Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběhy z tramvaje: Babička (zkrácená verze)

21. 03. 2007
0
8
1723
Autor
petrrr

Tak tohle je zkrácená (možná i lepší) povídka mé povídky předešlé , tu naleznete zde - http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=238444 ,napište mi prosim do komentářů, jaká povídka je pro vás lepší. Děkuju moc

Tak si tak sedím v tramvaji a koukám se na lidi, kteří sedí kolem mě. Každý ten svůj kamenný obličej, nevyjadřující ani kousek jejich nálady. Dívám se na reklamy a prospekty polepené po celém vagonu. Nikdo si jich ani nepovšimne, jen nastoupí, hned začnou brouzdat po nějakém místě k sezení a po sednutí se dívají z okna. Mlčky se tváří jak umučení a kdokoli se na ně podívá, odseknou pohledem. Jen jsem se pousmál na pár lidí a nikdo mi úsměv neopětoval. Možná si mysleli, že jsem blázen, ale to už se nemůžu na člověka mračícího v tramvaji ani pousmát. Možná . Jak vagon plný otroků, z kterého nelze vystoupit. Jakoby si žili sami pro sebe vůbec nevnímaje svět kolem nic. V tom nastoupí stará babička, všechny s úsměvem pozdraví a pouze pár lidí si jí všimnou, ale jen zakroutí hlavou a vrátí se do svého nic přítomného světa. Stoupne si hned ke schodům, chytne se rukou tyče a do druhé ruky si dá své berle. Zkontroluje ještě jednou celý vůz, jestli náhodou někde není volné místo – bohužel ne. Pustil bych jí sám sednout, ale jsem moc daleko na to, aby došla až ke mně a navíc jsem unavený. Dveře se zavřeli a tramvaj se rozjela. Babička, celou dobu stojí a drží své berle, aniž by si jí někdo všimnul. Když dojedeme na další zastávku vstane jen jeden člověk a „zasněně“ opustí vagon. Babičce se vykouzlil úsměv na rtech, pustila se tyče, vzala do rukou berle a šla k vytouženému místu k sezení. Nicméně to nestihne. Parta mladých lidí předběhne chudáka babičku a v zápětí zasednou tři lidé tuto židli . Naprosto zděšená babička se mrzutě otočí a stoupne si zpět na své už trochu vyšlapané místečko u tyče. Tramvaj se opět rozjede k další zastávce a právě tam parta holek a kluků uvolní předchozí místo. Pří výstupu omylem vrazí jedna vychechtaná dívka do babičky a ta upustí své berle. Berle vypadnou z tramvaje a babička bez ochoty ostatních opatrně s pomocí tyčí na dveřích vystoupí. Vezme své berle a chce nastoupit zpátky do vagonu. Bohužel dveře se již zavřeli a tak byla babička donucená počkat na další. Jelikož jí ovšem za chvíli začne její oblíbený seriál, rozhodne se, dojít ten kousek pěšky. Na dvou pruhovém silničním přechodu u zastávky, čeká marně babička na auto, které by jí pustilo. Po minutě čekání mohla konečně babička přejít díky jednomu hodnému řidiči. Babička se na řidiče pousmála, poděkovala a přešla skoro celý přechod. Po zdolání první poloviny přechodu, uviděla ze své blízkosti velmi rozjeté auto. Ani nestihla zařvat a auto jí srazilo.

8 názorů

terezzka*
24. 03. 2007
Dát tip
tahle zkracena verze se mi libi vic , protoze u ty druhy se to jako tak natahuje a nakonec stejne umre , tady to je rovnou a necekas to tolik , je pekna , sice smutnej ale hezkej pribeh... ceder_john:muzes tady psat kritiky , i dobry i spatny , ale ne tu nekomu cpat svoje hovno:!

petrrr
22. 03. 2007
Dát tip
Ale vždyt se v té povídce nevyskytuješ...

ceder_john
22. 03. 2007
Dát tip
nic si mi neudělal..nejsem sprostej na tebe přeci..jestli tě to nějak uráží nebo tak něco tak promiň..ale například v tej povídce píšeš o určitejch lidech a mě nejseš schopen vzít na vědomí..tak si pokrytec nebo vo co ti de?

petrrr
22. 03. 2007
Dát tip
Proč si tak sprostej ? Co jsem ti proboha udělal ?

ceder_john
21. 03. 2007
Dát tip
moje hovno má taky hlubší smysl sežer ho..

petrrr
21. 03. 2007
Dát tip
ceder_john : Tohle je k ničemu ? Proč si to myslíš, prostě je to příběh nebo povídka hlavně s hlubším smyslem - je to paradox, tak proč by to stálo za ho*no. Jo jinak proč si vlastně tak sprostej ? a psát budu to, co mě psát baví ;-) Maucta

ceder_john
21. 03. 2007
Dát tip
tu první verzi sem nečet, tahle mi stačí, ta povídka či co to vlastně je je trapná, stojí za hovno, najdi si námět nebo nepiš..tohle je k ničemu..

Aleinad
21. 03. 2007
Dát tip
tahle verze je lepší, ta druhá půlka byla tak trochu mimo :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru