Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život je boj

07. 02. 2007
0
1
696
Autor
Amisu

ŽIVOT JE BOJ

 

                  Dlouho jsem přemýšlela proč člověk, než dojde ke štěstí,musí prožít toliko útrap. Jestli vůbec má život smysl. A taky proč tenhle boj někteří vzdávají dřív než začne. Taky jsem přemýšlela o tom, jaký smysl by měl život, kdyby všichni byli bohatí, zdraví a krásní. A proč musí existovat zášť, zloba a pýcha a další špatné vlastnosti v nepoměru s láskou, štěstím a naději. Ano, jak nám praví legenda o Pandořině skřínce, tak láska, štěstí a naděje byly do světa vypuštěny ve velmi malém množství.

       Proč tedy než poznáme smysl života a jeho cenu musím poznat jeho nejtemnější stránku? Proč když máme na mysli, že je konečně líp, tak nám osud hodí pod nohy klacek a my se po pádu těžce zvedáme a vzpamatováváme a slíbíme sami sobě, že příště se budeme pod ty nohy pořádně dívat, ale v určité chvíli na svůj slib zapomene a zakopneme a znovu uvidíme tu známou tvář země a pomalu, ale jistě ztrácíme chuť se opakovaně zvedat a pokračovat v cestě. Jsme zrazeni a zahočklí a nic nechápeme a ani se nesnažíme pochopit.

       Život není, nebyl a nebudu procházka rájem. To si většina myslí, ale realita je bohužel jiná. Život je jeden velkej boj a my bychom ho neměli před zahájením vzdávat!I když kolikrát ten boj vidíme za prohraný! Naděje umírá poslední. I kdybychom měli na život ten nejpesimitičtější pohled, nesmíme přestat doufat. Možná to některým přijde, jako by si tu někdo vymýšlel pár naivních vět,ale řeknu vám, že to zažív, abychom pochopili smysl života! Proč bychom se měli trápit problémy a nebo se stresovat kvůli tomu, že nás neustále všichni kritizují a snižují nám sebevědomí? Lepší je se radovat z maličkostí a snažit se vykonávat dobré skutky. Teď to může někomu připadat stupidní. Ale vše, co děláme se nám dřív nebo později vrátí. A navíc přece žít na světě s tím, že všichni mají všechno nemá smysl. Co bychom potom dělali? Byli bychom zahleděni do své krásy, svého bohatství a neznali opravdové hodnoty života. A to přece nechceme!Co tedy ze všeho plyne? Snad jedině to, že se můžeme pokusit život přijmout takový jaký je  a naplno si ho užít. Žijeme přece jen jednou a každá věc má i tu lepší stránku JJ


1 názor

myšlenka je dobrá, i když by chtěla ještě dotáhnout, ale vyjádření ne příliš povedené. Když něco tvrdíš a hned za to dáš do závorky zpochybnění nebo zlechčení toho co píšeš, tak to působí že nevíš tak úplně co chceš vlastně říct. Zkus to příště napsat tak akorát, aby to pochopili všichni, hned to bude lepší uvidíš :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru