Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myšlenky

20. 04. 2001
1
0
602
Autor
Sacka

Buďte prosím shovívaví

Myšlenky Myšlenky letí na pavučinkách babího léta, cestují do širého světa. Kam si vzpomeneš, v myšlenkách dolétneš. Pavoučci jsou malincí, hnědí, všechno o tobě vědí. Někdy jsou zlí a kousaví, jindy tě ve snu pobaví. Nelze se před nimi schovat ani je vygumovat. Můžeš se tvářit vesele, ale tvůj úsměv vypadá kysele. Výraz tváře ukazuje jako hodiny, že tě něco trápí, ale věř, že nejsi jediný. Chceš se svěřit svému okolí ? Ať pomůže ti kdokoli ? Chceš bojovat sám ? Hle - radu ti dám. I když - někdy se těžko radí, některým lidem to vadí. Přece jen ti zkusím poradit a tvou duši jemně pohladit. Svým starostem řekni: To jsou malé věci, které zvládnu přeci. Teď hurá do boje, i když právě chybí náboje. Nezoufej, a touhle cestou byť trnitou se dej. Děkuji ti, pavoučku, za radu, hned mám lepší náladu. Už mám úsměv na tváři a vím, že se to podaří.
Maďar
19. 04. 2005
Dát tip
Ty MEO jeden, ty nad tím přemýšlíš zas až moc a nenecháš projít city ven. Tak zkus vypnout mozek (aspoň na chvíli)

Radost
26. 04. 2001
Dát tip
připomíná mi to veršovačky naší Kačky... Obsah mě příliš neoslovil.

Albireo
23. 04. 2001
Dát tip
Zařadit dílo do Arény a současně žádat o shovívavost mi připadá dost podivné. Stejně tak na mne podivně působí kombinace rýmů a velmi volné rytmické struktury verše. Některé rýmy jsou šťastně volené, ale podíl pouze gramatických rýmů je bohužel dost velký. A když k tomu přidám obsah, který mě nijak nenadchl, shrnul bych to slovy: známky talentu, ale před sebou hodně práce. Nevěš hlavu a piš dál. ** (Ty hvězdičky jsou můj podpis, takhle totiž vypadá barevná dvojhvězda Albireo.)

Irwin
22. 04. 2001
Dát tip
hmmm... ten gruppen pavoučků je tam opravdu dost nefunkční...ale ináč pekné!

Mámalibor
20. 04. 2001
Dát tip
to je opsané odkud to se mi líbí ????::::____"""!!!(((//'ˇ0°° °někdo se oppil ze žaluuu... dáme pravému autorovi tííípek!

Mea
20. 04. 2001
Dát tip
Hmmm ... to jsou malé věci, to zvládnu přeci. a Teď hurá do boje, mi teda přijde dost rozporuplný, nejdřív řekneš, že to nic neni a pak, že to bude těžkej boj, o to těžší že nemáš munici ... no to je teda trochu moc i na mě ... a ty pavoučci jsou strašně stupidní (možná to mělo celkově zlehčovat ty "malé problémy", ale mě přijdou šíleně kýčovitý (nebo kýčovití?)) dát do toho víc myšlení, méně slov (a méně pavoučků ...), bylo by to fajn ...

wqw
20. 04. 2001
Dát tip
ach ty náboje.......

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru