Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bára Basiková o své lásce

30. 01. 2007
0
5
491
Autor
sue

sandonoricovi Coco Chanel 24.1.2007 Bára Basiková:

 

Nevím, který moudrý člověk pronesl tuto větu: ženin svět je láska, mužova láska je svět. A měl pravdu. Musela jsem projít mnoha vztahy, abych pochopila, že muži jsou pro nás sice nepostradatelní, ale představují naprosto odlišný živočišný druh.

Nelze je předělávat a je velkým uměním je chápat, tolerovat a vůbec s nimi žít. Dneska vím, že s muži nemůžu komunikovat úplně svobodně. Musím být diplomat, který si rozmyslí, jestli to, co má na srdci, vypustí ven. Nestojí to za následné trápení, někdy pláč, protože to často bolí. Ale není to lehké, muži nechápou ženské slzy, nevědí, co s nimi.

Nečekám od žádného muže přílišnou dávku komunikace, přirozenější je ticho. Byli tak kdysi předurčeni. Chodili na lov a museli mlčet, aby nevyplašili kořist. Muži nejsou sdílní. Ženy hovoří mnohem více, s větším zaujetím.
A co se týče lovu, to jim taky zůstalo a nemůžou za to. Mají to v sobě, jsou ješitní a pozornost ženy jim imponuje a naplňuje je. Potřebují dobývat a není pro ně problém absolvovat i známosti na jednu noc.

My ženy potřebujeme vztahy. A vztahy na delší dobu. To je ten náš „svět“ a ta jejich „láska“. Nezamilujeme se na jednu noc, ale na jeden život. Odcházíme a pálíme mosty. Muži jsou v takových chvílích rozzlobení a bojí se věci řešit. Tolikrát jsem to zažila! Muž měl mě a ještě jednu ženu, nedokázal se rozhodnout, přiznat a také nechtěl situaci řešit. Strašná zbabělost.

Byla jsem podváděna, ponižována i bita, byla jsem milována, obdivována i nošena na rukou. Poznala jsem mužskou lásku a všechny její podoby i odvrácené tváře. Byla jsem hodně šťastná a hodně nešťastná.
Můj život s muži byl někdy strašný, ale bez nich ještě horší. Nedovedla bych žít sama, i když právě dnes sama jsem. Potřebuji mužskou oporu, zázemí, pevné objetí. Ale tak jako se my ženy bojíme osamocení, tak mají muži strach ze svázání. Potřebují ve vztahu svobodu a volně dýchat. My ženy jim to musíme umožnit.

Vyjít jim vstříc v jejich potřebách a přáních, respektovat jejich svět. Nesnažme se je pochopit, to nelze, tak jako oni nikdy nepochopí nás, ale snažme se je přijmout takové, jací jsou.
Než jsem se tohle naučila, potkalo mě pár krutých ran osudu a zklamání. Dnes už nemám tolik iluzí a nadšení jako dřív, je ve mně jistá nedůvěra, ostražitost a opatrnost.

Přesto mám vůči mužům určitý respekt a otevřené srdce, věřím na jejich lásku. Miluji na mužích mužnost, spolehlivost, pravdomluvnost, věrnost, čestnost a upřímnost. Když mně mí muži dávali to, co jsem od nich očekávala, byla jsem šťastná a udělala pro ně cokoliv na světě.
Pokud mě muž podvádí a zrazuje, ponižuje a uráží, odcházím. Stačí jen věta, okamžik, situace. Ve mně se to jednou provždy zlomí a vím, že je konec. Zůstávám s ním, ale už jsem jinde a daleko, už mu nepatřím.
Dlouho mi trvá, než se rozhodnu, i když uvnitř cítím, že musím pryč. A potom to bolí. Ztratit muže je vlastně moje prohra a vyrovnávám se s ní dlouho a těžko.

 

 

 

„Volala jsem Báře, abych zjistila, jak se jí vede. Po tom, co se psalo o definitivním krachu jejího manželství, jsem o ni měla strach. Nejdříve mi nebrala telefon a potom mi na esemesku odpověděla, že nemá na nikoho náladu,” řekla Super.cz šokovaná kamarádka zpěvačky Báry Basikové.

„Nechtěla bych to moc rozebírat. Od té doby, co Jaromír odešel, nemám vůbec chuť o tom mluvit ani s kamarádkama. Teď jsem se úplně uzavřela a stáhla do sebe. Musím si to uvnitř vyřešit. Je to nepříjemná, bolavá a smutná záležitost, ale prostě to tak někdy v životě chodí,” vysvětluje svůj postoj zpěvačka Bára Basiková.

 

 

Pátek 26.1. 2007

Zpěvačka Bára Basiková (43) uznává, že se svému manželovi Jaromíru Pizingerovi (48) ke konci jejich vztahu odcizila. Za jejich odloučení prý může zpěvaččina pauza, kterou si ve své kariéře v posledních dvou letech udělala.

„Já jsem stála na místě a on šel dál. Jak profesně, tak společensky. Tam začala naše krize,” přiznává zpěvačka, která se s manželovým odchodem velmi těžko vyrovnává. V této době, kdy se rozhodla uchýlit na dva roky do ústraní, prožívala zpěvačka těžkou profesní krizi.

„Byla to čistě moje osobní potřeba, abych si ujasnila, co chci profesně dělat dál. Tenkrát jsem byla psychicky úplně v koncích. Neměla jsem motivaci ani chuť na nic,” vzpomíná zpěvačka.

Bára si díky té pauze odpočinula. Mohla se věnovat víc rodině. Byla konečně jako obyčejné matky, které jsou se svými dětmi doma a užívají si každý nový den, i když je zcela obyčejný. Bylo vidět, že ji to moc baví a naplňuje. Jedinou negativní věc, kterou to přineslo, bylo odcizení s Jaromírem,” řekla Super.cz Basikové kolegyně z divadla.

Před necelými čtyřmi měsíci se architekt a manžel zpěvačky Báry Basikové Jaromír Pizinger ze společného domova odstěhoval. Své kufry si přenesl do bytu své nové milenky produkční Kateřiny Záhořové, se kterou nyní žije a kvůli které podal dokonce i žádost o rozvod. (ss)


5 názorů

A.H.
02. 04. 2009
Dát tip
v takovém krachu, plno strachu

sue
06. 03. 2008
Dát tip
Protoze to cituji. Nevim co je na tom mimo.

astrix
11. 02. 2007
Dát tip
Myslím. že netřeba dělat obému (Báře a bulváru)reklamu. To jaké má kdo manželství je každého výsostná věc. To že Bára vždycky prala prádlo veřejně se ví, podle visejících jejich kalhotek a pánských slipů na balkóně.

tloudev
11. 02. 2007
Dát tip
trochu bulvarku, zalejeme trochou filoomacky (home-made), trochu podusime a muzeme naservirovat zadrzenym pissmackum. a nam malym detem nezbyva nez se opet ptat: PROC? dekuji, nechci.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru