Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nakupování

16. 02. 2007
0
1
1118
Autor
Lucass

Nakupování

 

         Nakupování nemám rád. Možná to bude proto, že jsem kluk. Holky nakupování zbožňují. Ale co je na tom přitahuje? Přehrabávat se v hadrech, které byly v módě tak před 20 lety a následně se v nich producírovat. Prodavačky se pouze bezradně dívají na své zákaznice a ve snaze vše prodat jim nabulíkují cokoli.

Ještě horší to je na pověstných vietnamských tržištích. ,,Sluší, sluší, moc klásné.“ Věty podobného ražení často slýchávají nebozí zákazníci. Pochodují mezi regály s oblečením a snaží se vypátrat z ostatních prodavačů, jak vypadají. Stačí se ohnout a nový oblek se rozdělí na dva menší. ,,Alespoň máte oblečení pro vaše zahradní trpaslíčky,“ hledají obvykle pozitiva prodavači. Možná ještě horší je koupě nových bot. Botky jsou velké, zákazník se v nich jednoznačně necítí dobře. Vidět jeho chůzi principál nějakého cirkusu, určitě ho hned přijme jako hlavního klauna. ,,To je dobrý. Noha doroste. Nebo si do toho vezmete hrubou ponožku.“ Zákazník se nechápavě podívá, neboť si představí, jak má zimní ponožky v právě zkoušených sandálech. Poprosí tedy o menší. Za pár chvil ale zůstane stát v němém úžasu, neboť to, co se mu naskytne za pohled nemá šanci pochopit. Obuv, která se právě nese prodavač snad ani nesnese název boty. Lepší označení jsou botičky. S rychlou reakcí přiskočí prodavač: ,,Máte pro dcerku.“ Do takých bot by se však nevešlo ani pěti měsíční batole. ,,Dceruška bude mít pro panenky. Hezké boty. Slušet panenkám.“ Tak mě napadá, že zmíněné zboží se hodí právě pro výše zmiňovaného trpaslíka v obleku. Abychom prcka měli kompletního, stačí sehnat ještě nějakou pokrývku hlavy.

Nejrůznějších čepic, klobouků a kšiltovek je nepřeberné množství. Po třiceti vyzkoušených kusech vám však začíná docházet, že máte blbou hlavu. Nesedí na ní vůbec nic. Ani jedna čepice. Nakonec si koupíte klobouk, poněvadž si myslíte, že právě to je pro vás to pravé ořechové. Úšklebky kolemjdoucích vás však připraví o veškerou radost. Jediný, kdo se může radovat je opět trpaslík. Má další pěkný doplněk. Při pohledu na vyšňořeného trpaslíka mu ve skrytu duše závidíte. Proč jenom vy? Proč zrovna vám sedí máloco? Vymlouváte se na nekvalitní oblečení. Značky typu Botydass, Mike nebo Kamvole vám nevoní. Nakonec si řeknete, že příště zcela určitě půjdete do prodejny se značkovým oblečením. No co, ten měsíc než se to všechno rozpadne vydržíte, ale potom…Potom budete díky svému krásnému oblečení středem pozornosti!   

 

Lukáš Najsar


1 názor

ELKOS
27. 04. 2007
Dát tip
přesnééé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru