Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oranžové obrázky

23. 04. 2001
16
0
1837
Vráceně z lesů
přilétám před polednem
Už se mi stýská po zeleném čaji
Hloubku si nesu
Pojď, jen si trochu sednem
poslouchej prsty - déšť se neutají
Rány nesrůstají
To jenom přestanou být ranou
když není na vybranou
Nad potok nakloněný
kameny bez ryb leží
průzračno odraz leká
Ta chata nemá stěny
hladina mimobřeží
Čekání na člověka
Ruce má na klíně
v kalíšku usebrání
Železná Bohyně
(je motýl po anglicku)
 s Taiwanem svírá v míru
dva lístky na dně spaní
Pootvíráme klícku
brněnským netopýrům
Jsou ulítaní
A nad chatou se smráká...
k potěše eskymáka
~*~
Půlnocí vyšla svíčka
zhaslá na patnáct fouknutí
na patnáct nadechnutí
Noc - černá hadí hříčka
A žádní uštknutí
si spánek nevynutí
Sérum smíchu si žádá přízeň
vykladač snů má dlouhou chvíli
bránice noční směnu
Žírný den dává druhou sklizeň
Bankám jsme bankrot vyhlásili
Razíme vlastní měnu

Jenom pro tebe tady svítí, Dabi, a nezlob se, že jsem se s ním tak opozdil, ale musel jsem pro ně přes devatero hor a řek a až teď jsem se vrátil... :o) Krásný den!

Dabi
02. 09. 2002
Dát tip
Já vím....děkuji:o) A...sluníčkuj!

Pepo
02. 09. 2002
Dát tip
Naozajstný maliar. :o) Ver, že si vyčaroval úsmev, tam, kde často nebýva. Vďaka. Tip.

Dabi
14. 07. 2002
Dát tip
Ach malíři...Veselý:) Rány se musí nechat vybolet...potom do nich smíme i sahat a....ony tam stále jsou, jen už takové otupělé... Namaluješ mi na čelo oranžové sluníčko? Docela malinké by stačilo. Házím Ti růžovou růži bez trnů a ještě - můj upřímný t*

Dabi
14. 07. 2002
Dát tip
Promiň, ještě ten tip:o)

Vole
19. 03. 2002
Dát tip
perfektne!!! niekto takyto mi tu chybal!:) *!!

...jůůů....puteme na šebe vylejvat balvičky...a čákat še v tom...a rochnit a válet...(jenom nefím ještli mi to maminka dovolí..)...ona potom hložně nadává....že jšem čelé špinavé.....tak še puteme potom vykoupat k ochechuli do vanišky....a tžeba nám dá taky tlochu chaluch...(tý výbělový byly pošledně moč doblý).....ale štěžovala ši..že už jich moč nemá...mňam...... mlááášk.... :o)(o:

Hele, tohle je zajímavé.... takovou kritiku ještě nikdo nenapsal... :o))) Původně tu bylo něco o tom, že Ňuffací králíčky tu vidím z palety (ehm, ze srdce) rád... A taky nějaký slib, že vás stejně jednou všechny postavím do řady a pocákám barvami ze své srdeční palety... Ale tohle je vážně zajímavé :o))

Jůůůů... tak ono to už zmizelo... to je mi líto... mně se totiž do kritiky dostalo celé okno pro psaní kritiky.... No, je mi líto, že jste to neviděli, ale třeba vám to jednou namaluju ;o)

Bobísek
24. 04. 2001
Dát tip
Maluj, maluj... TIP

ňufáček
24. 04. 2001
Dát tip
ňuf ňuf.. jéééé, malížku veseloušký, ty jsi ale paleta.. ééééé.. totiž popleta, chichi.. ale máš plavdišku, že je to zajííímavoušký a ani ňufáček ještě nic podobnýho neviděl.. ňuf ňuf... :-))

Naso
24. 04. 2001
Dát tip
svojim prvým dielkom si na Písmaku vtrhol ako kométa - žiariš farbami, svietiš nápadmi, maľuješ slovami. Dole klobúk, majstre a pošli ďalšie plody štetcov! T

Mámalibor
23. 04. 2001
Dát tip
*!

xpired
23. 04. 2001
Dát tip
Já tě...(moc) *!!!!!

Smutek
23. 04. 2001
Dát tip
Nádhera!

rire
23. 04. 2001
Dát tip
Tit Koon Yum, milosrdenství bohyní :) ...nádherný :) :) * a vlastně úplně, úplně všecičko :) hladím za pohlazení :)

papouch
23. 04. 2001
Dát tip
oufňma ťachn píp

Šílená
23. 04. 2001
Dát tip
skrz tenhle závojíšek...i když je řádně umatlanej od baref;o) vidí i mé mžourající očka:o))) - muselo to tam být skvělý!!!:o) nezávidím...vůůůůůůůůbec....chjo chjo

Miroslawek
23. 04. 2001
Dát tip
Tak tohle je dost dobré, trochu osobně nesouhlasím se slokou Rány nesrůstají To jenom přestanou být ranou když není na vybranou neplatí vždy ... a pokud, tak ten proces není nikterak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Nicméně vnímání těch slov je můj problém. Básnička má hloubku, vtip ... snad bych vytknul přílišnou zdlouhavost, která trochu otupuje ostří povedených a plynule navazujících obrazů. Formálně zvládnuté bez očividných "chyb", takže nezbývá než TIP. Líbilo ... škoda, že čaj si dám až zítra v čajovně.

Jen jsem chtěl říct, moudrý králi Miroslave, že rány se nehojí, není to proces... nelze spoléhat na čas, který jenom dává zapomínat.... teprve v okamžiku, kdy pochopíme a poučíme se, rána přestane bolet, přestaneme se na ni dívat jako na ránu... někdy k tomuhle dojdeme sami tím, že si uvědomujeme (a máš pravdu, není to jednoduchý proces), jindy je nám toto poznání dáno navzdory našemu nechtění vidět, nemáme na vybranou, jsme poučeni proti naší vůli... stejně jsem to tolika slovy nedokázal říct líp, než tříveršovým obrázkem... ach ty barvy... Jsem rád, že si tak podrobně všímáš a zamýšlíš se... :o) Přeju ti zítra dobrý čaj...

Miroslawek
23. 04. 2001
Dát tip
Nejsem moudrý ... jen chytrý a to je rozdíl zcela zásadní. Zrovna něco prožívám, tak mi ani nebylo třeba se nějak zvlášť (ve smyslu jednotlivě) zamýšlet nad Tvou básní, měl jsem namyšleno dopředu - snad to nezní moc namyšleně ;o))) Ano, ach ty barvy, fialová vskutku není můj faforit .. a taky by ses mohl(a) naučit posílat avízka, ať vím, že a co máš k mým krytyckým úsudkům na srdci. Mimochodem, cest bývá hodně, ale žádná není lehká ... někdy i dvě slova řeknou víc než esej, ale tohle mi nepřišel případ oněch tří veršů, vyznívalo mi to do mírného nesouladu s mým přesvědčením .. a proto jsem Ti to napsal. Ale nevnucuji ... a myslím, že bychom se nakonec shodli, pokud se tak už nestalo ;-P

rire
23. 04. 2001
Dát tip
ješkovizraky, ještě takové hluboké přemýšlení na mně to je horší než mor a polské vši :))))) ******* pro ty tři kritiky nademnou :)

Pája
23. 04. 2001
Dát tip
*

suva
23. 04. 2001
Dát tip
Už aby jarní světlo vyšlo vejdeme do něj zcela (n)azí :c) Přeju horký bílý čaj *

suva
23. 04. 2001
Dát tip
Trochu cvok, trochu popleta Jsem malý směšný poeta... Jdu s velkým srdcem do světa Mou zbraní je má paleta... ¦ tak a tady jsem tě opět odneviditelněla :c)

Jsi prostě moudrý ptáček, s tím nic nenadělám... :o)))

rire
23. 04. 2001
Dát tip
vyválíme ji v inkoustu a bude z ní modrý ptáček :)))))

ňufáček
23. 04. 2001
Dát tip
ňuf ňuf klálíček ňufáček vesele ňufá ňuf ňuf veselým malířům doblou noc přeje ňuf ňuf ňufá si, skotačí, věří a doufá ňuf ňuf čajíček s úsměvem dnes v noci hřeje ňuf ňuf :-)))

Helena
22. 04. 2001
Dát tip
malířko, hezoučké cáky, to se hned tak nesmyje :-) ale stejně je závěr příliš civilizační.. nerazit bankovky, radši v bankách pěstovat banány :-)

Milá Helenko, kdopak říká, že u nás se platí penězi? Vlastní měna, to jsou úsměvy a oranžová sluníčka... :o) A vůbec, jsem jenom rozpustilej malíř a nám je všechno dovoleno :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru