Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledání

20. 04. 2001
7
0
1350
Autor
Queenly

Jel jsem vlakem, autobusem, nebo tramvají a krčil se vzadu na plošině. Vedle sedělo děvčátko. Malé nevinné děvčátko, takové co se dnes nevidí a ptalo se. Ptalo se: „Pane, kam jedete?“ Za okny byla tma a pouliční lampy osvětlovaly temné pražské ulice jako malinkaté svíčky. Děvčátku jsem byl ochoten prozradit to tajemství. Děvčátko se ptalo tak nevinně. Ptalo se potichu a skoro jsem je přeslechl v rachotu večerního města. Mlčky jsem pohlédl z okna a opět se zadíval pod plášť noci „Někoho hledám.“ „A koho, pane?“ zeptalo se děvčátko se stejnou nevinností jako prve, jen očička se mu zaleskly zvědavostí. Děvčátko mi otevřelo oči, nevěděl jsem koho hledám. Hledal jsem někoho. Tiše jsem se toulal nočním městem, procházel jsem ztichlými alejemi paneláků, mezi domky. Nohy mě vedly nazdařbůh ulicemi,.. přes náměstí. Došel jsem až na dvůr mezi starými pavlačovými domy. Došel jsem a nevěřil svým očím. Stála jsi tam v modrých džínách, s dlouhými zlatými vlasy, které zářily do šera pavlačového dvora. Sála jsi tam a já pochopil. Pochopil jsem co hledám. Pak spadla opona. Chci si tě pamatovat navždy a chci tě najít. Nechci zapomenout
Lúthien
01. 07. 2001
Dát tip
Moooc nadhreny.Tip s hodne velkym T.

alina
08. 06. 2001
Dát tip
*

Valaraukar
07. 06. 2001
Dát tip
Je to moc pěkná, krátká povídka. Musím se k ní stále vracet.

Valaraukar
07. 06. 2001
Dát tip
omluvám se za chybu v předchozím řádku, stane se :-)

Mámalibor
20. 04. 2001
Dát tip
*velkej,škoda nečetla jsem to je to dlouhé tady dnes ta útrata stojí zato!

slavek
20. 04. 2001
Dát tip
Tohle dílko je krásné až srdíčko usedá, ztrácí se sám, ten kdo nikdy nehledá, upadá v samotě pro strach vyjít za své stěny, dál za hradbu myšlenek co byly vyděděny.

Mea
20. 04. 2001
Dát tip
mluvíš mi z duše ... *!

Kathe
20. 04. 2001
Dát tip
něžně miloučké .... líbí ... malé nevinné děvčátko ( já :-) ) Ti posílá *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru