Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hezké holky- české holky?!

16. 02. 2007
1
12
2111
Autor
Lucass

Hezké holky- české holky ?!

 

Snad každý kluk si při návštěvě zahraničí spokojeně sám pro sebe zamumlá:,,Jo. České holky jsou jednoznačně nejhezčí. Není nad to být Čechem!“ Nezbývá nrž souhlasit. A neříkám to pouze jako Čech, nýbrž jako osoba, znající pár koutů světa. Francouzky, Italky, Angličanky, Němky? Ale kdeže. S kilogramy make-upu bude dobře vypadat i Ošklivka Betty. (Omlouvám se klukům, kteří Betty považují za symbol krásy.) Slovenky? Ano, kámen úrazu. Právě tyto holky jsou snad jedinými konkurenkami českých dívek. Na Slovensku byl snad každý a musí uznat, že naši východní sousedé si rozhodně nemají nač stěžovat. Tak nevím, zdali rozdělení republiky prospělo. Nechci lézt historikům a ostatním profesionálům do zelí, ale čistě z mého (mužského) hlediska je to rozhodně na škodu. Na Slovensku pár známých mám a tak můžu posuzovat. Neberte tento článek jako porovnávání kvalit českých holek vs. zbytku světa. Různé soutěže Miss World mi za pravdu sice nedávají, ale tam vyhrávají obvykle dívky, které by se výškově mohly vyrovnávat obrům jako je Koller ve fotbale.

            Ale zamysleme se nejdříve nad otázkou, co je symbol krásy. Teď se předem omlouvám puberťákům, pro které míry 90-60-90 představují vrchol blaha. V tom to podle mě není. Hezká holka by měla mít hlavně něco do sebe. Charisma- to je ono! Všichni, kteří alespoň někdy byli na Stodolní (Vážně se najde někdo, kdo tam nebyl?) si museli všimnout ,,krasavic“ ve smyslu: ,,Ahoj. Jmenuju se Alena. Sice mi je 13, ale jsem už velká holka. Tobě je kolik?“ A to prosím nekecám – vlastní zkušenost. Možná jsem trochu divný, jeden můj kamarád říká úchylný, ale já ty ,,modelky“ nemusím. Ať žijou klasické české buchty! Mám pár kamarádů, kteří holky střídají takříkajíc ,,jako ponožky“. Co si vlastně chtějí dokazovat? Že na ně mají? Jsou to prostě kreténi! Takhle si zahrávat s city.

            No, tak to jsem se opět dostal do míst, kam jsem ani zdaleka neměl namířeno.

            Kam se podělala ta dřívější romantika? Nejsem pesimista. Alespoň si to nemyslím. Ale když se člověk podívá na zprávy a tam uzří  třináctileté sourozence, jak si to spolu rozdávají, napadne ho maximálně otázka, kam se to vlastně hrneme ?! Jděte si hrát na vojáčky a necpěte se tam, kam ještě nemusíte. Nemusíte nikam spěchat. Ono to přijde samo a vy si to plnými doušky vychutnáte!

 

Lukáš Najsar


12 názorů

Lucass
10. 03. 2007
Dát tip
to Paranoia: Tohle byl můj první fejeton, tak se to snad dá odpustit:-))

Lucass
10. 03. 2007
Dát tip
Nevěřil bys, ale i v písmákovi jsou namachrovaní frajírci. Sám mám tip.

Alojs
10. 03. 2007
Dát tip
"No, tak to jsem se opět dostal do míst, kam jsem ani zdaleka neměl namířeno." celý fejeton je hodně roztříštěný minimyšlenkami a celkově vzato se zde nenachází nic, co by proplouvalo celou kostrou a tvořilo stěžejní pilíř celého článku... jinak k tématice: doba je hodně povrchní a katalogová. přemalované holky v růžovém kompletu a s nosem proklatě vysoko, namachrovaní kluci s vytuněným fárem... nic z toho mě už dneska nepřekvapuje. souhlasím s tím, že je docela obtížně natrefit za zdmi písmáka na někoho normálního. Ale není to nemožné :)

Paranoia
18. 02. 2007
Dát tip
Neuraž se, ale celé mi to přijde neskutečně banální.

Lucass
18. 02. 2007
Dát tip
to Tom: Díky za tvůj názor. Alespoň vím, co se líbí a co ne. to Jade: s tou národností je to bráno pouze z mého hlediska. Je to hodně nadnesené. Taky děkuju za tvůj názor. Je to prostě styl, kterým píšu:-))

Hele chachare, ja sem v Stodolni ale fakt nebyl.

Jade
17. 02. 2007
Dát tip
Lucass:nejsem zadna feministka, ale tridit holky podle narodnosti je trochu urazejici zobecnovani. Tom tomu rika vsedni zamysleni. Na muj vkus az moc vsedni. Jinymi slovy - blbost:)ale nic ve zlem.

Tom
17. 02. 2007
Dát tip
zacinam se uz bat divat na zpravy, protoze 13-leti sourozenci ... to je fakt sila. ;) ale vazne: myslim, ze takove docela vsedni zamysleni ma na Pismakovi sve misto. Zajimave je i uprimne poselstvi: "Ať žijou klasické české buchty!" - i kdyz nevim, jestli si tim ziskas hodne Pismacek. :)

Lucass
17. 02. 2007
Dát tip
to Jade: Blbost? V jakém slova smyslu???

Jade
17. 02. 2007
Dát tip
neni to trochu blbost?

leenai
16. 02. 2007
Dát tip
jaj, kdyby si všici mysleli tohle, nevěděla bych, kam exportovat svoje sebevědomí ;)

Vaud
16. 02. 2007
Dát tip
dobrý, hlavně mě uklidnilo, že nemusím nikam spěchat ;-) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru