Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc

16. 02. 2007
0
8
696
Autor
Rézina


Tma, ohromné ticho a nic,
bojíš se, čekal jsi víc?
Tak se vrať domů
a jdi spát,
o hřmotu hromů
nech si zdát.


O otřesech Země
a černé klenbě,
co všude se rozpíná,
hned, když se setmí
a pokaždé je jiná,
skládá se ze tmy.


Skládá se z měsíce,
černočerné líce
a hvězd milióny,
co na obloze svítí,
pějí tiché tóny,
vzkvétá noční kvítí.


Tajemství noci znáš
a už nic nevnímáš,
sníš hlubokým spánkem,
co nedá se rušit,
pak odlétáš s vánkem.
Kam? Nemůžeš tušit.




8 názorů

sidonia
25. 02. 2007
Dát tip
viz a2a2a

leenai
18. 02. 2007
Dát tip
jj, je to celkem dobrý.. mě v té době to rozhodně překonává :)) (což sice není nic tak těžkýho, ale zas ono to překonává i někt. "vypsaný" autory =D )

Fairiella
18. 02. 2007
Dát tip
Leenai: v začátcích to nikdo tak úplně neutáhne, potřebuje se vypsat - a na začátky je to náhodou docela dobrej počin. Jinak souhlasím, vím, co jsi chtěla říct.

leenai
17. 02. 2007
Dát tip
pravda. nechtěla jsem, aby nikdy nemluvila o tomhle. ale když začíná, tak to s nocí neustojí, neutáhne téma výrazy - proto jsem ji od toho zrazovala. jinak máš pravdu, promiň, špatně jsem se vyjádřila - řekla jsem jenom půlku z toho, co jsem si myslela.

Fairiella
17. 02. 2007
Dát tip
NEZAPOMÍNEJ na hvězdy, noci, jsoucno, vesmír, veškerenskou lásku, nenávist, kytky ani nevímcoještě! V žádném případě na ně nezapomínej. Piš o nich. V podstatě piš, o čem chceš. Jen dej pozor na to, aby jsi volila nové a překvapivé výrazy, obrazy.. Já nevím, proč všichni zrazujou od toho, aby člověk psal o lásce poezii. Nebo o noci.. o noci se toho dá napsat hodně krásnýho :) Jako prvotina fajn - zatím ne na tip, ale myslím, že dál by to mohlo být lepší :)

fory11
16. 02. 2007
Dát tip
docela to ujde mě osobě se nejvíc líbí první sloka.......

leenai
16. 02. 2007
Dát tip
jistým způsobem bych se s a2 ztotožnila je to lepší, než když jsem začínala já hlavní je, nenechat se ze začátku otrávit ale hele.. zapomeň na noci a hvězdy a jsoucno a vesmír a veškerenskou lásku/nenávist a louky a kytky a jánevimcoještě a tak.. veď se osobněji, na tom se možná budeš moct líp odrazit

a2a2a
16. 02. 2007
Dát tip
Vítám tě na tomto serveru u tvé první básně, a přeji, aby splnil tvé očekávání. Tuto první ti nepochválím, určitě časem poznáš proč, je tam přemírá snahy o rým, který tě nutí víc myslet, jaká slova tam dosadit, také v tom zaujetí lyrikou se necháváš unést velkými slovy, zatímco z těch prostinkých by se vinula přítulněji. Ale nenech se mnou otrávit, důležité je, co básnička přináší tobě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru