Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zákon schválnosti

25. 03. 2007
1
1
602

Každý z nás se už někdy střetl se zákonem schválnosti...Já ho vidím takhle...

Zákon schválnosti

 

            Zákon schválnosti existuje. Je tady a nespí ani na minutku. Pronásleduje vás, dělá si poznámky do svého notýsku o tom, co děláte, prožíváte a ví dokonce, i na co myslíte a co plánujete. Ohledně zítřka si je dokonce jistější, než vy sami, protože se pyšní velmi dobrými úředními kontakty na oddělení, kde pracuje Osud a Budoucnost. Stačí mu jen nasednout do auta a malý okamžik a za malý úplatek má požadovanou informaci v kapse. Je to přece jeho poslání, narodil se s touto funkcí a má ji v krvi.

            Svou práci vykonává tak dobře možná proto, že je zároveň jeho koníčkem. A dělá všechno proto, aby lidem znepříjemňoval život. A že se mu to daří! Celý den většinou stráví vymýšlením různých léček, pastí, schválností, nezáviděníhodných situací, překvapení, problémů, zvratů, náhod a katastrof. Obvykle byste ho našli sedícího v kanceláři u notebooku, jak sepisuje své ničemné plány do tabulek a grafů, popřípadě hledá užitečné informace prostřednictvím internetu. Usmívá se potutelně nad hloupostí lidské rasy, která si zoufale vylívá nepříjemné zážitky ze svých unavených srdcí do virtuálních poraden, osobních webů a deníků. Čte si o náhodách, které se komu staly a vybere si z nich ty nejlepší, které se následně pokusí aplikovat v praxi. Má radost, že ho lidé nevědomky inspirují a sami mu radí.

            Když má zlou náladu a chtěl by škodit ještě více, najme si mladé brigádníky, aby mu pomohli. A vzniká tak pak ne jedna nepříjemnost. Mezi jeho nejčastější vychytávky patří pro představu například: defekty a poruchy, když nikde poblíž není opravna, firemní schůzky v kombinaci s politou košilí, nefungující elektřina a právě běžící osmisetdvacátýdevátý díl vaší oblíbené Esmeraldy, náhlý rapidní nedostatek prášku do pečiva, když chcete péct moučník, rychleji ubíhající čas, v případě, že udýchaní spěcháte na vlak a podobně.

            Lidé o existenci zákona schválnosti mají nějaké tušení. Ale nikdo ho ještě nikdy neviděl, nepotkal, a tak může jeho přítomnost stěží dokázat. Ale jaký by to byl život bez každodenních nepříjemností? Přece nudný. A tak si zákon schválnosti nadále úřaduje a nejspíš to tak zůstane navždy.


1 názor

Korála
25. 03. 2007
Dát tip
Možná bych to neřadila mezi fejetony, ale nenapadá mě, kam teda, ale to je stejně fuk, na žánru stejně nikdy nezáleží. Tipec

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru