Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

před spaním

05. 02. 2007
12
14
2025

Města mají své řeky. Chrudimka je někde větší a někde menší než Opavice. V panelácích, ubytovnách, řadových a rodinných domcích tu žije skoro třicet tisíc příběhů, jejichž úryvky můžeš číst na chodníku nebo v hospodě. Hospod je tu dost málo na to, abys tam byl po pár letech u piva známej. Jejich dost na to, aby se po ránech ta troška opilců rozředila po jednom k židličkám a dělala společnost ospalým číšníkům. Když mě v kapse studí honorář za to či za ono vzpomenu si na pana Kavku, co dělal na pile. Možná ještě dělá. „To bude dnes v hospodě velký, pane Kavka!“, říkali mu patnáctého chlapi vonící dřevem. „Jo hovno! Přijdu domů, udělám stojku, stará mi dá stovku A do desíti budeš doma dědku! řekne mi než dostanu vycházku. Jo chlapci, užívejte si dokaď ste mladý!“ Já můžu i dýl. U stolu sedí kluk s čírem a opraným Cobainem, pije pivo a cosi mumlá k dvěma mladým holkám. Prej už to není co bejvalo, v punku je komerce a starý časy dlouhý vlasy, říká devatenáctiletý důchodce, bývalý hippie, budoucí úředník. No co ten mi, aspoň nevypálí, jako ten Čechy čechům co hrozí svými znalostmi z historie. Dívá se dvoupromilní optikou po lokále a pak vyřízen jak žádost na byt, ulehá k stoločetbě vzdělávat se. Dám si dvě a půjdu si lehnout. Ležíš vedle mě. Zatím o tom nevíš. Dávám ti různá jména a blbě se u toho culím. Jednou tam třeba budeš i ráno. Dobrou noc


14 názorů

Kaos
26. 12. 2007
Dát tip
celý hrozně dobrý.. tenhle styl psaní prostě miluju!!! *t*

leenai
03. 06. 2007
Dát tip
neni ti to blbý? psát tak, že jen kliknu - název, kliknu - kritika - kliknu - tip.. a další dílo.. chtělo by to změnu.. co takhle napsat něco hloupýho, abych v tom neměla stereotyp? =)) ne, vážně.. skoro jako bych ti začínala věřit to o těch hospodách a spoustě poučných zážitků v nich =))))) začnu chlastat. =D

jessterka
06. 03. 2007
Dát tip
**jo, mluvíš mi z duše:) až na to, že v naší milou Opavou neprotéká řeka Opavice, ale Opava:)* *t

palino8
08. 02. 2007
Dát tip
ten záver je dobrýýýýý

pan Kavka:) Ten úvod mi přijde (krom prvé věty) strojenej jako na zakázku - psát do StudentInu pár úvodních vět, co mají říkat všechno, být obsáhlé, ale schází jim šťáva... Devatenáctiletý důchodce vtip nebo překlep? Pobavilo, atmosférou je to opravdu hezké. Čtivý a důvěryhodný.

Zuzulinka
06. 02. 2007
Dát tip
moc, ani nevím pořádně proč*

Vaud
06. 02. 2007
Dát tip
dobrý! Není to zbytečně mentorující a nutí k zamyšlení. U mě tip! A navíc Chrudim! To město se mi líbí (kromě paneláků na kopci ;-))

Fairiella
05. 02. 2007
Dát tip
za závěr *

Baziliška
05. 02. 2007
Dát tip
nevím, komu to je určeno:-)...ale ta atmosféra se mi líbí...podobný pankáče znám (až na to, že je punk už několik desítek let jen revival, má celkem pravdu...asi už jsem taky stará;)

Tu len
05. 02. 2007
Dát tip
a mne to prijde pekné..záver-t

mohlo:))tohle je "jen tak pro radost", ale do zábavný kategorie se to nehodí

pété
05. 02. 2007
Dát tip
21 Ti je? no, to by mohlo byt i lepší teda...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru