Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Homosexuálové a transexuálové

03. 02. 2007
0
1
686
Autor
T391k

O homosexuálech jsem začla psát ve 12 a od té doby jsem ten článek nezměnila. O transexuálech jsem psala teprve nedávno.

Homosexuálové


Nemusíte to číst. Ale pokud si to přečte alespoň jeden člověk, věřím, že se svět trochu změní.

Zajímalo by mě, proč je většina lidí, tak nenávidí. Co jim udělali? Homosexuál je člověk, jako každý jiný. A nechápu, proč si lidé myslí, že je to nemoc. Pokud jste heterosexuál asi to znamená, že potom nemáte žádné nemoci. To zřejmě nebude pravda. Jsem heterosexuál a nemocná jsem skoro pořád. Rodiče jsou heterosexuálové a nemocní jsou občas taky. Homosexualita asi nemoc nebude.

Zčásti to bude asi proto, že homosexuál si nechce přiznat, že jím je a nenávidí je. Chápu, že je  těžké přiznat si to. Ale neměl by mít radost, že ho Bůh udělal výjimečným? Samozřejmě, že to nebude říkat každému druhému člověku. Jen lidem, kterým věří.

A na závěr bych chtěla poprosit ostatní: Prosím, přiznejte

si to, že jste výjimeční nebo jim to přestante závidět.

Transexuálové

 

Pokud jste se se dostali až sem, obdivuji vás. Dokázali jste, že dokážete soucítit s druhými.

Poivím vám jeden konkrétní případ. Byla jednou holčička, které se nelíbilo, že má holčičí tělo. Cítila se zkrátka jako chlapec a proto se zaněj začla vydávat. Ta holčička/chlapec se jmenovala Teena Brandon a později si říkala Brandon Teena. Žil v Lincolnu (budu o něm mluvit jako o chlapci, protože ho za kluka považuji) a kvůli problémům odešel do Falls City. Zde potkal krásnou Lanu Tisdel a zamiloval se do ní. Bohužel se jednou prozradilo, že Brandon má dívčí tělo a bývalí přátelé ho znásilnili a na konec i zastřelili v noci z 30. na 31. prosince. Zastřelili i jeho kamarádku, její malé dítě a afroameričana na vozíku, který se tam náhodou ocitl. John Lotter byl odsouzen na doživotí a jeho kamarád Tom Nissen má stejný trest. Brandon Teena zemřel ve věku 21 let. Lana Tisdel se později vrátila do Falls City se svou dcerou, kde ji vychovává.

Tento příběh není vymyšlený. Opravdu se stal v Nebrasce v roce 1993. Tak co, jak se cítíte ted? Ještě pořád nechcete tyto lidi přijímat?

 

Děkuji.


1 názor

Vaud
10. 02. 2007
Dát tip
Nic ve zlým - jsem rád, že se zastáváš menšinové populace. Určitě je to správně. U toho druhého příběhu mě jen chyběl pokyn to poslat deseti dalším heterosexuálům, jinak mě bude ve snu strašit člověk s příz(r)načným jménem Lotter a jeho komplic. To přeci není argument tolerovat transexuály jen proto, že spolu s ním byla zastřelená (bezpochyby hispánská) matka, její dítě a handicapovaný afroameričan. Pokud se pouze vydával za chlapa, tak byl(a) pouze transvestita a nikoliv transexuál. Tím se stává operací. Dost o pravdivosti, ale hlavně o smyslu příběhu pochybuji. Měl by příběh jiný význam, kdyby spolu s transvestitou byl zastřelen bílý právník?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru