Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh tekuté veverky

22. 01. 2007
0
2
527
Autor
Luke_bunda

Tekuté veverky mají těžký život. Nebo dva.

Vylitá veverka ležela pod mohutným chlupatým stromem. V duchu si přála být již dospělá, ale její tlapky měly jiný názor. Saddám ve fraku jí nenápadně pozoroval ze křoví, klobouk ležel opodál. Ty jeho očí!! Veverka si začala popěvovat Chopina a její kožíšek pomalu tekl po fialové trávě – "Už abych byla konečně dospělá a pevná!", blesklo jí zas tekutou hlavou. Chlupatý strom se začal smát a z jeho ran pryštila zelená pryskyřice jak slzy smíchu, slzy hříchu. Saddám si mezitím začal hrát s Emily, která se z ničeho nic zjevila v jeho pistáciové mysli, a přitom stále myslel na to, jak té veverce pomoci. Co když se v její tělo rozteče uplněk? Emily si však nevšímala jeho starostí a chtěla víc nebo nic. Veveruška již počínala ztrácet svou žlutou barvu a začala chladnout, neztrácela však naději na brzké dospění. Životy tekutých veverek jsou vždycky těžké. V tom se zatáhly závěsy a z oblohy začal padat sníh. Saddám se ukryl pod svůj prošoupaný frak, zatímco Emily tančila bezelstně nahá pod stromem. Jakmile se první vločka dotkla Veverky, vrána zrána vyjekla a padla mrtvá k zemi. "No, mohlo to bejt horší", pomyslel si chlupáč strom, jehož mohutné lotosy se houpaly a skákaly jak elektrické výbojky. Sníh zvolna tál a mísil se s veverkou. Ta se díky tomu roztékala čím dál rychleji. Veverka už pomalu ztrácela naději a začala plakat a tím se roztékala ještě více. Emily přestala tancovat. Smutně hleděla na veverku svými modrými oky a urputně přemýšlela o tom, co bude po tom, až se rozteče úplněk. Sněžení ustalo, Saddám se odkryl a pohlédl na nebe. Objevila se polárka a jejích svit zahalil surrealistickou krajinu třpitivou září. Veverka s posledních sil pohlédla na hvězdu, zavřela oči a naposledy vydechla. "Bude jí škoda", povzdechl si Strom, "Kdo mě bude teď drbat na chlupatejch zádech...". A tak tam všichni stáli, koukali na hvězdu a v duchu přemýtali o světlém zítřku. Nebo věčné tmě. Už nevim.

2 názory

selviskhed
22. 01. 2007
Dát tip
Az se vzdas te prvoplanovitosti a zacnes psat v jednotne atmosfere to je- ne tak kostrbate (chces neco napsat a mas to treba dobre vymyslene, ale kdyz to vsechno napises za sebou jedna cast nenavazuje volne na dalsi, "neklouze to")bude to dobre. Jako bys pochopil formu a snazil se ji napodobit, podstata jako by ti proklouzla. Tak mi to prijde. Promin ze jsem si na tobe tak smlsnul;)

Myšelle
22. 01. 2007
Dát tip
nějakým záhadným způsobem se mi to líbí... je tam pár pěkných obratů,umíš si hrát se slovy,ale pro mě by to chtělo zasadit to trošku méně surrealistické podoby...ale piš,piš...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru