Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Wanna die?-so stay alive!

29. 03. 2007
1
4
422
Autor
Faus.t

Předem bych Vás chtěl upozornit, že tímto článkem nechci nikoho urazit, podráždit ani nic takového.

Přemýšleli jste někdy nad odrzlostí a okopaností dnešní mládeže?

Dříve, tak před pěti lety, jsem byl ještě v primě na gymnáziu a ke starším studentům se měl veliků respekt.Ze strachu, že mi něco provedou sem raději ani nedutal a koukal do země.A teď ?

Nedávno jsem šel od přítelkyně domů, byla vlahá temná zimní noc. Vítr foukal a já se šoural po namrzlé silnici.Šel sem celkem pozde, tak sem si řekl, že to vezmu postranní uličkou, po které bych byl v podstatě rychleji doma.A jak tak procházím kolem naší městské panelákové čtvrti, tak si všimnu partičky mladých kluků.Vypadali tak na dvanáct, možná třináct.Byli oblečení do skejt oblečení, seděli na lavičce za panelákem-pravděpodobně si byli jenom zakouřit někam, kde je maminka neuvidí.Jak tak procházím kolem nich, jeden z nich na mě začne pokřikovat cosi jako že jsem piča a že to tu je jejich území ať táhnu doprdele.Otočil jsem se a začal jsem si ho prohlížet.Pohrdavě se na mne podíval a řekl:,,Co tak čumíš? ". Pár sekund sem na něj upřeně koukal a nevěřil vlastním očím. Raději sem nic neříkal, otočil se a šel domů.

Od té doby nesnáším tyhle malý haranty, kteří si myslí jak sou COOL když si do někoho staršího rýpnou.Těším se na dobu, až se budete bát vyjít ven ze strachu, že tam na ně někdo vytáhne nějakej pandimenzionální monstrózní "gun", rozstřílí vás na stračky (ještě k tomu zezadu) a smějící se bude kopat do vašeho zkrvaveného obličeje.A proč to všechno udělá?...Proč ne?

Wanna die?-so stay alive!


4 názory

marge
30. 03. 2007
Dát tip
pokrok nezastavíš:-( ale z toho opačnýho pohledu (starší versus mladší) se jedná prakticky o to samý. výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo. jinak, úvaha podle mě celkem dobrá, ale tip si nechám na příště:)

Faus.t
30. 03. 2007
Dát tip
Měrkovy povídky jsou kvalitní, ale jsou tu na webu i mnohokrát lepší.Já svět vidím vlastníma očima, a podle toho taky píšu...

až na ty chybky... jako rozhořčená úvaha se mi to líbí a su ráda že "ta naše mládež" i přemýšlí a má svůj názor... jen je škoda že takových je vás čím dál míň... *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru