Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Májové bouřky

24. 01. 2007
1
2
926
Autor
belasek
Májové bouřky pomalu přicházely po starých zámeckých schodech, ve studni sela selka podzimní vítr. Časy to byly dávné a věžní hodiny ukazovaly na odlétající straku, která jim ukradla poslední zlatou číslici. Selka spadla do studny a nezaštěkl ani její Azor, kterého na dně nedopatřením přimáčkla. Omluvila se mu a odešla podél studniční stěny nahoru směrem k nebesům. Cestou potkala jarní vítr, smog, několik májových bouřek a taky straku. Ta ji na první pohled napoznala a lekla se, až jí spadla dvanáctka ze zobáku. Senilní selka stále ve střehu ji zachytila a pokusila se s ní podplatit sv. Petra. Ten si k ověření ryzosti zlata  povalal klenotníka z nedaleké vesnice, kterému se živnost stejně nedařila a sebevražda mu přišla vhod. Ryzost kovu potvrdil, ale ale razítko na to dát nemohl, dokonce se mu nepodařilo dát na to ani ruku. Nešťastné selce nezbylo než se vydat směrem k očistci, odtud pak rovně do pekla. Kuchyňské práce v horkém prostředí nedělaly jejímu srdci dobře, docela jí změklo. To už lépe by jí vyhovovala nějaká uklízecí činnost, kterou už si taky prošla, ale tak těžkým krokem, že jí z toho zdřevěněly její jindy jen málo osteoporotické nohy. Nakonec si, sice po rukou, ale přece jen přišla na své, když jí Lucifer osobně přidělil místo v jeho kanceláři, kde pracuje dodnes jako hlavní selská stolice.

2 názory

Ó
25. 01. 2007
Dát tip
...surrealistická pohádka pro dospělé...proč ne?...

myxomatosis
24. 01. 2007
Dát tip
slovne hracky ako "sela selka" ci "senilna selka" mi znie trochu nasilne.. ale zopar peknych momntov bolo, pre mna napr. "věžní hodiny ukazovaly na odlétající straku" ..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru