Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VZŇAUUUUU

22. 03. 2007
1
5
709
Autor
Matob

Vážený čtenáři, pokud ti název básně nic neříká, nemá zřejmě cenu číst dál, neboť hodnotit tento pokus o báseň jako samostatně fungující dílo asi nebude fungovat.. pro zasvěcené je to jek kravinka k k obveselení, každopádně uvítám vaše kritiky této jednoduché (a slaboduché) veršovánky.

Stačily jen čtyři rány

další zářez do pažby

další tělo na orgány,

další mozek do dražby...

 

Po Cestách krve nese se tvůj řev

a číhající bestie v jež v temných koutech spí

pak v Nočním klubu piješ krev

hrdino Divoký a zlý.

 

Člověče nebohá, co vpřed tě žene

od Hardcore až po tvůj Kříž?

Snad mozky na zeď vytřeštěné?

Proč dítě do zad nestřelíš?

 

A výmetnice hrají:

VZŇAAAAAAUUUUU!!!

 

 

 


5 názorů

mě ten žánr nevadí,i když Kulhánka znám jen jako basáka od Mišíka... moje poznámka se týkal toho, jak rychle jsi utekl od počátečního šlapajícího rytmu. Kdybys ho dodržel do konce, vyznělo by to mnohem líp. Ale je to jen můj osobní názor, nelam si s tím kedlubnu.

Matob
29. 03. 2007
Dát tip
No jo, to je fakt spíš pro Kulhánkofily, ale to tady asi nefrčí.. je to jakýsi hold nejnomu z nej (alespoň dle mého) autorů brutálníliteratury (který jest dle jedné z recenzí trnem v oku intelktuálním kruhům..) No přeber si, ale na něco brutálního třeba taky dojde..

podle první sloky jsem čekal brutální veršovánku, ale pak se to nějak zvrhlo...

Matob
25. 03. 2007
Dát tip
Mnu,je vidět že neznáš klasika žánru pokleslého - mixu scifi a fantasy Jiřího Kulhánka.. Cesty Krve, Noční klub a Divocí a zlí jsou jeho díla která sem četl.. Hardcora a kříže pak první a poslendí díl tetralogie Divocí a zlí.. Mozky na zeď vytřeštěné. taková Kulhánkovská brutalitka, stejně jako poletující zbytky těl a podobné věcičky a přesto je jeho hrdina zásadový: Nikdy by nestřelil dítě do zad )tuším že o noze ale uvažoval :) - to je ze zadní stránky tednevímkteréhdíla.. a Vzňauuuu je něco co sem v jiné knize nečetl, prostě hučení vystřleených velkorážných projektilů od tankových šrapnelů po rakety různého doletu..

kalinka
23. 03. 2007
Dát tip
první sloka super, druhou bych otesala: po cestách krve řev se nese bestie v temných koutech spí no.... jenže pak mi tam nepasuje ten třetí verš:o) prostě mi trošku vadí různá délka veršů po tom ostrým rozjezdu. Ale "mozky na zeď vytřeštěné.... a střelený dítě do zad..." to je zas pěkně silná kávička, a líbí se. a vzňau nevim co je:o))))))))), ale třeba mi to vysvětlíš*45*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru