Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poutník

20. 04. 2001
1
0
712
Autor
Sacka

Těším se na Vaši kritiku

Štíhlé buky v lese se vzhůru tyčí, mladý poutník lesem kráčí. Loňské listí šustí v chladném vánku, unaven je, ale čilý, byť měl málo spánku. Stromy už ho podle kroků znají, svými větvemi s rezavými pupeny mu mávají. Vydal se na dalekou pouť, do rytmu kroků vyťukává svou píseň strakapoud. Uslyšel bublání potůčku, nato zahlédl malou loučku, kde pramínek vytékal ze země a zval ho: \Pojď ke mně!\ Skloniv se nabral vodu do širokých dlaní, splnilo se skromné přání - napít se. A hle - co nevidí! Na vodní hladině obraz dívčiny vlní se líně. Pomněnkové oči se na něj smály, červené rty polibek ukázaly. Bílé jemné ruce mu podávala, do své tůňky zvala. Nezlob se, nemohu jít za tebou, před sebou mám cestu dalekou, ačkoliv jak rád bych šel, na celý svět zapomněl. Hlasem kukačky probral se ze snění, hlavu měl prázdnou jako v poblouznění. Nevěděl, zda to byla pravda či sen, promnul si hnědé oči a kráčel z lesa ven. Větve stromů zamávaly mu na rozloučenou, křišťálová studánka zaplnila se bílou pěnou. Vodní víla zmizela záhadně, ale vzpomínka zůstala v hlavě.
Albireo
23. 04. 2001
Dát tip
Jenom bych opakoval, co jsem napsal k předchozí básni. Talent a snaha nestačí, čeká Tě práce na sobě. **

Irwin
22. 04. 2001
Dát tip
tožto já su už asi opravdu moc otravný, ale nepudem radějc na to pívo?

Irwin
22. 04. 2001
Dát tip
tožto já su už asi opravdu moc otravný, ale nepudem radějc na to pívo?

Cavalera
20. 04. 2001
Dát tip
he héé doufám, že nejsi učitelka češtiny:-)))

Mea
20. 04. 2001
Dát tip
Na konci by se mi víc líbilo ve hlavě ... Má to mít nějaký hlubší smysl, nebo je to jenom čistý popis toho, čeho je?

Mámalibor
20. 04. 2001
Dát tip
prostředekm jsem prospala konec ten se blíží§§§§§§§§§§§§§

wqw
20. 04. 2001
Dát tip
viz cavalera myslím, že na té formě bys mohla ješte trochu zapracovat a nějaké rými víc promyslet, jinak nadech basne si mi libi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru