Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ona a On

07. 02. 2007
0
9
1392
Autor
anula16

Lidi se na to tvářej různě...

Období ticha?

Měla kamaráda. Byl to její přítel. Nejlepší  PŘÍTEL. Devět let sdíleli jednu třídu. Každý den se vídali a stali se z nich přátelé.

Nastal poslední rok. Ten nejlepší. Internet jejich přátelství nejen utužoval. S ostatními ze třídy se podíleli na tolika akcích… Ale stejně se nejvíc rozuměli přes jeden internetovém program.

Přišlo jaro. A třídní partička si domluvila víkendovou noc pod stanem. S alkoholem - samozřejmě. Jak to tak bývá, pár lidí to přehnalo. Jen jedna dvojice se stranila ostatních. Nestalo se mezi nimi nic zas až tak vážného, ale i to NĚCO mezi nejlepšími přáteli? Asi by se to nemělo stávat. Nicméně stalo se a oni to překonali. Ano, chvíli to dalo, ale všechno se vysvětlilo a přátelství šlo dál. Ale poslední školní dny doslova běžely.

Objali se, ona brečela, on ji několika slovy uklidnil. Byl konec. Ale přátelství přece nemusí skončit s koncem školní docházky, jak jí kdysi řekl jeden moc chytrej člověk.

Na začátku prázdnin odjela. A tam brečela. Nechtěla, NEMOHLA si přece připustit, že to všechno mělo skončit… To přece nejde jen tak zahodit!!!

Když přijela, sedla si k počítači. A tam seděla až do konce prázdnin.  Měla tak velkou radost, že jejich přátelství trvá! 

Společně se těšili do školy, i když každý do jiné.

Přišlo září. Začátek jejich nového života. Ve škole byli spokojení. A každým dnem si sdělovali své nové zážitky. Jenže časem…. si už neměli co říct. Ona koukala na jeho jméno v seznamu kontaktů. Otevřela okno se vzkazem, aby mu napsala. Zase ho zavřela - Co mu má napsat??? nenašli společný téma.

Uteklo půl roku. Už je leden. Ona smutní u počítače, ostatně jako vždycky. ZPRÁVA! Jo, napsal jí. Právě se vrátil nemocnej z lyžáku. A najednou si povídali. Pořád si měli o čem povídat - prošli tolik témat. Prokecali by celý den kdyby nemusela odejít. Rozloučili se už dávno nevědomky smluvenou :-*  a slibem, že si určitě zase brzo napíšou.

 

Bylo to jen období ticha? Aby otestovalo jejich přátelství? Nevím. Nevědí to ani oni. Ale oba se nesmírně těší, až si budou moct zase pokecat.


9 názorů

sidonia
23. 12. 2009
Dát tip
ono vis co.. lidi pisou to, co je pro ne v tu chvili dulezity.. to, ze se za par dni/let ohldinout a chytaj se u toho za hlavu.. i tohle je potreba. ja takovejch veci mam, ke kterym bych se kvalitativne nejradsi nehlasila.. ale je to neco, co clovek prozil. a to vymazat nejde. za pochopeni dekovat nemusis:)

anula16
23. 12. 2009
Dát tip
a ještě avízo...

anula16
23. 12. 2009
Dát tip
jejda, taky jsem to psala na konci devátý třídy.. to bylo tenkrát terno :D nechávám to tu vlastně jen tak z nostalgie... děkuju za pochopení :D :)

sidonia
23. 12. 2009
Dát tip
hmm.. skolni drama. nerada to shazuju, jen na to ted nejsem rozpolozena a cekala sem neco jinyho. jindy to mozna sedne lip. kdyz se vratim ;)

Rossë nië
22. 03. 2008
Dát tip
Tak jo, asi jsem mladá i já, ale...líbí se mi to. Možná proto, že i já zažila něco podobnýho... proto to chápu.

Honzyk
07. 02. 2007
Dát tip
.........si asi hodne mlada..............todle jak napsany zezadu na tabuli)

anula16
07. 02. 2007
Dát tip
já vim.... Něco ve mě to vytvořilo. Nečekala jsem žádný valný reakce. Vlastně to byla blbost :-D nevadí. pro příště se polepšim

Fairiella
07. 02. 2007
Dát tip
Asi vlastní zkušenost... ale není na tom nic uměleckého. Snad to mají dohnat zvýrazněná (podtržená) slova? Nepovedlo se ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru