Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Minuta s...objevitelem roku

22. 01. 2007
0
0
584
Autor
chača
Reportér: Biologové na celém světě jásají. V malé laboratoři při brněnské Masarykově univerzitě byl objeven zcela nový živočišný druh, tím zajímavější, že je úzce spjatý s naší vývojovou linií. Na naše dotazy zde nyní odpovídá šéf této laboratoře, profesor na fakultě Antisociálních věd, Mudr. Judr. Pudr. Pavel Novák Csc. Ps. Tbc. Pane profesore, váš objev obletěl celou zemi doslova rychlostí blesku. Sám jste o celé záležitosti vypracoval podrobnou zprávu. Mohl byste nám, prosím, stručné říct, co jste vlastně objevili?
Profesor: Milerád. Již několik let měla celá vědecká obec podezření, že se asi před deseti tisíci lety z našeho druhu Homo sapiens sapiens, neboli člověk dnešního typu, oddělil druh další, který se ale s touto původní skupinou symbioticky sžil. Vše se potvrdilo a nám se povedlo tento druh konečně izolovat a podrobně popsat. Jedná se o Homo sapiens crivensis – člověka zkřiveného.
R: Můžete nám říct, jak se tento nový druh liší od nás, obyčejných lidí?
P: Prakticky nijak. Na první pohled byste ho nepoznal. Proto také bylo tak těžké jej objevit. Naopak, příslušníci tohoto rodu se snaží co nejvíce splynout se svým okolím, být nenápadní. K identifikaci dochází až dlouhodobějším pozorováním a i tehdy může dojít k mýlce.
R: Čím jsou tedy jiní, když ne vzhledem?
P: Chováním, zcela určitě chováním. Člověk zkřivený má sklon ke lhaní a podvádění. Nesmíte mu věřit ani nos mezi očima, pokud on z toho bude mít prospěch. Další typické vlastnosti jsou patolízalství, zákeřnost a velká dávka sobeckosti. Člověk zkřivený bývá velice chytrý, ale využívá tento svůj potenciál jen a jen ku svému prospěchu. U některých jedinců je též možno pozorovat různé stupně přetvářky.
R: Zajímavé. Řekl jste, že žijí v symbióze s naším druhem. O jakou symbiózu se jedná?
P: Stejně jako my chodí do škol, mají zaměstnání a zakládají partnerské vztahy. Ty ovšem nemívají dlouhodobějšího trvání nebo pokud ano, nejsou příliš šťastné. Jedná se vždy o dvojici Homo sapiens sapiens – Homo sapiens crivensis. Opravdovou vzácností je vztah dvou zástupců tohoto druhu, ale i na ten je možno narazit. Člověk zkřivený se plně včlenil do společnosti a dokonce si ji přizpůsobuje k obrazu svému.
R: Můžete nám, prosím, vymezit oblast výskytu?
P: Tento druh obývá celou planetu. Můžete jej potkat prakticky kdekoliv, v kteroukoliv denní či noční dobu. Zvýšené procento se vyskytuje hlavně v politice. Řekl bych, že tam se cítí jako ryba ve vodě.
R: Podle všeho je tento druh nesmírně zvláštní. Chtěl byste našim čtenářům sdělit ještě něco zajímavého?
P: Ano, rád bych je upozornil, aby byli při styku se zástupci tohoto druhu velmi opatrní. Člověk zkřivený zradí vlastní matku, nemá svědomí a bez váhání vás při nejbližší šanci bodne do zad. Jeho největší zbraní je, že se těžko identifikuje a pokud se vám to povede, bývá většinou už pozdě. Řekl bych, že v blízké době bude zapsán do knihy nejnebezpečnějších zvířat světa.
R: Děkuji za rozhovor.
 
(Pozn.red.: Ještě před uveřejněním tohoto článku byl profesor Novák hospitalizován na psychiatrické klinice v Černovicích s důvodným podezřením na pravdomluvnost nejtěžšího typu. Žádost o zařazení do knihy nejnebezpečnějších zvířat světa byla zamítnuta a druh Homo sapiens crivensis nebyl oficiálně uznán s odůvodněním na přílišný informační náboj skutečnosti.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru