Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

žaluji diktaturu sexu

03. 05. 2001
1
0
1114

Na úvod bych chtěl říct, že co se mé fyzionomie týče, jsem naprosto normální kluk. Cítím se ve svém okolí nesvobodný. Rád bych naprosto rozhodoval o tom kam se chci dívat a kam ne, na co chci myslet a na co ne. Bohužel cítím že moje okolí využívá mého sexuálního pudu, aby mě ovládalo (ať už reklamní průmysl , nebo maximálně se odhalující slečny). Chtějí ve mě vzbudit reakci a já se nechci poddat, ale oni využívají mého těla k dosažení svých cílů. V důsledku předcházejícího jsem sám vnitřně rozpolcen. Jistě - mám svobodu se nedívat a nepoddat se, ale je to pro mě za cenu obrovského boje - nemyslím že tak vypadá naprostá svoboda. Spíš mi to přijde jako diktatura v níž občas udělám puč. Nemyslím, že tento problém většinu z Vás trápí - buď jste holky a tolik to nevnímáte, nebo jste kluci a nějakým způsobem sexuálně žijete - t.z.n. nejste ani moc nadržení a svět kolem Vás vypadá jinak. Asi by jste mi poradili dělat to samé - ale copak si opravdová svoboda klade nějaké podmínky, kromě toho, že by se měl člověk vyvarovat "špatností" ? A JE TEDY V DNEŠNÍ DOBĚ NADRŽENOST A PANICTVÍ ŠPANOST ??? Vím že svět kolem sebe asi nezměním. Mám se proto přizpůsobit ? Tak zatím jen ŽALUJI! Moc bych vás prosil, abyste to co říká nerozebírali na slova a nekritizovali vyjadřování - což tu bývá celkem zvykem , ale snažili se mě pochopit.Děkuji.
Regis
14. 05. 2001
Dát tip
Nepochopení svobody... :-/ Svobodou není "dělej, co chceš", ale "dělej, co můžeš"...

Anonym
14. 05. 2001
Dát tip
jistěže jsem přestřelil :). A když něco ubližuje tobě samýmu ?

_Jiko_: Myslim, že to proč jsem to napsla hodnotíš až příliš zbrkle :) Bacil: Nemáme ale občas problémy vkládáním našich motivů a současného pojetí světa do rúzných historických období? Myslíš že nepřesexovanou :) společnost bychom nikde nenašli ? Opravdu ? Dany: když ti to podám extrémně : S trochou fantasie a šikovnosti může být zábavné znásilňovat děti, ne ? Zábava pro mě není měřítkem správnosti a svobodnosti jednání. maty: jistěže se nechám okouzlovat :) Ale s mírou. Bříza + Cavalera : ANO ! Prosím ! Děkuji ! Líbí ! proto jsem to psal. Snažim se něco dělat a snažil jsem se o to už dřív, než jsem něco psal. Jen zjišťuju stavy :)) Víš - myslim že v týhle situaci lze těžko vyhrát. Většina lidí by řekla, že bojuju proti lidský přirozenosti (= nahá tereza pergnerová) ... nedá se vyhrát, ale říká se - když je zlo nevyhnutelné, dávej pozor ať nepřichází skrze tebe.... Jediný boj, který mohu dělat je boj uvnitř.... zdá se.

Bacil
11. 05. 2001
Dát tip
Žalobníčku, možná že tahle společnost žije sexem víc než minulé, ale tvrdím, že každá normální společnost tím žila a že v nějaké formě to tam existovalo. Když si vzpomenu třeba na falické symboly, které jsem viděl na skalních malbách v Tassílí n'Ažžer uprostřed Sahary (z dob, kdy ještě nebyla tak pustá)...

Danny
11. 05. 2001
Dát tip
žalobníčku, s tím tvým přirovnáním jsi trochu přestřelil, né ?!?Pokud něco ubližuje jiným lidem, jako je např. tvůj příklad, NEDÁ se přece argumentovat zábavností ??!?!?!?

Vojtek
09. 05. 2001
Dát tip
Ulita: *!!!!!!!!* Cava: *!!!!!!!*

Bříza
08. 05. 2001
Dát tip
Myslím, že jsi se dotkl něčeho obecnějšího: manipulace jednotlivce systémem. Samozřejmě - ten způsob přes instinktivní výbavu je nejpatrnější a nejvulgárnější. Úplně přesně rozumím, kde se cítíš na své svobodě zkrácen a souhlasím s Tebou. Není to sranda - ani zábava. je to zpeněžování lidské sexuality - kšeft, který má své oběti, i když nejsou na první pohled patrné. Tak jako se člověk chová k okolní přírodě, chová se totiž i k přírodě v sobě samém a k své vlastní instinktivní výbavě. Řešní v případě "ataku erotikou" podle mne není "smířit se", "útěk", či "sexuální vybití". Existuje -li v této atomizované postindustriální společnosti alespoň nějaká naděje, je jí důsledné odhalování mechanismů manipulace a občanská sebeobrana. Na západ od našich hranic s tím mají už větší zkušenosti, zde se dosud nic takového ani nerodí....

ulita
08. 05. 2001
Dát tip
hele vy si fakt všichni myslíte, že ty krásný, více či méně obnažený holky jsou tu pro vás? že využívají svých možných předností jen proto, aby vás uvedly do varu? a druhá věc - napadlo vás někdy, jak se musím cítit já jako žena, když odhalené ženské tělo vidím denodenně na reklamách na auto, bonbóny, kotle, sušenky, telefony, pojištění, alkohol, cigarety, elektrospotřebiče, kuchyňské linky a spoustu dalších věcí?? na reklamách, které - ač nabízejí zboží určená pro obě pohlaví - promlouvají tímto jen k mužům ?????? nejste sami, koho to frustruje !!!

Cavalera
08. 05. 2001
Dát tip
Stejně nechápu co řešíte .. všechno je to jako vždycky jen tlachání o hovně .... ... všichni se shodnem že se nám něco nelíbí, ať už je to tohle, nebo některý další reklamy, či aspekty civilizce a výsledek? No přece nic .. jen pár těch našich duševních výlevů napsaných jen proto, aby jsme se sami před sebou ospravedlnili a dokázali jsme si, že jsme lepší ... je čas přestat žvanit, je čas začit změnit své myšlení a začít se podle toho chovat .. do té doby si můžeme žvástat jak budeme chtít a pořád to bude jen o hovně ....

Bříza
08. 05. 2001
Dát tip
Cavalero nemáš pravdu: Žalobníček se na něco ptal - on asi ví proč se ptal - a je slušný mu odpovědět. Toť vše. Připouštím, že Tě jeho problémy netrápí - tak se tím nezabývej a neprskej kolem.

Cavalera
08. 05. 2001
Dát tip
Břízo: nemáš pravdu. Já jsem mu odpověděl a daleko dřív než Ty. To samozřejmě neznamená, že můj komentář měl nějakou hodnotu, ba naopak. To ce jsem napsal teď jsem napsal už ze zcela jiných důvodů. Nebyl to prsk, ktrerý měl znít, tak jak jsi ho pochopil. Byl to apel, pro všechny ... protože co je platné, že se tu na něčem schodnem, že zde budem omílat stále dokola totéž, když v reálu se nic nezmění? Chtěl jsem jen říct, že je třeba skončit s našima planýma diskuzema a něco udělat. Začít jinak myslet a hlavně se podle toho chovat. Co záleží na tom, jestli zde vyjádřím nelibost nad jakoukoli diktaturou, když vzápětí půjdu abudu ji minimálně tolerovat, většinou však nepřímo, nebo dokonce přímo podporovat? Je třeba se změnit, změnit své postoje a své jednání. Do té doby jsou všechny řeči, ať už jsou jakkoli krásné, jen obyčejným tlacháním o hovně. Omlouvám se za to, že jsem chtěl tuto diskuzi s s charakterem osobní odpovědi pozvednout někam dále. Chtěl jsem jen, aby jsme si uvědomili, že mluvit nestačí, že je nutné vyvozovat závěry a jít za svým cílem. Samozřejmě jako obvykle je mým mínusem, že to co řeknu, řeknu tak, že se Vám začnou ježit chlupy na zádech. Je jen otázkou je-li to můj, či Váš problém. Dělejte jak myslíte. Neustálým krafáním ale nic nezměníte!

ulita
08. 05. 2001
Dát tip
já myslím že máte pravdu oba...dva.

Bříza
08. 05. 2001
Dát tip
Cava: OK: - vysvětlils to - máš v tom, co píšeš pravdu. Přiznej, že Tvý předchozí vyjádření šlo snadno pochopit tak, jak jsem ho pochopil já. Něco dělat: myslíš, že šíření myšlenky je málo ? Podívej se na protichůdné a leckdy "nemoudré" reakce auditoria - a ostatně - k čemu jinému bys chtěl internetu využít ? Jestli založíš spolu s Žalobníkem petiční hnutí proti zneužívání sexuality, můžeš s mým podpisem počítat ....

clovrdik
08. 05. 2001
Dát tip
Tuhle přece znám, to je teda síla, plave podemnou, Malá mořská víla na rtech rudej lak, dle poslední módy, saje mi ho tak, až mám prdel vody ... sorry, ale právě si tady poslouchám Kabát ( tohle je úryvek z jedný jejich písně ) a tak nějak se to akorát hodí k tvýmu auditku :-))))

Cavalera
08. 05. 2001
Dát tip
Já vím Břízo, že to tak šlo pochopit a dokonce mnohem snáze, dyť mě znáš, ne?:-)) .... svým způsobem moje reakce skutečně byla neadekvátní, protože jak už je mým zvykem, beru věci v širších kontextech a tak jsem si k tomuto auditku spojil jiná, resp. některé další diskuze pod dílky, jako např. různé diskuze které proběhly kolem vánoc, další o reklamách o charitě a hvězdách atd. .. pořád je to o něčem a výsledek bohužel zase jen o ničem. Přestaňme neustále řešit .. ospravedlňovat si své postoje mezi ostatními, hledat podporu na teoretické úrovni a snažit se jednoduchým způsobem poukázat na to, že se cítíme být lepšími, minimálně však odlišnými. Přestaňme říkat, že nás štvou krkající dívky v reklamách, sušenky, které nám nutí prsatá krasavice atd atd tad .. začněme tyto věci bojkotovat. Dejme najevo svou nelibost, takovým způsobem, který zaznamená i tvůrce podobných věcí nikoli jen hrstka nespokojenců. Začněme se bránit tomu, že znás někdo systematicky, a co z nás ale především z našich dětí, dělá otroky a vnucuje nám potřeby, které nikdy neexistovaly. Hlavně však než cokoli uděláme, dobře si to rozmysleme a srovnejme se svými skutečnými postoji, potřebami a svědomím. Není doba hrát si na pózerství, kdy s botama značky Puma budeme rozbíjet výlohy Mc Donalda a v batůžku budeme mít kvalitní sandwič od konkurenční firmy.

JiKo
08. 05. 2001
Dát tip
Cava !! jenže na tu praxi kámo nikoho neseženeš...krs teorie je odborník každej. Sláva intelektualismu !! :-)

Cavalera
08. 05. 2001
Dát tip
Není potřeba nikoho schánět, začít musíme každý sám u sebe!!! Je to jen další vnucená představa, že na to, abysme něco udělali potřebujeme mít za sebou zástup. Dělejme věci sami, tak jak je cítíme, jsou to pře naše rozhodnutí, né davu za náma. Namítneš, že jedinec nic nezmůže. Omyl, jedinec zmůže víc, než je mu připisováno ... jedinec na svou stranu postupně strhává další, nikoli loutky do davu, ale jedince. Hájit své zájmy s vědomím, že mám za sebou jen další stádo, je stejnou manipulací. Ty musíš mít za sebou jednotlivce ... a pokud ne, mění se něco? Nemění ... !!! ... vyhlašme si sami v sobě tvrdý bojkot všeho, co nás, uráží ponižuje!! Bojkotujme věci, kterými nás druzí manipulují a činí nás závislými na jimi vnucených potřebách!!!

Leimač
07. 05. 2001
Dát tip
Jestli dobrovolně nevstupuju do jámy lvové, mám k tomu taky co říct. Mě baví nosit sukně těsně pod zadek a nahoře téměř nic, a pak sledovat ty mlsný pohledy... Je to zábava, víš? :-)) Taková hra - vy děláte ty nejtvrdší tvrďáky ze všech a my hloupý, ale vyvinutý slepičky na koukání.

Mustal
07. 05. 2001
Dát tip
nic není míň důležité než vlastní existence a problémy s ní spojené.

wendigo
07. 05. 2001
Dát tip
Chápu Tě brácho, až docela na kost... Nemusíš z toho být frustrován a cítit se méněcenný... Jedna "Žabža" se mnou nedávno ukončila sexuální vztah a můžu Ti říct, že je to bitva hormonů, ve které nemáme šanci vyhrát a nemá cenu se o to pokoušet, nedopadneme jinak než stádo volů... Ne, není špatné být panic, ani erotoman a už vůbec být nadržený... Nestyď se za to co cítíš, kým jsi a neboj se to svobodně projevit. Ale pozor, svoboda jednotlivce končí tam kde omezí, nebo ohrozí někoho dalšího... Zapomeň chvíli na to, že jsi člověk a popožeň ven to zvíře.Uvidíš že se najde některá, co to náležitě ocení.. Přeju Ti to, co starý šedivák Akéla... "Dobrý lov !!!!"

kalinka
05. 05. 2001
Dát tip
cokoliv je jako diktatura vnimano - muze ji byt, ci se ji stat. cokoliv jako diktatura tebou neuznavano ci ignorovano dosahnuti muze az takove vaznosti - jako kupr. reseni problematiky nesmrtelnosti chrousta......:o))))) HELE ...... TO SE SROVNAAAA!!!! A co deckaaaa, maj si kde hraaat?

Danny
05. 05. 2001
Dát tip
>:) Necítím se svobodný, když po mě někdo vyžaduje nějakou >soustavnou aktivitu ze které se nelze vymanit, rozumíš ? pokud to bereš takhle tak tě lituju :-( s trochou fantasie a šikovnosti je to zábava a ne něco cos popsal ty

Brom ...

maty
05. 05. 2001
Dát tip
Jsem žena a mohu k tomu jen říci,chlapče,že můžeš být rád,že jsi normální,že svou úlohu muže zde na zemi splníš a to zřejmě i k radosti ženám,pokud se budeš snažit.Já zase závidím mužům jejich schopnost být okouzlen krásou ženy,já musím tajit,že na mne působí každá krása,aby to nevypadalo blbě.Též jako matka jsem s uspokojením konstatovala,že mé děti jsou v této oblasti normální,není to ,bohužel,až tak jistá záležitost.Ale chápu,že tě to teď trápí,jsou muži,které to obtěžuje,až by docela přistoupili k operaci nebo po skončení své plodnosti,jsou rádi,že již jimi tyto touhy necloumají a že mají svůj klid. I ženy mají v tomto své problémy,i dospívající dcera,když jsem ji říkala o kojení,se zhrozila,panebože,copak jsem kráva?A také říkala,že ví o tom,že styk s mužem je pro ženu příjemný,ale přece jenom,takový kolíček budu mít v sobě!!!JE ZAPOTŘEBÍ TO ZKUSIT!Radím ti,nech vše času a nech se okouzlovat!!

JIKO: kdykoliv nesvobodu způsobuje společnost, tak byla snaha s tím leccos dělat. Naproti tomu vím, že toto většina lidí nebere jako otročení něčemu. Taky jsem to tak nebral , až do té doby, než jsem se pokusil vymanit... Calavera , Kid, Philip : Přístup holek není tím problémem :)) Kdybych se chtěl touhle cestou prodávat zvolil bych asi poměrně vtipnější formu :)). Nemyslim, že by se něco po nějakym auditku změnilo. Zajímá mě, jestli mi alespoň trochu rozumíte, nebo jsem v tomhle pocitu sám. A jestli se někdo z Vás snažil něco dělat... A co... :) ??? : ó promiň Velký na úrovni.:) Doufal jsem že Auditorium je od audire - naslouchat. A že se tu můžeme bavit i o problémech, který nás trápí. Myslím že LITERTURA by měla na aktuální témata reagovat, jinak je už z části mrtvá a toto je pro mě aktuální problém. Chceš-li - moje malinká a bezvýznamná literatura. Vím že ta Veliká a Vážná se k mé malinké ponižovat nebude, tak klidně zas zaujmi místo na Olympu a ignoruj mě. 3lobyte : nemyslim teď na otázku televize, které se raději vyhýbám, ale spíš na prostory města, které by měli být tak nějak společné... Necítím, že by mi patřili tak jako všem ostatním. Spíš jsem jako cizinec.

Print
04. 05. 2001
Dát tip
Žalobníčku: myslím si, že jsi to vyjádřil zcela jasně a pregnantně... Žít v soustavném ataku čehokoliv je přinejmenším nepříjemné a ať se bráníš sveřepě jak chceš, nakonec z té soustavnosti není asi úniku... Nemusíš tomu přitakat, ale pocit, že ti to vadí a obtěžuje asi přetrvá. O čemž svědčí to, že máš potřebu s tím nějakým způsobem bojovat. Kdyby ti to bylo lhostejné, nikdy bys tyhle řádky nenapsal. Fandím ti! *!

Bacil
04. 05. 2001
Dát tip
Mě vadí různé ataky, ale těmto se většinou poddávám vcelku rád... ale taky - jak kdy. Když jako učitel přijdu mezi odhalující se slečny do třídy, dá mi dost práce soustředit se na to, abych je něco naučit. A soustředit se na to, abych byl své ženě pokud možno věrný, to už je vůbec krajně obtížné... ovšem za to už nemůžou slečny ani průmysl, ale moje promiskuitní podvědomí.

JiKo
04. 05. 2001
Dát tip
ŽAL: Tak jak píše Print, není úniku právě proto že tahle doba a společnost je v podstatě mašinérie na lidi. Lidi nejsou svobodni jen mají určitý prostor k tomu asby se "svobodně projevovali". A když se chceš vymanit? Nejde to. I já nad tím přemýšlel jak, napadlo mě tak leda utýct nějak do lesů......jenže i ten pitomej les někomu dneska patří a majitel ti vynadá že mu tam sbíráš šišky :-( Jinak k tý tlustý otázce být panicem není na závadu znám víc takových lidí

Danny
04. 05. 2001
Dát tip
tento sexuální přetlak se dá krásně vyřešit častou onanií - budeš pak svobodnější dalším krokem je systém "Konec monopolu" popsaný v mé stejnojmenné povídce

Bacil: jistě že je to ve mě, a že - pokud se chci dostat alespoň trošku ven, budu muset mírně potlačit nějakou část sebe, ale - opět ! Kdybych se narodil před 100 lety jistě mě nic nepůsobí takový problém - ani moje standartně promiskuitní podvědomí !!! Dnes se klade důraz na předimenzování sexuality a její následné zpeněžení. Nemyslim, že sex je něco špatného. Jen že jsem s jeho pomocí manipulován. Jiko: souhlasím s tebou, ale okolní atmosféra - tedy většina mediálních představitelů navozují pocit, že jestli jsi panic, měl by ses skoro stydět... Je to mírně nedospělé. A co útěk někam dovnitř ? Danny: to už je jedno, jestli mě nutí moje okolí čumět, nebo onanovat ! :) Necítím se svobodný, když po mě někdo vyžaduje nějakou soustavnou aktivitu ze které se nelze vymanit, rozumíš ? Myslím že onanující člověk se cítí svobodný, ano. Ale v okamžiku kdy se toho pokusí - třeba jen na čas - zbavit, až v tom okamžiku pocítí tu strašnou svázanost.

Vojtek
04. 05. 2001
Dát tip
Žalobníček: jo jo....řek bych, že je to problém velké části lidí...a to nejen to, že jsou atakováni nějakými sexuálními motivy...no ale co naděláme,že ???

Prokletí
04. 05. 2001
Dát tip
hej, kdo tu používá mý méno???? 8c( m.

Bacil
04. 05. 2001
Dát tip
Já si myslím, že před těmi sto lety to bylo o něco lepší, ale zase ne o tolik. Byly jiné formy, bylo to skrytější... ovšem někdy to možná bylo o to vzrušivější. Naznačovalo se... to co dnes vzrušuje by si nikdo nebyl dovolil, ale vzrušovalo to, co dnes už nikoho nevzruší... takže lidé byli sexuálně atakováni možná dost podobně jako dnes... Vždyť kolik je jen lidových říkanek a písní s naznačeně lascivním, ale konec konců i erotickým nebo dokonce přímo pornografickým obsahem! Stačí si prolistovat třísvazková Kryptadia, která shromáždil ve třicátých letech K. J. Obrátil a která teď vyšla v reprintu.

Merle
04. 05. 2001
Dát tip
Vím přesně, co máš na mysli. Já nenašel jiný východisko, než se smířit, a čekat.

Popelucha
04. 05. 2001
Dát tip
Ž, souhlasím s Tebou až na to, že holky můžou mít podobný problém. Ehm, třeba já, která vážím téměř 80 kilo, piju pivo a fernet, sleduju hokej, maluju si na ksicht obličej asi tak 5x do roka, nosím kostkované šaty a červený klobouk, nemám mobil, neumím řídit auto. Copak tohle je nějaký život, když na každým rohu vidím, jak strašně jsem out? Jediný důvod, proč mě to nijak zvlášť netrápí je, že znám dost takových lidí, kterým je jedno, co je in a dělají to, co chtějí sami. Proto bych řekla, že nejrozumněji se nějaké svobodné diktatuře (sexu, módy...) ubráníš tím, že budeš žít tak, jak chceš sám. Mně osobně je kupříkladu Tvé panictví ukradené asi jako barva Tvých ponožek. Stejně s tím nic nenadělám. :-))))

JiKo
04. 05. 2001
Dát tip
ŽAL: útěk dovnitř? Ten neexistuje, vždyť jsi ho udělal a jak jsi dopadl? dohnalotě to k tomuhle auditoriu, útěk pro tebe nebyl řešení. Existuje jen vnitřní smíření s danou situací anebo neustálý boj s tím atakem na tebe. Paxi teda ještě můžeš hodit mašli ale to je přeci jen horší řešení, že.. Sakra Déjá vu ... tohle sem už jednou psal????

Cavalera
04. 05. 2001
Dát tip
Žalobníčku: ať už jsi kdokoli ... jen doufám, že Ty nejsi já a nepíšu si sám se sebou, ale proč ne :-)) ... ber to z tý lepší stránky ... co Ti Tvůj postoj vlastně přináší? Minimálně je podle teorie "čistého ega" uspokojeno Tvé ego, což v podtstaě znamená, že tak jak to cítíš a vnímáš to cítit chceš, aby jsi na základě svých vjemů mohl prožívat pocity, které jsou Ti příjemné, ačkokli je sám můžeš vnímat jako velmi nepříjemné :-)

Sex je sex a nejlepší je s Beruškou! A ve třech i s broukem Pytlíkem!

JiKo
03. 05. 2001
Dát tip
Snad jen že v tomhle světě nelze být absolutně svobodný

Cavalera
03. 05. 2001
Dát tip
Přiznám se, že jsem nepochopil zcela přesně v čom všem spočívá Tvůj problém. .... jestli dobře chápu, tak seš panic, ale odpanění Tě z nějakého důvodu příliš neláká .. tím důvodem je přístup holek? ... no jo ženský jsou mrchy a dokážou udělat pěkně hnusný podrazy, ikdyž budou pořád jen tvrdit jak jsou chlapi špatný a všechno je jen kvůli nim, ale tak už to je ... jinak viz. JiKo ..

KID
03. 05. 2001
Dát tip
Chápu, ale co jako pro tebe můžem udělat? Sehnat ti babu? :))

Cavalera
03. 05. 2001
Dát tip
ještě řekni, jakej je Tvůj normální nick na písmáku:-)))

Carodej
03. 05. 2001
Dát tip
Zajímavý pohled.........

PHILIP
03. 05. 2001
Dát tip
Mohl bych Ti píchnout chlape, o jedný kočce bych věděl.... Jinak na otázku, nadrženost je špatnost pro Ameriku Evropané ji chápou i berou jako pouhý živočišný přirozený chtíč (koneckonců jsme zvířata, ne?) Panictví špatností není, pokud nejsi panic.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru