Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

STROMEK

23. 03. 2007
3
3
592
Autor
maple6

...kupujte raději umělé stromky.

Je krásný prosincový den. Sluneční svit se nádherně leskne od sněhu. Vy stojíte. Vedle vás stojí další lidé. Stojí a koukají. Vy nevíte co tam děláte, a už vůbec nevíte, co tam dělají ti ostatní. Okolo těla vám fičí vítr. Říkáte si, jak je krásné býti na světě.
Po chvíli však přijdou stromy. Nejdříve se zamyslíte, jak to, že stromy chodí. Pohybují se pomocí kořenů. Ale jak to, že je nemají v zemi?
K vám přistoupí nějaký strom. Pěkně si vás změří. Říká, že jste pěkný stromek. Zavolá i další strom. Radí se spolu. Vy nic neříkáte a jen koukáte. Najednou ten první strom vytáhne pilku a začne vám řezat nohy. Křičíte ze všech sil, ale nikdo vás neslyší. Strom vás vezme na záda a hodí na zadní sedačku jeho auta. Vy tam ležíte a brečíte. Nikdo však nic nevidí,nikdo nic neslyší. Jste těm stromům lhostejní.
Auto se zastaví a strom vás vezme opět na záda. Jde do svého bytu a v obýváku má stojánek. Uřízlou nohu vám strčí do toho stojánku a vy musíte stát. Stojíte a všechno vás bolí. Kamarádi si někde krásně v klidu stojí v lese a vy stojíte bez nohou uprostřed blázince, kde stromy mluví a chodí.
Za nějakou chvíli přijdou malé stromečky a začnou na vás věšet různé perníčky a čokoládičky. Je to hrozné, kdo se s tím má tahat? No kdo asi? Samozřejmě že vy. Pak všechny stromy odejdou do jídelny, kde sní kapra se salátem. Po chvíli k vám přijde největší strom ,strčí vám do rukou prskavku a dá pod vás velké bedny. Pak zazvoní na zvoneček ,všechny stromy přijdou a začnou rozbalovat ty krabice. Najednou se Podíváte do své ruky, která začne od prskavky hořet. Rád by jsi spadl a uválel ten oheň, jenže jste v tom pitomém stojánku. Oheň se rychle rozšíří a vy nemůžete vůbec nic dělat. Oheň spozoruje největší strom a okamžitě k tobě přiběhne. Jaké štěstí,říkáš si. On tě vytáhne ze stojanu. Řekněš si, že ten strom není zas tak zlý. Chce tě zachránit. Jenže ještě než stačíš poděkovat, strom tě vyhodí z okna a ty padáš volným pádem na chodník. Ještě zahlédneš smutný výraz těch malých stromků , kteří na tebe koukají z okna.
Rozplácneš se na chodníku. Jsi celý ohořelý a nemůžeš nic říct, ani se nemůžeš pohnout. Přijdou k tobě všechny toulající se kočky a začnou ti ožírat ty perníčky a čokoládičky. Teď si opět vzpomeneš na ten krásný pocit, když jsi v lese a fouká na tebe krásný vítr. Nikdo tě nezapaluje a ty se raduješ ze života. Jenže ty se na Vámoce válíš zapálený na zemi a ožírávají tě kočky. Šťastné a veselé.

3 názory

Jendula
24. 03. 2007
Dát tip
Myšlenka poněkud předimenzovaná. Nemyslím, že stromky s**e, že je řežeme a ověšujeme tretkami. Spíše to s**e ekology, ale ti mi jsou celkem šumák. Jinak s umělým vánočním stromkem souhlasím, avšak z jiných důvodů. Povídka poměrně zdařilá, tragikomická, s nádechem stylu. Když jsem nerozhodný, ze zásady převáží přitakání.*

dobrý, zajímavej pohled na věc :-)... ale stromů mi nikdy moc líto nebylo, ale kapry sem pomalu obrečel... zkus to i s kaprama;-)

fungus2
23. 03. 2007
Dát tip
Pěkná povídka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru