Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Déšť

30. 04. 2001
0
0
464
Autor
Sacka

Má jarní nálada

Šedá obloha - ten příznak smutku, co se vlastně vyřeší vskutku ? Suchá tráva a stromy bez listí, proč je na světě tolik závisti ? Chmurná nálada, černý svět, kéž už by to bylo naposled. Venku kohout zakokrhal a mrak plný vody se potrhal. Těžké kapky dopadají na zem, bílý den zešedivěl rázem. Utichl zpěv ptáků a dusot koní, v dáli zvon tiše zní. Přichází soumrak a rychle se šeří, lidé se chystají k večeři. Světla nesvítí, vesnice je zahalena tmou, děsivý křik koček ve stodole nevyléčí mou duši bolavou. Koně se řítí krajinou právě, potůčky deště se sbíhají v trávě. Marná to snaha zastavit koně, jsou splašení a čas naplatí pro ně. Lidé tráví čas u nočního hororu, a já stoupám po schodech nahoru. Komínek světla osvětluje kouty a já prohlížím ta šerá zákoutí. Kde jsou ty kočky umňoukané, už nevidí mé oči uplakané. Sedám si na schody nakonec, už na nic nemyslím a usínám přec.
Petulka
01. 05. 2001
Dát tip
Spíše by to mohla být tvá letní nálada, protože nad letní déšť nic není, je to něco nádhernýho. Když kapky deště stékají po zpocené kůži a ohřívají vodu v rybníce.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru