Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poselství

24. 01. 2007
1
1
424

Poselství

 

A ocitl jsem se v poušti. Nebyla již poušť ve mně, ale byl jsem já a byla poušť pod mýma nohama. Lehce kráčely těsně nad rozevlátými písečnými dunami. A slunce. Něžně a jakoby vyzývavě hladilo mou tvář. I já jsem mu vracel jeho doteky. Pamatuji si ještě Tvůj horký dech, dobré slunce! A pamatuji si na teplý vítr, který nadobro rozfoukal mé slzy. Červený písek poskakoval, vstupoval do mne a zase vystupoval. Stal jsem se jeho chrámem.

A potom ten muž a jeho řeč:

 

Jsem kouzelník, řekl, a proměním tě v let motýla.

Jsem květina a naplním tvůj let svou vůní.

Voňavé poselství.

V tvém letu promluví neochočená krása.

Tětiva se napne a ty, staneš se světlem tichých domovů.

Vrátíš-li se zpět, svět ožil. Vstal ze spánku, do kterého ho uvrhla nevědomost.

Nevrátíš-li se, svět ožívá.

Tak mluví má víra k tobě.

 

Domluvil a odešel tam, kde pomalu zapadalo slunce. A já jsem se vznesl. Proletěl jsem nad smějícími se písečnými dunami, přeletěl jsem poušť, modré moře, dostal jsem se tam, kde jsou lidé. Letěl jsem vysoko a oni přesto přijímali mé poselství. A v něm jakoby se sami povznesli.
V nesmírné výšce, zahlédl jsem pod sebou život.

Potom probuzení.


1 názor

StvN
24. 01. 2007
Dát tip
Začátek mě zaujal. Je hezké, že sis dal práci s grafickou úpravou. Dobře se čte i po obsahové stránce. Jediné co mě neuspokojilo, je ten tuctový konec.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru