeptat, zda se bude realizovat můj návrh automatického zařazení dílka do zlatého výběru po 25 obdržených tipech.

jt
13. 02. 2007
Dát tip
jsem na tom stejně jako senior - byl bych spíš proti, ale - chápu, že už je pozdě *

Print
02. 02. 2007
Dát tip
HV - ano

SENIOR
01. 02. 2007
Dát tip
Během hlasování o redaktorství Honzyk jsem se musel bohužel šrotovatět na písmeky, ale jinak bych byl spíše proti, protože je u mne začné pochbno o kritické jakoby hodnote změtí znaků které masově produkuje. Na druhou ruku obsahuje redakce i mnohem horší elementsvo a to dokonce v řadách sveho ženstva. Ve dvou případech jsem značne nespokojen a v jednom pocituji dokonce jakési primitivno hospodskoběhničkovskeho nádechu osobního působna, coz jakoby spolu s širokým použitím kritik své úrovne typu tyyy jo a neobjevením diakritických hlubin naší krasomateřšťiny na mne působí ponekud poddojmem. To by ale neopravňovalo abych si snad řekl že už je to v tom případě jedno, kdo bude přijat jakoby. A čím větši masa redaktorstva, tím menší význam jakoby toho jednotlivého. Doporučoval bych cestu nekvantity stejně jako dát pozor na výše zmínené osobní perzonální nekvalitno.

Armand
31. 01. 2007
Dát tip
Autor Noro - a jeho potenciální redaktorství: PRO 6 Nicollette, Print, a2a2a, Markéta, Narvah, Zuzulinka, LaMouette PROTI 3 exorcista, sidonia, Aššurballit Nora zatím nebudu oslovovat, je zřejmé že zatím není dostatečná podpora pro přijetí dalšího člena redakce. Nábor nových zatím nechávám být. Faktem je že se mi přihlásili ještě dva zájemci a to cerna_lovkyne a Peachus Ksheery, kteří spolu s autorem HV jehož navrhoval Aššurballit, by byli případnými kandidáty k hlasování. Pokud byste na některého z nich měli dobré reference nebo jeho přijetí chtěli podpořit, napište to prosím do tohoto fóra. Děkuju .-)

Print
24. 01. 2007
Dát tip
Narvah: kdesi kdysi tu Fouc napsal, že kritika by neměla jen sdělovat, že báseň se mu líbí, ale také říct proč se mu líbí a čím toho autor v textu dosáhl. (Cituji z hlavy a nepřesně.) To ovšem neumí každý a nemůžeš to uplatnit u každé básně, protože je to časově nezvládnutelné. Pokud jsi tu delší čas, tak z letitých glos, poznámek, atd. odvodíš jakýsi vztahový "generální" názor autora k autorovi. (Neříkám záměrně kritika k autorovi.) Bylo by zbytečné psát u každého díla autora, s kterým jsme si postoje vyjasnily, stále dokola, to samé. Proto se mi jeví lepší, pokud se kritika zaměří na celou autorskou sbírku. Ostatní aktivity v reakcích na jednotlivá díla nevidím nedůležitě, jsou to prostě signály, zablikání v ústrety, někdy majáčky, které tíhmhle písmáckým veletokem mohou přispět k jakés takés orientaci. Autorovi i čtenářům. Ale to je jen tak naokraj...

Narvah
23. 01. 2007
Dát tip
aha, já myslel, že je to někdo novej.. ;)

Armand
23. 01. 2007
Dát tip
Narvah: četl si snad Vellinu poznámku k tomu, že to je (to jsou) testovací nick ne? :)

Narvah
23. 01. 2007
Dát tip
neznáte někdo koulese a koulese 2? je to novej redaktor..

Zuzulinka
23. 01. 2007
Dát tip
ano byla, chybí mi jeí věci

sidonia
23. 01. 2007
Dát tip
hai_mal byla moc moc fajn...

Milly
23. 01. 2007
Dát tip
Taky haimal, když sem přišla, se pokoušela psát obsáhlejší kritiky, ale jak jsem pochopila, lidem se to nelíbilo, tak s tím přestala a kritiku mi poslala jen na vyžádání. Pak zmizela..

Narvah
22. 01. 2007
Dát tip
p: no a když už jsme u toho, co jsou ty a ony důvody, že to vzdali? že to nemělo smysl? ;)

Narvah
22. 01. 2007
Dát tip
print: já jen že pokud tu jsou redaktoři od toho, aby psali kvalitní kritiky a pokud ty subjektivně vnímáš jen a2a2a a fouckalta, že to dokážou, tak co tu podle tebe dělají ti ostatní? jsou do počtu? vyplňují prostor? a pokud to tak je, tak: má to smysl? a jaký?

sidonia
22. 01. 2007
Dát tip
armand omyl, ohledne nora nejsem pro - rekla sem, ze ho neznam, takze nedokazu posoudit taky sem rekla, ze na nej mrknu, coz se nestalo (nejak neni cas) takze nevim, kde si vycet ze sem pro:)))

Narvah
22. 01. 2007
Dát tip
..a taky si vzpomínám, že pokud se ti pod dílo vyjádřilo třeba 20 lidí a pak se vyjádřil takovej quoniam, byl to sakra rozdíl, protože těch 20 názorů bylo náhle k ničemu..

Narvah
22. 01. 2007
Dát tip
print: mě by to totiž fakt zajímalo, jak se na to třeba ty díváš.. si totiž taky myslím, že kritika má své atributy (nemyslím zrovna ty, které tu nastínil exorcista).. pak je taky otázka, zda jde teda o to, odhalit případný talent a podpořit jej - což je podle mne spíše jakýsi místní idealismus, který je snad nějakou třešničkou na dortu, na kterou nikdo nedosáhne, nebo se jen vyjadřovat, jestli to dobrý je nebo není.. ale stanovení si určitého měřítka posuzovaní, je myslím dobrý.. já se v poezii nevyznám, ale tvůj zmiňovaný Miloslawek, Quoniam a Bříza, na ty si vzpomínám. Ti většinou popsali dosti precizně slabiny daného díla..

Zuzulinka
22. 01. 2007
Dát tip
za skutečného krotika a člověka, který verše rozebere až na pomyslnou kost považuji snad pouze a2a2a, já totiž nnikoho jiného neznám a nebo se nikdo jiný nezabýval mnou, či jinými natolik, abych měla do toho možnost nakouknout líbí se mi taky způsob vnímání Printa, Armanda, Markéty....no a taky některých dalších když jsem byla požádána o vstup do redakce, napsala jsem, že nejsem odborník a že rozhodně nebudu psát kritiky nikterak odborné, nikdy jsem nestudovala jak se píšou verše ani jak se čtou, obojí dělám podle toho, jak cítím, momentálně nebo v dozvucích, taky si u poezie cením upřímnosti sdělení a obrazů, které ve mně navodí jen jsem Vám to tady chtěla napsat neboť, co je na tomhle světě skutečně skutečné a co je skutečné v tomto izolovaném svébytném prostoru? těžko říct

Print
22. 01. 2007
Dát tip
Narvah: :-)) Asi když se na to nemá smysl ptát, natož pak odpovídat:-)) "Skutečná kritika" je blbost, nicméně i ona má své specifické atributy:-)

LaMouette
22. 01. 2007
Dát tip
Noro.. sem pro..

exorcista
22. 01. 2007
Dát tip
"skutečná" kritika neexistuje...to je velice omezující a definující pojem, zatím co kritika je, ačkoli specifikovaná a daná, v konečném výsledku velice proměnlivá. Kritika může být kladná, záporná, urážlivá, neuspokojivá, rozsáhlá, stručná, výstižná, objektivní, zavádějící, strohá, opěvující, superlativní, naplňující pocitem neskutečné hrdosti, ale kdokoli vám řekne:" tak tohle není "skutečná" kritika, má ohraničené rozhledy...toliko literární poučkou, která praví, že kritika je literární útvar, zabývá se nejprve komplexně kritizovaným subjektem, poté se pouští do hloubky a zaměřuje se na jednotlivé části. Z pravidla bývá zakončena celkovým zhodnocením a schrnutím. :) ale hádat se nebudu, toho už bylo dost. všichni se tu, většinou, snaží vydat ze sebe to nejlepší. Stran Nora jsem se již vyjádřil, hlasuji proti přijetí (opětovně na základě přečtených kritik), ale dodávám, že můj postoj je spíše neutrální... ...Noro se v kritikách zaměřuje velice jednostranně, většinou reagoval na nějaký rozpor, úzce spojený s pojetím obsahu a formy metafyzického pojmu. Myslím si, že je to dobrý impuls pro autory, jiný úhel pohledu, ale redaktor by, podle mého mínění, měl být zaměřený do více směrů...širší pohled.

Narvah
22. 01. 2007
Dát tip
print: jak se pozná skutečná kritika?

Armand
22. 01. 2007
Dát tip
Noro jako nový redaktor - ANO nebo NE?, (nebo si myslíte, že do redakce další členy zatím ne. Podotýkám, že ne nemusí znamenat ne autorovi, ale ne vstupu nového člena!) Opakuji: Na Písmákovi je podle údajů na stránce od března minulého roku, publikoval 75 děl a napsal 603 kritik. Povoláním je překladatel (tj. teoreticky by mohl mít dost času na Písmáka). Napsal mi do pošty, projevil zájem o redaktorství. Víc o něm nevím. Vaše názory prosím do 25.1. Prozatimní stav (pokud se nemýlím): PRO: Nicollette, Print, a2a2a, sidonia, Markéta, Narvah, Zuzulinka (? za Zuzu se tu vyjadřoval někdo jiný, že ta je pro, ale sama nedala vědět - potenciálně tedy beru, že ano) PROTI: Aššurballit

Print
22. 01. 2007
Dát tip
PS: Sluší se dodat, že mnozí z nich to tady z těch či oněch důvodů vzdali.

Print
22. 01. 2007
Dát tip
Milá Milly a spol: Popravdě řečeno, Písmák má na "skutečné" a skutečné kritiky jaksi dost málo lidí. Když si to tak vybavuju i zpětně (a je to prosím JEN můj privátní názor - i s rizikem, že si momentálně nevzpomenu na ty, či ona další jména)) jako skutečně kritiky jsem tu vnímal: Krytyk (Lyryk a jeho další alternicky), Quoniam, Vyjan, Bříza, v polovině působení Miroslawek, Rivka, Fouckault , a2a2a ... Pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se. My, všichni ostatní, jsme jen senzitivní glosátoři a hvězdičkáři. Což sice není marný, ale slušelo by se nám víc pokory:-)

Milly
22. 01. 2007
Dát tip
ach jo, omlouvám se, že nereaguju, teď nějak nestíhám..... :-(( Co jsem kdy viděla kritiky Honzyka, tak mi přišly většinou dost spaostý a od věci, ale některý i překvapivě k tématu díla. Celkově bych byla spíš proti jeho zařazení do redakce. (i když si v tom případě říkám, co dělám v redakci já- mimo to, že sem tam někomu vytknu pravopisnou chybu, píšu hlavně svý pocity z děl.. Sice bych něco ráda dělala na tom časopisu, ale to je zatím ve hvězdách.....).

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
Chci jen doplnit, že pokud jde o kandidaturu Noro, tak si mou zdrženlivost nevykládejte jako odmítnutí. Naopak, na základě poznámky Printa, který jeho kritiky četl, ale i na základě osobní výměny názorů pod jedním dílkem, přijetí NORO podporuji.

Craerassy
21. 01. 2007
Dát tip
a2a2a..mně není potřeba se omlouvat, neurazil jsi mě..a co se týká pravidel, jsem ráda, že nebyla překroucena

sidonia
21. 01. 2007
Dát tip
reb... ted si me rozesmala.. vice ve zprave:)

Armand
21. 01. 2007
Dát tip
Honzyk: k hlasujícím PRO přijetí Honzyka jsem zaznamenal ještě lukášej, konečný stav je tedy 10:6 v případě, že rebecca se zdrží hlasování. Všem tímto opětovně děkuji za názory, odvahu a upřímnost! .-) Je dobře, že vás věci nenechávají chladnými. Resumé: Honzyk je nominován a já se ho zeptám jestli jeho zájem trvá a poté co mi odevzdá vyplněný dotazník pro medailon redaktora, stane se jedním z nás. Jasná pravidla: 1. Hlasování rozhoduje prostá většina pokud se ho zúčastní alespoň dvě třetiny redaktorů (nad 17 teď můžu přimhouřit oko). 2. Pokud se hlasování zúčastní méně redaktorů, můžu jeho průběh, dle okolností, nechat opakovat později, akceptovat nebo anulovat. Anulace-odložení: mimo zvláštní případy, předpokládá se, že pokud se hlasování zúčastní méně než polovina redaktorů, neexistuje pro přijetí takového nového redaktora dostatečná vůle. 3. Po určité zkušební době (obecně 100 dní, ale může být i jiná) se k práci redaktora vyjádřím a o vyjádření poprosím i ostatní. Takové vyjádření je ocenění práce redaktora, ale může na druhé straně, v extrémním případě, vyústit i v odebrání redaktorství. Z bodu číslo 3 vyplývá, že (nejen) Honzyk má šanci ukázat se a svým vlastním způsobem rozptýlit pochybnosti o tom zda je nebo není vhodným redaktorem.

LaMouette
21. 01. 2007
Dát tip
mno.. mam pocit, ze me tu mate sici radi..:-)) pac si zhruba myslim to same co advaadvaa.. a sem to tak i rekla.. a na pranyri vedle nej este nenysu..:-) a navits.. mi se tohle nahodou libi.. a beru to secko jako diskusi.. a si porad myslim... ze nam to docela de..pac o to precik de.. rict svuj nazor.. a at si z teho Armand veme co ce.. a je to nakonets stejne na nem.. Porad to beru totis jen za jeho dotaz.. na noveho redaktora.. a ne nejaky ouplne zasfjeceny hlasovani.. ktery to secko rozstipne.. Proto si myslim.. ze vubets nejni od vjeci tyhle diskuse.. Jen mezi nama.. precetla sem tech krytyk od Honzyka daleko daleko vits.. a este tedkonc sem jich nejmin deset prelouskla.. ale to porad nemeni muj nazor. A fakt to beru trosku tak.. ze dyz se do redakce prijme.. jakobysme tim sici.. bezrozdilu.. rikali.. ano.. presne takhlenc ma krytyka redaktora vypadat. A protoze mam dozajista ouplne jiny nazor na to.. jak krytyka ma vypadat jak kazdy z nas.. tak to este neznamena.. ze jen ten muj nazor je spravny.. samoze se muzu mylit.. le zatim mi tu nigdo nedal ni jediny rozumny arkument.. proc bych si to mela myslet. a osobne si myslim... ze urco kazdy z nas dokaze odhadnout clovjeka vits jak z pismenek.. tak ze setkani.. ale pravje se obavam teho.. ze sme sici z ruznych koutu republiky.. cili tezko se kvuliva kazdymu novymu redaktoru budem schazet.

sidonia
21. 01. 2007
Dát tip
a2a2a neni se za co omlouvat.. bez emoci by me ta komunikace ani nebavila:))

Zuzulinka
21. 01. 2007
Dát tip
emoce, emoce emocee, možná y se všechno mělo nechat trochu vychladnout, dříve než si opaříme jazyky a naše "mluva" se stane poněkud nesrozumitelnou komunikace je o dohodách a o respektování názoru druhého, přestože mám svůj vlastní...o vzetí na vědomí všech možných pohledů a aspektů, myslím, že kdyby chtěl kdokoli tady nadřazeně o čemkoli rozf¨hodovat nezakládá tuto diskuzi a neptá se na názory ostatních, na základě nichž by mohl rozhodnout břímě rozhodování je ovšem na něm, proto prosím, abychom se vzájemně nikterak nenapadali, většinou to k ničemu nevede, jen k osobní uraženosti a k následným neadekvátním reakcím howg

Narvah
21. 01. 2007
Dát tip
u mě dobrý ;)

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
A přece jen alespoň jednu doušku ze zamýšlené zprávy. Chci se ti a Lukášjovi omluvit, nemám dobrý pocit z tónu, který jsem vůči vám na jednom či více místech volil. Totéž platí i o Sidonii a Craerassy. A ačkoliv na své argumentaci trvám, neměl jsem se nechat unést. Nic víc.

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
Narvah, vím to, a právě proto. A věř mi, nebude mi činit potíž smířit se, bude-li Honzyk redaktorem. Zvláště, když absence jasných pravidel dává za pravdu většině, jedinému v dané chvíli logickému, a do značné míry i spravedlivému pravidlu. Z mého pohledu už nejde o Honzyka, ani o mou vnější prestiž. Speciálně tobě jsem chtěl napsat soukromou zprávu. Ale už to není nutné.

Narvah
21. 01. 2007
Dát tip
a2a2a: přes všechnu tvou argumentaci (odkazy) máš jen jeden hlas..

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
Craerassy, mé jsou zaujaté, a pokud bych i na to přistoupil, tak tedy alespoň nějaké, a tvé v této věci matematické a prázdné. Říkám to speciálně na tvou adresu nerad, ale jsem stejně vnímavý jako ty. A tento konkrétní případ se SENIORem, no, máš svá nezaujatá měřítka.

Craerassy
21. 01. 2007
Dát tip
a2a2a..a co jako? že jenyk poslal seniora do prdele? opravdu děsnej prohřešek...pokud mu šéfredaktor nedá trest smrti, pak jsem hluboce pohoršena tvoje připomínky nejsou věcné, ale zaujaté a pokud tu nic neznamená, že byla jenykova účast v redakci většinou těch, kdo projevili názor, podpořena, pak se vám na to můžu vykašlat taky...ostatní návrhy ohledně hlasování nemíním respektovat a prosím, aby to vzal na vědomí i Armand a zbavil mě funkce, jestli na toto přistoupí...hlasování je podle počtu kladných nebo záporných hlasů a nic mezitím podle mě není hlasování, ale kšeftování s hlasy podle potřeby redakce...respektive některých členů redakce!

sidonia
21. 01. 2007
Dát tip
snad nebude tak zle.... :)

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
vidíš, sidonie, nakonec dáme dohromady duet

sidonia
21. 01. 2007
Dát tip
muj dalsi vykrik: souhlasim, ze setkani sou nerealna

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
oprava - je výsadním právem šéfredaktora

a2a2a
21. 01. 2007
Dát tip
ta setkání nejsou reálná pro všechny, a to proto, že např. já žiju v Ostravě, a pak může docházet k dalším sporům, a pokaždé se scházet nelze. Myslím, že buďto, ať jsou stanovena jasná pravidla,např. - nový redaktor bude přijat po týdenním hlasování 3/4 většinou hlasujících, nebo, při zřetelných výhradách kohokoliv, nechť má konečné slovo šéfredaktor nebo, ať vyhledávání a jmenování nových redaktorů ne výsadním právem šéfredaktora, apod. Jsou to jen okamžité nápady, netrvám na nich.

exorcista
20. 01. 2007
Dát tip
asi mi stříkne mozek na zeď půl hodiny se píšu s příspěvkem a když to odešlu, tak jsem odhlášený... ...tak trochu jednodušeji, dostali jsme se do fáze, kde nic nevyřešíme, bez pocitu ukřivdění na jedné ze stran, pokud se osobně VŠICHNI nesetkáme (nereálné) a nepromluvíme si. Bez hádek (nereálné). Pokud redaktorům, kteří hlasují pro, nevadí vulgární vyjadřování a další zmiňované jevy, mě ano. Ale jsem schopný to tolerovat, pokud Honzyk projeví snahu tyto excesy co nejvíce omezit. Nechci aby se změnil, vyžaduji jen to, aby stejně, jako já respektuji jeho potřebu vyjadřovat se určitým způsobem, on měl stejný respekt k mému odporu vůči vulgárnosti (já sakra taky nejsem svatoušek, ale litetura má povznášet, ne urážet). Můj názor, možná chybný, je, že vzniklou situaci by jsme měli řešit osobním setkáním s přítomností Honzyka. Budou mu předloženy klady i zápory a může se vyjádřit do jaké míry má zájem o místo redaktora. (stejně tak vím, že třetina lidí se s ním nebude chtít setkat, třetina se nedostaví a ten zbytek bude znechucen nezájmem a odmítavými reakcemi. Pokud se tedy zázrakem podaří najít termín výhodný pro všechny)

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
hm, mrknul jsem na výměnu názorů mezi honzykem a seniorem. a tak nějak chápu oba..

a2a2a
20. 01. 2007
Dát tip
odkaz na mnou zmíněnou Honzykovou reakci: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=230037

a2a2a
20. 01. 2007
Dát tip
já dobře vím, že zde nezaznělo, že musí být rozdíl pěti, jen jsem naznačil, že by se k tomu, vzhledem k původním návrhům, kdy by mělo stačit k volbě redaktora nejméně 5 hlasů, mohlo přihlížet. Asi původně nikoho nenapadlo, že při návrzích bude někdo aktivně proti. Nicméně, konsenzus ve výrazné míře je důležitý. A milá Sidonie, na rozdíl od tvých pokřiků, uvádím argumenty. Nikdo z vás nereagoval ma můj konkrétní odkaz Honzykova výpadu proti Seniorovi, a všichni velkoryse přehlížíte jeho minulé excesy. Craerassy, nazývej si to klidně politikou, pokud nebudeš přehlížet její věcný obsah.

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
ježiš šmarjá! já sem asi oslepl!

sidonia
20. 01. 2007
Dát tip
reb: me si taky nevidela.. snad pusobeni v redakci neni duvod k tomu nasemu planovanymu setkani?

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
a jo..

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
r13: a kterou myslíš?

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
"se" ruším.. :)

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
nebo se jen vyvstávají nová fakta - překážky?

Narvah
20. 01. 2007
Dát tip
mě ale taky nikdo neviděl a sem tu

sidonia
20. 01. 2007
Dát tip
rozdil peti?? o tom sem neslysela... a kdyby nas bylo pro 12.. tak by se vymyslelo pravidlo, ze nas musi bejt lichej pocet a kdyby nas bylo pro 13.. taky by se vymyslelo pravidlo, ze nas musi bejt nasobek sesti prce to tak "lze do jiste miry chapat", ze? tebe nebavi nase slepota.. me uz zase nebavi ty tvoje porad dokola stejny reci o tom, jak proste nedokazem ocenit tvy prozreni a podporit absolutni odmitani jenyka asi je chyba na my strane, ze to nedokazu pochopit

Craerassy
20. 01. 2007
Dát tip
a2a2a...to už přeháníš, ne? jestli se tu míníte tak překrucovat jednoduchý hlasování, tak beze mě, tohle už je jak politika, kde si každej dokáže obrátit normální, jednoduchý věci podle svý potřeby a ještě se z toho snaží vyjít čistej a na to já vám kašlu!

a2a2a
20. 01. 2007
Dát tip
už mne ta vaše slepota nebaví, milý lukšáj, stačí se podívat na báseň Radkovi, autorka Tamtedy, a jeho nevyvolaný výpad vůči Seniorovi. A navíc, zatímco já a a další jsme snášeli konkrétní argumenty proti, vy jste pro relevantní argumenty nepřinesli. A dále, původně zde zaznělo, že pro přijetí by mělo být nejméně 5 redaktorů, lze to do jisté míry chápat i jako rozdíl mezi odpůrci a příznivci. Přijímání redaktorů by mělo být přijímáno s výrazným konsenzem, a ne jako kontraverzní volba.

lukášj
20. 01. 2007
Dát tip
akože proti honzykovi nič nemám. čo som v poslednej dobe videl jeho kritky myslím, že boli k veci a žiadne útoky som tam nepostrehol možno keď tak, keď to bolo vyvolané takže - ja som za

Armand
20. 01. 2007
Dát tip
Honzyk: Podle mých (vč. zde neuveřejněných) informací je to zatím 9:7 pro Honzyka. To by znamenalo to, že bych ho požádal o vyplnění medailonu redaktora. Ale ještě je den čas. Všem co se zatím zúčastnili diskuse moc děkuju. Velmi oceňuji argumentaci např. a2a2a (příspěvek z 19.1. 12:02), exorcisty (který si dal práci s přečtením mnoha kritik navrhovaného redaktora), nebo Toma. Co se týče Narvahovy zmínky o uniformitě... ano souhlasím, a taky právě proto je tahle redakce tak různorodá, je tu Print, ale je tu také SENIOR (teď stavím do protikladu pohled na kritiku nikoliv lidi!). Uniformita je extrém, ale rozhádanost taky. Fakta: PRO: dunaj, Aššurballit, Zuzulinka, Craerassy, sidonia, Narvah, Print, Tom, Vella PROTI: Nicollette, LaMouette, excorcista, a2a2a, Markéta, Armand, Rebecca13,

Craerassy
20. 01. 2007
Dát tip
a2a2a...no když evidentně, pak je to zřejmě téměř přesný údaj

sidonia
20. 01. 2007
Dát tip
souhlas s Crae

a2a2a
20. 01. 2007
Dát tip
Ach ta matematika, proti Honzykovi je evidentně nejméně 6 lidí

Craerassy
20. 01. 2007
Dát tip
nechápu, k čemu je hlasování, když 6 lidí je pro jenyka, 3 proti a přihlíží se k těm, co jsou pasivní...to pak ty hádky tady budou do nekonečna a to mě opravdu nebaví a navíc na to nemám čas, takže co se týká přijetí Nora, je mi to jedno

Tom
20. 01. 2007
Dát tip
Ahoj, Honzyka osobne neznam. Jestlize nekoho nezname, je pro nas na internetovem foru jen slovy. Slovy, ktera neslysime, a ktera muzeme snadno necist. Nechtit prijmout Honzyka znamena, ze predpokladame, ze jsou slova, ktera chceme necist. Honzyk ma podle vseho slabost pro vulgarismy. Jestli prokaze, ze jich bude prilis (zalezi nam na forme) a ze pod nimi skryva zast a prazdno (zalezi nam na obsahu), nema smysl, aby byl redaktorem. Na Pismaku je opravdu velmi aktivni (byt kratce) to je take dobry duvod byt v redakci - o hodne vice nez ja, ktery jsem posledni roky spise mlcel. Obecne: Necht je pripadne prijeti redaktora duverou. Necht neni pripadne vylouceni z redakce gilotinou ustipnutych katu, ale nasledkem toho, ze se dotycny nedrzel zasad, ktere on/a a ostatni pomahali spoluvytvaret. Takove prijeti nebo vylouceni navic vzdy neco rekne o tom, kde se zrovna dane spolecenstvi naleza - a to je samo o sobe cenne. Ustepacna kritika je nastrojem komedie a ta by snad nemela uskodit ani mudrovani :) Nejhorsi scenar je, ze zly redaktor provede nedemokraticky coup d'etat, dostane se k serverum, Velly a Armanda se nasilim zbavi a pote provede krvavou cistku nepovolenych del. Jestlize je system dobre zajisten a spolecenstvi silne a schopne kritiky, neni se snad ceho bat. Cili jsem pro prijeti Honzyka. Dal bych jednak limit - jeden rok clenstvi cili minimum zkusenosti - a teprve potom moznost stat se redaktorem. Omezeni bohuzel, ale myslim, ze neskodne.

exorcista
19. 01. 2007
Dát tip
Noro mám-li být upřímný, je pro mě těžké rozhodovat právě o Norovi, protože než se přelouskám tou záplavou slovenských textů, bolí mě oči jak se snažím neztratit nit (já vím, že to nění zase tak jiné než čeština, ale dalo mi to zabrat). v kritikách, co jsem četl, se Noro většinou zabývá ne_scela_literárním pohledem na věc. Což není vítka, jen konstatování. Bohužel mám dojem, jako by u některých děl jeho kritiky někam zmizely a zůstala jen poslední v pořadí. Co se týče oblasti literární, klonil bych se k volbě redaktorství mu nepřidělit. Určitě by mi ale v konečném rozhodnutí pomohlo, zda by se, jako redaktor, uplatnil i v jiné sféře než kritik děl...do 25.1. je ještě čas, počkám a nechám si to pracovat v hlavě

exorcista
19. 01. 2007
Dát tip
zdravím všechny omlouvám se za nereagování, ale velení se zbláznilo a tak se honíme od úkolu k úkolu...tímto děkuji Aššurballitovi za upozornění zprávou...pokusím se více dávat pozor co se děje Začnu Honzykem nesouhlasím s jeho vstupem do řad redaktorů (čímž asi můj dík, nahoře uvedený, vyzní ironicky, leč není tomu tak, je to upřímné poděkování) Neznám ani Honzyka ani jenyka, což mi volbu nijak nezjednodušilo. Podíval jsem se tedy na jeho kritiky. Namátkově jsem vybral a přečetl si kolem dvaceti až třiceti kritik. Je to málo, já vím, k posouzení jeho nároku by chtělo přečíst všechny. Ale to prostě nejde. Sedm z těchto kritik bylo napsáno na dílka, kde autor žádal o hlubší kritiku (upozorňuji, je to žádost, nemusíte ji samozřejmě respektovat). Dostalo se mu občas oznámení zda je jeho dílo dobré nebo ne a, sem tam, také rádoby trefné hlášky. Nic proti tomu nemám, každý má nárok a právo psát kritiky jak uzná za vhodné, ale když někomu, kdo vás žádá o hlubší rozbor dílka napíšete: "..ty a misogyn..? Neuraž se, filajová, ale topdle je teda děsný. Zdravá honzyk..." a nejste si to po sobě ani schopni přečíst (také dělám překlepy, ale tohle vážně ne) tak mé ano dostat nemůžete. redaktor je redaktorem proto, že se snaží pomoci ostatním rozvíjet (což je můj, možná chybný, názor). Prostá pasivní kladná nebo záporná reakce čitatele vám pokazí nebo zlepší den...nepomůže rozvoji. Co se týče jeho rozvynuté sbírky vulgarismů, vadí mi, ale není to důvod, proč bych mu řekl "ne", to je můj vlastní názor, že nadávek slyším celý den kvanta na to, abych na ně chodil ještě na literární server a nemá to na rozhodnutí žádný vliv. Majkii

la mou..mne sa zasa nepacia seniorove...a z diskusie pod jednym dielom teda skor vylevom od oldjerryho..podotykam uz zmazanym..som s udivom zistil ze viacerym... ..tiez mi to pride ako streialne z boku obcas... ...ale sak jedno.... ...pozri sa nikto ta nenuti aby si ho milovala.. ...ide len o ten princip aby sa nevytahovali taketo podpasovky...jake boli vytiahnute na honzyka... ...na jednej kritike nachytas bars koho... ...a ked niekto bude mat zaujem...tak si tie kritiky jeho pozrie...myslim ze nikto z nas tu nie je novacik...aby to nedokazal..

avi

LaMouette
19. 01. 2007
Dát tip
mezi nama.. ja taki zadny fundovany krytyky nepisu.. a ani to neumim.. takze pokud by se redaktor mel vybirat jen podle tohohle.. tak tu evidentne nemam co delat.. pac ja nekoukam na formu.. nevim ani ve skutecnosti jaxe basnicky spravne maji psat.. bo nepsat.. rym rytmus.. uff... to sem proste mimon. ale znovu rikam.. a nemuzu si pomoct.. precetla sem si ted schvalne par krytyk od Honzyka.. a uprimne.. vjecine jeho krytyk nerozumim.. prijdou mi jak vykriky.. nez normalni obycejnej nazor. a tedkonc sem si vsimla.. ze negdo tu mel skutecne pravdu.. dyz rikal.. ze se Honzyk drzi svych koni.. Ja tu tedkonc nebrojim proti Honzykovi jako cloveku takovymu.. bo ho neznam.. ale este jedny veci sem si vsimla.. skutecne strasne rychle meni sve nalady.. a tim i nazory.. a tim i krytyky.. Pokud to pise za sebe.. jako za autora.. pak je to jen jeho vjets.. a at si krytyzuje do aleluja.. ale pokud mam ja rozhodnout.. aby krytyzoval jako redaktor.. tzn.. ze za jeho krytykama budeme my.. jako redakce stat.. a este pravje navits tim.. ze si ho sami odsouhlasime.. tak pak nemuzu nic jinyho nez nesouhlasit. Mne se jeho krytyky nelibi.. a myslim si, ze nektery hlavne zacinajici autory muzou jedine odradit.. od dalsiho zverejnovani. Berte to ciste jen jako muj nazor.. pokud se do redakce zvoli.. mi nebude delat problemy s nim spolupracovat.. ale se obavam.. ze s nim po vecinu casu nebudu moct souhlasit.. ale je to jen predpoklad.. cili je mozny, ze to muze bejt i ouplne jinac.

a2a2a
19. 01. 2007
Dát tip
Narvah, třeba máš štěstí, že jsi člověk,který to teď myslím jen v dobrém, si zde neužil nějakých osobně zaměřených konfliktů, a nebo se umíš nd ně povznést. Někdo to štěstí nemá, nebo to tolik neumí, a nelze mu to vyčítat, pokud je sám neprovokuje. A pak si nutně klade otázku - Stojí mi to za to ? Nu, a pak je třeba volit. já sám se stěmitzo situacemi vypořádávám obtížně, proto rozumím tomu, že někdo někoho nehce. Kdyby ovšem Honzyk byl kvalitou typu Poletika, Fouckaulta, Zbory, apod., podpořil bych ho navzdory výhradám. Ale není. Jinak ta pestrost preferencí, postojů a názorů uvnitř redakce je víc než dostatečná. Nyní by se měla více a zejména srozumitelně projevovat pod konkrétními díly. A zde to ideální není. Proto bychom měli hledat ty, kdo jsou schopni konkrétnějších nezaujatých postřehů. Já jsem Noro neznal, ale podíval jsem se na jeho kritiky, a zatím mne nepřesvědčil. Ale pokud víte o jných, rád názor změním. Myslím, že se nemusíme nutně rozšiřovat hned tento týden nebo měsíc, pokud se nenajde někdo, kdo je široce ( nikoliv jednomyslně )respektován.

Narvah
19. 01. 2007
Dát tip
no, já tím myslel: a) pokud jsou antipatie několika členů proti někomu, kdo chce dělat v redakci a nebude přijat, vytváří se tím "sterilní prostředí" tím, že jsou přijati ti, kteří budou mít sympatie - vyhovovat.. podle mě je naopak fajn, když v redakci existují vzájemné antipatie, pokud to není nenávist a pokud to neznemožňuje vystupovat jako celek. b)pokud má noro zájem a pokud se na to cítí, tak proč ho nepřijmout? proto, že se někomu zdá, že jeho kritiky nejsou zrovna ideální? nebo, že nejsou nikterak objevné?

Print
19. 01. 2007
Dát tip
Narvah: k té pestrosti názorů a způsobů psaní kritik s tebou naprosto souhlasím! Nicol, cituji: "mimochodem nevim proč by měl bejt někdo kdo už jednou byl z redakce vyražen v ní být znova když ho zbora autoritativně vyhodil tak ste všichni kromě mě drželi hubu a nikdo nad zborovým počinem ani nepíp takže co jako ! určeno původním redaktorům" Popravdě, já jsem vůbec nezaznamenal, že Jenyk byl z redakce vyloučen. Byl jsem dlouhodobě pryč, takže to se muselo stát jen v tom období nebo jsem to z jiných důvodů přehlédl, jinak bych svůj názor řekl, to doufám, že víš. Reaguji jen proto, že je tvé vyjádření "určeno původním redaktorům" Jinak se můj názor nemění, Honzyka do redakce ano.

a2a2a
19. 01. 2007
Dát tip
Narvah, nevím o jaké sterilnosti mluvíš a kde ji vidíš. Možná, kdyby jsi to upřesnil, vyšlo by najevo, že problém vůbec nestojí v tom, zda někoho přijat či nepřijat. A ještě něco, když má někdo zájem, ať dělá redaktora ? Pak tmožnost výběrování dejme všem. To už zde bylo. Nikomu to nijak nevadilo, ani mi ne. Jen jsem nerozuměl těm ocáskům.

Narvah
19. 01. 2007
Dát tip
podle mě by redakce neměla být sterilní záležitostí, kde se osobní antipatie projeví nepřijetím někoho, kdo má zájem. podle mě ne uniformita, ale naopak široké spektrum názorů a způsobů psaní kritik to může posunout dál.. jo, a su i pro nora, když o to má zájem, tak určitě..

a2a2a
19. 01. 2007
Dát tip
dunaj - v principu máš pravdu. Problém je, že nevíme, co má Nikolka úplně na mysli. Nemůžeme ji nutit, aby to sdělila. A dost možná to může souviset s Písmákem, s nějakou místní událostí. A pak by to už tak neetické jednoznačně nebylo. Dalším aspektem je, že pokud existují výrazně narušené vztahy mezi redaktory, a nejsou vyváženy pro redakci potřebnými kvalitami, pak si myslím, že není třeba platit zbytečně vysokou cenu.

Markéta
19. 01. 2007
Dát tip
Co se týče autora Noro, nemám nic proti jeho činnosti v redakci. Jeho kritiky sice nejsou věcné, ale o to jsou zajímavější. Vnáší do nich ducha filosofie a taková kritika, i když se formálně nevyjadřuje přímo k dílu, je mnohdy elegantnějším a duchapřítomnějším způsobem, jak inspirovat.

sidonia
19. 01. 2007
Dát tip
jasny kazdej ma jiny nazor - a diky bohu za to, ze muzem, ze myslim, ze tady asi nic nevyresime, no...

a2a2a
19. 01. 2007
Dát tip
sidonie, řekl bych, že u tebe v kvalitě kritik nedochází ke zřetelným výkyvům a v podstatě nemají ani čím popouzet. Navazování určitých vztahů přirozené je, nemělo by však bránit schopnosti redaktora pozitivně zhodnotit pozitivní i pro něj málo sympatického autora.

Markéta
19. 01. 2007
Dát tip
já osobně proti Honzykovi nic nemám, je to docela milý pošuk, ale mám pocit, že se pro seriózní redakční práci příliš nehodí...

sidonia
19. 01. 2007
Dát tip
a2a2a no to je pekne, ale pokud to beres takhlem, taky tady asi nemam co delat.. a myslim, ze nejen ja.. -taky mam lepsi a horsi obdobi, kery se logicky odrazi na zpusobu psani, at uz del ci kritik -taky sem proti nekerym autorum zaujata.. je fakt, ze proto je radsi nectu, ale nekdy se tomu nevyhnes, ze byt zivel samozrejme neni kvalifikace pro redaktora.. tak to ani nemelo byt mysleno.. to se omlouvam, pokud to tak vyznelo:) nemel to byt argument pro prijeti, spis jen takova poznamka do placu a jeste k tem skupinam - myslim, ze at se Armand bude snazit jak bude chtit.. a ty ho muzes klidne motivovat chvalenim .. nezabrani tomu, aby se tady vice ci mene uzavrene skupiny vytvarely - podle me je to prirozenej jev, myslim jako prirozenej pro lidi.. at uz by se jako vytvareni skupin brala treba vetsi komunikativnost mezi jedinci.. abych jen neplacala teorii - ja osobne vim presne uz ted, ze minimalne se ctyrma lidma (co si tak namatkou vzpominam) - pokud nebude vyhnuti, nebudu chtit prohodit ani slovo - protoze k nim mam stejnej postoj jako nekteri tady k jenykovi.. doufam, ze chapes, ze tim nemyslim nic spatnyho ani to nema bejt nakej utok nebo co.. jen uz sem mela potrebu se proste vyjadrit:)

a2a2a
19. 01. 2007
Dát tip
Musím se zastat Nikolky. Neznám její osobní důvody ve vztahu k Honzykovi, ale pokud stojíte o to, aby redakci reprezentoval člověk s cyklickými obdobími, kdy jeho kritiky vzbuzují minimálně nepochopení, pak prosím. A že je to člověk, který je osobně zaujatý alespoň vůči jednotlivcům, o tom jsem přesvědčen. A také, jak už jsem napsal, jeho kritiky nevyvažují ani náhodou tyto nedostatky. A být živlem, nezlobte se, to není pro mne kvalifikace pro redaktora. A Armanda mohu pochválit za to, alespoň si to myslím, že chce zabránit vytváření ucelenějších lobistických skupin uvnitř redakce. Jednou z předností redaktora by mělo být umět se povznést při hodnocení nad osobní antipatie či žánrové preference, jestliže hodnocený autor něco předvede.

sidonia
19. 01. 2007
Dát tip
a nejaky hry na urazeny odchody sou taky mimo... neblbni

sidonia
19. 01. 2007
Dát tip
nicol nic proti tobe nemam, ba naopak ale ted mi prijde, ze se chovas jako maly umanuty dite, kery nehodla ustoupit ze svyho nazoru, i kdyby uz jen z principu honzykova uvedena kritika me rozesmala:))) pokud tobe pripadala jako "by ji napsalo prase", nebo jak si to formulovala, uz nevim.. tak me to zarazi a nevim, co si o tom mam myslet ale jinak respektuju tvuj nazor, ze ho tady nechces jen nevim, proc by na to melo "doplatit" nekolik dalsich lidi, kery ho tu chteji...

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
čas odejít dunaji, nikdy ze mě neuděláš intelektuální masku bez osobních emocí nemam vždycky pravdu ale dokážu poznat kde je spravedlnost a kde ne v týhle partě nemam co pohledávat jaksi

VYPISUJEM ODMENU SEST TIPOV A VYBER K TOMU KOMU SA PODARI NAJST KRITIKU KOMPROMITUJUCU NICOLLETTE..USMEV..

...ty trubko...v tom podla mna nema zasa tak negativny vyznam... ...mi to pride ako oslovenie...ty si pako... ...alebo trdlo... ...proste take otcovske...ale v mdziach... ...fakt na tej kritike nevidim nic hrozne...

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
pořád ale v mezích asertivity mam právo vyjádřit svuj názor a vyjádřila sem ho slušně to že je neempatický a ostrý je už moje chyba pořád ale nepřekračuju tu mez

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
tvrdila sem že budu zaujímat neutrální postoj, to se ale nemůžu ani rozlítit ? jak by se ti líbilo kdybych tě teď oslovila "ty trubko" ? hm? :)))

nikolo...nemusi sa obtazovbat....uz som tak spravil.. ...asi pred pol hodninou.. ...mna nezaujima kto je s kym kamarat...toto tu nemienim riesit... ...a uz vobec nie hodnotit...

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
mně to vysvětlovat nemusíš jak si to vysledoval, nezajmá mě to :) jak to bylo nebo nebylo je vlastně jedno protože jak sem řekla už na začátku, honzyk si bude zastávat svý lidi (zbora bydlí tušim přes ulici, aspoň to psal) i kdyby mu srali na hlavu doporučila bych armandovi napsat zprávy ostatním autorům aby s k honzykovi a norovi vyjádřili když se zatim neobjevili tady

mikolo...nazory a pohlady sa menia...myslim ze to je normal...a co?..

...co ja som vysledoval...tak tam slo o nedorozumenie vtedy z honzykovej strany...zmazal sa... ...myslim ze to vlastne ukoncil on...honzyk ...zbora ho len vyzval k niecomu...vtedy som to nejak nesledoval...co sa dialo..

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
no to myslim vážně nevim jakou hru máš na mysli to mam blahoskloně přijímat jak něteří otáčej svý názory o 180 stupňů nebo se bojí otevřít hubu? nuž dobrá dobrá zapracuju na sobě

nikol...pocuj toto hadam nemyslis vazne... ...vytiahnut jednu kritiku... ...hrat sa tuto hru...tak len malo z nas vyjde cisty... ...ja urcite nie...a ty detto...

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
mimochodem nevim proč by měl bejt někdo kdo už jednou byl z redakce vyražen v ní být znova když ho zbora autoritativně vyhodil tak ste všichni kromě mě drželi hubu a nikdo nad zborovým počinem ani nepíp takže co jako ! určeno původním redaktorům

Nicollette
19. 01. 2007
Dát tip
co se týče honzyka tak namátkou sem klikla na jeho jednu dnešní kritiku ať mi nikdo neříká že se nechová jak prase občas honzykova kritika

..inak za je aj zuzulinka...

sid narvah...ale nahdou ta ostrakizacia ma zacina bavit...takymto stylom...zostane redakcia navzdy zamrznuta... ...pismak skonci ale my tu budeme navzdy... ...a som zvedavy ci nora neprijmeme...len preto ze ja som si postavil hlavu a som proti... ..a ostatni sa na to vykaslu...vlastne budu proti...len sa nechcu negativne vyjadrit...

sidonia
19. 01. 2007
Dát tip
narvah - plnej souhlas

a2a2a
18. 01. 2007
Dát tip
Dal jsem si práci, a vyhledal a přečetl 15 kritik pod 15 různými dílky, které Noro napsal. A nenašel jsem jedinou, která by vybočovala z běžných čtenářských reakcí, a pouze 3, které se nějakým způsobem dotýkaly formální stránky věci. Také jsem si přečetl pár jeho věcí, a tam bych řekl, že se může směle srovnávat s většinou z nás. Nemám zatím důvod jeho přijetí podpořit, ale zároveň prosím kohokoliv z vás, pokud někde narazíte na jeho trochu věcné kritiky, dejte mi avízo, a já rád své stanovisko přehodnotím.

a2a2a
18. 01. 2007
Dát tip
Narvah, ten poměr není 6:3, při pozorném čtení. ač nelze dedukovat jednostranně, že ti, co mlčí, že je to nezajímá. Může to být a nemusí být pravda. Každý z nás nereprezentuje jen sebe, ačkoliv především, ale také redakci. A redaktoři by měli být přijímání více jednoznačně.

Narvah
18. 01. 2007
Dát tip
podle mě by 6:3 mělo pro honzyka stačit. v redakci by mělo docházet k výměně názorů nad úrovní kritiky, jedině tak se posune dál.. a to, že s ním někteří nesouhlasí (a jej jich míň, než těch kteří souhlasí / ti co se nevyjádřili, tak je to nejspíš nezajímá) není přece důvodem pro jeho nepřijetí..

Print
18. 01. 2007
Dát tip
Jsem pro Nora. Moc ho neznám, ale teď jsem si četl pár jeho kritik. Bylo to inteligentní i vtipné. Nesnaží se o ohromení ani o ochromení autorů:-) Takže znovu - ano.

Nicollette
18. 01. 2007
Dát tip
jsem pro Nora, je hodně vidět v kritikách, není útočný, naopak se mi zdá slušný, že by nějak vyčníval se mi nezdá, ale to neni cílem

sidonia
18. 01. 2007
Dát tip
autora Noro nznam, nemuzu posoudit mrknu na nej

armand...no jo a takisto mozu byt vsetci ostatni za len ta to proste kaslu...jak sa konic koncov dalo predpokladat... ...vsak sa kukni kolko regularnych citatelov je tu...18... ...cize je jasne...ze minimalne 9 redaktorov sem ani nepachlo... ::::: ...co sa tyka nora?.. ...tak a idem ostrakizovat... ...takze nie...

sidonia
18. 01. 2007
Dát tip
okej, uz je mi to jasny.. spatne sem to pochopila - hned od zacatku; omlouvam se

Armand
18. 01. 2007
Dát tip
sidonia: promiň, ale já si představuju vůli redakce jinak než parlamentní tahanice o jeden hlas. Jsou tady nejméně tři lidé, kteří otevřeně řekli své ne a to z velmi závažných důvodů. Právě názory pro mějí váhu, nikoliv jen čísla. Potřebuji abyste Honzyka přijali jako celek, protože pokud tady bude třetinou mlčky nevraživě trpěn, pak tu pro něj není místo. Potřebuju spolupracující redakci! Proč třetinou? Je tu šest lidí, kteří řekli ano a tři co řekli ne. Z té devítky je třetina proti. V redakci je 27 lidí. Co ti co mlčí? Třeba jsou taky proti, jen se zdráhají být negativní a říct to. Těm vzkazuju: napište mi svůj názor klidně do pošty. Třeba se pletu. Hlasování a argumentace končí 21.1. Rozhodnutí bude každopádně na mně. Osobně se mi vůbec nelíbí špatné reference které Honzyka doprovázejí. avi všem a připomínám, že tu jde taky o autora Noro.

sidonia
18. 01. 2007
Dát tip
Armande, napsal si, ze ohledne jenyka to vypada na neprijeti.. to mi neni moc jasny.. hlasovani je zatim 6:3, pro jenyka (shrnuti: pro: ja, ass, dunaj, Crae, Narvah, Prin; proti: Nicol, LaMouette, a2a2a), ostatnim je vicemene jedno. Nebo jako mozna sem to jen blbe pochopila a nemelo to bejt hlasovani o ne/prijeti, ale jen vyjadreni nazoru, kery v podstate nemaj zadnou velkou vahu....

Zuzulinka
18. 01. 2007
Dát tip
Honzyk klidně, nevadí mi, má občas své výstřelky, ale kdo z nás je nemá. Co se týče Nora, vůbec ho neznám, přiznám se, ale mrknu na něj:-)

Armand
18. 01. 2007
Dát tip
Upozornění: Honzyk: hlasovat a diskutovat můžete do 20.1. Zatím to vypadá na nepřijetí. Noro: Chci se vás zeptat na redaktorství autora Noro. Na Písmáku je podle údajů na stránce od března minulého roku, publikoval 75 děl a napsal 603 kritik (což se mi nezdá zrovna hodně). Povoláním je překladatel (tj. teoreticky by mohl mít dost času na Písmáka). Napsal mi do pošty, projevil zájem o redaktorství. Víc o něm nevím. Vaše názory prosím (do 25.1.) sik: sikovi bylo, na vlastní žádost odebráno redaktorství. Tento, dle mého, velmi dobrý povídkář (vřele doporučuju) nerozdýchal údajnou nekvalitu zdejších prozaických děl. :) Cituji: "Zjistil jsem totiž, že můj názor na povídkovou tvorbu je naprosto odlišný od toho co se dneska píše. Dříve mi to tak nedocházelo, ostatní povídky jsem četl jen zběžně. Teď se snažím číst pozorně abych mohl napsat věcnou kritiku a je to utrpení."

Print
15. 01. 2007
Dát tip
Jsem pro Honzyka. Je to živel, ale občas je dobré, když živlové zařádí:-)

Pisces
14. 01. 2007
Dát tip
Můžu se zdržet hlasování? :-) Abyste můj hlas měli a nepátrali po mém vyjádření. Co se týká jenyka, honzyka nebo já už nevím koho, jsem neutrální. Víceméně proto, že jsem nějak tuto diskuzi ohledně výše jmenovaného autora sledovala jen jedním okem a nemám tudíž informace, abych mohla hodnotit situaci. Takže ani ano, ani ne :-)

a2a2a
13. 01. 2007
Dát tip
Podle mne je osobně zaujatý, a nečetl jsem od něj žádnou přínosnou kritiku. Jsem proti.

Narvah
13. 01. 2007
Dát tip
honzyk - ja su pro, i když ho moc nemusím

Craerassy
13. 01. 2007
Dát tip
jsem pro ...já jenyka nikdy jako vulgárního nezaznamenala, pohybovala jsem se nějakou dobu na jiném serveru, takže nemůžu objektivně posoudit věci, které se tu děly...jeho kritiky podle mě sice někdy byly zmatečné, ale na druhou stranu, je to člověk, který dokáže napsat názor a nevloží jen tip nebo výběr...a takových tu je pořád málo...já jako autor názor potřebuji a potřebuje ho každý, kdo pod dílem žádá kritiku

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
neřkuli do prkýnka !!!! herdek himl

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
ale sem se malinko nasrala říct že osobní důvody tady nemaj co dělat samozřejmě že maj kdyby někdo ponižoval tebe, vás, mě, asi byste byli taky proti, by vstoupil do redakce stejně jako když jenyk píše někomu básně, pod autor. stránku a je s nim děsnej kamarád, tak ho tady ten dotyčnej zase chce.... no tak jaký že osobní důvody ne, do pitvora

sidonia
13. 01. 2007
Dát tip
ja bych tu jenyka moc chtela je to zivel:)

zuzu...ja chapem... ...obcas staci pozret na klavesnicu a popsuvat si v duchu pismenka... ...on si zrejme da blbo prsty a necita to po sebe..tak to je poposuvane..usmev.. ..vraj tak pisal aj hrabal..ci kto..usmev..

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
a taky je rozdíl někomu vynadat a někoho ponižovat jenyk zvolil druhou tu druhou možnost

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
dunaj - napsala sem že ať je klidně redaktor ale já s nim spolupracoval nebudu a jestliže se osobní útoky odrážej na kritikách, pak to asi problém je ne, prostě se mi zhnusil svejma nadávkama na člověka, kterýho vůbec ale vůbec nezná, to je celé čili muj hlas můžete brát jako nulový třeba

Zuzulinka
13. 01. 2007
Dát tip
neřekla jsem, že jsou od věci, ale občas špatně čitelná, já osobně se v nich neorientuji

zuzu..myslim ze jenykove kritiky byvju k veci...za tym si stojim.... armand...hv...by to vzal...aspon tak sa vyjadril..asi tri styri tyzdne spat...

Zuzulinka
13. 01. 2007
Dát tip
já jenyka moc neznám, takže těžko se k němu vyjádřit, občas se ani moc neorientuji v tom, jak píše, jeho reakce bývají zmatené...pokud nebude dál nikoho nevybíravě napadat, možná by měl dostat šanci, že dost čte není argument, taky toho přečtu kvanta, otázkou je co v kom a do jaké míry zůstane

LaMouette
13. 01. 2007
Dát tip
dunaj.. jasnacka .. ja to chapu.. le na druhou stranu se Nico nedifim.. dyby na me negdo byl zlej.. bez duvodu.. dyz sem mu ja nits neudelala.. tak bych s nim nits nechtela mit.. jakkoliv. a Nico to na druhou stranu rekla dobre.. ONA ho tady nece.. le dyz tu bude.. bo ho tu chteji ostatni.. tak ji je to f podstate jedno.. jen ze s nim spolupracovat nebude.. Tomudle rozumim.. jo.. ) a neberu to jako naky hadky.. dyk je to normalni.. a diskutyrovat nad nazory nejni nits hadavyho..:-)) le tedy.. esliva se ces hadat.. klidanko rekni.. neska by mi to slo jedna radost.. ;-))

LaMouette
13. 01. 2007
Dát tip
dunaj.. mi este nevynadal.. tedy..:-)) le jaxem rekla.. mam rada slusnost.. a tu u nej dost casto postradam.. nits vits..

LaMouette
13. 01. 2007
Dát tip
dunaj.. mno.. ja si myslim.. ze objektivni tady nedokaze byt nigdo.. cili v tom dycky netso osobniho bude.. a proc ne.. kazdy mame svuj nazor.. a ten je dycky osobni..:-)

Armand
13. 01. 2007
Dát tip
Aššur: to co jsem napsal o Honzykovi míním jako faktum, nikoliv jako můj názor "ano". Napsal jsem pro a proti, protože nic není černobílé. Mně se velmi nelíbí, když se někdo vyjadřuje tak jak se vyjadřoval jenyk. Osobně jsem spíš proti, ale slíbil jsem a také dávám prostor k diskusi. K autorovi HV: už si s ním o tom mluvil? Je třeba aby sám chtěl! Dej vědět.

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
bo to nebylo pod dílama ale v nějakym fóru... nepamatuju si

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
aššu - tak se podívej jaký kritiky napsal armandovi k básním, potom co vella uveřejnila že je šéfredaktor..... jako dobytek on si zastává lidi který zná osobně i kdyby mu srali na hlavu, což se taky stalo každopádně proč by nemohl být redaktorem že jo klidně ať je, ale já s nim spolupracovat nehodlam

LaMouette
13. 01. 2007
Dát tip
Assu.. ni ja sem s nim osobne nigdy nemela zadny konflikt..:-) ale tak.. nemuzu si pomoct.. pusobi tak na me..

..ja osobne sa musim zastat armanda..ze clovek dost cita napoveda tomu ze ma v literature dost dobry prehlad...a vie si utvorit isty vlastny nazor... ...ze je v kritikach zly?...utocny?..to nemam pocit.. ...je mi jasne ze mal iste konflikty s castou pismakov... ...ale napriek tomu si myslim ze sa po vacsinu casu choval/chova slusne... ...ale ja osobne som s nim ziaden konflikt ani problem nemal.. ...myslim ze by ozivil tuto do tejto chvile umrtvenu redakciu...

LaMouette
13. 01. 2007
Dát tip
to ze clovjek hodne cte.. mi jako dobry argument pro prijeti do redakce neprijde.. ehm mno.. :-) ja jsem proti.. a to z jednoho jedinyho duvodu.. jenyk mi prisel ve spouste krytykach zbytecne zlej a zbytecne utocnej v situacich kdy to neni vubets treba... to ze se nekomu neco nelibi se da vyjadrit i slusne.. Assurbali.. prestrelit je jedna vjets.. le clovjek muze prestrelit jednou.. dvakrat.. le dyz takhlenc strili v kazdy druhy krytyce.. nelibi se mi to.. Jeho nazory akceptuju a respektuju.. ale jeho chovani nemuzu.. mam rada slusnost.. cili rikam ne.

...ja som bol uz v starej redakcii za jenyka... ...a som za nim aj teraz... ...cize som rozhodne ZA... ...myslim ze ako bolo povedane je to clovek kt. sa skutocne orientuje tak v literature tak na pismoni... ..a mohol by pomoct pohnut so zlatym vyberom..usmev... ..co sa tyka kontroverznosti..ja to za take horuce nepovazujem... ...myslim ze obcas prestreli..kazdy... ::::::::::::::::::::::::::::::: ...okrem neho by som navrhol rad cloveka s menom HV... ...je to jeden z najfundovanejsich slovenskych autorov pohybujucich sa na internete vobec... ..staci si prelistovat jeho kritiky...

sidonia
13. 01. 2007
Dát tip
jsem pro

Nicollette
13. 01. 2007
Dát tip
já sem proti a to čistě z osobních důvodů, poněvadž jenyk se uchyluje k osobním útokům aniž by mu někdo něco udělal, jen že třeba stál na Zbrově straně a mě nadával za to, že sem s Armandem, aniž bych mu něco řekla .. to mi nepřišlo fér

Armand
13. 01. 2007
Dát tip
Honzyk Honzyk (alias jenyk) mě požádal o vstup do redakce. Jak mnozí z vás vědí, je to poměrně rozporuplný autor: jako jediný byl Zborou vyhozen z minulé redakce pro údajné nevhodné (vulgární) chování vůči autorům. Na druhou stranu je to člověk, který hodně čte a orientuje se. Chci znát vaše názory na jeho vstup do redakce. Argumenty jsou vítány. Děkuji .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru