Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Západ Slunce

07. 03. 2007
4
8
514
Autor
TheWall

ZÁPAD SLUNCE

 

Když jsi vedle mě tak vzdálená
když brána je stále zavřená
když pláčeš za tou hradbou
když tvé oči pod slzami vadnou
když ze slunce cítím mráz
když vidím v tobě tisíc krás
když pro mě úsměv nemáš
když našla jsi a stále hledáš
když jsi tam a zlo necítíš
když srdce mé tlouci neslyšíš
když pro mě nerostou ty květy
když zbytečné jsou tyto věty
když naděje do propasti se propadá

tehdy moje slunce zapadá

Až vedle mě nebudeš
až bránu jinému otevřeš
až zapláčeš zas za tou hradbou
až tvé oči pod slzami zvadnou
až zase ucítím ten mráz
až neuvidím žádnou z tvých krás
až úsměv tvůj nadobro zmizí
až pro tebe budu úplně cizí
až zlo tě jednou dostane
až mé srdce pro tebe bušit přestane
až oheň spálí ty květy
až pro nikoho nebudou tyto věty
až naděje do propasti se propadne

tehdy moje slunce zapadne


8 názorů

Santi€
09. 03. 2007
Dát tip
Těším se na ty další věci.

TheWall
08. 03. 2007
Dát tip
Děkuji za milé uvítání, kritiku, které se ivelice cením a i za moc pěkný obrázek ;) Básnička není úplně nejnovější a původně mě ani nenapadlo ji zveřejnit, proto má formu, jakou má. Časem sem přidám ještě pár věcí, tak snad se budou líbit. Díky!

moje obvyklá výtka - trojitý název... :o) je to milý - žádný veledílo - tak jsme začínali všichni - záleží jak moc se budeš chtít zlepšit - tož taky jeden klubový tip *

no, tak ja proti tomu písmu nemám až tak veľa...nepridalo tomu, ale ani neubralo...len by som možno zmenila farbu, to by to možno troška oživilo... potom...tie rýmy sú všetky gramatické, čo trocha ruší dojem... ale sú tam pekné prirovnania...pekné obrazy, troška doladiť a bolo by to super...ale súhlasím s Palim, že to sa dá napísať do pár viet...pár slov...ale nevadí, tu mi to až tak nerušilo dojem, celkovo je to fajn:D a ako podporu, že to nebolo zlé a že je to prvotina*

palino8
08. 03. 2007
Dát tip
no, na prvotinu to nie je zlé, ale má to na viac... občas zaškrípe rytmus, občassa rým javí ako umelo vytvorený (=len aby tam bol), navyše je to aj troška pridlhé, vzhľadom na to, čo nám chceš vyjaviť ;) Aha, a zmenil by som font, toto písmo sa nehodí temer na nič... avi prieskumníkom, keď už si tu nový... P.S.: máš nejako málo napísaných kritík, to sa tu nenosí, tak sa skús polepšiť ;)

Sael
08. 03. 2007
Dát tip
Tak tě tu vítám! Na začátek pochvalu? Jsem rád, že jsem se zas dostal k nějakému nadprůměrnému dílu, i když mi nesedne téma a některé (i dost) verše/rýmy mi příjdou klišé. Na mě je to i trochu moc slov. Když už po pár verších vím, kam směřujeme, tak možná stájí za to zkusit nějaký zvrat. Jinak melodie dobrá, forma - pro mě kýčovitá. Rozumím tomu, že to je tvé /vyznání, vykřičení, otevření se/, tak nebudu moc rýt, navíc do prvního díla. Radši se vrátim příště. Takhle celkově spíš přeci jen chvála. Pokračuj a hodně štěstí!

pěkné, :-) i ta froma je moc pěkná, taková milá. tip *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru