Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S. D. I. A

19. 04. 2001
5
0
1621
Autor
slavek

příběh je skutečný, není můj....

Ten pohled do očí tak studil. Jindy tak nádherný pohled. Jindy v něm byla síla, podpora, něha. Dnes v něm byl chlad, strach a pochopení. Zdá se vám, že slovo pochopení nepatří k negativním pocitům? Ale může. Občas je to i tak. Občas i taková nádherná hodnota jako je chápavost a pochopení může způsobit hodně bolesti. Zejména v okamžicích, kdy si člověk uvědomí, že žil v omylu a nepochopení. Kdy si uvědomí, že hodnoty které vyznával mají za sebou černou šeď smrti. Ne té skutečné, ale takové jak si jí člověk představuje. Té, která člověku nenechá nic. V tu chvíli s výkřikem hrůzy shlíží zpět sám na sebe a děsí se ztraceného času. Přichází hodnocení - hodnocení nehodnotitelného. Hodnocení úspěchů a neúspěchů. Ale co když se změní naprosto žebříčky hodnot? Co když cokoli člověk považoval za úspěch najednou úspěchem není? Najednou jsou veškeré hodnoty viditelné ve své syrovosti a naprosté skutečnosti, kterou nelze obelhat. Najednou se černá stává bílou a bílá černou. Všechno ja naruby. Všechno je pozpátku. K první změně dochází už když si člověk uvědomí konečnost. I svoji vlastní - tu nepřipuštěnou. Tu o které si myslí, že nemůže nastat. Tu, jejíž realitu naprosto nemůže pochopit. Tu která je stejně úplně jiná než jak si jí představuje. V těch očích byla ještě vidět i bolest. Bolest, která křičí o pomoc. O pomoc která není. Dvacetileté oči zkoumaly svět pohledem padesátiletého. Pohledem vědomým, pohledem naprosto neidentifikovatelným pro člověka který se s něčím podobným nesetkal. Hodiny se začaly otáčet zpět...
Sala
21. 04. 2001
Dát tip
*!

Print
20. 04. 2001
Dát tip
*!

Mámalibor
20. 04. 2001
Dát tip
jejda kdepak mám svojeho chlapečka musíme už jít spinkat zítra pojedeme poprvé na výlet a sami... ten pocit poprve... jůůůůů!!!!!!!!!!!!

Merle
19. 04. 2001
Dát tip
...

kafka
19. 04. 2001
Dát tip
...ano...?

Rony
19. 04. 2001
Dát tip
Hodiny se začaly otáčet zpět...hmm, ale život zpět vrátit nejde

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru