Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karel

21. 03. 2007
0
5
436
Autor
Black Python
Vyšel na zápraží. Pomalu se přestává chvět. Venku je mráz a drobně sněží. Na sobě má jen tričko a košili co narychlo popadl z věšáku. Nastavuje dlaň a pozoruje vločky, které se v bláhové naději choulí mezi jeho prsty. Nakrátko. Má chuť na cigaretu. Bože, jakou chuť má na cigaretu. Nechal toho. Bude to rok. Proč teď? Kvůli ní? Bude zabíjet další buňky uvnitř sebe, když už se jednou rozhodl že je má rád? Měl si s sebou vzít láhev. Zůstala ležet u krbu. A teď ho nezahřívá ani sálání smrkovýho dříví oxidujícího v plamenech, ani voňavá borovička dávkovaná po kapkách. Je dopálený. Dohřátý. Krev mu vře. Jenom v hlavě. Nahnout si tak z flašky. Rozpálit se uvnitř a nechat se zmrazit ledovým vzduchem. Nechat se od kováře rozžhavit ve výhni a pak odhodit do vědra s chladnou vodou. Aby se skrz jeho zakalený povrch nic nedostalo dovnitř. Ani ocel, ani cizí myšlenka, ani slovo. Náhle se z chalupy ozve ženský hlas: "Zlato, kde jsi tak dlouho?". Zavře oči, polkne, napočítá pomalu do devíti a pak odpoví: "Už jdu, Jani, ten kocour tu opravdu není..."

5 názorů

reka
22. 03. 2007
Dát tip
docela fajn popis, pokracuj, zkus napsat povidku.

konec je tam tak jak má být. a díky za kritiku.

Alojs
21. 03. 2007
Dát tip
Ano, začátek je drkotavý zásluhou změny času. Jinak oceňuju dosažený rytmus (úsečný, rychlý, neslevuješ z plynu, a přesto nemá čtenář pocit, že jsi netrpělivý). Ať tak či onak, jako celek ne až tak oslňující, sem tam zaskřípe neznalost čárek v souvětí... Ale to se dá přejít. Pokračuj. Není to špatný směr.

ceder_john
21. 03. 2007
Dát tip
už jdu, karle, ta povídka tu opravdu není..

Narvah
21. 03. 2007
Dát tip
hm, ten konec se k tomu nehodí. a šlo by to napsat líp. už ten úvod kde je minulý čas v první větě a v další přítomný je divnej..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru