Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pracovní terapie

14. 03. 2007
0
2
545
Autor
deburau

aneb od workoholika k alkoholikovi :-)

Když bylo mi smutno už po mnoho dní, řek sem si vyzkouším terapii pracovní. I když to třeba nepomůže, tak za ty peníze něco koupit se může. Začal jsem pracovat, abych byl v pohodě, však večery páteční, trávil jsem v hospodě. A že ten špiritus zadarmo není, čekalo mě brzy překvapení. Večer jsem začínal, končil až ránem, a všechny peníze prolil svým chřtánem. Nemálo peněz taky jsem prokouřil, bych trochu zlepšil svůj životní styl. Všechny ty peníze odnesl ďas, v pátek však v hospodě posedím zas. Na chlast a cigára prachy se seženou, zas pudu na pivo v kešeni s Boženou. Posedím, popiju, zavalim vtípek, aby zas věděli, proč říkaj mi Týpek. V noci když vracím se k domovu zpátky, všude je tma jak kus černé látky. Smutek mě dohání, proč v krčmě nezůstal? Jen abych nesmál se a můj žal narůstal. A už jsem u dveří domova svého, pomalu odmykám za světla mdlého. Otevřu okno, byh prostor dal vánku, provedu očistu, ulehnu k spánku. Pak zavřu oči, démony zapudím, a čekám, zdali ráno se probudím...

2 názory

deburau
14. 03. 2007
Dát tip
naštěstí ne. je to dost nadsazený. i když ty pátky v hospodě opravdu trávím, ale nechodim tak kvůli tomu truňku, ale posedět s kámošama a trocha pokecat. taky je pravda, že těch peněz na pivo a cigára padne dost, ale naštěstí to nejsou moje jediný záliby :-)

hm, dosť prázdny život...vlastný opis?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru