Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Interpol - Turn On The Bright Lights

11. 03. 2007
2
23
2171
Autor
marge

Není to asi recenze, to by byl pro tohle příliš vznešený název:) Spiš chci jen upozornit na album, které mám ráda...

Interpol - Turn On The Bright Lights

Interpol - to je indie-rocková formace z New Yorku, velmi často přirovnávaná k takovým velikánům rockové muziky jako Joy Division nebo The Cure. Zaslouží si Interpol vůbec takové srovnání?

Bez přehánění-ano; jejich podmanivý debut Turn On The Bright Lights je toho nejlepším důkazem. Už při poslechu první bezejmenné skladby vás bude mrazit v zádech; dokonalá harmonie postupně se přidávajících kytar a hlubokého vokálu zpěváka a kytaristy Paula Bankse mě opravdu dostala. První píseň a Interpol vás mají v šachu...

Další položky alba jsou neméně okouzlující. Vrcholem je podle mě dvojice "bariér" alias Obstacle 1 a 2, dvě hitovky se silnými melodiemi, které z hlavy jen tak nevyženete, pozadu ovšem nezůstávají ani singlovka PDA nebo svižná Say Hello To The Angels. Ale pozor! Nejedná se o žádné prvoplánovky; Interpol vyžadují soustředěný poslech, nejlépe při podzimní procházce ponurým průmyslovým městem...právě zvláštní melancholická nálada jejich písní je důvod, proč se k nim budete rádi vracet a proč si nenecháte ujít ani jejich další počin s názvem Antics.

Turn On The Bright Lights je zkrátka nádherné album, jež by nemělo chybět ve sbírce žádného správného fanouška současné kytarové hudby.

Příjemný poslech!

Moje hodnocení: 90%

Seznam skladeb:

  • 1) Untitled
  • 2) Obstacle 1
  • 3) NYC
  • 4) PDA
  • 5) Say Hello To The Angels
  • 6) Hands Away
  • 7) Obstacle 2
  • 8) Stella Was A Diver And She Was Always Down
  • 9) Roland
  • 10) The New
  • 11) Leif Erikson

  • 23 názorů

    marge
    24. 06. 2007
    Dát tip
    super, taky už to jdu "sosnout" :-) pak se s odstupem ozvi...:)

    marge
    26. 05. 2007
    Dát tip
    taky se nemůžu dočkat...nový materiál vypadá více než slibně, no uvidíme, co z toho vyleze. v překonání TOTBL sice moc nevěřím, ale kdoví:-)

    marge
    14. 03. 2007
    Dát tip
    záleží na tom, kolik je tam zdrojů a samozřejmě na rychlosti tvého připojení. takže příjemný poslech:)

    ceder_john
    14. 03. 2007
    Dát tip
    no tak zas tak pomalý to nebylo, trvalo to 15 minut..

    ceder_john
    14. 03. 2007
    Dát tip
    jo na ten bitcomet sem včera narazil, ale to stahování je dost pomalý no..dík

    marge
    14. 03. 2007
    Dát tip
    mno "torrentových" stránek je hodně, já osobně stahuju z torrentspy.com. ne že bych tomu nějak extra rozuměla...ale nejdůležitější je asi mít nainstalovyný BitComet, pak vždycky klikneš na ten určitý torrent, otevře se ti nové okno, dáš otevřít, a v BitComet už jenom sleduješ, kolik procent máš stáhlých a jak dlouho to ještě bude trvat... btw, pokud ale stojí za to si nějakou desku koupit, tak je to právě tahle:)ale jasně, cd sou u nás až nekřesťansky drahá, to se pak nikdo nemůže divit, že všichni stahujou!

    ceder_john
    13. 03. 2007
    Dát tip
    a jakej ten torent používáš?

    domin.go
    13. 03. 2007
    Dát tip
    ani ne,stejně dlouho jak kdybys stahoval normálně z netu,teda záleží jak ho máš rychlej prostě je to založený na tom že někdo kdo tu desku má ju hodil do databáze veřejně přístupnejch souborů, a když má zrovna zapnutej comp, tak si to od něj můžeě přetáhnout k sobě

    ceder_john
    13. 03. 2007
    Dát tip
    ale to trvá dost dlouho? a navíc tomu jaksi moc nerozumím..

    domin.go
    13. 03. 2007
    Dát tip
    však můžeš já stahuju všechno přes torrent - je to v poho,nebo přes DC+,žádnou stránku kde je to volně ke stažení neznám

    ceder_john
    13. 03. 2007
    Dát tip
    to mi pomohlo asi jako kdybys mi řek, že si to můžu koupit v obchodu..

    domin.go
    13. 03. 2007
    Dát tip
    ceder na torrentu.) avi

    ceder_john
    12. 03. 2007
    Dát tip
    a kde to můžu stáhnout?

    marge
    12. 03. 2007
    Dát tip
    ano o textech jsem se zapomněla zmínit...můj favorit je say hello to the angels: we should take a trip to see new places/ i'm sick of this town, i've seen my faces change...no já v tomhle optimismus moc nevidím:) a ještě něco: mají zajímavé videoklipy, třeba k PDA. prostě dobrá kapela každým coulem!:)

    domin.go
    11. 03. 2007
    Dát tip
    ad texty - z těch přímo mrazí...nejvíc z rolanda...to je tak strašně depresivní,odcizenej text...připomíná mi heart and soul od jd

    Skvělé album s uhrančivými písněmi, skvělou basovou linkou (mnohem složitější než většina kytarových partů), propracovanými bicími a především uhrančivým projevem Paula Bankse, s nezaměnitelným hlubokým hlasem a texty velice na úrovni.

    domin.go
    11. 03. 2007
    Dát tip
    antics je kravina...ale fakt...jako indie rocková tancovačka á la franz ferdinand,ale už to nejsou oni...právě že ta síla TOTBL je v té naléhavosti,nádherný basový linky - třeba z The New mě mrazí v zádech ještě teďka,i když ju znám zpaměti - a minimalistický kytarový riffy (Roland), curtisovskej vokál - je fakt že hrajou něco mezi cure a joy division,ale narozdíl od joy division je v tý desce i nějakej optimismus, právě taková ta naděje (Leif Erikson); ale někde právě totální depka (the New)...vyzvednul bych kytary,hrajou v podsatě strašně jednoduchý motivy ale krásně se překrývaj...a banks je obrovskej talent,to se musí nechat,je lepší než okereke nebo casablancas a nejhezčí melodie je NYC.))

    Renas
    11. 03. 2007
    Dát tip
    fajna kapela... skvela

    Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
    Sdílení
    Nahoru