Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Klubkovitý povídání

12. 03. 2007
1
1
942
Autor
Mírotvůrce
Jak se pletem osudama.
Divný je, mý lidi, jak vám všem furt pomáhám. Jsem stejnej sobec jako vy, jen se kolem mě motaj příběhy - Jak milióny rozházenejch klubek - a mě už nebaví je všechny splítat.
Příště třeba nepůjdu kolem, abych se moh chtít taky zaplýst a vy si konečně řekli: "Vždyť ono to nebylo tak zlý, vraťme se zpátky." Příště třeba nenajdete ty vaše klubíčka, co mi leží u nohou, co vám je podám, abych nebyl hajzl.
Měl jsem je v ruce jenom proto, že jsem se chtěl taky přivázat. Příště si světe vyser oko, říkám si, když padám na pletací jehlici.
A stíny tančí. Lesovkou, noční Olomoucí, po táborech a loukách, po barech a putykách a smějou se bláznům, kteří choděj bosí. Smějou se falešnejm tónům, co ti vrtaj hlavou, a při tom všem smíchu se táhnou jak rozpuštěnej med za mejma patama, protože věděj, že kolem mě bude vždycky co žrát.
Zas nějaký pletení, zapletený s tou či onou a tím či oním. Napůl smyšlený avantýry a dobrý žrádlo pro ty supí stíny. Jen si pojďte, zítra taky svítá a já už nebudu ten debil.
Různě stejný výmluvy, různě stejný klubka, stejně zamotaný a já nemám ani nůžky, abych sehnal odvahu a všem se jim pomstil jedním velkým střihem přes scénu.
Všechny jednou budete naházený v mizerným košíku spleteným z vrbovýho proutí. O víkendu jsem ji sejmul motorovou pilou, vrbu jednu seschlou. Spadla na ořech, ale se ztrátama se počítá.

1 názor

...ou, to musela být nálada... ale říká to vše, co jiní vyslovit nedokážou... říká to praavdu... P.S.:pěkné metafory...*t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru