Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Robbie Williams- Intensive Care

07. 03. 2007
1
3
1352
Autor
Lucass

Robbie Williams- Intensive Care

         Robbie je ikona, kterou znají miliony lidí na světě. Ve své rodné Anglii je téměř Bohem. Dokáže na sebe upoutat veškerou pozornost. Je exhibicionista, sám to o sobě tvrdí. Někdy ale jeho výstřelky přesahují normální mez. Ne však v tomto případě, neboť Robbie přišel na trh se svým novým počinem.

         Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše. Toto album nedosahuje kvalit jeho, alespoň dle mého názoru, nejlepšího alba Escapology. Intensive Care není špatné. Jenom se neřadí mezi nejlepší kousky, jaké kdy klučina ze Stoke-on-Trentu stvořil. V čem je tedy horší než Escapology? Obsahuje poměrně málo potenciálních hitů. Ano, je zde Tripping, který se na nás již delší dobu valí z rádií, ale podle mého názoru na albu nalezneme daleko lepší písničky, nežli tuto skladbičku. Kdo je tímto songem nadšen, bude slintat blahem při poslechnutí celého CD. Já jsem doslova unesen z Advertising Space. Krásný ploužáček, který se vám po pár poslechnutí vryje do paměti a vy si ho budete neustále prozpěvovat. Tak jako já, s tím rozdílem, že kvalita mého hlasu je téměř na stejné úrovni jako bučení krávy. A opět se nevyhnu srovnání s Escapology- chybí zde další, které si budete prozpěvovat při bezstarostné jízdě autem. Escapology mělo Feel, Sexed Up, Come Undone- to jsou všechno hity. Ale Intensive Care? Má nám co nabídnout? Neurazí, ale ani nenadchne. Takový je můj dojem z tohoto CD.

         Inspiraci pro vznik této desky byla písnička Louise od skupiny Human League z roku 1984. Zpívá se v ní o dávných láskách. A to je ono. Sám Robbie přiznává, že text této písničky pro něj byl podnětem. Dokonce až tak velkým, že Ghost a Spread Your Wings se nesou v podobném duchu. Nabízí se tedy zásadní otázka- Udělal Robbie dobře, že svou desku přesunul zpátky do minulosti? Ať si každý fanoušek tohoto zpěváka odpoví sám, ale já se přikláním spíše k té horší variantě.

Kdo by to do bývalého člena ze skupiny Také That řekl? Dosáhl téměř všeho. Jeho alba jsou stále na špici žebříčku prodejnosti a tipuji, že s Intensive Care to nebude jiné. I když, jak doufám vyznělo z tohoto článku, praví příznivci Roberta Petera Maxmiliana Williamse na větvi moc nebudou.  Na závěr bych přidal jeden citát, neboť jeho spontánní reakce z něj dělají oblíbenou superstar a nikoli namyšlenou primadonu: ,,Asi jsem si tehdy vzal trochu víc LSD.“ Takto Robbie ,,pohotově“ odpověděl na otázku novinářů, proč neudělal závěrečné zkoušky na střední škole. Inu, takový je Robbie Williams.

        

Lucass

 

75%


3 názory

Lucass
08. 03. 2007
Dát tip
to Alojs: A co k tomu potřebuju? Co mám pro to dělat?

Alojs
08. 03. 2007
Dát tip
knight is here: http://mag.knight.zde.cz :)

Alojs
08. 03. 2007
Dát tip
docela slušná recka. když bys to ohobloval, tak je to vcelku obstojná záloežitost na poli amatérské novinařiny. mám návrh... všiml jsem si, že píšeš docela aktivně... nechceš svolit k tomu, abych některé tvé články uveřejňoval na stránkách Knightu a posléze dál (dejme tomu... ale... no ještě počkám :)). Samozřejmě, počítám s tím, že můžeš přispívat do jiného diskmagu. Z hlediska tvého rozmachu by se to podbízelo. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru