Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyplatí se sledovat starého vola. Rumunské přísloví

24. 01. 2007
4
14
1946
Autor
B@klazan
 Vyplácí se věřit kamarádům, vyplácí se opisovat, vyplácí se dobře poslouchat, vyplácí se sázení na chrty, vyplácí se vyplácet a oplácet a prý se vyplácí obchod s bílým masem. Ale proč by se mělo vyplácet následovat starého vola který jistě smrdí, což je dáno věkem a nikomu staršímu 30 let to nemůžu zazlívat pane profesore, jde pomalu, což opět nikomu staršímu nad30 let nemůžu vyčítat pane profesore,  může mít nemoci, což nevyčítám už vůbec nikomu pane profesore, ale fakt je že může překvapit.
Když jsem šel dnes ze školy domů, tak jsem si z davu před nejmenovanou výdejnou obědů vybral jednoho vola (výběr byl obrovský) a začal jsem jej následovat. U kostela jsem si ale uvědomil že vůl přede mnou asi nebude dostatečně starý, jelikož si vytáhl traktorová sluchátka a nechal svou mysl oddávat, nebo spíš odolávat zpěvu Evy Farné. Byl to takový malý volík a já potřeboval někoho staršího.. volovatějšího. Na náměstí  jsem se tedy orientoval na osoby s poněkud vrásčitější kůží a nejlépe třemi dioptriemi. Opět mohu říct že na uničovském náměstí byl výběr dostatečný. Vybral jsem si jednoho staršího agilnějšího pána, který vypadal, že jej život již párkrát posadil na hýždě a že Halina Pawlovská není jeho četba před spaním.
TO je on .. je to ten správný starý vůl kterého hledám a který mě něčím překvapí. Překvapil. Odemkl si kolo a odjel. Stále jsem však nepřišel na to v čem se mi vyplatilo jej sledovat. Snad je inspirativní že klíče od zámku na kolo nosí v levé kapse.
Jistě mě mé voayerství neobohatilo tak jak jsem si představoval,  ale asi si ještě musím počkat na toho správného vola.

14 názorů

B@klazan
03. 02. 2007
Dát tip
proc bych se mel omlouvat za svuj textik ?? jen jsem chtel predejit nepochopeni :) a na tvem tipu muj zivot opravdu nestoji..

B@klazan
01. 02. 2007
Dát tip
Ale ja jsem to nemyslel vubec spatne.. samozrejme vim, ze myslenka toho prislovi tkvi v necem jinem.... ta moje blbustka neni k zamysleni, ale jen k pobaveni :)

avox
31. 01. 2007
Dát tip
Což takhle doma juknout do zrcadla... Ta myšlenka tě zatím nenapadla?

violetlight
31. 01. 2007
Dát tip
toto by možná mohlo být fejetonem hned t*

zana_zana
27. 01. 2007
Dát tip
baklazan to je ako lilek? pochopis raz jak to myslel...inak nasleduj abbeho:) len tak dalej:))

martinez
26. 01. 2007
Dát tip
směju se jak přiměřeně stará kráva... nač se distancovat od tohoto textíku? je moc fajn *

SENIOR
25. 01. 2007
Dát tip
To mě nezajímá. Nehodnoceno.

ceder_john
24. 01. 2007
Dát tip
to není eva ale ewa voe

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru