Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věneček z fialek!!!

09. 04. 2007
2
8
1426

Sedím na louce plných květů!

Co tu dělám?

Přemýšlím!

O čem?

O tobě!

Pletu při tom věneček,

věneček z fialek.

Těch nejkrásnějších,

fialově zbarvených.

Co tu dělám?

Přemýšlím!

O čem?

O tobě!

Scházíš mi moc!

Kudy chodím,

myslím na tebe!

Den i noc!

Teď tu sedím

a pletu věneček!

Z čeho?

Z těch nejkrásnějších fialek!

Už jen jeden květ…

Popocházím jen o pár kroků…

O pár kroků k tobě blíž!

Ten smutek mě bolí,

jak kamenný kříž,

ke kterému se teď skláním

a tobě na hrob věneček z fialek pokládám.

To je to poslední co udělám!

Pak už jen nůž a jeden tah…

Znovu spolu,

bez smutku!

Jen s láskou a štěstím!

Teď tu oba sedíme a hledíme,

jak nám pokládají na hrob

věneček z fialek.

Těch nejkrásnějších,

fialově zbarvených…

Koukáme jak kapky slz

jim stékají po tváři

my se smějeme a objímáme je,

i sebe navzájem,

i když oni nás nevidí…

Vadí?

Nevadí…

Jen když sebe máme!!!


8 názorů

Baziliška
27. 07. 2007
Dát tip
jo, tak to chápu, souhlasím...báseň kritizovat nechci, nebylo by to fér a jinak zdravím:)

Fairiella
27. 07. 2007
Dát tip
Bazi: Tady nejde primo o fakt, ze existuje milion odstinu, ktery muzou mit fialky, tady jde o to, jakym zpusobem je to napsane. :"fialove zbarvenych" pro me nema zadny vyznam, kdyz to ctu, a tim spis by pro me bylo zajimavejsi, kdyby ta barva fialek byla treba jina, nez jakou obvykle maji nebo jaka se u nich predpoklada. Nejsem botanik, jen na to koukam svyma ocima, ktere nevidi nic zvlastniho nebo divneho na fialovych fialkach. Je to pro me jen radek navic a kdyby ty fialky mely treba barvu cernou nebo stribritou nebo tyrkysovou, mozna by to pro me melo i urcity pocitovy vyznam. Nic vic tahle (byt mozna prilis ostra poznamka) nemela znamenat.

Ten kdo píae má pocit, a tenhle pocit nemuze nikdo zdílet uplne stejne a proto má kazdý jiný názor treba i jen na stejnou básen. Ale nikdo nezjistí s jakým pocitem byla vubec psána.

Baziliška
17. 07. 2007
Dát tip
vlkodlaku, jsi poněkud mimo:-DDD moje kritika byla obranou tvé básně před Fairielliným odsudkem:)) teda, jinak se radši nevyjadřuju, počkám si, až se vypíšeš a budu ti sem moc napsat něco pochvalného...:))

No vzhledem k tomu ze me není tolik jako tobe a nemám tolik zkuseností z fialkama tak tvou kritiku moc neberu:) Pro me to bylo obecné a myslím si ze trocha fantazie o fialkách neuskodí...prece jenom nemusí být vse o skutecnosti...To by existovali jen pochmurné básne:) Tak pro priste...

Baziliška
16. 07. 2007
Dát tip
fialek je spousta druhů, violka vonná je fialová, většina ostatních má květy v různých odstínech modré, bílé a někdy i růžové, violka trojbarevná ke zmíněným barvám přidává ještě žlutou... v čem je větší problém, je to, že violky na louce nerostou, neobstály by v konkurenčním boji s vysokými travami, vyžadují nižší porost... panebože, když už někoho kritizovat za takové detaily, tak alespoň se znalostí věci:)

gab_1
10. 04. 2007
Dát tip
...v kytkách se nevyznám a je mi jedno, jestli jsou fialky fialový :-), ale než vyndáš ten nůž, tak si nejdřív nafackuj (a nebo někomu jinýmu - určitě někoho najdeš :-))*

Fairiella
10. 04. 2007
Dát tip
fialky jsou fialový? Fakt? A bacha na louce plných květů - jak vypadají plné květy? Řekneš si, že to jsou prkotiny, ale naopak - báseň závisí na KAŽDÉM slovu. Byla by hezká, nebejt té spousty vykřičníků, má to být motiv smrti, né? Tak proč u toho řvát... radím utišit se, uklidnit, někdy pomůže načas psát bez interpunkce (samozřejmě jen básničky) Nápad to byl hezkej, docela nečekaně se to pak vyvinulo... hele - piš, hlavně piš a třeba se nakonec vypíšeš z té kostrbatosti

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru