Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozvánka do kina: film Královna (The Queen)

15. 03. 2007
1
3
1286
Autor
marge

Tohle byste měli vidět...

 

Včerejší návštěva kina mě inspirovala k napsání pár řádků o filmu Královna.

Tento snímek mapuje několik těžkých dní po smrti princezny Diany z pohledu královské rodiny a hlavně samotné královny Alžběty II. Celá Británie se topí v zármutku a lidé si přejí rozloučit se se svou "princeznou lidských srdcí" na veřejném pohřbu. To však královna zpočátku odmítá, stejně jako neprojevuje ochotu jakkoliv se k této události vyjadřovat. Média ji nazývají bezcitnou a její popularita rapidně klesá...

Královna je komorní dramatem se skvělým scénářem a obdivuhodnými hereckými výkony(představitelka Alžběty Helen Mirren za tuto roli získala Oscara, naprosto poprávu).

Sečteno, podtrženo: pokud aktuálně váháte, na co jít do kina, Královna vás určitě nezklame.


3 názory

Pablo_honey
19. 03. 2007
Dát tip
úchvatný film. dnes jsem na něj koukal až do 5 do rána. výkon Helen Mirren je slovy těžko popsatelný. highly reccomended.

Upoutávka vcelku bezzubá, recenze by byla lepší. Nicméně pořídil jsem, mrknu.

Print
16. 03. 2007
Dát tip
Mohu také doporučit. Kdo dokáže odezírat z tváře a mimických nuancí, pak je to pro něj akční film. Helen Mirren - na ní to stojí! Je obdivuhodná.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru